Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתם לב שכל מי שטען חד משמעית לאמינות המוחלטת של הרכב הזה הוא בעצם היה או עדנו בעלים של מכונית כזאת, כל השאר יטענו שאקסנט טובה יותר, יטענו גם שיונדאי גטס טובה יותר ויטענו גם שפיאט טמפרה טובה יותר.

או שאולי הם לא מודעים לעניין שבאמת מדובר במכונית יוצאת דופן מבחינת אחזקה\אמינות.

לפי דעתי האישית: מדובר ברכב הכי אמין שיש היום על הכביש הדגמים האלה של 98 עד 2002. הרכב הזה לא מתקלקל.יש לי 3 כאלה במשפחה, ובאמת ובתמים מיום שיש אותם כמה שנים כבר חוץ מטיפולים שוטפים כל שנה, כלום לא מתקלקל,עדיין נוסעות חלק,שקט,הכל יושב במקום גם אחרי 15 שנה. ! וזה לא משמועות אלה ממצב קיים בשטח.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה באמת רכב טוב, ולא מתקלקל למעט טיפולים שוטפים, אבל ברכב ענתיקה יש מלא טיפולים שוטפים. כאלה שעולים הרבה כסף.

לגבי שמירת ערך - גם אתה קנית טויוטה ב-15K מתחת למחירון, ועוד אחת שמורה מזקן, שזה פעם היה החלום הרטוב של כל אחד.

פורסם

עדיף לרכוש רכב אמין בן 4 מאשר רכב אמין בן 12. גם אקסנט, לנסר, אימפרזה, פוקוס ועוד המון דגמים של רכבים הם אמינים.

אגב, חוץ מאמינות, הבטיחות - למשל - לא חשובה? מה תקן הבטיחות של רכב בן 12? כמה כריות אויר יש לו?

פורסם
שמתם לב שכל מי שטען חד משמעית לאמינות המוחלטת של הרכב הזה הוא בעצם היה או עדנו בעלים של מכונית כזאת, כל השאר יטענו שאקסנט טובה יותר, יטענו גם שיונדאי גטס טובה יותר ויטענו גם שפיאט טמפרה טובה יותר.

או שאולי הם לא מודעים לעניין שבאמת מדובר במכונית יוצאת דופן מבחינת אחזקה\אמינות.

לפי דעתי האישית: מדובר ברכב הכי אמין שיש היום על הכביש הדגמים האלה של 98 עד 2002. הרכב הזה לא מתקלקל.יש לי 3 כאלה במשפחה, ובאמת ובתמים מיום שיש אותם כמה שנים כבר חוץ מטיפולים שוטפים כל שנה, כלום לא מתקלקל,עדיין נוסעות חלק,שקט,הכל יושב במקום גם אחרי 15 שנה. ! וזה לא משמועות אלה ממצב קיים בשטח.

אף אחד לא אומר שלא רכב טוב. רכב מצויין. אבל מה לעשות ש12 שנה על הכביש עושות את שלהן? חלקי מתלה, בולמים, גומיות, תושבות, גיר ומנוע (אף אם טופלו מצויין). סביר להניח כי אם ניקח שני רכבים, אחד בו 12 שנה ואחד צעיר ממנו לפחות במחצית, ובהנחה שמדובר בשתי מציאות (לא קורולה מלוקקת מול פוקוס שבורה לדוגמא), לא בטוח שהקורולה תפגין אמינות יוצאת דופן מול מרור שיאכיל אותך דגם אחר. ועוד לא דיברנו על פלסטיקה בתא נוסעים שהוא כנראה שמור יותר, על קוסמטיקה חיצונית,וכו'.

שוב , רכב מצויין. אבל לשלם כ25-30 אש"ח תמורת 12 שנה על הכביש - קצת מופרך לטעמי.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

מסכים לגמרי לדבריו של subaru_loyale לגבי חריגות האמינות של טויוטה קורולה בדור ההוא. היא מצטרפת לחבורה של

מספר בודד של "תקלות" מוטוריות כגון חיפושית קלאסית ופיז'ו 404 , שהיצרנים עשו אותן עמידות מדי.

