Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים בערב תשעה באב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבורת חרמנים וסוטים שם הא :wink:

ולאנשים כאלו הולך הכסף של משלם המיסים, מצטער אני מתרחק מרוב האנשים הללו, לפעמים יוצא לי להיות בציריך בשביל הלימודים, ומספר פעמים יצא לי לדבר עיברית אם אחד החברים, ובאו מספר חברה ה"מאמינים הכבדים", להסביר לנו למה אנחנו צריכים להיות מאמינים כמוהם, כמובן שעיברית אותם חברים נחמדים לא ידעו לדבר, העפנו אותם לכל הרוחות, ואמרנו להם שיבואו לדבר איתנו ברגע שיכולו לדבר עיברית, ולתרום לארץ כמו שכל אזרח נותן מעצמו, אחרי 2 דקות הם עפו משם :lol:

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שאלתי מישהו על מה שרשמת בנוגע לפדופיליה, ההסבר שלו בקצרה היה פשוט.

עניין פדופיליה לגבי הגיל הינו קביעה שרירותית ע"פ התרבות ובגרות הנפשית של הילדים. לכן היום כשגיל ההתבגרות מסתיים מאוחר מאד (יש טוענים בגיל 30), אז אדם טרם גיל זה בד"כ אינו בשל לנישואין. בימים קדמונים אנשים היו בשלים בגיל הרבה יותר מוקדם וגם בגיל 30 אדם היה נחשב לזקן כי רוב האנשים לא הגיעו לגיל 40. והרי עדיין צריך להספיק להקים משפחה, לגדל ילדים. אז נשאלת השאלה מתי להתחתן? לכן כמעט בכל התרבויות היו מחתנים בנות בגיל 12-14. בחורה שבגיל 18 טרם נישאה הייתה נחשבת לרווקה זקנה.

פה מדובר על לפני 1500 שנה והלא ידוע גם לנו שהסבים שלנו התחתנו בגילאי 16-18.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

הלוואי וזה היה נגמר רק שם. רוצה עוד דוגמה? תנחש מה קורה כאשר יהודי אונס ילדה גויה? מה קורה שגוי אונס יהודיה?

לפי הלכות איסורי ביאה, פרק יב, פסוקים ח נאמר :

" גוי הבא על בת ישראל, אם אשת איש ונהרג עלייה. אם פנוייה היא אינו נהרג. אבל ישראל שבא על הגויה בין קטנה בת שלוש שנים ויום אחד ובין גדולה, בין פנויה ובין אשת איש ואפילו היה קטן בן תשע שנים ויום אחד, כיוון שבא על הגויה בזדון, הרי זו נהרגת. מפני שבאת לישראל כתקלה על ידיה כבהמה. ודבר זה מפורש בתורה כשנאמר "הן הנה היו לבני ישראל וכל אישה יודעת איש למשכב זכר והרוגו" במדבר לא, טז-יז

פירוש, גויה שנאנסה על ידי יהודי מוצאת להורג כי היא פיתתה אותו, הכשילה אותו כמו בהמה. הגויה נענשת במוות גם כאשר היהודי פטור מכך. כלל זה לא חל על גויה צעירה מגיל 3 או על גויה שנאנסת על ידי יהודי צעיר מגיל 9 שנים.

יש עוד הרבה טימטום בדת היהודית. מה שעצוב הוא שאנשים מצהירים קבל עם ועדה שהם גאים להיות יהודים כאשר הם לא יודעים בעצם מה זה אומר. אני אומר כאן חד וחלק ואף מזמין אנשים לחלוק על דעתי, מוסריות והדת היהודית לא הולכים ביחד, למען האמת הם נוגדים אחד את השני.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אם אתה חושב שבכמה פרשנויות האלה שהבאת, סיכמת את כל היהדות, אתה טועה בגדול.

דת זה דבר מורכב, פרסונלי ונתון לפרשנויות.

אני לא שומר שבת ומחשיב את עצמי ליהודי ושהרב עובדיה יגיד מה שהוא רוצה..

לפי התורה, מצוות שבין אדם לחברו לא פחות חשובות ממצוות שבין אדם למקום - "דרך ארץ קדמה לתורה" (חז"ל), "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך, זו היא כל התורה כולה. כל היתר הוא פירוש לזה בלבד, לך ולמד" (תלמוד בבלי, שבת, דף לא, עמ' א)

ואחר כך היהודים מתפלאים מדוע שונאים אותם?

השנאה שלך היא שנאה עיוורת, אתה רואה רק את מה שאתה רוצה לראות.

יש מיליארדי מוסלמים בכל העולם ורובם יותר הדוקים מהיהודים ועדיין הם לא שנואים כמו היהודים.

