Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש עצה לגבי המשך לימודים אקדמיים

אלכס נמרמן
שימו לב! השרשור הזה בן 4116 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

אני כיום לומד במכללת סמי שמעון לתואר ראשון במסלול להנדסת מכונות וסיימתי שנה א'.

בתיכון, לא השקעתי מי יודע מה וקיבלתי תעודת בגרות עם ממוצע 98 אך עם 3 יחידות מתמטיקה ובלי פיזיקה.

בפסיכומטרי לא השקעתי בכלל ולא נכחתי ברוב השיעורים וקבילתי 575.

עם הקבלה לסמי שמעון נוכחתי לדעת שאני ממש טוב בפיזיקה ובמתמטיקה ובלימודים מדויקים בכלל.

אני כיום עם ממוצע של 94 במכללה ומוצא את עצמי פותר מבחנים של הטכניון ושל אונ' אחרות בקלות רבה.

בזמן האחרון אני משתעשע במחשבה לעזוב את המכללה, "להפסיד" את השנה האקדמית + מכינה (פיזיקה ומתמטיקה) שעשיתי,

ולהשלים בגרויות בפיזיקה מתמטיקה, לשפר את הפסיכומטרי ולהתקבל לאונ' תל אביב.

מה דעתכם? האם זהו צעד נכון? האם באמת ישנם הבדלים כל כך גדולים בתעשיה בין בוגרי מכללות לבוגרי אונ'?

אני כיום בן 21, כסף הוא לא שיקול.

השיקול היחידי הוא הזמן שעבר. אני יכול בעוד 3 שנים לצאת ממכללה עם ממוצע גבוה . ואפילו אם יקח לי חצי שנה למצוא עבודה זה עדיף מלהפסיד שנתיים (שנה אקדמית בסמי ושנה לשיפור בגרויות ופסיכו').

דעות ועצות יתקבלו בברכה.

Renault clio RT 1994

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

בגילך ובהנחה שבאמת יש לך ראש חזק - לך על זה.

אבל לפני תבדוק מה הדרישות בשביל לעבור באמצע הלימודים ממכללה לאוניברסיטה (זה אפשרי, אם כי תצטרך לעשות השלמות).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדקתי ואכן ישנה דרך קבלה על סמך ציונים ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג.

אני עומד בדרישות (ממוצע מעל 85) אך מכיוון שציון ההתאמה שלי נמוך יחסית (בגלל הפסיכומטרי והעדר חמש יחידות מתמטיקה) הסיכוי לא גבוה.

בכל מקרה, כבר הגשתי בקשה להתקבל על סמך ציוני ואני מחכה לתשובה.

Renault clio RT 1994

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה תשמע,

אם אתה רוצה מכללה עדיף לך כבר HIT. אם אתה יכול לעבור לאוני' - תעבור. אני בספק אם יקח לך רק חצי שנה למצוא עבודה (בד"כ זה לוקח לא מעט, אא"כ אתה תלמיד מצטיין מאוניברסיטה). בנוסף, ה"שם" של המכללה הספציפית הזו לא משהו, וכנראה שהיצע התפקידים יהיה בהתאם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא חושב שב-HIT יש הנדסת מכונות.

אגב, למצוא עבודה לא לוקח חצי שנה ואפילו לא חצי דקה. פתח עיתון ישראל היום באמצע שבוע, בעמודים האחרונים יש עשרות מודעות דרושים. העניין הוא לא כמה זמן יקח לך למצוא עבודה אלא כמה זמן יקח לך למצוא את העבודה שאתה רוצה בשכר שנראה לך הוגן. כי עבודה, סתם עבודה, אפשר למצוא מעכשיו לעכשיו. כשאתה בוגר אוניברסיטה עם ציונים גבוהים קל לך יותר למצוא את העבודה שאתה רוצה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן כן.בוגר של סמי שמעון עובד איתי באותו תפקיד(אני הנדסאי) למרות שיש לו אפילו כבר שנה ניסיון,לעומת חבר שסיים עכשיו בHIT ונכנס ישר לתפקיד מהנדס.

מכמה ראיונות עבודה שהייתי בהם ונכחו גם בוגרי סמי שמעון ממש לא ספרו אותם.

בטוח שיש יוצאי דופן שכן התמזל מזלם ונכנסו לתפקיד טוב.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קשקוש בלבוש.

