Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים,

לאחר הרבה חושבים,הגעתי למסקנה שאני מעדיף רכב טוב בשנתון נמוך מאשר רכב גרוטאה משנתון גבוהה יותר,

מכיוון שהתקציב שלי די נמוך ביחס לשוק היום ואחרי המון בירורים החלטתי לעצור על פולקסווגן גולף מודל 2002 מנוע 2.0 דגם קומפורטליין.

מצאתי בחור נחמד שמוכר את הרכב הנ''ל ב27K, הרכב נראה שמור מאוד,מטופל אך ורק בצ'פמיון מיומו הראשון בכביש,יד ראשונה פרטית.

כמובן שעדיין אקח את הרכב לבדיקה .

רציתי לשמוע מה דעתכם על הרכב,צריכת דלק,אמינות בטיחות והתנהגות כביש..

נקודות טורפה שעליי לבדוק ולחפש.

המון תודה.

פורסם

תודה בן,אבל כבר חיפשתי ומצאתי המון דיונים,חלק בעד הרכב חלק נגד לא ראיתי תשובה חד משמעית

המון מדברים על הגיר האוטו', מה קורה בעניין הזה? מה עליי לבדוק? הגיר עד כדי כך גרוע?

פורסם

אין פה תשובה חד משמעית.

לגבי הנסיעה, נהגתי ברכב מנוע 2.0 אבל עם גיר אוטומט והרכב לא מרגיש כמו שרכב עם מנוע 2.0 צריך להרגיש, כנראה בגלל שזה מנוע דיי פרימיטיבי עם 115 כ"ס.

ממליץ לך קודם לעשות נסיעת מבחן ואז לראות אם אתה הולך עליו.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

תודה רבה,

כבר עשיתי נסיעת מבחן,הרכב מאוד נוח לי בכל המובנים,די זריז לטעמי אבל זה אולי כי לא נהגתי ברכב ספורט,שאגב אני לא מחפש רכב ספורט.

קראתי קצת ברשת,הבנת שתרופה למניעת בעיות גיר היא קולר פנימי,

במידה והבעלים לא התקין אחד כזה (מחר אברר),כמה עולה השקעה כזאת? כולל התקנה אם מישהו יודע.

תודה.

פורסם

אני ממליץ לך לבדוק את הרכב במוסך רון בתל אביב, תוכל לקבל חוות דעת מהימנה על מצב הרכב, יותר טוב מכל מכון בדיקה.

לפני שאתה רוכש רכב כזה, אתה צריך לקחת בחשבון שחיסכון בדלק וגולף 2 ליטר אוט' לא ממש הולכים יד ביד.

במידה ואתה מרבה בנסיעות עירוניות, אתה צריך לחשוב שנית אם זה הרכב בשבילך.

פורסם

לצערי מוסך רון קצת רחוק לי ועקב שעות מרובות בעבודה אני לא חושב שיהיה לי זמן פנוי לנסיעה מנצרת עילית לת''א,

בכל אופן תודה על ההמלצה,שמעתי על רון המון דברין טובים.

התכנון הוא לקחת את הרכב מחר למכון בדיקה,

מנוע 2.0 לדעתי יהיה בסדר לי אישית מכיוון שהרוב הגדול של הנסיעות שלי מחוץ לעיר.

מה בנוגע לקולר לגיר..? לברר במכון בדיקה? עוד מחלות נפוצות שעלי לבדוק?

פורסם

מנסיון שלי עם הרכב הזה.

מה שעליך לבדוק זה, שזה לא גולף 2.0 ליטר.

סבלתי רבות מהרכב הזה, אגב אם מעניינת אותך צריכת דלק אז תיתכוון לאזור ה 1ל-7-8 בנסיעה משולבת.

וכן, גם אני חשבתי שעדיף רכב טוב בשנתון נמוך, וגם אני חשבתי שללכת על גולף זה הימור בטוח.

אני אחסוך ממך את רשימת התקלות שהיתה לי ברכב בין 4, עם פחות מ-100 אלף ק"מ שטופל במוסך מורשה מיומו הראשון.

מצד שני

אם לא תנסה לא תדע.

בכל מקרה

בהצלחה

פלג_

פורסם

אם אתה מחליט ללכת על הרכב הזה. חפש לך אחת ידנית. דעת אישית ואולי קצת משוחדת (ראה חתימה) לא תמצא רכב שיתן לך יותר רכב לשקל מבחינת אבזור. אין הרבה משפחתיות בשנתונים האלו שיתנו לך: 6 כריות אויר, esp, בקרת אקלים, תאורה בסכי שמש נוסע+נהג, תאורה לנוסעים מאחור, שקע מצת בתא המטען,מערכת שמע הכוללת קומפוננטים כסטדרט,בלמי דיסק בגלגלים האחוריים,בידוד רעשים מעולה בזכות ספוג שמפריג בין הפח לריפוד הגג לדוגמא ועוד.. בקשר לצריכת דלק ולאמינות הגיר כמובן שיש עדיפות לידני. כמו כן הנאה מנהיגה וניצול מיטבי יותר של הכוח התקבל בגלגל. (ללא ממיר מומנט המצוי בגיר אוטומט וכו).

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

כמו שהרוב כבר אמרו, עדיף ידני ואולי אפילו מנוע קטן יותר.

מנוע ה2.0 ליטר האוטומטי הזה צורך דלק, ובמחירים של היום...

מניסיון משפחתי האוטו בממוצע ליטר ל-8 ק"מ,

הייתי חושב פעמיים לפני השקעה באוטו עם כזו צריכה.

