Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1. אין טעם להוציא עוד 15 אלף שקל ולקבל זבל כמו יונדאי אקסנט מהשכרה\ליסינג שתוך פחות משנה תיהיה שווה 15 אלף שקל, עדיף לחסוך את ה15 אלף ולקנות טויוטה ב20 אלף, המכונית הזאת סוס עבודה ואמינה מאוד וכמעט לא רואה מוסך! והחלקים והאחזקה זולים מאוד!

2. בעיית המכירה היא כנראה בגלל הק"מ הגבוהה! מכוניות מהשנים האלה, עם ק"מ נמוך נמכרות מהר!, אנשים מפחדים לקנות רכב שמתקרב ל200 אלף ק"מ ולכן כדאי להוריד עוד טיפה במחיר ! אני מאמין ש 17-18 אלף היא תמכר!

3.לד"ר סובארו, איפה מוכרים טויוטה קורולה, יד 2 מודל 2000 עם 200 ק"מ ב10K? אני עכשיו רץ לקנות אפילו אם היא תיהיה לבנה!

שום מוסך ושום נעליים, אקסנט מכונית סופר אמינה, לכל דורותיה, ובעיקר המודלים האחרונים, גם יותר מאובזרים ובטיחותיים מהטויוטה.

בצבא אני לא צריך לספר איך מתנהגים לרכבים, ונסעתי כבר על כמה אקסנטים, כל אחת עם ק"מ עצום אחר, אבל זאת שהפתיעה אותי לטובה הייתה עם 300 אלף ק"מ על השעון, הרכב כמובן ננהג בצורה אכזרית, על ידי נהגים רבים, בחולות, בכבישים רעועים, מעמיסים עליו מטענים, עולים עליו עם ג'יפה שיש על המדים ומה לא, הרכב נראה זוועה מבפנים, אבל נוסע כמו גדול, סוחב את כל מה שעשו לו בשקט בלי להתלונן, העברות הילוכים חלקות (בDMAX של הבסיס ב160 אלף ק"מ כבר יש השתהות בין ההילוכים) בלי השתהות, מזגן מרביץ, מנוע נשמע טוב. והרכבים האלו כמובן הרבה פעמים עומדים מונעים סתם ללא סיבה, עוד בלאי, ועם צורת הנהיגה בצבא, אפשר לומר שהרכבים הללו נסעו 500 אלף ק"מ. מכובד.

רק בארץ יש לטויוטה מחירון הזוי ולא הגיוני, קונים גרוטאה בת 10-12 ב30 אלף ש"ח כמו יאריס, כשאתה יכול לקנות פונטו ספייס 80 כ"ס עם גיר רציף מודל 2006 ואולי אפילו ישאר לך מעט כסף ליישור קו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עם 20 אלף שקל שאתה מבקש עבור המכונית הזקנה שלך עם 200 אלף ק"מ, אני ניגש היום למגרש רכב וקונה יונדאי אקסנט שזהה לקורולה שלך, בת 4 עם 100 אלף ק"מ, במחיר של 35K ופריסה של יתרת התשלומים ל-5 שנים.

בינינו, הכסף שיוציא במוסך הבעלים של הקורולה הקשישה שלך יהיה יותר גבוה מהכסף שיוציא כל אדם שיקנה רכב בן 4 בתשלומים.

עברו הימים שקורולה הייתה מניה בטוחה ששמרה על ערכה. רכב כמו שלך בשוק שווה היום מקסימום 10K.

עם ישראל, אחרי זה אנחנו בוכים, על מחיר הדלק, דיור וכו'.

פותח השירשור מדבר על רכב טוב שעושה את העבודה במחיר של 20 אלף ש"ח.

וכל אחד פה משווה מה הוא היה מקבל במחיר של כמעט כפול שלא נדבר על פריסת תשלומים.

איפה אתם חיים?

הרכב השני שלי בבית הוא גאלאנט, שנת 2001 נקנה במחיר של 15 אלף ש"ח.

אין תקלות (וגם עם יש, אני קונה רכב כזה כל שנה רק מירידת הערך של רכב חדש יותר), אין ביטוח מקיף, האוטו עושה בדיוק את מה שנידרש מימנו.

והאמת שהוא גם הרבה יותר נוח ונעים מהקורולה 2008 שהיתה אצלי במשך יותר מחודש.

פורסם

אלון123456 כתב :

לדעתי, ודעתי בלבד, אתה שוכח פרט מאוד חשוב:

קורולות משנת 93-02 לא היו בליסינג\חברה\צבא\כת כל שהיא. כל רכב כזה נקנה (אלא אם יש יוצאי דופן שלא ידועים לי) באופן פרטי ע"י אנשים שמעוניינים לקנות רכב במיטב כספם ולשמור עליו, כאשר אקסנטים למיניהם עליהם אתה מדבר נקנו ע"י חברה גדולה עבור עובדים שהקשר הרגשי היחיד שלהם לרכב הוא הריגוש לקבל עוד קצת כסף מבעלי הרכב לחלב וביצים.

