Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ מחלק דלק של מרצדס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המרצדס שלי מתקשה בהתנעה כאשר המנוע חם.

הבעיה נובעת מירידת לחץ דלק לאחר הכיבוי. הדלק מטפטף לסעפת ומציף את המנוע.

החלפתי משאבת דלק לחדשה וגם אקומולטור והלחץ עדיין יורד מהר מכפי שצריך לפי הוראות היצרן.

לצורך הבדיקה קוששתי מערכת בדיקה מקורית של מרצדס!

לבסוף החלטתי שהאשם הוא במחלק הדלק שכנראה דולף לתוך הסעפת והנה אני משפץ אותו.

כמה הערות:

1. בוש לא ממליצים לשפץ את המחלק ומעדיפים שתרכוש מהם חדש במאות דולרים. למרות זאת נתקלתי ברשת בכמה פרוייקטים כאלה.

2. השיפוץ חייב להערך במקום נקי מאוד. חלק מהקדחים והחריצים במחלק הם כחוט השערה.

3. לפני הפרוק יש לפרוק את כל הלחץ אחרת מקבלים שפריץ לעין.

הפירוק לפניכם. אחרי שאקנה את על הO-רינגים העלה את ההרכבה.

מצאתי את האטם הסורר שהתפורר לגמרי.זהו האטם התחתון ביותר והוא כנראה היווה את הדליפה. תמיד טוב למצוא את החלק הפגום ולהיות בטוח שלא פירקת סתם.

P8291086.jpg

P8291087.jpg

P8291088.jpg

P8291089.jpg

P8291092.jpg

פורסם

לכל הפונים בפרטי

עשיתי מחקר ברשת והתנעה קשה חמה היא הבעיה הנפוצה ביותר במערכת זו.

הדבר נובע מדליפה פנימית.

מכיוון שמחלק תקין אמור לסגור את הדלק למזרקים ירידת הלחץ לא יכולה להגרם ממזרקים דולפים כי הלחץ נמדד בראש הטובלן.

בכל מקרה מצאתי אטם שנכשל ולכן אני חושב שעליתי על הבעיה.

אשמח שיתפתח דיון בנושא

פורסם

גם אצלי הייתה בדיוק אותה תופעה אבל מסיבה אחרת לגמרי. משהו שלקח לי חודשים רבים למצוא .

אצלי הרכב מודל 70 קצת יותר ישן ומערכת מכנית שונה.

הבעיה הייתה שמרצדס הוציאו שני סדרות של מערכות אחת למדינות חמות ואחת למדינות קרות, הרכב שלי הגיע לארץ משוויץ (קר מאד) אצלי המנוע הוא 6 טורי וקיים מזרק שביעי (החלק היחידי במערכת שעובד חשמלי ולא מכני ) שאמור להזריק דלק ישירות לסעפת בשלב ההתנעה בלבד .הבעיה שהוא מזריק גם כשהמנוע חם ומציף וקשה מאד להניע. הפתרון :בשלב ההתנעה חמה לחצן חשמלי רגיל סגור שמנתק את הזרם לשבריר שניה וזהו..

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

פרויקט יפה

אך עליך לבדוק את השסתום החד כיווני הממוקם במשאבת הדלק החיצונית ,אתה מציין כי יש נפילת לחץ שיורי

יתכן כי למשאבה לוקח זמן רב לבנות לחץ ,אגב בדוק נפילות מתח ומתח מצבר למשאבה ,זוהי משאבה העובדת בלחץ גבוה וצריכת הזרם שלה גבוה גם כן ,מה שגורם לבעיות מוליכות

פורסם

במרצדס שלי יש את אותה הבעיה 450 SL יש לי כפתור שאני לוחץ עליו ומניע בלי בעיה זה מחובר למזרק של הדלקת הבוקר.

אבל מסכים שצריך לסדר את זה אחת ולתמיד !

eran lanski

חבר מס- 14084

פורסם

משאבת דלק חדשה של בוש כולל השסתום וגם המזרק החשמלי נבדק.

