Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אתמול לקחתי לידידה שלי את האוטו (דיהו נובירה שנת 99)לנסוע לנהריה מפ"ת .

במהלך הנסיעה הרחתי ריח גומי שרוף מאזור הכפרים הערבים וחשבתי שזה מהם ולא החשבתי לזה תשומת לב בדקתי רק חום מנוע ושאני לא נוסע בטעות על אמברקס .

הצלחתי להגיע עד חיפה ואז פתאום נקרעה לי הרצועת טיימינג . עכשיו נשאלת השאלה מה לעשות האוטו נגרר הביתה ?

מבדיקה שערכתי טיימינג הוחלף לפני שנתיים וחצי .

איך אני יכול לבדוק אם אפשר לסדר את המנוע מבלי לגשת למוסך כלים לפתיחת מנוע יש לי .

פורסם

אם זו רצועת טיימינג חובה לגרור למוסך ולבדוק ראשית,האם ברכב הזה יש או אין מפגש בוכנה -שסתום.

אם אין מפגש- אפשר להרכיב רצועת טיימינג חדשה,להניע ולקוות לטוב ואם יש מפגש כזה ,ככל הנראה נגרם נזק לשסתומים/ראש מנוע וניתן יהיה להעריך את גודלו רק לאחר פירוק ראש המנוע ובכפוף למצב שאר המנוע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מבדיקה שערכתי טיימינג הוחלף לפני שנתיים וחצי .

.

טיימינג אמור להחזיק לפחות 4 שנים\90KKM.

כמירווח ביטחון אני מחליף כל 3 שנים,כולל מותחן.

מוזר מאוד ,רצועה לא אמורה ללכת סתם כך לאחר שנתיים וחצי,אולי היתה שם בעיה עם מותחן או משאבת המים(במידה והיא קשורה לטיימינג) :shock:

פורסם

אם המנוע בנובירה הזו זהה למורכב בדייהו סופר רייסר התשובה כאן בתגובתו של מוסך זיסו :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=91286

כנראה שאחד המותחנים נשבר,גרם לחגורת הטיימינג להיקרע ומשם הנזק לשסתומים /ראש מנוע די קצרה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תוציא פלג, הכנס מברג ארוך עד שתגע בבוכנה, בעזרת בוקסה וידית סובב המנוע מהפולי עד שהבוכנה תגיע לקצה העליון.

עכשיו סובב גל זיזים שסתומי יניקה ופליטה ותרגיש אם הם נוגעים בבוכנה.

במידה ולא, בדוק מה גרם לקריעת הרצועה, תקן בהתאם, החלף גלגלות מותחן ורצועת טיימינג .

הנע וסע לשלום.

בהצלחה

רענן

פורסם

בנובירה הטיימינג מאוד רגיש והמוסכים המורשים מחליפים את הרצועות שם בתדירות יותר גבוהה מהמקובל בגלל כל המקרים של קריעת הרצועות.

פורסם

לא יודע איך זה בנובירה. איך קבעת שנקרע הטיימינג? לא פירטת מה קרה ולמה הרכב הושבת. ברכב שלי ניתן לראות את גל הזיזים דרך פקק מילוי השמן. פתח את הפקק , בקש ממישהו לסובב מעט סטרטר ובדוק אם גל הזיזים מסתובב. אם לא אז מדובר בקריעת רצועת הטיימינג. ייתכן שאצלך נקרעה רצועת האביזרים וכבה לך המנוע מחוסר חשמל..

פורסם

בדייהו הזאת אפשר לראות את הרצועה מלמעלה. אם היא חסרה, אז היא ככל הנראה קרועה.

לפי ניסיון מר שלי, אז ברכב הזה (במיוחד אם הרכב נכבה לך, וניסית להתניע אחר כך), מדובר במפגש שסתום-בוכנה, ויש צורך להחליף חלק מהשסתומים, אם לא כולם, ולשפץ ראש מנוע.

לדייהו נובירה יש מנוע של אופל, אז למיטב ידיעתי התקלה קיימת גם באופל מהשנים האלה (סוף שנות ה90 - תחילת שנות ה00).

לגבי ההשבתה - יכול מאוד להיות שהתיקון יעלה יותר ממה שהרכב שווה, אז לשיקולך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...