ומה דעתך על הקורולות הבאות מודלים 98'-02' ?

עד לפני שנים לא מעטות משטרת ישראל החזיקה עדיין קורולות כאלו וזאת כ - 8 שנים מייצורן ! במוסך המורשה (יחזקאל ובניו

בירושלים) ראיתי הרבה קורולות משנתונים אלו. משיחה עם המנהל המקצועי שם קבלתי עדות מדהימה - רכבים של ניידות סיור

עם כ - 500,000 ק"מ במצב מצויין עם מכלולים עיקריים מקוריים ואמינות מצויינת !

250px-IL_Police.jpg

images.jpg

nttyc.jpg

פורסם

מי משווה אקסנט לקורולה?

התמחרה של הקורולה היא האלנטרה.

שכחתם פרט מאוד חשוב: צריכת דלק. האקסנט שותה דלק, גם כשהמנוע כבוי.

בכל מקרה (ובתור אחד שהחזיק קורולה במשך כשש שנים עם 0 תקלות ומכר אותה במחיר מחירון), מדובר ברכב אמין ועמיד.

למה לקנות יאריס ישנה ולא פונטו חדשה? תשאל את רוב בעלי הפונטו כמה פעמים בשנה הם צריכים לבלות במוסך, או אצל החשמלאי, לעומת הבעלים של היאריס ותבין.

פורסם

רכב בן 13 שנים כמעט עם נסועה כזו לא יימכר ביותר מ-15,000 ש"ח, לא משנה איזה רכב זה, כי זו התפיסה. אני כמובן מדבר בערכים כלליים, יש יוצאי דופן.

פורסם
מי משווה אקסנט לקורולה?

התמחרה של הקורולה היא האלנטרה.

שכחתם פרט מאוד חשוב: צריכת דלק. האקסנט שותה דלק, גם כשהמנוע כבוי.

בכל מקרה (ובתור אחד שהחזיק קורולה במשך כשש שנים עם 0 תקלות ומכר אותה במחיר מחירון), מדובר ברכב אמין ועמיד.

למה לקנות יאריס ישנה ולא פונטו חדשה? תשאל את רוב בעלי הפונטו כמה פעמים בשנה הם צריכים לבלות במוסך, או אצל החשמלאי, לעומת הבעלים של היאריס ותבין.

הוו הנה עוד פעם מתחילים... בטח מלבד האמינות של הטויוטה המופלאה,היא גם בעלת יכולת להשתמש בקליפות בננות במקום בדלק, ובכך לחסוך יותר! שהרי כול בעלים של קורולה מעיד על הרכב שלו שהיא מיוחד והיא לא צורכת כמו משפחתית רגילה, אלא יותר מתקרב לסופרמיני ידנית.(ובטח ובטח שלא כמו יונדאי אקסנט)

איפה גם טועני המנטרה הקבועה שהיא בנוסף לכול הנ"ל גם זריזה יותר? הם בטח עדיין לא הגיעו.

פורסם

קורולה עתיקה זה גרוטאה מתפרקת שהמנוע שלה עוד עובד.. נו באמת.. איך נראה פנים של אוטו בגיל כזה?.. זוועה, כמה סריטות ודפיקות וכמה גומיות שמרכחות את הדפיקות השונות בזמן הנסיעה התייבשו כבר?

אקסנט זה אולי לא אוטו מדהים בתכונות המולדות שלו, וגם הקורולה לא, אבל הוא לפחות יחסית חדש ויש בו רכיבים שעדיין לא עבר תוקפם לפני שנים.

סיפורי אמינות זה פשוט שטויות, וזה לא שמשווים לאלפא, אלה לאקסנט, אוטו דיי אמין.

אני גם מניח שמי שקונה אוטו עתיק ולא בטיחותי לא מסיע שמה את כל המשפחה שלו אז בכלל מה הצורך בכל הגודל והבזבוז דלק.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
עם ישראל, אחרי זה אנחנו בוכים, על מחיר הדלק, דיור וכו'.

פותח השירשור מדבר על רכב טוב שעושה את העבודה במחיר של 20 אלף ש"ח.

וכל אחד פה משווה מה הוא היה מקבל במחיר של כמעט כפול שלא נדבר על פריסת תשלומים.

איפה אתם חיים?

הרכב השני שלי בבית הוא גאלאנט, שנת 2001 נקנה במחיר של 15 אלף ש"ח.

אין תקלות (וגם עם יש, אני קונה רכב כזה כל שנה רק מירידת הערך של רכב חדש יותר), אין ביטוח מקיף, האוטו עושה בדיוק את מה שנידרש מימנו.

