Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישה

תודה על כך שאתה פונה לליצן (אליבא מנהל מרוץ בכיר עם הכשרה).

אני לא שותף לנושא ,אני מהצד, מביע דיעה, עיניי כלות ממה שקורה (לא ציפיתי בחיים שכך יראה הספורט המוטורי לאחר עבודה סזיפית כל כך קשה)

בניתי מכוניות מירוץ,אינני יכול להכניסן לישראל, ופה אחד הורג את השני ברכות בניצוחו של משרד הספורט הדמוני.

כותב פה ניר לביא שינק מאביו מהו ספורט מוטורי עוד מימי אשקלון,אני מכיר אותו עוד כילד,משנס מותניים ומנסה להשריש משהו חוקי,לא קומבינטורי,ללא כוונות רווח, ובמקום לשים לב לדבריו ,מנציחים את תרבות החפיף,במקום לפרגן ? מריעים לקיסרות העריצה,משתחווים לעגל הזהב שבקושי עטוף בפלסטיק,ואני מתפלא עליך,אתה איש נבון,עברת בימי חייך אי אילו אירועים שהסירחון היה מנת חלקם ואתה מקבל זאת? למה?

הלכנו לחוק מתוך תמימות לייצר פה דבר חדש לטובת כולם,תראה מה קורה ,ריבונו של עולם,נהג מרוצים מנורבגייה עם רשיון בין לאומי שהשתתף בעשרות אליפויות האירופה,מציג פה רשיון נהיגה ומה אומרים לו? זה לא מספיק אין תאריך לרשיון תביא אישור מנורבגייה אתם רציניים?

נראה לך שניר או מישהו אחר נגד מרוצים? להוציא עיין להוציא שתי עיניים מה זה? יצאתם מדעתכם? האיש מציג מצב, תענו לעניין יודעים? טוב,לא יודעים שהמפיקים יענו בצורה מכובדת ורצינית.

מירוצי מכוניות

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניר, הבנו, אתה פומפוזי, אתה מתלהם, תשאיר את זה בבקשה לאולם בית המשפט וכאן במטותא, כתוב קצת יותר בנחת ועם קצת פחות תיבולי שפה שלחלוטין לא מקובלת עלינו (פדרמה למשל), לא כל מי שלא מסכים איתך הוא מתחסד, מגוחך ופטתי.

אם אתה עו"ד מייצג אתה יודע טוב מאוד ששופט לא היה נותן לך להתלהם כך באולם בית המשפט, אז בא נחשוב עליי כעל שופט בזעיר אנפין (או לפחות כעל שופט כדור רגל ששורק לך על פאול). :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אגב, מספיק תלונה של אידיוט אחד (או הדיוט) שלא בא לו טוב מרוצי מכוניות (בטח לא עם מכוניות "סטנדרטיות") כדי שהמשטרה תצטרך לבדוק את האישורים, וכשתבין שאין, להחרים את כל הרכבים שיגיעו לאירוע, ולהנפיק כתבי אישום.

הכוונה כמובן לאותם רכבים שאינם סטנדרטיים...

פורסם

באוטו-קרוס (הג'ימקאנה בגרסתה האמריקאית), לא נדרשים הנהגים בקטגוריות השפויות בשום אמצעי בטיחות למעט קסדה. זה לא מונע מהנהגים למחות גם על זה, שכן יתרונות הקסדה מוטלים בספק ברכבים בעלי כריות-אוויר.

באוטו-סללום (המקבילה האנגלית לג'ימקאנה ולאוטו-קרוס), מוותרים גם על קסדות.

איזה מזל שהיועץ מייבא חליפות של ספארקו.

עממי היא מילת המפתח. תחשבו יותר כדורגל במתנ"ס, פחות ליגת האלופות. "ספורטאים" זה לא, וטוב שכך.

[Flame suit on]

פורסם
רוני,

למרות העלות הלא מבוטלת של חליפת מירוצים, העניין הוא רק לטובת הנהגים ואני לא רואה למה צריך לכעוס על העניין.

גם בדראג, גם בדריפט וגם בג'ימקנה, רכב עלול להתהפך ולהדלק בשניות ואז החליפה יכולה להציל חיים.