אצלנו במשפחה יש מיום עלייתו לכביש דגם טרה קלאס 1998 1600 אוטומט. הרכב עבר מספר נהגים בתוך המשפחה וכל

היסטוריית הטיפולים מהיום הראשון נבחנה על ידי. הרכב עומד היום על 280,000 ק"מ.

כל הרכיבים הבאים מקוריים , ולא עברו כל החלפה/שיפוץ /תיקון או תקלה כלשהי :

מנוע (כולל חיישנים ומע' הזרקה ), תיבת הילוכים, מתלים , היגוי , מע' קירור - כולל רדיאטור,טרמוסטט , צנרת ומשאבת מים , אלטרנטור ,כל התושבות(מנוע+גיר) , מערכת מיזוג וחימום , ABS , מע' כריות אוויר , אגזוז , ויש עוד...

מה כן הוחלף במהלך השנים ? למעבר לחלקים מתכלים (מצבר,בלמים,רצועות) ב - 220,000 הוחלפו בולמים אחוריים , הקדמיים

מקוריים ועדיין תקינים , גומיות לציריות , ידית חיצונית לדלת אחורית נשברה.

שני קוריוזים מדהימים - שתי הנורות הראשיות בפנסים הקדמיים אף פעם לא נשרפו והן המקוריות.(קשה להאמין...)

מע' המיזוג מקררת נהדר עד היום - אף פעם לא זייפה ולא הצריכה הוספת גז או טיפול כלשהו זה 15 שנה!

דומני שכל רכב בשנתונים צעירים יותר 2003-2007 כבר חווה תקלות מרובות יותר ואחזקה יקרה יותר.

דרך אגב הבטיחות לא כ"כ רעה - דגם 1998 3 כוכבי בטיחות עם שתי כריות אויר וABS.

מה שכן - הרכב עבר טיפול כל 10,000 ק"מ (הוראות יצרן) ואוכל מעט שמן (מזה 10 שנים ביציבות) ,כל 120K טיפול טיימינג

יקר למדי.

פורסם

הקורולה ללא ספק אחת המכוניות הכי אמינות שאיי פעם הגיעו לארץ אבל כמו שכבר נאמר זה לא כזה מיוחד כמו שאנשים נוטים לחשוב, יש עוד הרבה מכוניות שאם מטפלים בהן כמו שצריך יחזיקו מעמד שנים על גבי שנים ואף יזדקנו טוב יותר מקורולה ממוצעת.

לגבי מחירון קורולה, אז ככה לאבא שלי יש 2004 עם כ 130K על השעון שמורה מאוד, רכב שעבר במשפחה (אבא שלי קנה מאחיו בזמנו שנסע עליה כחדשה מהחברה ב 4 שנים 52K), הכל עובד פיקס, מטיפול לטיפול 0 תקלות מאז ומעולם. אבא מנסה למכור אותה היום, המחירון אאל"ט באזור ה 45K, אנשים לא מוכנים לשלם אפילו 37K, לפני שנה שנתיים היא בטח הייתה עפה קצת מעל מחירון בלי בעיה.

לדעתי עם ההיצע שיש היום בשוק, מי שקונה קורולה מתחת ל 2003 ב 30K הוא לא נורמלי, חבר שלי קנה לפני חודש קורולה 2008(!) רובוטית (לא נורא, הבאסה אולי מתקזזת עם החיסכון בדלק?) ליסינג לשעבר עם 160K על השעון ב 38K.

סה"כ טוב לנו כל השוק הזה שהוריד את מחירי המשומשות לרצפה, אולי מהפכה אולי לא אבל בהחלט מעודד.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

מי שמוכן לקנות רכב בן 3 מליסינג\השכרה במחיר טוב ולהחזיק אותו 5 שנים, ולמכור אותו הלאה במחיר נמוך 10-15K, עושה את הבחירה הנכונה כיום.

פורסם

שוב , רכב מצויין. אבל לשלם כ25-30 אש"ח תמורת 12 שנה על הכביש - קצת מופרך לטעמי.

נכון אבל כל מקרה לגופו.

אתן דוגמא מן הקיצון השני,

לאחרונה מכרתי את הרכב של סבתי בת ה-84, קורולה 2002 עם 49K על השעון(!) נמכרה ב-34K ש"ח...