אין קשר למצבר כי הנפילה היא אחרי הכיבוי. צריך להחזיק מינימום 20 psi חצי שעה.

פורסם

למרות שמוכרים קיטים לשיפוץ מחלק דלק עדיין לא נתקלתי במחלק משופץ שעובד טוב .. (כולם גורמים לעשן שחור ו/או שריפת דלק גבוהה)

אז אם תצליח לשפץ טוב אתה תהייה עשיר :-D:-D:-D:-D בהצלחה

פורסם

שיפוץ מחלק דלק למערכת בוש K הוא עסק עם אחוזי הצלחה נמוכים יחסית. הבעיה העיקרית היא השוואה של כמות הבנזין המגיעה לכל מזרק, וכן לרוב המחלקים המשופצים כושלים.

הוראות העבודה של מערכת K מגדירות ירידת לחץ מלחץ הקו (3.4 עד 3.8 בר) עד ללחץ של 1 בר, בפרק זמן שלא יפחת מחצי שעה. ניסיון לפתרון של חלק מיצרני הרכב שהשתמשו במערכת בדמות סולונואיד הסוגר את קו החזרת הבנזין למיכל לא פתר את הבעיה.

קששים בהתנעה חמה, היא תופעה ידועה במערכות אלו. המזרק החשמלי להתנעה קרה, לא אמור להזריק בכלל בטמפרטורות העולות על 5 או 7 מעלות צלסיוס., והפעלה לא מבוקרת של מזרק זה בהתנעה חמה תגרום להצפה ועשן שחור. גם ההפעלה של מזרק זה עם לחצן ידני אינה מומלצת.

יש פתרון של חברת בוש לנושא התנעה חמה. ממסר המקבל פיקוד בעת הפעלת המתנע, ומחובר למזרק ההתנעה הקרה. אחרי שהמתנע עובד שניה אחת, הוא מתחיל במחזוריות של פולסים למזרק: פולס של עשירית שניה, המתנה של 4 עשיריות וחוזר חלילה עד הפסקת הפעולה של המתנע. לכשאגיע הביתה אחפש את המספר הקטלוגי של הממסר, ואת השרטוט החשמלי.

שבת שלום,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אורן צודק במאה אחוז.

ובכל זאת יש דגשים שצריך להקפיד עליהם כדי שכל המזרקים יקבלו את אותה כמות דלק.

לכל תא במחלק יש קפיץ, כיפה וטבעת נחושת(ספייסר)

צריך להקפיד שהמכלול של כולם בולט באותה מידה מעל גוף המחלק ע"י שינוי עובי הטבעת.

ללא שם.jpg

2ללא שם.jpg

פורסם
שיפוץ מחלק דלק למערכת בוש K הוא עסק עם אחוזי הצלחה נמוכים יחסית. הבעיה העיקרית היא השוואה של כמות הבנזין המגיעה לכל מזרק, וכן לרוב המחלקים המשופצים כושלים.

הוראות העבודה של מערכת K מגדירות ירידת לחץ מלחץ הקו (3.4 עד 3.8 בר) עד ללחץ של 1 בר, בפרק זמן שלא יפחת מחצי שעה. ניסיון לפתרון של חלק מיצרני הרכב שהשתמשו במערכת בדמות סולונואיד הסוגר את קו החזרת הבנזין למיכל לא פתר את הבעיה.

קששים בהתנעה חמה, היא תופעה ידועה במערכות אלו. המזרק החשמלי להתנעה קרה, לא אמור להזריק בכלל בטמפרטורות העולות על 5 או 7 מעלות צלסיוס., והפעלה לא מבוקרת של מזרק זה בהתנעה חמה תגרום להצפה ועשן שחור. גם ההפעלה של מזרק זה עם לחצן ידני אינה מומלצת.

יש פתרון של חברת בוש לנושא התנעה חמה. ממסר המקבל פיקוד בעת הפעלת המתנע, ומחובר למזרק ההתנעה הקרה. אחרי שהמתנע עובד שניה אחת, הוא מתחיל במחזוריות של פולסים למזרק: פולס של עשירית שניה, המתנה של 4 עשיריות וחוזר חלילה עד הפסקת הפעולה של המתנע. לכשאגיע הביתה אחפש את המספר הקטלוגי של הממסר, ואת השרטוט החשמלי.

