Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אלון123456 כתב :

ומה דעתך על הקורולות הבאות מודלים 98'-02' ?

עד לפני שנים לא מעטות משטרת ישראל החזיקה עדיין קורולות כאלו וזאת כ - 8 שנים מייצורן ! במוסך המורשה (יחזקאל ובניו

בירושלים) ראיתי הרבה קורולות משנתונים אלו. משיחה עם המנהל המקצועי שם קבלתי עדות מדהימה - רכבים של ניידות סיור

עם כ - 500,000 ק"מ במצב מצויין עם מכלולים עיקריים מקוריים ואמינות מצויינת !

יכול להיות שקיבלת את הרושם שאני טענתי שקורולה לא אמינה ?

נאמר שכבעלים של טויוטות שונות משנת 90 כשהאחרונה מתנוססת מתחת לכינוי שלי, אני בהחלט מעיד על אמינות טובה מעבר לסביר, אך טענתי שקורולה אמינה - לא בהכרח אומר שרכבים אחרים הם גיהנום כלכלי לידה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

alon123456 , אם תקרא את דברי בטח תבין שחלקתי על קביעתך הזו :

לדעתי, ודעתי בלבד, אתה שוכח פרט מאוד חשוב:

קורולות משנת 93-02 לא היו בליסינג\חברה\צבא\כת כל שהיא. כל רכב כזה נקנה (אלא אם יש יוצאי דופן שלא ידועים לי) באופן פרטי

הראתי לך כי בדיוק שנתונים אלו שמשו בדיוק בגוף לא פרטי -משטרת ישראל בשימוש הכי שוחק - ניידות סיור. (ושם הפגינו אמינות

חריגה ועמידות ארוכת טווח).

פורסם
ולאדר, תכיר לי את חבר שלך, קורולה 99 ידנית זה נדיר, הישנות יותר לא, מודל כזה כן.

לנושא,

מצחיק אותי מאוד שאנשים משווים כאן טויוטה קורולה ליונדאי אקסנט.

במה הקורולה עדיפה?(כמובן ברוב המקרים, יש ויש):

אמינות ושם המותג, לא יעזור.

דבר שני, כשהקורולות האלו יצאו והיו חדשות לא היה שום רכב יותר חזק ומהיר מהן מכל ה1.6 פרט אולי להונדה, תוכיחו לי אחרת בסרטונים ובמציאות ולא בדאחקות ואני אתבדה, כבר עושה את העבודה מעולה.

דבר שלישי, יש לרכב הזה אמינות מופלגת וכל מי שתשאלו שמבין יכול להגיד שהרכב יכול להגיע ליותר מ500 אלף בכיף, כולל מוסכניקים. (שוב, הכל תלוי בטיפולים ובהזנחה וכו' כמובן).

האף של האנשים פה יותר מדי למעלה, אם אתם לא יודעים מה משפרים בעולם

תדעו שמשפרים מלא משפחתיות, כולל סוזוקי ליאנה וכולל טויוטה קורולה כמובן,

רק פה בפורום הזה במיוחד קוראים לרכבים היפניים האלה זבל כי הן ישנות ולא איכותיות מבחינת הרכבה.

דיי עם האף הזה.

אולי בשם המותג - כן,

אבל באמינות? מה, אתה רציני?

אם הצבא לא היה מרוצה מהאקסנטים הוותיקים, הוא לא היה קונה את המודרניים יותר, ועובדה שהן עוברות חיים קשים מאוד בצבא, לא פחות מאלו של הניידות המשטרתיות, ושורדות יפה מאוד את התלאות של נהגי ובסיסי צה"ל השונים.

מדובר במכונית עדיפה בבטיחות ובגילה על הקורולה, ולא פחות אמינה מהקורולה, אולי לאקסנט שם פחות טוב בארץ, אך היא לא פחות טובה מהקורולה הישנה, והיא נותנת תמורה מצוינת לכסף, בטיחות עדיפה, אמינות טובה ותחזוקה זולה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אתה יודע מה, אולי באמת האקסנט אמינה.

