Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמנים\טיפול במאזדה לאנטיס 323

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

Guest signed incognito
פורסם

מכר שלי ניתק כל קשר עם המוסך הקודם שלו(אחרי שגילה שהם עשקו אותו במחירים) ובו הוא היה עושה את כל הטפולים לרכב מסוג מאזדה לאנטיס 323 שנת 2004.

בגלל שהוא באופן עקרוני לא מוכן ליצור איתם קשר אז הוא ביקש ממני לבדוק באינטרנט כמה דברים שקשורים לטיפולים לרכב שלו.

1.כל כמה זמן עושים טיפול לרכב...או שזה לפי מרחק(ואם כן מה המרחק)?

2.באיזה שמן משתמשים?

3.גם לטיבת ההילוכים האוטומטית יש שמן....האם יש צורך להחליף את השמן הזה ואם כן כל כמה זמן ובאיזה סוג שמן?

בתודה מראש לעונים.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בעל לאנטיס שנת 2003.

טיפול עושים כל 15,000 או שנה - המוקדם מביניהם. בטיפול קטן בדרך כלל (שזה עונה על השאלה השנייה) עושים שמנים ונוזלים, פילטר שמן ופילטר אוויר ופלאגים.

רצוי להשתמש בשמן איכותי. ליקווי מולי למשל זה שמן טוב. אני שם אירופה וזה מעולה.

לא זוכר את סוג השמן לתיבה. לא בטוח שמומלץ להחליף. זה תלוי אם החליפו אי פעם או לא. מוסך מקצועי יגיד לך. החלפת שמן לתיבה אם לא הוחלף אף פעם עלול לעשות נזק בלתי הפיך לתיבה!!!!

טיימינג צריך לעשות כל 90,000 או 5 שנים המוקדם מביניהם.

הרכב מעולה, פנק את הרכב בחלפים מקוריים והוא ישרת אותך היטב עוד הרבה מאוד שנים.

ממליץ לך לגשת למוסך רון בת״א (המלצות עליו בפורום לא חסר, אפשר למלא ספר) ולגלות מה עוד המוסך הקודם לא סיפר לך.

Guest signed incognito
פורסם

Ukrainaura, תודה רבה על המידע.

1.המוסך הקודם דווקא היה עושה טיפול כל 10K

2.לגביי השמן מנוע אני מבין שמספיק להשתמש בשמן ג'נרי....אין איזה מותג ספציפי...אבל הבנתי שיש סינטטי וחצי סינטטי...וכו...איזה סוג מתאים לי?

לגביי תיבת ההילוכים אשמח לשמוע עוד דעות אם מישהו יודע.

מה עם בלמים(סליחה על הבורות :) ) אותם מחליפים גם כל כמה זמן או והאם גם שם יש שמן שצריך להחליף חוץ מהרפידות?

פורסם

תמחק את המושג ג'נרי, טיפול עושים כל 15.000 מומלץ מסנן שמן מקורי ושמן 10w40 מחברה מוכרת וטובה ולא preston ואמריקן איגל אלו לא שמנים טובים.

פורסם

בטיפול קטן מחליפים שמן ופילטר שמן. אין צורך להחליף פלאגים נוזל קירור ופילטר אוויר כל 15k ק"מ. אמור לחברך שיבדוק בספר הרכב את מרווחי הטיפולים לגבי כל אחד מהרכיבים. הכי בטוח והכי טוב. אם אין לו ספר רכב שיתקשר למחלקת השירות של היבואן הם שולחים ספר חדש בדואר ללא תשלום

פורסם

טיפול עושים כל 15,000 או שנה - המוקדם מביניהם. בטיפול קטן בדרך כלל (שזה עונה על השאלה השנייה) עושים שמנים ונוזלים, פילטר שמן ופילטר אוויר ופלאגים. רצוי להשתמש בשמן איכותי. ליקווי מולי למשל זה שמן טוב. אני שם אירופה וזה מעולה.

החלפת שמן מנוע פעם ב-15 אלף זה סביר לרכב שנוסע הרבה (כ-80% מהזמן) בעיר, כמו רוב הרכבים שלנו. אם בכל זאת קורה לך שאתה נוסע דווקא הרבה בכביש הפתוח, אז אפשר להחליף גם מאוחר יותר. כמובן שהחלפת השמן באה ביחד עם החלפת המסנן. לשימוש מומלץ כל שמן סינתטי מלא, בצמיגות המתאימה (ברוב הרכבים כיום - 5W40), באיכות הגבוהה ביותר האפשרית, עדיף שמן פרימיום ו/או כזה עם תקן של יצרן הרכב המסוים שלך.