במרוצים של יחידים (ג'ימקנה, דראג וכו') אם עלות החליפה כ"כ כבדה על הנהגים, ניתן לקנות חליפה בשיתוף עם נהג שהוא גם חבר.

חליפת המרוצים שמבקשים לדריפטים היא בתקן CIK (קארטינג) ולא מחויבת להיות חסינת אש.

פורסם

ניר

אני שמח שעשית עלי עבודת מחקר

ושאלות

לעצם העיניין למה אתה מתערב באירוע של אחרים?

לא יהיה האירוע חוקי הם יאכלו אותה. הלא כן? כך כתבת

יתקיים האירוע כארוע חוקי ( למרות שהוא לא ) האם זה יהווה תקדים , גם עבור אחרים?

ויכול להיות שכל אלה שמנית הם פושעים בינלאומיים למה לך להצטרף אליהם לחגיגה.

ובינתיים כפי שכתב לך יוסי ניסן אין לו כוונה לעגל פינות ואם אין בקשה אין אישור .

לשם כך התערבותך לא נחוצה.

בוא נראה מה יהיה ב 30/8 .זה לא רחוק המועד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
האמת רוני , הייתי וראיתי עשרות מרוצים בחו"ל שהיה בהם דריפט דראג וג'ימיקנה (האחרון היה לפני שבועיים באנגליה )

כולם כולל כולם היו לבושים מכף רגל ועד ראש כולל כיסוי מגן לראש

ספיציפי לעניין הדריפט - לא יצא לי עדיין להיתקל בדריפט עממי (לא רכבי מרוץ )

תבדיל בין אירועים למקצוענים (בהם אכן יש חובה של חליפה מלאה) לאירועים לחובבנים, כלומר ספורט מוטורי עממי. בהם, לפחות לפי מרבית התקנונים יש צורך רק בקסדה (ויש לי ה-מ-ו-ן תקנונים). לא יודע באילו אירועים היית אבל גם אם ראית שם הרבה אנשים עם חליפות - זה לא חובה (שוב - בקטגוריות החובבניות). גם בדריפט, אגב, אין חובה על חליפה מלאה בתחרויות של חובבנים (יש חובה בקטג' המקצועית ובתחרויות הצ'ואיסו). אפילו עם מכוניות מקצועיות בעלות רול-קייג'. על אחת כמה וכמה בג'ימקאנות ברכב פרטי ללא שום שינויים.

אגב, היום אתה יכול להשתתף בתחרויות קארטינג עממיות בארץ בלי שום חליפה ושום בטיח. רק קסדה. למה שברכב הממוגן זה יהיה שונה?

רוני,

למרות העלות הלא מבוטלת של חליפת מירוצים, העניין הוא רק לטובת הנהגים ואני לא רואה למה צריך לכעוס על העניין.

גם בדראג, גם בדריפט וגם בג'ימקנה, רכב עלול להתהפך ולהדלק בשניות ואז החליפה יכולה להציל חיים.

במרוצים של יחידים (ג'ימקנה, דראג וכו') אם עלות החליפה כ"כ כבדה על הנהגים, ניתן לקנות חליפה בשיתוף עם נהג שהוא גם חבר.

על אותו משקל, גם בנסיעה בכביש רכב עלול להתהפך ולהדלק בשניות. יאללה, תכריח את כל הנהגים לשים חליפות FIA.

חוץ מזה - רכב לא עולה באש כל כך מהר.

תודה לך על הרעיון לקנות חליפה בשותף. באמת לא חשבתי על זה בעצמי. מה שכן חשבתי, ואולי זה רק מוחי הקודח, זה שמנסים לעשות עלינו קופה. המדינה, אינטרסנטים. לא יודע מי.

אם היום אתה, אזרח מן השורה, רוצה להשתתף פעם אחת באיזו תחרות ספורט מוטורי עממית, נניח ג'ימקאנה, עם הרכב שלך, רק בשביל לנסות, אתה צריך לשלם כ-800 שקלים על יום הכשרה (בלי לחשב את עלות הזמן שלך), כ-200 שקלים אגרות, 220 שקלים ללוחיות רישוי, כ-1700 שקלים על חליפה מלאה (בארץ) ועוד סדר גודל של 500-800 שקלים לאירוע אחד.