אבל תאמין לי שאם תצטרך לבחור בטויוטה או באקסנט במחירים סבירים, גם אתה תרצה בתת מודע את הטויוטה אם המחיר הגון ואם אין לך ברירה. אתה בעצמך יודע שהקוריאניות קפצו בעיקר בשנים האחרונות ולא בשנים של פעם.

אקסנט עדיפה על קורולה מבחינת בטיחות? תוכיח לי, בבקשה. (לא מתגרה, פשוט זה מעניין אותי).

שאף אחד לא יחשוב שבגלל שאני כל כך אוהב קורולה ומגן על קורולה אני חושב שזה הרכב הכי טוב בעולם - לא.

הבעיה היא שאנשים מזלזלים כאן באוטו כאילו זה מינימום גרוטאה סינית.

המשפט הזה מסכם את כל התגובות ה"מורעלות" שלי על הרכב בכל שרשור שאנשים רבו איתי על זה.

אם אינני טועה בשנים שמדבר פותח השרשור הקורולה נחשבה לאחת הבטוחות, 3 כוכבים+2 כריות אוויר נראה לי.

פורסם
אתה יודע מה, אולי באמת האקסנט אמינה.

אבל תאמין לי שאם תצטרך לבחור בטויוטה או באקסנט במחירים סבירים, גם אתה תרצה בתת מודע את הטויוטה אם המחיר הגון ואם אין לך ברירה. אתה בעצמך יודע שהקוריאניות קפצו בעיקר בשנים האחרונות ולא בשנים של פעם.

אקסנט עדיפה על קורולה מבחינת בטיחות? תוכיח לי, בבקשה. (לא מתגרה, פשוט זה מעניין אותי).

שאף אחד לא יחשוב שבגלל שאני כל כך אוהב קורולה ומגן על קורולה אני חושב שזה הרכב הכי טוב בעולם - לא.

הבעיה היא שאנשים מזלזלים כאן באוטו כאילו זה מינימום גרוטאה סינית.

המשפט הזה מסכם את כל התגובות ה"מורעלות" שלי על הרכב בכל שרשור שאנשים רבו איתי על זה.

אם אינני טועה בשנים שמדבר פותח השרשור הקורולה נחשבה לאחת הבטוחות, 3 כוכבים+2 כריות אוויר נראה לי.

קח אקסנט 2008 ככה,

יש לה 6 כריות אוויר, ESP, ABS.

קח קורולה נגיד 2002 ככה (שתעלה בערך כמו האקסנט), יש לה 2 כריות אוויר וABS. ה4 כריות והESP מקנים הרבה בתחםו הבטיחות.

ואם אני אצטרך לבחור, אני אבחר באקסנט, לא בקורולה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

ברור שאני אבחר באקסנט, ולו רק מהסיבה הפשוטה שבאקסנט אני יראה בנאדם ובקורולה 92 אני יראה כמו איזה זקן ששכח להחליף את האוטו. בנוסף לESP, כריות אוויר, חלקים מתבלים וכו.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

איזה הגזמות אתם משווים קורולה 92 ליונדאי אקסנט 2008? טוב שההפרש מחירים שלהם לא 30+ אלף.

קורולה 2001-2002 עולה בערך 20-23 אלף (לא מדבר על מחירון אלא על מחירים בפועל).

במחיר הזה אפשר לקנות יונדאי אקסנט 2004-2005.

אתם תחליטו מה לקנות. לא מדובר כאן על 6-10 שנים הפרש, אלא הרבה פחות.

פורסם
ברור שאני אבחר באקסנט, ולו רק מהסיבה הפשוטה שבאקסנט אני יראה בנאדם ובקורולה 92 אני יראה כמו איזה זקן ששכח להחליף את האוטו. בנוסף לESP, כריות אוויר, חלקים מתבלים וכו.

מי דיבר על קורולה 92?

98 ומעלה, הן נראות כבר מודרניות יותר.

פורסם
בקורולה 92 אני יראה כמו איזה זקן ששכח להחליף את האוטו.