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

לפי דעתי האישית וחוות דעתי בלבד:

אתה לא לוקח פרט חשוב בחשבון,פרט כזה שעושה את כל ההבדל בעצם: פלסטיקה של קורולה תחזיק גם 30 שנה ותישאר אותו הדבר, כנ"ל חלקי מנוע,חשמל וכו, גומיות זו בעיה,נכון,אבל אפשר להחליף גומיה בת 15 זה לא בעיה, בולמים וצינורות גומי מחליפים פעם אחת למקורי ויש לך עוד 20 שנה של שקט, היום כבר לא בונים מכוניות שיחזיקו לטווח רחוק כמו קורולה הזאת, היום אחרי 5 שנים כל הרכב בלוי כמו גרוטאה, בולמים קפיצים הכל גמור, בטויוטה זה לא ככה.ויעידו על כך בעלי טויוטה.

סתאם שאלה: ראית פעם קורולה עם פלסטיקים שבורים או רופפים? וסתאם עוד שאלה ראית פעם אקסנט עם פלסטיקים שבורים? או רופפים? או כל הדשבורד שבור? אני חושב שהשאלה הזאת היא בדיוק הנקודה שעושה את ההבדל.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

משה, תלוי.

אקסנט ישנה (מהדגמים של 95-96) זה פלסטיק עלוב, לא רק סדקים אלא שברים. רמה הכי נמוכה שיכולה להיות של גימור.

ראיתי כאלה עם דשבורדים כ"כ פריכים שיש כבר חור באמצע הדשבורד.

אבל מה, כבר אין יותר מכוניות בייצור כזה - רק שברולט ויואנט עוד משתמשת בפלסטיק הזה וזה היה הרכב הקוריאני האחרון שהגיע ככה.

הפלסטיקה היום באקסנט לא נופלת מאף רכב משפחתי בתקציב הזה. מרגישים שזה יחזיק לנצח, פשוט כי זה בנוי טוב וזה פשוט ולעניין, אין התחכמויות.

הרכבים האלה משרתים בצה"ל בהצלחה, עוד כשהשתחררתי הייתה אחת מהדגם היוצא שהייתה שנתיים אצלנו ביחידה ולמרות התעללות קשה והעובדה שהיא כמעט לא נחה (רכב ששירת את כל היחידה וגם את הקצין הבכיר) לא עשתה צרות וגם כל הפלסטיקה הייתה שלמה.

אין היום רכבים עם פלסטיקה גרועה ברמה של פיאט טמפרה או פיג'ו 205 שהיו מתפוררות מהשמש אחרי 5-6 שנים. היום כולם מייצרים מפלסטיק איכותי.

פורסם
במשך חודש ניסיתי למכור קורולה 2000 אוטומטית יד שניה עם 200000 ק"מ ללא תאונות עם הוכחות לטיפולים סדירים וחשיפת כל ההסטוריה ובמצב נסיעה מצוין.

המכונית פורסמה ביד 2 לפי 20000 ש"ח (מחירון יד 2 24000 ולוי יצחק הרבה יותר). החשיפה היתה ענקית אבל ההצעות שקיבלתי היו מצחיקות. התווכחו איתי על האלף האחרון, ברחוב עשו לי תנועת יד "כמה"? וששמעו את המחיר הנידו ראש בשלילה מוחלטת.

מכונית כזו נמכרה לפני שנה ב - 30000 ש"ח והמחיר צנח לרצפה בגלל הליסינג.

בסופו של דבר החלטתי לתת אותה חינם אין כסף לבן משפחה צעיר ולא לגלגל אותה במחיר מצחיק לסוחרים ומחפשי מציאות. בן המשפחה בודאי יהנה ממנה עוד מספר שנים טובות עקב אמינותה ויודה לי יום יום.

אני קורא בפורום על צעירים שמחפשים מכוניות במחיר כזה ולא חושבים בכלל בכיוון של קורולה שמחירה ברצפה (כנ"ל גם הביטוח).

נו באמת קורולה 00 עם 200K ואתה מתפלא שלא שילמו לך 20K ???

במחיר הזה היום אתה קונה אקסנט 05 , אימפרזה 04/03 , מזדה לנטיס 02 ועוד הרבה.