לגבי פילטר אוויר, נוזל קירור ופלאגים - בדרך כלל לא צריך להחליף אותם כל טיפול. נוזל קירור, לצורך המחשה, מחזיק ברוב המכוניות עד 50 אלף או שנתיים.

לא זוכר את סוג השמן לתיבה. לא בטוח שמומלץ להחליף. זה תלוי אם החליפו אי פעם או לא. מוסך מקצועי יגיד לך. החלפת שמן לתיבה אם לא הוחלף אף פעם עלול לעשות נזק בלתי הפיך לתיבה!!!!

שמן לתיבה - רצוי לבצע פעם ב-60 אלף החלפה חלקית. כמו בשמן המנוע, יש לקצר את המרווח ל-40 אלף אם הרכב נוסע בעיקר בעיר. גם כאן רצוי להקפיד על שמן איכותי, מתאים ועדיף סינתטי ובלבד שיתאים להמלצות היצרן שהן בדרך כלל ספציפיות מאוד. בכל החלפה שלישית רצוי לבצע החלפה מלאה עם שטיפה פנימית של מכלול התיבה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

היום שמחיר שמנים חצי סינטטים וסינטטים מלאים הם שווים כמעט לכל כיס לפי דעתי זוהי טעות למשוך טיפול עד 15 אלף ק"מ. עוד יותר טעות למשוך מעבר לכך. רכב שנוסע המון בעיר עובד יותר קשה מאשר רכב שנוסע את רוב הנסיעות מחוץ לעיר על סל"ד קבוע.

לרכב שנוסע בעיר יהיה יותר פיח על השסתומים, על ראש הצילנדר ומן הסתם השמן צריך להתמודד עם טמפרטורות יותר גבוהות.

חוץ מהובלת החום מהמנוע החוצה (שמן מנוע אחראי ל 80 אחוזים בערך מקירור המנוע) השמן מזדהם וקולט פיח וחלקקי מתכת שנגרמים מבלאי. לכן, מומלץ מאוד לא לדחות את הטיפולים. אפילו אם אומרים כל 15 אלף ק"מ, בשביל פחות מ 170 שקל למיכל של 4 ליטר אפשר להשיג את הסינטטי המלא ברמה גבוהה מאוד. או אפילו חצי סינטטי בפחות מ 100 שקל.

לא יודע מהי הצמיגות של השמן המומלצת למאזדה. נראה לי בגלל שמאזדה קשורה לפורד ואלה משתמשים במוטוקרפט 5W-30 אז זה תקף גם לגבי מאזדה. בכל מקרה, אם אתה לא מצליח לגלות מהי הצמיגות הרצויה אז 10-40 זה בטוח שיגן על המנוע שלך. אם אתה באמת רוצה לדאוג למנוע שלך אז שמן סינטטי מלא 5W-40 יהיה מצויין. עקרונית, ככל שאתה יורד במספר הראשון של דרגת צמיגות השמן זה רק לטובה. חשוב מאוד לא לרדת בדרגה השנייה.

במילים אחרות, אם היצרן מבקש 10W-40 אתה יכול לעבור בלב שקט ל 5W-40 אבל לעומת זאת אל תשנה על דעת עצמך לשמן 5W-30. כאמור, יש חשיבות לא קטנה לצמד המספרים השני. גם להעלות זה לא ממש נותן יתרון. כלומר אם היצרן שלך מבקש 10W-30, אתה יכול לרדת ל 5W-30 אבל אל תעיז לרדת ל 5W-20

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שמן מקורי של מאזדה לגיר הזה הוא M- 5 ומחליפים אותו פעם ב-60,000 או 3 שנים.

אם לא הוחלף כלל שמן גיר עד עכשיו,כדאי לבדוק ראשית מה צבע השמן והאם הגיר תקין כדי לקבל החלטה מה עושים.