אתה אדוני, עשית לי את היום :lol:

ובנימה יותר רצינית, יש לי שכן אחד עם הקורולה המדוברת שנקנתה מהשכרה לפני ככה-וככה שנים, עברה מעל 290K והוא מתפאר כל יום מחדש שהכול שם מקורי.

השכן בשנות ה60 שלו.

אני בחור קצת יותר צעיר, מסתכל על האוטו הזה, ורואה גרוטאה שכל הצבע הכסוף שלה נשרף (ואיכשהו הפך לצהוב בהיר :|) בפנים אמנם הפלסטיקים במקום אבל המושבים מרגישים כמו בולי עץ, ובכלל 11 שנה על הכביש לא עשה טוב לפח שלה; שום דבר לא יושב איפה שאמור לשבת, תאונה פה-תאונה שם.. אמין אמין אבל נראה כמו תחת.

(זה לא שהוא מזניח את הרכב, מטפל בו כמו אדם מן השורה, לא עושה לו anti aging עם ווקס שעשוי מדמעות חדי-קרן)

קחו את מה שהמשוגע משטיפת הרכב מוכן לשלם על הקורולה הזקנה של CS2, תוסיפו 3K ויש מבחר פשוט ענק של אקסטנט\ריו עם פחות מ100K על השעון בחברות הליסינג\השכרה, אפשר גם להימנע מאלו שמכרו לצבא (אלבר? סיקסט? מי זה היה?) ותקבלו בסה"כ אחלה רכב באחלה מחיר, ולא תיראו כמו זקן שחי בסרט שהקורולה שלו היא פאר היצירה המוטורית לשנת 2001 כי יש לה מנוע קצת יותר זריז מכל השאר.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ובנימה יותר רצינית, יש לי שכן אחד עם הקורולה המדוברת שנקנתה מהשכרה לפני ככה-וככה שנים, עברה מעל 290K והוא מתפאר כל יום מחדש שהכול שם מקורי.

השכן בשנות ה60 שלו.

אני בחור קצת יותר צעיר, מסתכל על האוטו הזה, ורואה גרוטאה שכל הצבע הכסוף שלה נשרף (ואיכשהו הפך לצהוב בהיר :|) בפנים אמנם הפלסטיקים במקום אבל המושבים מרגישים כמו בולי עץ, ובכלל 11 שנה על הכביש לא עשה טוב לפח שלה; שום דבר לא יושב איפה שאמור לשבת, תאונה פה-תאונה שם.. אמין אמין אבל נראה כמו תחת.

(זה לא שהוא מזניח את הרכב, מטפל בו כמו אדם מן השורה, לא עושה לו anti aging עם ווקס שעשוי מדמעות חדי-קרן)

קחו את מה שהמשוגע משטיפת הרכב מוכן לשלם על הקורולה הזקנה של CS2, תוסיפו 3K ויש מבחר פשוט ענק של אקסטנט\ריו עם פחות מ100K על השעון בחברות הליסינג\השכרה, אפשר גם להימנע מאלו שמכרו לצבא (אלבר? סיקסט? מי זה היה?) ותקבלו בסה"כ אחלה רכב באחלה מחיר, ולא תיראו כמו זקן שחי בסרט שהקורולה שלו היא פאר היצירה המוטורית לשנת 2001 כי יש לה מנוע קצת יותר זריז מכל השאר.

אתה תמנע מאלו שנמכרו לצבא, כי הק"מ שלהם אחריי 4 שנים בערך, נושק ל300-350 אלף ק"מ לרוב.