פורסם

כל מי שנצמד באדיקות להלכות בנות אלף שנה ויותר מבזבז את חייו (לא משנה כמה רחב חיוכו כשהוא מספר על האושר שממלא אותו בעת קיום המצוות) ואחד כזה שגם מנסה לאכוף זאת על אחרים ראוי להרחיקו מהחברה או לכל הפחות לשמור מרחק ממנו, וזה לא משנה אם הבגדים השחורים שהוא לובש שייכים לדת כזו או אחרת. בכל מקרה ההלכות העתיקות לא בהכרח משליכות על הדת כמערכת אמונות, אלא רק על מתארות הלך רוח היסטורי כלשהו. בימים עברו דיברו הרבה שטויות, מה לעשות, גם הרמב"ם, גם אריסטו. רוב הדתות ניתנות להתאמה לחיים המודרניים ומאפשרות למי שמעוניין בכך, לקיים חיים מוסריים עפ"י עיקרי האמונה בלי לצאת פרימיטיבי. כך שהבעיה האמיתית היא לא יהדות, איסלם או נצרות - אלא קיצוניות המעוגנת בהלכות עתיקות.

למרבה הצער, כאשר הקיצוניות הזו מנסה לאכוף דרכיה הקדמוניות על הכלל, היא מנסה להחזיר את כלל הציבור לתקופה הקדומה, על כל חסרונותיה - חשכה מדעית, נבערות, חוסר (למעשה אנטי-) חינוך, אכזריות (חמלה היא המצאה מודרנית).

לגבי תשעה באב - בדיקה מהירה העלתה שהיום בכלל י' באב. מי החליט שדוחים את צום ט' באב אם חל בשבת? אותי לא שאלו. אני לא צם היום, פרינציפ.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
אם אתה חושב שבכמה פרשנויות האלה שהבאת, סיכמת את כל היהדות, אתה טועה בגדול.

דת זה דבר מורכב, פרסונלי ונתון לפרשנויות.

אני לא שומר שבת ומחשיב את עצמי ליהודי ושהרב עובדיה יגיד מה שהוא רוצה..

לפי התורה, מצוות שבין אדם לחברו לא פחות חשובות ממצוות שבין אדם למקום - "דרך ארץ קדמה לתורה" (חז"ל), "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך, זו היא כל התורה כולה. כל היתר הוא פירוש לזה בלבד, לך ולמד" (תלמוד בבלי, שבת, דף לא, עמ' א)

השנאה שלך היא שנאה עיוורת, אתה רואה רק את מה שאתה רוצה לראות.

יש מיליארדי מוסלמים בכל העולם ורובם יותר הדוקים מהיהודים ועדיין הם לא שנואים כמו היהודים.

שינאה? למה שינאה? אתה רוצה שנפתח שירשור חפירות ונפרט לך את כל ההלכות ההזויות אחת אחת? אם אני סולד ונגעל מכל מיני הלכות הזויות ופאנטיות בנות מאות שנים זה אומר שאני שונא אותן?

אתה יודע שלפי ההלכה אסור לאישה אלמנה להחזיק כלב בבית? יודע למה? אתה פאקינג לא תאמין. ההלכה טוענת שהאלמנה עלולה להתגעגע לבעלה המת עד כדי כך שתתן לכלב לענג אותה ואף להרביע אותה. הכלב עלול לרדוף אחרי האלמנה בעיר והיא יכולה לתרץ את זה בכך שהיא מאכילה את הכלב בשר לכן הוא חושב שהיא תאכיל אותו שוב לכן הוא רודף אחריה ובתירוץ זה היא יכולה להתחמק מן המעשה. אבל במציאות, הכלב רודף באמת אחרי האלמנה כי היא נותנת לו להרביע אותה ולכן הוא רודף אחריה.

סדר נזיקין, מסכת עבודה זרה פרק ב, דף כב' ב')

עוד דבר, יודע שאסור ליהודי להלוות לשכנתו הגויה פרה, עז, כבשה וכיוצא בזה, יודע למה? הגוים יודעים שהבהמה של היהודי היא טהורה וקדושה לכן גוי שבא לשכב עם אותה גויה עלול לאנוס את הבהמה במידה ואותו גויה לא תהיה זמינה.

איסורי ביאה, פרק כב, פסוק ח'

"ומפני מה אין מוסרין בהמה נקבה לגויה?מפני שכולם בחזקת נואפים וכשיבוא הגוי לשכב עם גויה זו אפשר שלא ימצאנה וישכב עם הבהמה או אפילו ימצאנה ישכב עם הבהמה".