והאמת שהוא גם הרבה יותר נוח ונעים מהקורולה 2008 שהיתה אצלי במשך יותר מחודש.

יפה אמרת, הרכב השני שלך. בקושי נוסע.

כשאתה צריך רכב אמין בבית, ולא מעוניין לבלות במוסכים, אז עדיף להשקיע.

ותסלח לי - אבל אני לא מכיר רכב בן 8-9 שלא צריך "רענון", בכל מיני דברים אידיוטיים ומיותרים כמו ממיר קטליטי, רדיאטור, בולמי זעזועים וכו' וכו' - הרשימה ארוכה מאוד וכל אחד לפי המזל שלו נדרש להחלפה כזו או אחרת.

אז במקום לשלם 500 ש"ח בחודש למוסכים, עדיף מראש לנסוע באוטו נורמלי ולשלם קצת בתשלומים ועל הדרך ליהנות מרכב שנראה כמו חדש ומרגיש כמו חדש ולא מרכב באסה שכבר עבר 200 אלף ק"מ במשך 13 שנה עם צבע דהוי ושריטות בדשבורד.

פורסם

אתה יודע מה הרכב הראשון, לאנד קרוזר פראדו.

הרכב הזה משמש את אישתי ביום יום ולטיולים בסופי שבוע.

אני נוסע 4-5 פעמים לאשדוד מהוד השרון, חוץ מהנסיעות של היום יום.

ואישתי נוסעת כל יום לפתח תקווה, 7 דקות נסיעה.

ואני זה שנוסע בגאלאנט והיא בלאנד קרוזר.

הגאלאנט נוחה, נעימה, חסחונית ועם אמינות גבוה יותר מהלאנד קרוזר.

לפני שלושה שבועות נסענו לאילת, נחש עם מה נסענו...

אני לא יודע מאיפה אתה מביא את הסכומים של 500 ש"ח במוסכים.

הגאלאנט אצלי כבר 4-5 שנים, אם נעזוב לרגע את את הטיפולים השוטפים, הדבר היחיד שהוחלף באוטו הוא רדיאטור (680 ש"ח)

האוטו נקנה עם 180 אלף, והיום הוא עם 260.

בנוסף לזה אמא שלי נוסעת גם כן על גאלאנט 1999, נקנתה בשנת 2002 עם 49 אלף ק"מ.

היום גם היא עם 240 אלף, הוחלף רדיאטור, וחיישן קנשפט (540 ש"ח), תושבת מנוע קידמית ואחורית (180+240 ש"ח)

אתה מוזמן לבוא לראות את הספר טיפולים של שני הרכבים, את כח הטיפולים אני עושה, והכל כתוב.

צבע דהוי, שריטות בדשבורד....מה הקשר, רוצה תמונות.

האוטו בתוחזק בצורה מושלמת, שאתה בה לראות את הספר טיפולים אני מזמין אותך לעשות סיבוב, לא תרגיש עליו את השנים.

לגבי המרגיש כמו חדש, על זה בדיוק אנחנו צרכים לעבוד, פה הבעיה שלנו.

פורסם
במשך חודש ניסיתי למכור קורולה 2000 אוטומטית יד שניה עם 200000 ק"מ ללא תאונות עם הוכחות לטיפולים סדירים וחשיפת כל ההסטוריה ובמצב נסיעה מצוין.

המכונית פורסמה ביד 2 לפי 20000 ש"ח (מחירון יד 2 24000 ולוי יצחק הרבה יותר). החשיפה היתה ענקית אבל ההצעות שקיבלתי היו מצחיקות. התווכחו איתי על האלף האחרון, ברחוב עשו לי תנועת יד "כמה"? וששמעו את המחיר הנידו ראש בשלילה מוחלטת.

מכונית כזו נמכרה לפני שנה ב - 30000 ש"ח והמחיר צנח לרצפה בגלל הליסינג.

בסופו של דבר החלטתי לתת אותה חינם אין כסף לבן משפחה צעיר ולא לגלגל אותה במחיר מצחיק לסוחרים ומחפשי מציאות. בן המשפחה בודאי יהנה ממנה עוד מספר שנים טובות עקב אמינותה ויודה לי יום יום.

אני קורא בפורום על צעירים שמחפשים מכוניות במחיר כזה ולא חושבים בכלל בכיוון של קורולה שמחירה ברצפה (כנ"ל גם הביטוח).

בתור אחד שקצת מתעסק עם רכבים..אנשים קונים שנתון בכלום כסף .

בדיוק כמו שרכב יד ראשונה שנת 2003 הכל מקורי לא הוחלף בורג בבדיקה,הכל תקין עובד וממש כמו חדש נמכר בלחץ ב-11000 כאשר מחירון 19000 יד פרטית עם היסטוריה מלאה!!