בתור משתתף פעיל מאוד בעבר בג'ימקאנות, שהתחרה עד היום בכמות שבוודאי מתקרבת לתלת ספרתית של אירועים, ובתור מישהו שהעיז ושילם סכום 5 ספרתי על תחרות דריפט בחו"ל, אני אומר לך שעבורי הסכומים הללו נשמעים לא הגיוניים. אז קח את חובב ההגה הממוצע ששמע שסוף סוף יש ספורט מוטורי חוקי בארץ, ותגיד לו שזה מה שהוא צריך לעבור בשביל לזכות להתחרות. ספר לי מה הייתה התשובה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני

ותוסיף לזה את רכישת המיאטה ותראה לאן תגיע

תבדיל בין הוצאה חד פעמית שהיא לא זולה , ואח"כ השתתפות בתחרות על בסיס שבועי / חודשי אנא אערף.

ואם תשתתף כל חודש בתחרות ותחלק את ההוצאה החד פעמית , אהה לא נורא.

מה שצריך להיות זול זה הוצאות למירוץ !!

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ברור שאחרי שכבר קנית חליפה ההוצאה החד פעמית היא נמוכה, אבל זו לא דרך להכניס מתחרים חדשים לספורט הזה. אני יודע מניסיון רב שאין שום בעיה להרים אירועים איכותיים, מהנים, בטוחים ומספקים בעלות של עד 300 שקלים למשתתף. פה אתה לוקח ממנו כמעט פי 10 עוד לפני שהוא עלה על המסלול.

אני מכיר מקרוב רבים מאוד מהמתחרים בספורט המוטורי העממי. בעיקר מתחרות הדריפט והג'ימקאנה. אני אומר לך כאן ועכשיו שאם תגבה את הסכומים האלה, רבים מאוד מהם פשוט יוותרו על התענוג.

תחרות ג'ימקאנה סטנדרטית כמותה עשינו עשרות פעמים, למשל תחרויות ה-MDC הזכורות לטוב, עלו פחות מ-300 שקלים למשתתף וכללו כמות חד ספרתית של סשנים על המסלול למשתתף (לרוב קרוב יותר מ-5 מאשר ל-10), כל סשן הוא פחות מדקה. חבר הכל ביחד לזמן נהיגה של פחות מ-5 דקות. עכשיו דמיין שאתה משלם על זה כ-800 שקלים לאירוע עבור 10 האירועים הראשונים (בשקלול העלויות שפירטתי למעלה כשמחלקים אותם ל"תשלומים") ותקבל מתי מעט שירשו לעצמם להשתתף בתחרויות.

לשם השוואה, תחרויות ג'ימקאנה בחו"ל עולות כמה עשרות דולרים בודדות ולא דורשות כמעט שום הכנה מוקדמת מהמשתתף. בדיוק כמו שהתנהל בארץ עד לפני שנתיים.

נ.ב. דרך מצוינת להכניס אנשים חדשים לספורט הזה היא להזמין אותם לאירוע ג'ימקאנה כדי להתנסות. עשיתי את זה בעבר לא פעם. עם החוק והנהלים והכללים והתקנות הנוכחיים זה פשוט לא אפשרי. אני צופה שחורות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ניר

אני שמח שעשית עלי עבודת מחקר

ושאלות

לעצם העיניין למה אתה מתערב באירוע של אחרים?

לא יהיה האירוע חוקי הם יאכלו אותה. הלא כן? כך כתבת

יתקיים האירוע כארוע חוקי ( למרות שהוא לא ) האם זה יהווה תקדים , גם עבור אחרים?

ויכול להיות שכל אלה שמנית הם פושעים בינלאומיים למה לך להצטרף אליהם לחגיגה.

ובינתיים כפי שכתב לך יוסי ניסן אין לו כוונה לעגל פינות ואם אין בקשה אין אישור .

לשם כך התערבותך לא נחוצה.

בוא נראה מה יהיה ב 30/8 .זה לא רחוק המועד.

ישה,

באמת שעייפתי. ובכל זאת, אעשה לך מעט סדר.

פתחתי את השרשור בכך שמישהו עובד עלינו בעיניים.

למה?

