Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Arilou - הבין תחומי הוא היוצא מן הכלל...

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בזמן האחרון אני משתעשע במחשבה לעזוב את המכללה, "להפסיד" את השנה האקדמית + מכינה (פיזיקה ומתמטיקה) שעשיתי,

ולהשלים בגרויות בפיזיקה מתמטיקה, לשפר את הפסיכומטרי ולהתקבל לאונ' תל אביב.

מה דעתכם? האם זהו צעד נכון? האם באמת ישנם הבדלים כל כך גדולים בתעשיה בין בוגרי מכללות לבוגרי אונ'?

אני כיום בן 21, כסף הוא לא שיקול.

השיקול היחידי הוא הזמן שעבר. אני יכול בעוד 3 שנים לצאת ממכללה עם ממוצע גבוה . ואפילו אם יקח לי חצי שנה למצוא עבודה זה עדיף מלהפסיד שנתיים (שנה אקדמית בסמי ושנה לשיפור בגרויות ופסיכו').

דעות ועצות יתקבלו בברכה.

בדקת לגבי אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לתל אביב? יכול להיות יותר מהיר משיפור בגרויות+פסיכומטרי ויחסוך לך שנה באוניברסיטה אאל"ט

פורסם

האפיק מעבר קיים מכל מקום המעניק תואר אקדמי ולא רק מהפתוחה. כרגע אני מחכה לתשובה מתל אביב לגבי התקבלות על סמך הציונים שלי שהם מאד גבוהים. יש פה מישהו שהתקבל כך לתל אביב?

Renault clio RT 1994

פורסם

אני בדיוק קורא באינטרנט על הדרישות .

הדרך הזאת נשמעת לי דיי טובה ואני בוודאות אבדוק אותה. הדרישה היא אך ורק לשש קורסים עם ממוצע 85 .

מישהו למד הנדסה באו"פ? באיזה עיר מתקיימים הלימודים? ולפי מה שהבנתי הלימודים הם דרך המחשב? קשה לי להבין איך ניתן ללמד הנדסה דרך המחשב . האם זה באמת כך?

Renault clio RT 1994

פורסם

אני לקראת סיום תואר במדעי המחשב באו"פ

יש מרכזי לימוד בכל הארץ כמעט, אבל במדעי המחשב, הקורסים הם בעיקר באזור תל אביב, חיפה, וחלק לא קטן (בעיקר מקורסי החובה) גם בירושלים ובעוד מקומות

למידה בהנחיה רגילה - 7 מפגשים של 2-3 שעות (תלוי בקורס)

הנחיה מוגברת (בתוספת תשלום) - 8-14 מפגשים, גם 2-3 שעות

את שתי האפשרויות יש בחלק מהקורסים בלמידה באופק או בכיתה וירטואלית, בשני המקרים, מדובר על שידור חי בדרך מסויימת וצפייה/האזנה מהבית, עם אפשרות לשאלות בצ'ט/טלפון/מיקרופון

את כל חומר הלימוד מקבלים לפני הסמסטר ואפשר ללמוד לבד גם ללא מפגשים בכלל

פורסם

לא חושב

זה לא בדיוק הנחה

בשביל ששכר הלימוד באו"פ יהיה זהה לכל אוניברסיטה מקבלים החזר אחרי 18 נקודות על כל הקורסים שכבר נלמדו + משלמים פחות על הבאים, ה18 נקודות זה רק בשביל שלא כל אחד שסתם עושה קורס אחד ולא לומד לתואר יקבל את ההחזר הזה (פעם כל הקורסים היה תשלום "מלא" ורק בסוף השנה היה החזר, עכשיו רק על ה18 הראשונות יש תשלום מלא, ואז החזר, על השאר מראש משלמים פחות)

אני כמעט בטוח שאין קשר לניקוד ממוסד אחר

אבל תבדוק לגבי פטורים, לא יודע אם אפשר, אבל אולי תוכל לעשות רק חלק מהקורסים של האפיק

פורסם
קראתי גם שהאפיק מעבר הזה מעביר אותי ל"שנה מתקדמת". מה ז"א שנה מתקדמת? אני אתחיל משנה ב' בתל אביב? או שאתחיל משנה א' עם פטורים של מה שעשיתי?