לגבי שמן מנוע,מציע להיצמד לשמן המומלץ ע"י היצרן (לא לשים שמן 20W50 או משהו כזה,אלא רק חצי סינטטי/סינטטי מלא איעותיים בלבד לפי הדרוש).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

Guest signed incognito
פורסם

ראשית,תודה רבה לכולכם על המידע הרב שנתתם!

אז טיפול לרכב עושים כל 10-15 אחף קילומטר.

שמן בתיבת הילוכים מחליפים באופן חלקי(כלומר שופכים חלק ומוסיפים חדש) כל 60 אלף קילומטר ומחליפים לגמריי כל פעם שילשית.

לא כל כך הבנתי מספר דברים:

1.מה ההבדלים בין שמן סינטטי מלא ולבין שמן חצי סינטטי ?

2.נוזל קירור מחזיק עד 50 אלף או עד שנתיים....זה אומר שאחרי 50 אלף עדיף להחליף את הנוזל קירור...או שמספיק להוסיף למה שיש?

3. צמיגות נמוכה היא דבר חיובי(?)...למשל אם יש לנו 5W-40 אז המספר 5 הוא הצמיגות? ומה מסמל המספר 40?

*העלו פה את נושא הפלגים...כמה זמן הם מחזיקים בדרך כלל?

*שאלה שהיא קצת OFF..נניח ובדקתי שמן במנוע(בלי קשר לטיפול) וראיתי שחסר ואני לא יודע איזה שמן שמו לי בטיפול...האם הוספת שמן מסוג\יצרן שונה לשמן שכבר נמצא במערכת יכולה להזיק למנוע?

פורסם

אני לא בקיא מספיק לענות על שלוש השאלות האחרונות ששאלת אבל גם אני בעל לאנטיס 2003 והשמן שמתאים הוא 10W40 ולא 5.

יצרנים איכותיים לדוגמא הם ליקווי מולי, קאסטרול, ואלוולין.

ממליץ ל״מכר״ (מישהו שאתה מכיר מאז שאתה זוכר את עצמך? :-) ) להגיע למוסך מקצועי שיש עליו המלצות בפורום ולבדוק במה עוד שיקרו לך, ז״א למכר, במוסך הקודם.

רכב מעולה. אם תפנק אותו בחלפים מקוריים ושמנים איכותיים יהיה איתך עוד הרבה זמן.

לגבי המוסך- אם אתה במרכז ממליץ על מוסך רון. אדם מקצועי וישר. בצע חיפוש בפורום יש אינספור המלצות עליו.

פורסם

עשו לך פה סלט שלם של טעויות.

תשתמש בשמן מנוע חצי סינטטי 10w40 מיצרן מוכר, החלפה כל 15.000 או שנה - המוקדם מביניהם.

נוזל קירור מחליפים במרווחים לפי הוראות היצרן ו\או סוג נוזל הקירור שנעשה בו שימוש.

מצתים כל 45.000 למצתי ניקל, כל 90.000 למצת אירידיום \ פלטיניום.

פורסם
היום שמחיר שמנים חצי סינטטים וסינטטים מלאים הם שווים כמעט לכל כיס לפי דעתי זוהי טעות למשוך טיפול עד 15 אלף ק"מ. עוד יותר טעות למשוך מעבר לכך. רכב שנוסע המון בעיר עובד יותר קשה מאשר רכב שנוסע את רוב הנסיעות מחוץ לעיר על סל"ד קבוע.

שמן סינתטי טוב (או שמן חצי-סינתטי מאוד איכותי - ויש כאלו) יכול להחזיק אפילו עד 30 אלף בתנאים נוחים. בנסיעה עירונית יש לקצר את מרווחי ההחלפה ל-15 אלף או שנה. זה מוקדם מאוד לשמן ובשום אופן לא נחשב כ"משיכת טיפולים" גם עבור רכב שנוסע בעיקר בעיר. כמובן שאם הרכב נוסע אפילו 30% מהזמן בשיוט מחוץ לעיר אז אפשר להאריך את מרווחי הטיפול עוד יותר.

מה שכן מצדיק מרווחי טיפול קטנים עוד יותר זה רכבים שעובדים ממש קשה כמו משאיות ורכבי עבודה שנוסעים מטענים כבדים יומם וליל או רכבים לנהיגה ספורטיבית וימי מסלול, בהם מקצרים מרווחי החלפות גם ל-7000 ו-5000 קילומטרים עם השמנים הכי איכותיים.