את הפירוש לזה אתה לא צריך נכון? זה רשום בצורה מפורשת למדיי הייתי אומר. במסכת עבודה זרה דף כב, עב נאמר "חביבה עליהן בהמתן של ישראל יותר מנשותיהם". כאן חז"ל קובעים שהגויים מעדיפים "לתת בראש" לבהמות של היהודי מאשר לנשותיהם הגויות.

רוצה את ההלכה שמתירה קיום יחסי מין עם גופה אנושית או עם גופת בהמה? לא כדאי.

אז כאשר יש לך פאנטים שטוענים שהם מקיימים ומאמינים בתורת ישראל כאילו ניתנה לעם ישראל אתמול בהר סיניי כלומר יש לך מפגרים שמאמינים שכל החוקים האלה ואחרים עדיין תקפים לימינו אנו. אז איך אתה רוצה שאנשים שפויים ורציונלים יגיבו לכל הטענות הללו?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
יהודים שומרי שבת זרקו אבנים על מכונית של טייס שנסע בשבת אחת במלחמת יום הכיפורים לבסיס שלו.

צריך לזרוק את רעיון הדת מכל המדרגות הממשלתיות ולהפוך את המדינה לאזרחית אמיתית.

יפה, הכי נוח לעשות מה שהתקשורת עושה ולהסתכל על מיעוטים קיצוניים, לא מייצגים ולרוב טיפשים שעושים ההפך הגמור מכל מה שכן צריך לעשות ולהחשיב אותם כחלק משמעותי בקבועה. תהיה בטוח שכאדם דתי אני אומר לך שאף דתי שפוי לא יעשה דברים כאלה!

זה כמו שאני אגיד שחילונים אנסו ילדה בת 9, ושצריך לזרוק את כל החילוניות מהמדינה הזאת.

דברים כמו מה שכתבת רק מגדילים את השסע החברתי במדינה שלנו והורסים את המוראל המדיני, ועוד בתשעה באב. היום שבו חרב בית המקדש על שנאת חינם.

קקטוסולר ידנית

פורסם

להגיד לך משהו? הגעתי למסקנה ששום דבר לא בטוח בחיים (חוץ ממוות וממיסים) ואין דבר מחייב. מצד אחד יכול בן אדם יכול לעשן קופסת סיגריות ביום ולהגיע לגיל מופלג ומצד שני ילד קטן מת מסרטן. לכן אני לא מעיר לאנשים יותר על עישון. מי שמודע לנזקים ומעוניין בכל זאת לקצר את חייו בעבור התענוג אז כל מה שנותר לאחל לו זה בריאות. למה אני רושם את זה?בוא ונלך ביחד ברחוב. נראה כמה אנשים מבקשים ממך להניח תפלין ולהרצות לך על הדת ועל חזרה בתשובה וכמה מנסים לגרום לך להיות חילוני ואנטי דת. נראה לי שנראה יותר מהקבוצה הראשונה. למרבה הצער במדינת ישראל יש כפייה דתית וזה מה ששנוא על רוב הציבור.

אומרים לך איך לחיות, איך למות, איך להיקבר, איך להתחתן, איך להתגרש ואם יש לך קעקוע על הכתף שרשום "גולני שלי" יסרבו לקבור אותך.

רוצה לשמור שבת? רוצה להתפלל עד אור הבוקר? סבבה, תעשה זאת אבל לכל הרוחות על תכפה את זה עליי. הכופר הכי גדול שיש הוא יותר צדיק מהדתי הכי גדול שזורק אבנים, בקבוקים, חיתולים משומשים, בלוקים וכל הבא ליד על חיילי צה"ל וכוחות הביטחון. ואם זה לא מספיק עוד קורא להם "נאצים" וכל זאת עוד ביום שבת. מה מפריע לאדם דתי שישנו אדם אחר שהולך לישון עם מישהו מאותו מין, שאוכל לא כשר, שלא שומר שבת וכיוצא בזה? זוהי שינאת חינם. שכל אחד יתעסק בחיים שלו ויעזוב את השני לנפשו. חייה ותן לחיות.

פורסם

אנשים שמציעים לך תפילין וחומרי יהדות באים בגישה טובה ונותנים לך משהו על חשבון זמנם. אם אתה לא רוצה אף אחד לא יכפה עליך את זה! ההסדרים שאתה מעלה, שחלקם נוסעים מהסטטוס קוו, הם דברים קבועים שהופכים אותנו למדינה יהודית. אני לא מסכים שכל הדברים האלה צריכים להיות מחוקי המדינה, אבל אם לא יהיו שום חוקים הקשורים לדת אז אבדנו. חסרות מדינות סתמיות שמקבצות כמה אנשים מאותו עם? יהדות זה הייחוד שלנו, כפי שנקבע במגילת העצמאות. אולי צריך להתאים חלק מהחוקים לימינו, אבל ממש לא 'לזרוק את הדת מכל המדרגות' או משהו כזה כפי שהתבטאו פה, ותכלס אתה יודע שברגע שיתחילו להעלים חוק אחד או שניים ושיגמישו אותם אז כל החוקים יתגמשו ויאבדו משמעות. גם ככה את רוב החוקים אפשר לעקוף כבר (חתונה במדינה קרובה, בתי קברות לא יהודיים, תחבורה פועלת בשבת, וכו').