שבת שלום,

אורן

ממסר זה מעולה אבל כאשר המנוע חם אני לוחץ לשניה על הלחצן ומניע בלי בעיה פשוט וקל !

eran lanski

חבר מס- 14084

פורסם
לכשאגיע הביתה אחפש את המספר הקטלוגי של הממסר, ואת השרטוט החשמלי.

לא מצאתי מספר בוש, אבל מספר SK שהוא יצרן הממסר שמותקן אצלי במכונית: 896353.

כמו כן מצורף השרטוט החשמלי.

בברכה,

אורן

hot start relay.jpg

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

סיימתי את הרכבת המחלק

ליטוש הפנים על ידי נייר 1200 על זכוכית חלקה

החלפת כל הO-רינגים וסגירה עם שלק במפתח מומנט.

הרכב מתניע אבל עוד לא בדקתי נפילת לחץ דלק עם שעונים.

P9151096.jpg

P9151097.jpg

P9041094.jpg

P9041095.jpg

P9041093.jpg

P9221102.jpg

P9221099.jpg

P9221101.jpg

פורסם

שמע, אחרי מה שעשית כאן ובתוספת מה שאתה עושה באלפא, אתה משוגע עם תעודות...

מסכים למה שאמר אסף, מעולם לא נתקלתי בבעיה שהמקור שלה היה המחלק, למרות שחשדתי בו לא פעם הוא תמיד היה חף מאשמה.

לאחרונה היתה לי בעיה דומה לשלך ב 190 כההתנעה החמה היתה בעייתית מאוד. למזלי לפני שפירקתי חצי אוטו ראיתי שלולית קטנה של דלק. מסתבר שכבר זמן מה היתה לי דליפת דלק מצינור סדוק באיזור המשאבה אבל זה לא היה נראה כי מה שנזל התאדה. החלפתי את הצינור, הבעייה נפתרה ובנוסף האוטו מאיץ עמו משוגע...

בקיצור, לפעמים במרצדס הבעיות יותר פשוטות ממה שהם נראות. הכל כל כך מדויק שסטייה משגעת הכל. כשהצינור סדוק לא מגיע מספיק דלק מהמשאבה, הדלק החם מתאדה, ואז אין מספיק דלק להתניע.

פורסם
שמע, אחרי מה שעשית כאן ובתוספת מה שאתה עושה באלפא, אתה משוגע עם תעודות...

מסכים למה שאמר אסף, מעולם לא נתקלתי בבעיה שהמקור שלה היה המחלק, למרות שחשדתי בו לא פעם הוא תמיד היה חף מאשמה.

לאחרונה היתה לי בעיה דומה לשלך ב 190 כההתנעה החמה היתה בעייתית מאוד. למזלי לפני שפירקתי חצי אוטו ראיתי שלולית קטנה של דלק. מסתבר שכבר זמן מה היתה לי דליפת דלק מצינור סדוק באיזור המשאבה אבל זה לא היה נראה כי מה שנזל התאדה. החלפתי את הצינור, הבעייה נפתרה ובנוסף האוטו מאיץ עמו משוגע...

בקיצור, לפעמים במרצדס הבעיות יותר פשוטות ממה שהם נראות. הכל כל כך מדויק שסטייה משגעת הכל. כשהצינור סדוק לא מגיע מספיק דלק מהמשאבה, הדלק החם מתאדה, ואז אין מספיק דלק להתניע.

תודה. אני חושב...

בדקתי הכל לפי הספר לפני הפירוק עם שעונים מקוריים של מרצדס. הכל תקין. להזכירך מצאתי O רינג פגום במחלק אז בטוח היתה בעיה.

אינני מרבה לנסוע במרצדס אז יקח עוד זמן עד שאבדוק התנעה לאחר נסיעה ממושכת.

• תוכן חדש...