פורסם
כמו שהרוב כבר אמרו, עדיף ידני ואולי אפילו מנוע קטן יותר.

מנוע ה2.0 ליטר האוטומטי הזה צורך דלק, ובמחירים של היום...

מניסיון משפחתי האוטו בממוצע ליטר ל-8 ק"מ,

הייתי חושב פעמיים לפני השקעה באוטו עם כזו צריכה.

שלא יהיה בלבול חבר'ה. מנוע קטן לא יהיה בהכרח חסכוני יותר.

השיא שלי היה 15.9 ק"מ בבין עירוני לליטר בנסיעה על 100 קמ"ש בלוק + מזגן.

בכבישי הדרום זה היה אגב.

פורסם

חבר'ה תודה על היעוץ.

בעניין הרכב,

תהיו בטוחים שחיפשתי המון,זה עניין כמעט בלתי אפשרי למצוא אחת כזאת עם גיר ידני.

אני מוכן לקחת את הסיכון עם הגיר + להשקיע את הכסף שצריך כדי להתקין קולר פנימי שעוזר לגיר לשמור על טמפרטורה תקינה.

לגבי המנוע, חשבתי דוקא על ה2.0 בגלל שכמו שכבר אמרתי,הרוב הגדול של הנסיעות שלי הוא בינעירוני,לכן 2.0 דוקא כן יתאים לי.

מיוזיק,

תודה על התגובה המפורטת,חלק מהאיבזור שציינת לא ידעתי שקיים בכלל,אגב הגולף שאני מעוניין לרכוש נראת בדיוק כמו החתימה שלך.

ברמת העיקרון,אם נניח בצד את צריכת הדלק,יש משהו שאני צריך לדאוג לו מבחינה מכנית?

פורסם

בעקרון, תלוי כמה קילומטרים עבר הרכב.

אם זה בסביבות ה 150K אז תבדוק:

א. מתי נעשה טיימינג לאחרונה, ואם נעשה לא מזמן - האם ההחלפה כללה החלפת המשאבת המים גם כן.

ב. כמו שכבר אמרו- אם הותקן קולר גיר חיצוני. אם כן אז מתי? (ק"מ)

ג. לפתוח מכסה מנוע ולראות שאין כל מיני קומבינות. תראה שאין כל מיני ברגי עץ\ברגי פחפח תקועים בכל מיני מקומות. שים לב גם לחוטים המלופפים באיזולירבנד. הרכב הזה מאוד רגיש להתעסקויות בחשמל.

ד. בדוק מצב הריפודים בדלתות ובגג. בגלל השמש הישראלית החזקה, הספוג המבודד פשוט מתפורר וגורם לריפוד הגג ליפול. ברוב הגולפים שיצא לי לראות כבר דאגו לרפד מחדש. מצד שני, ראיתי גם הרבה שנוסעים עם ריפוד נפול. (סיפור של מעל 1000 שקל לריפוד הגג בלבד).

ה. תפעיל מזגן על עוצמת מאורר מירבית, שים לב שלא עפות חתיכות ספוג דרך הפתחי אוורור (שייך למניפה של הבורר מצבים). אם יש עדות לספוג המדובר - בדוק שכאשר אתה מכוון את הבורר למיזוג איזור הרגליים אז האויר באמת פונה לשם ולא בורח מכל פתחי האורור הקיימים ללא יכולת שליטה. (סיפור של 2000 שקל ויומיים עבודה במוסך)

ו. תבדוק שכל הפלסטיקים בסלון הרכב חזקים ולא רופפים. אם פירקו פעם את הפלסטיקים בשביל התקנות מקומיות למינהן ולא החזירו את הפלסטיקים כמו שצריך או ששברו קליפסים בשלב ההרכבה. יהיו לך קרקושים מעצבים וקשה מאוד להגיע למצב אופטימלי אח"כ.

ז. בדיקה נוספת וחשובה: גולף זה רכב כבד והבולמים שלו עובדים קשה מאוד. בדוק שהם לא נוזלים ושהם במצב תקין. גם זה תיקון יקר מאוד ובדרך כלל מופיע בקילומטראג' המדובר.

ח. כלל אצבע. בדוק שאין סימנים לקורוזיה וחלודה במערכת הקירור. סימנים אלו מעידים על הזנחה ורמת תחזוקה פושעת. גם כן תיקונים שיכולים להסתכם באלפי שקלים.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

העתקתי את כל הרשימה הזאת,

מחר במכון בדיקה אבקש מהבוחן לבדוק את כל אלה יחד איתי.

הרכב המדובר עבר 113 אלף ק''מ,

הרכב יד ראשונה,זאת אומרת שהבחור קנה את הרכב חדש מהחברה,

המוכר גם מתחייב להציג מסמכים על טיפולים ותחזוקה שוטפת מצ'מפיון,זה כבר מוריד לי קצת מהדאגות,רכב עם ק''מ נמוך בעלות פרטית יד ראשונה ,כנראה במצב די טוב מכנית.

לגבי תקלות שניתן לראות חיצונית,ממה שציינת ברשימה אין שומדבר,הכל נראה ממש שמור ויפה.

החלק העיקרי זה החלק המכני שאותו נבדוק מחר כאמור במכון.

תודה רבה על העזרה והיעוץ אעדכן מחר בתוצאות הבדיקה.

פורסם

אל תסמוך על טיפולים בצ׳מפיון בעיניים עצומות. שלי היתה מטופלת שם עד 90k קילומטר בערך. כשעיינתי בחשבוניות העבר מצאתי שהשתמשו בטיפולים הראשונים בשמן 15w40. בזמן שהיצרן דורש בפירוש 5w40.

• תוכן חדש...