במידה ואתה עומד בכל הקריטריונים של אפיק המעבר, אתה יכול לקבל פטורים מהקורסים שעברת. כך שאם למעשה עברת באו"פ את כל הקורסים של שנה א', קיבלת פטור משנה א' והתחלת שנה א' באוניברסיטה כשאתה לומד קורסים של שנה ב'.

במידה ועברת את כל הקורסים של אפיק המעבר על פי הקריטריונים, אתה מתקבל לאוניברסיטה ללא דרישות קדם (ממוצע בגרות+פסיכומטרי). במידה ועברת רק חלק מהקורסים אתה מקבל על הקורסים הספציפיים האלו פטור ומתקבל לאוניברסיטה כמו כל סטודנט אחר, שלא למד באו"פ.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני אשמח לעוד תגובות לגבי הפסד שנתיים לעומת לעבור לאוניברסיטה.

ממחקר מקיף שעשיתי ברשת הבנתי שלבוגרי האוניברסיטאות בתחום ההנדסה יש עדיפות מינורית במציאת העבודה הראשונה כאשר אין להם ניסיון.

לאחר העבודה הראשונה עדיפות זו נעלמת לגמרי.

גם רוב הסיכויים שעם ציונים כמו שלי אוכל למצוא עבודת סטודנט ולצאת לשוק עם ניסיון.

וגם אם לא, אם אסיים את המכללה יהיו לי שנתיים למצוא עבודה ולצבור ניסיון לעומת אם אלך לאוניברסיטה ששם אסיים רק בגיל 26.

Renault clio RT 1994

פורסם

אתה לומד הנדסת מכונות. אני לא מכיר את התחום הספציפי הזה לעומק אבל ככה זה עלול לעבוד בתחום אחר, הנדסת חשמל למשל:

1. אתה לומד במכללה, אין לך ניסיון בתחום.

2. בשנה האחרונה אתה מנסה למצוא משרת סטודנט בתחום כדי להתחיל לצבור ניסיון. אתה מוצא עבודת סטודנט בבדיקות חומרה.

3. בסיום הלימודים מציעים לך להישאר במקום העבודה שלך, בתור בודק במשרה מלאה. חברים שלך שכבר מחפשים עבודה אומרים לך שהמצב בחוץ קשה ועדיף לך להישאר. אז אתה נשאר.

4. אחרי שנתיים נמאס לך לבדוק ציוד שמהנדסים אחרים תכננו. אתה מנסה למצוא עבודה אחרת. עכשיו כבר יש לך ניסיון, זה אמור להיות קל.

5. אתה שולח קורות חיים אבל לא חוזרים אליך.

6. אתה מברר למה ומגלה שזה בגלל שהניסיון שלך פחות רלוונטי לתחומי הפיתוח.

7. אתה נתקע כמהנדס בדיקות, מתוסכל מהעבודה שלך ומהשכר שלא צומח מספיק מהר כדי להדביק את יוקר המחייה העולה.

8. אתה עושה הסבת מקצוע ומתחיל לעבוד כהומואופט.

אז שוב - ניסיון זה מצוין. השאלה היא האם הניסיון הוא ניסיון שרלוונטי לתפקיד הבא שלך או שמדובר בניסיון כשומר בכניסה לחברת הייטק. גם זה ניסיון בהייטק, אבל הוא לא רלוונטי כשאתה מנסה להתקבל למשרת מהנדס מוצר.

אף אחד לא יודע להגיד לך אם אחרי הלימודים במכללה תמצא עבודה ראשונה שתעניק לך ניסיון רלוונטי להמשך או לא. בסופו של דבר אתה צריך לקחת הימור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

העניין הוא ששמעתי על הרבה בוגרי אוניברסיטאות ללא ניסיון שנמאים באותו מצב של אי מציאת עבודה.

יש סיפורים ברשת לכאן ולכן וגם סיפורים של אנשים קרובים שהם לכאן או לכאן לדוגמא בוגר מכללה שמצא עבודה נחשקת מיד עם סיום התואר בעוד שבחור מאוניברסיטה יושב שנה בבית ולא מוצא עבודה ובדיוק להיפך.

המסקנה הכללית שהסקתי מקריאה רבה ברשת היא שלבוגרי אוניברסיטאות יש עדיפות על בוגרי מכללות כאשר שניהם ללא ניסיון אך בוגרי המכללה מוצאים עבודות גם אם טיפה יותר קשה. לאחר ניסיון מתאים ההבדלים בין מוסדות הלימוד נעלמים.

Renault clio RT 1994

• תוכן חדש...