Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את עניין הפילטר שמן מנוע אני מבין למה עדיף ומומלץ רק מקורי ,אבל האם גם בפילטר אוויר חשוב להשתמש רק בפילטר מקורי או שניתן להשתמש ללא בעיה בפילטר תחליפי ועדיין הסינון יהיה טוב ויעיל ולא ייסכן את המנוע?

מנהלים העבירו את השירשור לפורום הטכני בבקשה,

תודה וסליחה

פורסם

תלוי בחברה שקונים , יש תחליפים יותר טובים מהמקור.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

אתה שואל דעה או אתה שואל האם זה גורם נזק ?

אם זה גורם נזק גם מוסכניקים לא יודעים לומר בוודאות.

לדעתי? אני מעדיף לשים באוטו שלי חלפים שהיצרן שלהם הוא שייצר את האוטו עצמו ושמיועדים לאותו רכב. לטעמי זה הדבר הכי טוב ואני לא מוכן לשים ברכב שלי שום דבר שהוא לא מקורי.

פורסם
תלוי בחברה שקונים , יש תחליפים יותר טובים מהמקור.

נכון אבל בשביל זה צריך ניסיון עם תחליפי מדגם מסוים, בעוד שהמקורי זה "על בטוח".

פורסם

בפילטר אויר לעיתים ההפרשים הם מיזעריים בכסף בין התחליפי למקורי כך שאולי בכל זאת לפעמים עדיף ללכת על המקורי אם ההפרש כלכלית הוא קטן. לגבי איכות הסינון, לא ניתקלתי מעולם בבעיה בפילטרים חליפיים מהבחינה הזו והם עשו יופי את העבודה.

פורסם

מסנן חליפי, גם אם נחשב לאיכותי, לעולם אתה לא יכול לדעת אם רמת סינון שלהם ואורך החיים שלהם מתאים ומספק לרכב עליו תרכיבו.

לכן כלל האצבע במסננים, במיוחד מסנן אויר ומסנן שמן, הוא להרכיב חלק מקורי בלבד.

פורסם

עבור רכבים אירופיים יש מסננים תחליפיים איכותיים ביותר תוצרת MANN ועוד חברה (קנכט?). היצרנים מזמינים מהם פילטרים שנמכרים אחרי זה במקוריים, ככה זה לפחות במרצדס ובמוו. לכן, אם מכירים את הפילטרים ויודעים מה טוב - אפשר גם תחליפי, אם לא מכירים מספיק את הנושא אז רק מקורי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הפרשי המחירים והמחירים היחסית זולים של מסננים פשוט לא מצדיקים שימוש במסנן שאינו מקורי ותהאמתו אינה בטוחה, גם במסנני OEM.

פורסם

היום בדיוק עשיתי טיפול לרכב שלי והשתמשתי במסננים תחליפיים איכותיים ביותר תוצרת גרמנייה (מוניות עוברות על מסננים האלו מיליוני קילומטרים ללא שום בעיות, כך שזה מוכיח את האיכות שלהם). זה בדיוק אותו מסנן כמו המקורי. אני מוכן לשלם על איכות אבל הטבעה של לוגו לא הופכת מסנן לאיכותי יותר - לכן לשלם על כך אין טעם. מוסך שאני מטפל בו אני סומך אליו בעיניים עצומות ויודע שדרכו עוברים המון רכבים שבאים אליו מכל הארץ. לכן אין לי סיבה לדרוש לוגו. אני יודע שעבור יצרנים מסויימים יש חלפים מקוריים תוצרת תורקיה, סין וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תעשה מה שאתה מבין ויתכן שאתה פועל נכון.

אני יודע בוודאות שחלק מהיצרנים של מסנני OEM לא בטוח שיהיו מתאימים למקורי ב 100% ועל בסיס מידע זה אני ממליץ על מקורי.

ארץ היצור בכלל לא רלוונטית.

• תוכן חדש...