כי יש פה מסיבות על קיום אירוע הדראג החוקי הראשון...,

נערכו כנסים..., השתלמויות..., נגבו כספים..., פורסמו כתבות..., ניתנו חסויות...,

אלא שכלל לא ניתן אישור לאירוע. גם לא הוגשה בקשה.

את המידע הנ"ל דליתי ממסמך שהגיע לידי ולא היה כל צורך לפנות ליוסי ניסן.

הצגתי את המסמך שתכירו.

ועכשיו אתה שואל אותי למה אני מתערב כאשר ידוע מראש שהאירוע אינו חוקי אך מפורסם ככזה בחסות היועץ המקצועי לרשות (בכובעו השני, כמובן)?

ומי בדיוק יאכל אותה?

זה מזכיר לי בדיחה (שהולכת פחות או יותר כך):

עשיר ככורך מכריז לאורחיו במסיבה, כי מי שיחצה את הבריכה (השורצת כרישים ותנינים) לאורכה, יזכה בוילה; מסוק; מכונית פאר; ויאכטה.

כולם חיכו לראות מי האמיץ שמעז לקפוץ למים. פתאום נזרק למים צעיר כחוש ורזה, שוחה כמו שלא ראיתם מימי חייכם וצולח את הבריכה בשלום.

אותו עשיר מיד הציע לצעיר את מפתחות הוילה, אך הצעיר סרב; מה לגבי המסוק - "לא רוצה", אמר הצעיר; מה לגבי מכונית הפאר? היאכטה? -

"לא רוצה את כספך" אמר הצעיר. "אז מה כן?" שאל העשיר..., והצעיר השיב - "לדעת מי ה- %%^^&* שדחף אותי למים?"

ישה,

אני מקבל תחושה שאתה מאלה שיושבים ביציע לראות האם ייאכל ע"י התנין או ע"י הכריש....

אני חושב שפספסת את מהות המונח "תקדים".

תקדים אינו יכול להכשיר עבירה על החוק!

המונח תקדים מתייחס לפרשנות שניתנה לחוק. לא להפרתו.

אגב, הפנייה הבוקר ליוסי ניסן היתה להבהיר לקוראים פה, שעובדים עלינו בעיניים.

אם אתה חושב שהיועצת המשפטית ברשות היתה נותנת יד לקיום האירוע אז אתה טועה ביג טיים (בשפתו של אחר).

ואם היתה נותנת - אבוי לנו.

ניר

פורסם

ישה,

אני מקבל תחושה שאתה מאלה שיושבים ביציע לראות האם ייאכל ע"י התנין או ע"י הכריש...

יש סיבה אחרת שבגללה קהל מגיע למרוצי מכוניות? :lol:

פורסם

ניר

עשיר כקורח

מי פנה ליוסי ניסן היום במייל ?

אז אתה רובין הוד שבא להגן על המשתתפים "המסכנים " שחומסים אותם.

ולגבי תקדים יש חוק יש תקנות יש נהלים

בנהלים יש גמישות וזה בשיקול דעת של הפקיד , ואם פלוני קיבל אז גם אלמוני יכול לקבל על סמך זה.

ואתה מדבר על נהלים ולא על חוק ולא על תקנות.

תקן אותי אם טעיתי כי אני אוהב ללמוד.

ושוב חוזרת השאלה שעליה תשובה אין ממך

מה איכפת לך מאחרים התעסק בעינייניך , וקדם את הספורט המוטורי מבלי לפגוע באחרים.

ולי ברור שלא היועצת המשפטית ולא יוסי ניסן יתנו לאירוע לא חוקי לקבל את אישורם.

וכיוון שיש חומות סיניות:shock: אז יש גם הבדל בין מלמד היבואן ( בעצם לא הוא היבואן אלא חברה בע"מ בבעלותו - אין לי מושג מי הבעלים אני מניח כי אתה בקי בכך יותר ממני , ישות משפטית שונה הלא כן )למלמד היועץ.

הרי על זה יוצא קצפם של כולם עודף הרגולציה .

וכך כתבתי בהודעה הראשונה שלי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אולי זה שהוא עשיר כקורח זה כורך המציאות בעיסקי הכריכה והקרח.

• תוכן חדש...