Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתי בתקציב של 6000 שקל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שברולט קוולייר ב 6 אלף? איזה בושה חח

תגדיל את התקציב ותקנה כבר משהו טיפה יותר רציני ב 10-12 אלף, אחרת תשלם את זה גם ככה על תיקונים.

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

פורסם
קניתי, החזקתי ומכרתי כמה מכוניות סביב התקציב הזה.

כולן היו בסדר גמור, עם תקלות סבירות פה ושם.

השד לא נורא כל כך ובהחלט ניתן לקנות רכב במצב סביר בתקציב הנ"ל, שיתמודד עם 20 קילומטרים ביום ללא בעיה.

אני משוכנע שזה תקף גם היום, בחייך אתה לא יודע באיזה צומת אתה יוצא לדחוף את הרכב.

בתאוריה זה צריך לעבוד בפועל אילו בעיקר גרוטאות מתפרקות שעוברות טסט בקומבינה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

אני דווקא מסכים עם Buki - עם עודף ההיצע האדיר שיש בשוק למכוניות בתקציבים נמוכים - ניתן בהחלט למצוא מכוניות שמורות ומטופלות במחירים מגוחכים (והרבה יותר ממה שהיה ניתן בעבר) - העניין שצריך למצוא אותן מתוך כל ההיצע מפני שבלשון המעטה לא כל המכוניות המוצעות למכירה הן במצב טוב.

יש לי בבית שתי מכוניות שעונות להגדרה של "עד 6000 ש"ח" (לא אספנות) ועם שתיהן אני מוכן לנסוע לאילת בלי שום חשש שאתקע בדרך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

גם אני חושב שניתן למצוא רכב בתקציב הזה,דוד שלי מכר ברלינגו חסכונית ובמצב די טוב,נסעה השנה פעמיים לאילת ללא תקלות ב 7000 ש"ח אני מאמין שניתן למצוא במחיר כזה רכב טוב,שכן שלי מכר סופר לנסר 97 אוטומט שמורה מאוד עכב עזיבת הארץ ב 5000 ש"ח נסעה שבוע לפני לים המלח.ממליץ מאוד על סופר לנסר ואם אפשר להגדיל קצת את התקציב הונדה סוויק או טויוטה קורולה 95-97

TOYOTA COROLLA 2006

VW SUPER BEETLE 1303 1973

SUZUKI JIMNY JLX 2006

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אני משוכנע שזה תקף גם היום, בחייך אתה לא יודע באיזה צומת אתה יוצא לדחוף את הרכב.

מה שאתה מתאר מתייחס אך ורק למכוניות שסבלו מהזנחה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אין לי קומבינות בשום מכון רישוי ואת כל הרכבים הישינים שהיו ברשותי העברתי טסט ללא בעיות מיוחדות. מה שהיה צריך לתקן - תיקנתי. מדובר בהערכה גסה בכ 30 טסטים לפחות.

פורסם

רכב נוח ומרווח שיתאים לתקציב שלך הוא פולקסווגן פאסאט סביבות שנת 1994 ואפילו חדש יותר.

אחזקה לא כל כך זולה אך אני בטוח שאם אתה מחפש נוחות ואמינות (די בסדר לשנה שלה, לא בטוח שיפני אמין יותר).

הונדה לדוגמא, אפילו שהיא יפנית קשה מאד למצוא עם מנוע שעבר 200,000 ק"מ ועדיין לא הוחלף.

כמובן, שאם תעלים עין מאמינות, תמיד תוכל לקחת לנצ'ה דדרה ואפילו אולי למצוא קאפה ותוכל גם למצוא רובר 600.

אוטו די זול, יפה (יחסית לשנה שלה ואפילו נראית די טוב במונחים של היום) אבל אוכל דלק זו פיאט מריאה הדגם המפואר.

* בקיצור, יש מבחר די גדול אך אתה צריך להחליט אם להעדיף נוחות/אמינות/צריכת דלק וכד'...

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אין לי קומבינות בשום מכון רישוי ואת כל הרכבים הישינים שהיו ברשותי העברתי טסט ללא בעיות מיוחדות. מה שהיה צריך לתקן - תיקנתי. מדובר בהערכה גסה בכ 30 טסטים לפחות.

+1

רכב מטופל ומושקע יעבור טסט כמו גדול, לא משנה מה גילו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ברשותי 3 רכבים ,

טרופר בנזין 2003 (שתיין מטורף של דלק) לטיולי שטח בלבד.

קוואליר 96 ידנית , רכב אמין מאוד (אני משווה מול מזדה לנטיס 97 יד ראשונה של אשתי )

צריכת דלק 1:12 , משייט רגוע בכביש 6 ב 110 קמ"ש על 2200 סל"ד בלבד.

בקיצור, קוואליר ידנית אחלה רכב בכלום כסף. אני לא נפרד ממנו ...

רענן

מאיפה בדיוק אפשר להשיג קווליר ידנית? כמה כבר יש כאלה בארץ 2-3?

אגב בתקציב תכנס גם מגאן (ידנית בלבד!), המחירים שלהם בריצפה ואם היא שמורה ומטופלת כמו שצריך ק"מ סביר אז היא יכולה להיות מאוד אמינה!

אבל לקחת רק את הגיר רגיל! כי האוטמט שלהם לא טוב!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
רכב נוח ומרווח שיתאים לתקציב שלך הוא פולקסווגן פאסאט סביבות שנת 1994 ואפילו חדש יותר.