למה???אין תשובה אנשים רוצים שנתון+הרבה אוטו ב-0 שקלים...

כל היפניות שנת 2000-2001 המחירונים שלהם שווים לקוריאנית 4 שנים צעירה יותר ואנשים מעדיפים שנת 2004 ולא 2000.

זה השוק!!

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

הוו הנה עוד פעם מתחילים... בטח מלבד האמינות של הטויוטה המופלאה,היא גם בעלת יכולת להשתמש בקליפות בננות במקום בדלק, ובכך לחסוך יותר! שהרי כול בעלים של קורולה מעיד על הרכב שלו שהיא מיוחד והיא לא צורכת כמו משפחתית רגילה, אלא יותר מתקרב לסופרמיני ידנית.(ובטח ובטח שלא כמו יונדאי אקסנט)

איפה גם טועני המנטרה הקבועה שהיא בנוסף לכול הנ"ל גם זריזה יותר? הם בטח עדיין לא הגיעו.

אם אין לך מה להגיב, אל תרשום שטויות.

לי הייתה קורולה שנת 2003 ולאחי עדיין יש אקסנט 2004 שהוא לא מצליח להיפטר ממנה יותר מארבעה חודשים (קונה?).

אני מדבר מניסיון של כמה שנים טובות עם הקורולה והיא יותר חסכונית מהאקסנט, שוב כשהן בכלל לא מתחרות אחת בשניה. הייתה לך אחת כזו?

את נושא הביצועים, אני מוכן לבדוק מולך בשטח ואז נדבר (הקורולה לא רכב מהיר, אבל הוא בטוח יותר זריז מהאקסנט).

אני לא חושב שהיא פאר יצירת הרכב, אבל מבחינת אמינות ואיכות היא ברמה גבוהה מאוד ומשום מה אומרים את זה רוב האנשים שהחזיקו ברכב, ותאמין לי שהיו לי כמה וכמה רכבים לאורך השנים.

פורסם
קורולה עתיקה זה גרוטאה מתפרקת שהמנוע שלה עוד עובד.

עד לפני שבוע חשבתי כמוך, אבל יצא לי לנסוע בקורולה 98 ידנית עם 300 אלף ק"מ של החבר.

נדהמתי - הרכב סוחב חזק, מנוע שקט, לא רועד, כל הפנים של הרכב שמור מאוד. נסיעה חלקה, אין ציוץ מכיוון הפלסטיקים.

כאשר נסעתי בקורולה, נזכרתי איך לפני שנתיים נהגתי יום שלם על יאריס שעברה 350 אלף ק"מ (בשירות המדינה) והיתה לי אותה ההרגשה של רכב חדש.

אני באופן מיוחד לא אוהב את אקסנט. הרבה פעם נסעתי ביונדאי 2008 - רכב קופצני והמושבים פשוט נוראיים .

כאן מדובר בהפרש של 10 שנים, אבל אם הייתי צריך לבחור בין קורולה 2000 לאקסנט 2004 עם אותם הנתונים, לא הייתי בוחר ביונדאי. באותם השנתונים גם מערכת הבלימה של אקסנט הרגישה לי לא מוצלחת .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ולאדר, תכיר לי את חבר שלך, קורולה 99 ידנית זה נדיר, הישנות יותר לא, מודל כזה כן.

לנושא,

מצחיק אותי מאוד שאנשים משווים כאן טויוטה קורולה ליונדאי אקסנט.

במה הקורולה עדיפה?(כמובן ברוב המקרים, יש ויש):

אמינות ושם המותג, לא יעזור.

דבר שני, כשהקורולות האלו יצאו והיו חדשות לא היה שום רכב יותר חזק ומהיר מהן מכל ה1.6 פרט אולי להונדה, תוכיחו לי אחרת בסרטונים ובמציאות ולא בדאחקות ואני אתבדה, כבר עושה את העבודה מעולה.

דבר שלישי, יש לרכב הזה אמינות מופלגת וכל מי שתשאלו שמבין יכול להגיד שהרכב יכול להגיע ליותר מ500 אלף בכיף, כולל מוסכניקים. (שוב, הכל תלוי בטיפולים ובהזנחה וכו' כמובן).

האף של האנשים פה יותר מדי למעלה, אם אתם לא יודעים מה משפרים בעולם

תדעו שמשפרים מלא משפחתיות, כולל סוזוקי ליאנה וכולל טויוטה קורולה כמובן,

רק פה בפורום הזה במיוחד קוראים לרכבים היפניים האלה זבל כי הן ישנות ולא איכותיות מבחינת הרכבה.

דיי עם האף הזה.

פורסם

מה הקשר עכשיו לשיפורי רכבים משפחתיים? מי הזכיר את זה בכלל?

חלאס להרוס שרשורים מעניינים ופוריים.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

• תוכן חדש...