לנסר 2007

פורסם
לא לגמרי הבנתי את הפואנטה שבדבריך. האם נכנסת ע"מ לספר עד כמה אתה נדיב או שמא הנך מלין על כך שעם ישראל כבר לא מוכן לשלם עשרות אלפי שקלים בעד מכונית שחגגה כבר בת מצווה? כפי שידוע לך, שוק היד השניה בקרשים. טוב לקונים, פחות למוכרים.

לפני 20 יום רכשתי לאחותי קורולה שנת 2002 עם 160K ק"מ. יד שניה, שמורה. המחירון 35K ש"ח, המוכר קיבל 18K ואמר תודה. זה המצב כרגע, ועם זה צריך להתמודד.

גמר חתימה טובה!

זה לא בדיוק "המצב כרגע" ולא "צריך להתמודד" עם כלום, פשוט נפלת על פריייר כנראה, או אדם שלחוץ בכסף מסיבותיו שלו ,שהיה מוכן להיפטר מהרכב בכלום כסף.

חבר שלי מכר לפני מספר חודשים סיויק 2006 פרטית יד 1(רכש אותה חדשה מהסוכנות) עם 100KKM.

הוא דרש(ובצדק) 3.5K מעל המחירון שהיה אז בסביבות 66K, לרכב נשאר חודש עד הטסט!

הוא לא חיכה הרבה,תוך פחות מחודש הרכב נמכר בקצת מעל המחירון (בסביבות 500 ש"ח +-)

המוכר ניסה להוריד כמובן במחיר אך נכנע ללחציה של אשתו שממש התלהבה מהרכב.

מסקנה:

רכב שמור במצב מצוין ניתן למכור גם היום במחירון ויותר,פשוט צריך סבלנות,והקונה המתאים יגיע.

אני בחיים! לא אמכור רכב בחצי מחירון אם הוא שמור יד ראשונה ,נקודת הפתיחה תמיד תיהיה קצת מעל המחירון ואם הרכב שמור היא כנראה לא תרד מהמחירון.(אם התנאים שונים ניתן לרדת בהתאם לשיקלול)

אם לא ישלמו-רכב כמו טויוטה יכול בכיף להחזיק מעל 2 עשורים ללא בעיות מיוחדות ועדיף להעבירו בתוך המשפחה. מאשר למוכרו במחיר זנותי.

צום קל!

פורסם
לפי דעתי האישית וחוות דעתי בלבד:

אתה לא לוקח פרט חשוב בחשבון,פרט כזה שעושה את כל ההבדל בעצם: פלסטיקה של קורולה תחזיק גם 30 שנה ותישאר אותו הדבר, כנ"ל חלקי מנוע,חשמל וכו, גומיות זו בעיה,נכון,אבל אפשר להחליף גומיה בת 15 זה לא בעיה, בולמים וצינורות גומי מחליפים פעם אחת למקורי ויש לך עוד 20 שנה של שקט, היום כבר לא בונים מכוניות שיחזיקו לטווח רחוק כמו קורולה הזאת, היום אחרי 5 שנים כל הרכב בלוי כמו גרוטאה, בולמים קפיצים הכל גמור, בטויוטה זה לא ככה.ויעידו על כך בעלי טויוטה.

סתאם שאלה: ראית פעם קורולה עם פלסטיקים שבורים או רופפים? וסתאם עוד שאלה ראית פעם אקסנט עם פלסטיקים שבורים? או רופפים? או כל הדשבורד שבור? אני חושב שהשאלה הזאת היא בדיוק הנקודה שעושה את ההבדל.

לדעתי, ודעתי בלבד, אתה שוכח פרט מאוד חשוב:

קורולות משנת 93-02 לא היו בליסינג\חברה\צבא\כת כל שהיא. כל רכב כזה נקנה (אלא אם יש יוצאי דופן שלא ידועים לי) באופן פרטי ע"י אנשים שמעוניינים לקנות רכב במיטב כספם ולשמור עליו, כאשר אקסנטים למיניהם עליהם אתה מדבר נקנו ע"י חברה גדולה עבור עובדים שהקשר הרגשי היחיד שלהם לרכב הוא הריגוש לקבל עוד קצת כסף מבעלי הרכב לחלב וביצים.