אני מכיר מישהו שסיים מהנדס בסמי שמעון ועל התפקיד הראשון הוא עובד במוטורולה ומקבל משכורת רגילה למהנדס מתחיל.

כאילו שמשאבי אנוש של חברות יודעים ומעניין אותם איזה מכללה יותר טובה ואיזה פחות. יודעים רק שאונברסיטה זה יותר טוב ומכללה שזה פחות טוב. זה עניין של מזל וכישורים אישיים טובים בלעשות רושם על המראיין.

אמנם אני לא מגיע מהעולם של המהנדסים, אבל לדעתי אני הייתי נשאר בסמי שמעון. המציאות היום היא שבכול תחום ללא נסיון קשה מאוד להתקבל לכול מקום, גם לבוגרי הטכניון. היום המעסיקים רוצים שיהיה לך נסיון וממש לא מעניין אותם שרק סיימת את התואר.

השנתיים שכביכול תחסוך אם תמשיך, תוכל לצבור בהם נסיון שלדעתי יהיה חשוב הרבה יותר מאשר המוסד שבו למדת.

וד"א, יש לך ממוצע גבוה ואתה מרגיש שקל לך בלימודים? תנסה כבר מעכשיו(או שאולי מהשנה השלישית) למצוא עבודה על מנת לצבור נסיון תוך כדי, אין לך מושג כמה שזה יועיל לך לאחר התואר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסכים אתך.

חשוב מאוד איך אתה מוכיח את עצמך בראיון.

אתה יכול לסיים בטכניון ולדבר שטויות בראיון לעומת בוגר של סמי או מכללה אחרת שיראה ידע וכישורים.

בכל אופן מניסיון אישי ראיתי שדי ניפנפו בוגרים של סמי.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כאילו שמשאבי אנוש של חברות יודעים ומעניין אותם איזה מכללה יותר טובה ואיזה פחות. יודעים רק שאונברסיטה זה יותר טוב ומכללה שזה פחות טוב.

הו, אתה יכול להיות בטוח שהם יודעים. החל מהרמה העליונה ביותר (מה במל״ג חושבים על המוסד), דרך מה אחרים בתעשייה X חושבים על מוסד וכלה במידע על רמת ההוראה עצמה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה אומר זאת מנסיון או מידע ודאי? כי לי אישית אין מושג איך זה עובד במקצועות ההנדסה, אבל בתחום שלי ,כול מושג המכללות הוא מאוד מעורפל, ואין באמת דירוג איזה מכללה טובה יותר או פחות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מנסיון לא, אבל אלו דברים ששמעתי מאנשים אמינים בעיני. מי שאחראי על גיוס עובדים ומשאבי אנוש יודע בדיוק מה הולך איפה.

תחשוב על זה ככה - בתור מנהל חברת שקר-כלשהו, היית בכלל מעסיק איש כוח אדם שלא יודע בדיוק מהיכן לשלוף לך את האנשים הכי טובים?

יש מקצועות שבהם יש מכללות עם שם מעולה ורמה שלא נופלת ואפילו עולה מאוניברסיטאות. בכל הקשור להנדסה לפחות, חברות יודעות מי שווה מה.

אתן לך דוגמא משעשעת. יש לי חבר שלומד בטכניון הנדסת חומרים. היה להם יריד תעסוקה, ובוא נאמר בעדינות - כל מה שהוא היה צריך לעשות כדי לקבל עבודה, זה רק להראות את פרצופו במקום (ועוד משרת סטודנט!). חברים שלומדים בירושלים היו צריכים להשקיע הרבה יותר מאמץ. אני לא יודע מהי רמת הלימוד בטכניון, אבל לכל הפחות, זה רק מראה כמה "שם" משחק פה תפקיד. כן, אם תהיה תותח על בראיון ותבוא עם ציונים גבוהים + תעודת מצטיין ממכללה תוכל לקבל תפקיד שאתה חושק בו. אבל אתה צריך תמיד לדעת, שאם אתה תתמודד מול מישהו שסיים אוני', בעל נתונים זהים או טיפה נמוכים - הוא כנראה יקבל את המשרה.

בגלל זה אם לבנאדם יש אפשרות ללמוד באוני' - עדיף לו ללכת על זה, למרות שמבחינות אחרות מכללה עדיפה (בשיחות עם חברים שלומדים במכללות, עולה המון נושא של יחס אישי לכל תלמיד, מה שלא תמצא באוני', למשל).

כמובן שזה לא תקף למקצועות שלהם יש מכללות מוערכות.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...