פורסם

לסבא שלי יש סובארו לגאסי 1600 ידנית שנת 1992 שנראית כמו חדשה מבפנים ומבחוץ ועם מעט קילומטרים, זה לא מוסיף לזה הרבה נקודות זכות.. אז הוא נראה זקן ששכח להחליף את האוטו וגם פדאנט :lol:

אין חלונות חשמל והנעילה לכל דלת בנפרד.. העיקר הוא מתלהב כל הזמן שזה האוטו הכי נוח וטוב ומושלם, זה מגוכח.. לצרכים שלו הוא היה יכול להנת עם רכב מיני, או אם הוא בקטע של נוחות אז הוא היה יכול להרשות לעצמו מכוניות מודרנית וגדולה, הוא סתם חי באשליה בקשר לסובארו הזאת, וכל מי שמעדיף אוטו (סטנדרטי כמו קורולה) בן 10 על אוטו בן 5 חי באותה אשליה בדיוק.

לסבתא שלי יש קליאו 98 במצב אפילו יותר טוב (רק חסר הניילונים על הכסאות) אז במקרה הזה האני עוד יכול להבין אותה, סתם לא בראש שלה להחליף אוטו כי באמת שבשבילה לא יהיה הבדל. אבל להעדיף לקנות אוטו עכשיו מ98 במקום מ2006 בגלל שהיצרן פחות נחשב... תסלחו לי אבל זה נשמע מגוכח.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

טויוטה קורולה שנת 2000 זה האוטו הכי אמין בעולם.

הבעיה היא, שההבדל בין אמין ל"לא" אמין זה ההבדל בין תקלה 1 בשנה ל-1.5 תקלות בשנה.

ככה שאני, ואני מקווה שרובינו, מעדיפים רכב שמתקלקל פעם וחצי בשנה, אבל יותר חדיש, יותר חדש, יותר בטוח באותו המחיר:

פורד פוקוס, אימפרזה, יונדאי ועוד כולן 2004.

משכנתא זה קל

פורסם

השכן בשנות ה60 שלו.

גם כל המכוניות שלך שאתה מציין בחתימה לא פאר האמנות עם כל הכבוד ובלי לפגוע.

זה שנשרף צבע בקורולה אני יודע את זה על בשרי, מה לעשות?להראות לך כמה יפניות של פעם שהצבע שלהן נשרף ומתקלף?

לגבי איכות הרכבה זה הרי ידוע שהיפניות של פעם לא מצטיינות בשיא ההרכבה.

אני עדיין אעדיף כל יפנית על כל קוריאנית כולל אקסנט.

אגב, אם היית יודע איך הקורולה 99 שלנו סחבה כשהייתה חדשה(אני מודה שכיום היא ממוצעת-, איבוד סוסים וק"מ גבוה) ה"קצת" יותר זריז היה הופך להרבה יותר זריז.

אה, ואם זה תלוי בי אני מחליף את האוטו, זה עדיין לא סותר.

משפחתית מצויינת מכל הבחינות וזאת עובדה- זה שאתם לא יכולים להסתםק בפחות ממכונית ספורט או אקסנט פשע זה בעיה אצלכם כנראה.

עריכה:אני מתכוון כמובן מצויינת לזמנה!

פורסם
גם כל המכוניות שלך שאתה מציין בחתימה לא פאר האמנות עם כל הכבוד ובלי לפגוע.

ההבדל ביני לבינך הוא שאני לא מככב בכל שרשור שקשור לטויוטה ומספר לכולם כמה פרארי אני יכול לקחת ברוורס עם ה1.6 הזריז-יחסית-לזמנו שלי, בלי לפגוע.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
טויוטה קורולה שנת 2000 זה האוטו הכי אמין בעולם.

הבעיה היא, שההבדל בין אמין ל"לא" אמין זה ההבדל בין תקלה 1 בשנה ל-1.5 תקלות בשנה.

ככה שאני, ואני מקווה שרובינו, מעדיפים רכב שמתקלקל פעם וחצי בשנה, אבל יותר חדיש, יותר חדש, יותר בטוח באותו המחיר:

פורד פוקוס, אימפרזה, יונדאי ועוד כולן 2004.

לא מדויק. קורולה 2000 אולי אמינה ביחס לרכב אחר משנתון 2000 אך אין מצב שהיא יותר אמינה מרכב סטנדרטי עם נתונים סבירים ממודל 2008 עם חצי ק"מ.

• תוכן חדש...