בכל מקרה, אם אתה לא מצליח לגלות מהי הצמיגות הרצויה אז 10-40 זה בטוח שיגן על המנוע שלך. אם אתה באמת רוצה לדאוג למנוע שלך אז שמן סינטטי מלא 5W-40 יהיה מצויין. עקרונית, ככל שאתה יורד במספר הראשון של דרגת צמיגות השמן זה רק לטובה. חשוב מאוד לא לרדת בדרגה השנייה.

גם בדרגה הראשונה (בטמפרטורת החדר) לא כדאי לרדת יותר מדי כי זה משפיע על הדרגה השניה, אפילו שזה לא אמור להיות כך. פעם היו עושים שימוש בשמן 10W40; כיום הדיוק בגודל מעברי השמן ברכבים הוא גדול בהרבה והמעברים קטנים מאוד ולכן אפשר לרדת עד לטווח צמיגות תחתון של 5 - מעבר לכך לא מומלץ לרדת אלא אם כן אתה במקרה גר בצפון אירופה ועדיין קורא את השורות הללו.

במידה השניה אכן חשוב לא לרדת אבל הרבה מהרכבים שמצוין עבורם שמן בדרגת צמיגות עליונה (בטמפרטורת עבודה) של 30 - יעבדו טוב יותר בטמפרטורה הישראלית עם שמן בעל דרגת צמיגות של 40. השמן עצמו הוא מקורר אוויר ולכן מושפע מהחום החיצוני באופן ישיר גם כשהוא כבר חם מפעולת המנוע.

פורסם
אני לא בקיא מספיק לענות על שלוש השאלות האחרונות ששאלת אבל גם אני בעל לאנטיס 2003 והשמן שמתאים הוא 10W40 ולא 5.

יצרנים איכותיים לדוגמא הם ליקווי מולי, קאסטרול, ואלוולין.

ממליץ ל״מכר״ (מישהו שאתה מכיר מאז שאתה זוכר את עצמך? :-) ) להגיע למוסך מקצועי שיש עליו המלצות בפורום ולבדוק במה עוד שיקרו לך, ז״א למכר, במוסך הקודם.

רכב מעולה. אם תפנק אותו בחלפים מקוריים ושמנים איכותיים יהיה איתך עוד הרבה זמן.

לגבי המוסך- אם אתה במרכז ממליץ על מוסך רון. אדם מקצועי וישר. בצע חיפוש בפורום יש אינספור המלצות עליו.

הסבר קטן ומהיר לגבי הצמגויות של השמן והמספרים מאחוריהם. המספר הראשון מצויין באות W כלומר WINTER ומייצגת מן הסתם את הצמיגות של השמן כאשר המנוע קר לחלוטין. המספר השני מייצג את הצמיגות של השמן כאשר הוא הגיע לטמפרטורת עבודה. אז לפי האמור לעיל בטמפרטורת עבודה גם שמן 5W-40 וגם 10W-40 יתפקדו אותו הדבר ויספקו הגנה למנוע באותו אופן. נתייחס למספר שליד האות W. כפי שאתה יודע כאשר מניעים מנוע קר לוקח לשמן כמה שניות טובות עד אשר המשאבה בונה לחץ. כמו כן, לוקח לשמן זמן עד שהוא מתחמם מספיק באופן שהוא זורם חלק במערכת ובקדחים במנוע ומשמן את כל החלקים הקריטיים. לפיכך, שמן 5W עדיף על שמן 10W שהרי שהשמן הראשון יתן הגנה טובה יותר למנוע בכמה שניות הראשונות שהרי הוא פחות סמיך מהשמן 10. יש כאלה שאפילו יורדים לשמן 0W-40. בשמן הזה אין כמעט חיכוך כאשר מתניעים את המנוע והוא מקנה רמת סיכוך גבוהה למנוע בשניות הראשונות כאשר השמנים בעלי הצמיגויות האחרות עדיין לא זורמים בכל המנוע.

עוד דבר, בפורומים בחו"ל, אנשים דיווחו על חיסכון בדלק בין 2-5 אחוזים בנסיעה עירונית אבל מצד שני שום שינוי בנסיעה בין עירונית. לכאורה לא נשמע הרבה נכון? טעות, זה המון. תיבת הילוכים ידנית חסכונית מאוטומטית ב 5 אחוזים בדרך כלל. אז רק תבין כמה השמן חוסך שיורדים בצמיגות.