אחזקה לא כל כך זולה אך אני בטוח שאם אתה מחפש נוחות ואמינות (די בסדר לשנה שלה, לא בטוח שיפני אמין יותר).

הונדה לדוגמא, אפילו שהיא יפנית קשה מאד למצוא עם מנוע שעבר 200,000 ק"מ ועדיין לא הוחלף.

כמובן, שאם תעלים עין מאמינות, תמיד תוכל לקחת לנצ'ה דדרה ואפילו אולי למצוא קאפה ותוכל גם למצוא רובר 600.

אוטו די זול, יפה (יחסית לשנה שלה ואפילו נראית די טוב במונחים של היום) אבל אוכל דלק זו פיאט מריאה הדגם המפואר.

* בקיצור, יש מבחר די גדול אך אתה צריך להחליט אם להעדיף נוחות/אמינות/צריכת דלק וכד'...

הבחור "תפרן" ואתה מציע לנציה, פיאט ?

רובר 600 , זה כבר הזוי !

תוך שנה הוא מוציא פי 2 מהקניה על אחזקה.

רענן

פורסם
מאיפה בדיוק אפשר להשיג קווליר ידנית? כמה כבר יש כאלה בארץ 2-3?

תתפלא יש הרבה יותר !

צריך קצת להתאמץ ולמצוא אחת שמורה.

היתרון בידנית שגם החלונות הם עם תפעול מנואלה (אין את הבעיה הכרונית בחלונות החשמליים בקוואליר).

אבל היתרון הכי משמעותי , הרכב לא מתחמם ולא משנה אם מטפסים בשיא החום והמהירות את עליות סדום עם 4 נוסעים ומזגן בפול ווליום (מזגן ברמה של חדר קירור ...) .

כנ"ל לא מתחמם בעמידה בפקק.

אגב פקקים, הקלאץ' רך מאוד וממש לא מציק בהזדחלות בפקק.

הגם שעם המנוע הזה אפשר לשחרר קלאץ' בראשון ללא גז ולהתקדם באיטיות.

המכלולים חסונים. אצלי המשולשים והציריות מקוריים (כנראה בגלל שרדיוס הסיבוב מוגבל) בהשוואה למזדה שכבר החלפתי מס' רב של ציריות ופעם אחת משולשים

רענן

פורסם

צר לי, אך גם עוד 10 דוגמאות לא מובילות אותי להשתכנע שאכן אנחנו לפני הפיכת יוצרות כלכלית,הרי לכולנו ברור שאין ארוחות חינם.

הסיכוי להפוך רכישה של רכב ב- 6000 ש"ח לפינוק כלכלי מתמשך הוא נמוך ביותר, מאידך WRITE OFF של "ההשקעה" פלוס הוצאות נילוות על הדרך עד לאותה מחיקה גבוהה משמעותית.

אני מסייג כמובן חובבי רכב בעלי ידע טכני מעמיק וידיים טובות שנהנים מההתעסקות ו/או עובדי מוסך ומקורבים להם שנהנים מ...... אין צורך להכביר במילים, אלו באמת יכולים לשפר את הסיכויים לטובת מהלך שכזה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

בתקציב כזה צריך הרבה סבלנות והרבה מזל.

מכרתי לאחרונה קורולה 98 בסכום דומה (7000), נקנתה חדשה והחליפה יד בתוך המשפחה שלי. חצי שנה לפני המכירה קיבלה בולמי זעזועים חדשים וטיפול 20K. נסעה מאילת עד החרמון ללא כל קושי.

רק מה - 350K ק"מ, פגיעת שלדה מאחור (לא בחלק משמעותי מבחינה דינמית), פחחות וצבע מאוד מוזנחים, מכסה תא מטען מתקלף כרונית, מצבר גמור ושאר מרעין בישין קטנים ומציקים ולכן לא הצלחתי למכור ביותר.

למי שהנזקים האלו לא הפריעו, קיבל מכונית נוחה וזריזה שעשויה בקלות למשוך עוד 50-100 אלף ק"מ עד שתיבת ההילוכים תשבוק חיים (המנוע של הקורולה מהשנים האלו עם טיפול טוב מחזיק גם חצי מיליון ק"מ).

אולם כאמור מדובר בהימור. יכול להיות שהרוכש המאושר יתקל כבר מחר במערכת ABS שתשבוק חיים או בתיבה שתתקע - או שאולי המנוע האמין יחליט לבסוף לזרוק את המגבת - ואז מדובר בנזק של אלפי ש"ח ולעיתים מחיקה מוחלט של ההשקעה.

יחד עם זאת, מדובר בהימור מחושב. למשפחתי יש ניסיון רב וחיובי עם טויוטות - כולל גם קרינה 97 שמתקרבת ל-400K ק"מ ועדיין נוסעת-ונוסעת-ונוסעת. הטויוטות של שנות ה-90 נבנו להחזיק לנצח בתנאי תחזוקה סבירים. חפש קורולה ידנית מודל 94-97, תתמקח באכזריות (השוק היום רע למוכרים) ואל תדלג על מכוניות עם פגמים שאינם מהותיים למרכב או למנוע (צבע ופחחות, בעיות חשמל לא קריטיות) - הסיכון שלך ליפול קטן יותר.

אופציה נוספת היא סובארו גרנד-לאונה (כמו שקראו פעם לאימפרזה) משנתונים דומים.

• תוכן חדש...