כשאתה מקבל רכב ליסינג או רכב מושכר, הטיפול היחיד שתשקיע עליו יהיה הליטוף הכבד של דוושת הגז ושפשוף הטאמבונים בבאמפרים והסירוק המלבלב והמטפח של הדאשבורד עם נעליים ושמן ממקדונלדס שזה עתה אכלת.

דוגמאות מהיום לא יכולות לשמש כאמת מידע עבור רכב שמראש נקנה כליסינג. גם קורולה מליסינג הייתה נראית כמו איי חורבות.

נו באמת קורולה 00 עם 200K ואתה מתפלא שלא שילמו לך 20K ???

במחיר הזה היום אתה קונה אקסנט 05 , אימפרזה 04/03 , מזדה לנטיס 02 ועוד הרבה.

לפחות חידשת עם הפוסט הזה. העלית נקודות חשובות שלא הועלו במשך כל השרשור.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אגב, חוץ מאמינות, הבטיחות - למשל - לא חשובה? מה תקן הבטיחות של רכב בן 12? כמה כריות אויר יש לו?

מהרצאה על כריות אוויר שנוכחתי בה לפני מליון שנה, הבנתי שברכב מעל גיל 10 הסיכוי שכריות האוויר יפתחו שואף ל-10%.

אז אל תבנו על זה :wink:

איפה פה בכלל ההתלבטות?!

אם מציאים לי זבל בן 6 (אקסנט/גטס) או זבל בן 12 (קורולה), באותו המחיר, אני אבחר בזבל החדש יותר בלי למצמץ.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לדעתי, ודעתי בלבד, אתה שוכח פרט מאוד חשוב:

קורולות משנת 93-02 לא היו בליסינג\חברה\צבא\כת כל שהיא. כל רכב כזה נקנה (אלא אם יש יוצאי דופן שלא ידועים לי) באופן פרטי ע"י אנשים שמעוניינים לקנות רכב במיטב כספם ולשמור עליו, כאשר אקסנטים למיניהם עליהם אתה מדבר נקנו ע"י חברה גדולה עבור עובדים שהקשר הרגשי היחיד שלהם לרכב הוא הריגוש לקבל עוד קצת כסף מבעלי הרכב לחלב וביצים.

כשאתה מקבל רכב ליסינג או רכב מושכר, הטיפול היחיד שתשקיע עליו יהיה הליטוף הכבד של דוושת הגז ושפשוף הטאמבונים בבאמפרים והסירוק המלבלב והמטפח של הדאשבורד עם נעליים ושמן ממקדונלדס שזה עתה אכלת.

דוגמאות מהיום לא יכולות לשמש כאמת מידע עבור רכב שמראש נקנה כליסינג. גם קורולה מליסינג הייתה נראית כמו איי חורבות.

אני ממש ממש לא מסכים בנוגע לתדמית הזאת שפיתחת לגבי נהגי ליסינג.

רוב האנשים שמחזיקים ברכבי ליסינג מחוייבים לשמור על הרכב תקין לחלוטין ובמצב מושלם כי אם לא הם ישלמו על זה מכיסם.

בודדים אלה שבאמת הופכים מאזדה 3 לג'יפ ואלה סיפורי סבתא של "מביני עניין" שלא מבינים שום דבר.

גם בצבא למרות שהרכבים נוסעים בלי הפסקה הרכב נבדק באופן קבוע, טיפולים מבוצעים בזמן ובמוסכי יבואן ואף אחד לא יגרום נזקים בכוונה כי הוא ישלם עליהם מכיסו.

בנוגע לסוגיה קורולה או לא להיות, אני חושב שבשוק המשומשות של היום יש מספיק אפשרויות עדיפות על אותה קורולה מזדקנת, אולי לא אקסנט אבל לאנסר למשל עושה את אותה העבודה ובמחיר עדיף, גם ניסאן אלמרה היא אפשרות טובה, אם יוצאים מהשבלונה היפנית בכ-25 אלף שקלים אפשר לקנות פוקוס 2005 ובתוספת לא גדולה אפשר להתקדם לאחת מ-2006 שהיא מכונית מעולה ולמעט ביצועים קשה לי לחשוב על תחומים בהם קורולה כלשהי עדיפה עליה ואני מתכוון גם לאלה שנמכרות היום כחדשות.

• תוכן חדש...