זה בסדר לרדת בצמיגות במספרים הראשונים וזה לא ממש בסדר לעלות במספרים מעבר למה שהיצרן ממליץ. במילים אחרות. אם טיוטה ממליצה על 5W-30 למכוניות שלה זה יהיה בסדר גמור "לרדת" ל 0W-30 אבל לעומת זאת זה לא יהיה מומלץ לעלות ל 5W-40. יותר מדיי ממשהו אף פעם זה לא מומלץ לכן לעלות לצמיגות גבוהה שהיצרן מאפשר נמוכה זה לא יתרון וסתם מעמיס על מערכת השימון ברכב.

הבדלים בין שמנים. יש בעיקר 3 סוגי שמנים. מינראלי, חצי סינטטי וסינטטי מלא.

מינראלי מורכב מורבו שמן שמגיע מנפט.

חצי סינטטי, זהו שמן מינראלי ביחד עם תוספים סינטטים (מיוצרים במעבדה) והוא מקנה יותר הגנה. דרך אגב, החצי סינטטי למרות שנקרא כך לא מחייב שיהיה מורכב מ 50 אחוזים תוספות סינטטים. השמן יכול להיות גם עם 30 אחוז תוספים סינטטיים ועדין להיקרא חצי כלומר 50 אחוזים סינטטי. לכן, יש הבדל בין החברות השונות שלא רק משתמשות בסוגי תוספות סינטטים אלא גם בריכוז שלהם בשמן.

סינטטי מלא. זה שמן שיוצר במעבדה מכל מיני תירכובות ותוספות שונות שביחד מקנות הגנה גבוהה מאוד על חלקי המנוע. זהו השמן האיכותי ביותר שקיים היום.

מכל הנאמר לעיל אין שום מניעה שבעל רכב מאזדה ישים סינטטי מלא בצמיגות 5W-40. השמן הנ"ל יקנה יותר הגנה ושמירה על המנוע מ 10W-40, להיפך, עדיף סינטטי מלא 5W-40 מאשר חצי סינטטי 10W-40. שמני 0W הם נדירים בישראל ומחירם מגיע אף ל 300 שקל למיכל של 4 ליטרים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תיקונים: שמן 5W40 ו-0W40 אמורים להיות באותה צמיגות בטמפרטורת עבודה. בפועל, הם לא! לכן, עדיף להימנע משמנים בצמיגות 0 ככל הניתן - הם מיועדים לארצות קרות שבהן שמן סמיך יותר לא יזרום בהתנעת בוקר. כמו כן, במקומות שבהן היצרן ממליץ על שמן בטווח צמיגות עליון של 30, עדיף (אבל לא חובה) להשתמש בשמן שטווח הצמיגות העליון של הוא 40 - החום אצלנו עושה את שלו.

לגבי סוגי השמן: שמן מינרלי נחשב להכי פחות איכותי וכיום הוא די נחלת העבר בכל הקשור לשמני מנוע והוא אינו מומלץ לשימוש. עם זאת, יש לציין שגם בין השמנים המינרליים יש סוגים יחסית איכותיים שבין השאר מצטיינים בירידה יחסית מתונה בביצועים גם בסביבת עבודה עם הרבה פיח (לעומת שמנים סינתטיים).

שמנים חצי-סינתטיים יכולים לנוע בין שמנים סוג ז' שהם למעשה שמנים מינרליים חד-דרגתיים, לבין שמנים יקרים יחסית ומאוד איכותיים שאין הבדל גדול ביניהם לבין שמן סינתטי מלא. בכל מקרה, תמיד עדיף (במידת האפשר גם בממסרה) שמן סינתטי מלא, איכותי ככל הניתן ורצוי שמן "פרימיום."

כמו כן, חלק מהיצרנים היום מפרסמים תקנים לשמנים ייעודיים עבור המנועים שלהם ובמקרה זה לתת עדיפות לאותם שמנים שמתאימים יותר למחזירי השמן ולגומיות השסתומים במנוע וגם מקטינים הצטברות בוצה ביחס לשמנים אחרים.

• תוכן חדש...