ושוב, אל תקח אנשי קיצון שזורקים טיטולים על חיילים, כי אפשר לומר אותו דבר על שמאלנים שבמחסום וזורקים אבנים על חיילים - אי אפשר לקחת קיצון כמדגם מייצג.

קקטוסולר ידנית

פורסם

אתה יודע מה אירוני? דווקא מגילת העצמאות מכריזה על הקמת מדינה חילונית, שיוויונית, עם אותן חובות וזכויות לכל אזרח. מדינה עם חופש פולחן דתי שלא תפגע בזכויות של אחד להתפלל ולהאמין באל שקר משלו אבל מדינה שלא תהיה כפופה לדת. והנה, 64 שנים אחרי זה האם אתה באמת חושב שמדינת ישראל היא כזו? התשובה היא למרבה הצער לא. מדינת ישראל מוחזקת בביצים על ידי הדת.

"מדינת ישראל תהא פתוחה לעליה יהודית ולקיבוץ גלויות; תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה; תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל; תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות; תשמור על המקומות הקדושים של כל הדתות; ותהיה נאמנה לעקרונותיה של מגילת האומות המאוחדות. מדינת ישראל תהא מוכנה לשתף פעולה עם המוסדות והנציגים של האומות המאוחדות בהגשמת החלטת העצרת מיום 29 בנובמבר 1947 ותפעל להקמת האחדות הכלכלית של ארץ-ישראל בשלמותה".

פורסם

כמו שכבר אמרתי, אולי כן צריך להתאים חלק מהחוקים למציאות של ימינו, אבל אתה יודע שזה ייצור פרצה שעלולה לבטל את כל החוקים ואז כבר מה הטעם במדינה יהודית? במה אנחנו שונים מכל מדינה באירופה או ארה"ב?

ומהציטוט שלך במגילה אי אפשר ללמוד לגבי מה שקורה כיום. מבחינתי אני רואה את הציטוט כתיאור עדכני. אתה יכול להאיר את עיני במספר של דוגמאות שונות?

קקטוסולר ידנית

פורסם

היום זה תשעה באב, עוד כמה שנים זה יהיה למה אי אפשר לצאת בערב יום השואה. :roll:

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

Asfanut - כולנו רוצים לחיות במדינה ריבונית שתאפשר לכולנו לממש את מלוא הפוטנציאל הטמון בנו ולא תמנע מאיתנו לשגשג. במצב הנוכחי זה לא מתאפשר בכלל.

חגים יהודיים וכו', שפה עברית, שבת כיום מנוחה ודברים כאלו שמיטיבים עם כולם זה מה שאמור להיות בחוק. לא דברים מגוכחים כמו איסור לקנות לחם בפסח. מי שלא רוצה שלא ימכור, מי שלא רוצה שלא יקנה.

כשדת זה חלק כל כך גדול מהמדינה זה יוצר בעיה כי ישנה כפייה דתית.

בלי קשר, במצב הנוכחי עם כל הזיקה לדת נוצר מצב שקומץ של אנשים נהנה משגשוג על גבם של אחרים שנדפקים כדי שהקומץ ישגשג.

למה אני צריך לשלם על ארוחה של משפחתו של איזה מישהו שלא קשור אליי ושלא מעניין אותי בכלל? מצדי שירעבו אם ההורים במשפחה הזו לא רוצים לעבוד.

ובכלל, במהלך ההיסטוריה ישנן לא מעט דוגמאות שדתות נוצלו לרעה על ידי האנשים החשובים בהן.

אמונה זה טוב, דת לא בהכרח.

פורסם

לצערי דבריך אינם נכונים. גם בהודעות אחרות בשרשור.

ובלי קשר, בתור אדם דתי, המון(!) מחבריי חילונים. וכל פעם אני אומר להם שכואב לי שיש כפייה דתית. ככה לא רואים את הצדדים היותר יפים של הדת. את העזרה לזולת, לדוגמא. במגזר הדתי יש לא מעט גמ"חים. את ההגנה על הארץ - ולא נכנס לנושא של שירות חרדים, זו בעיה סבוכה (וגם יקרה לצבא, אגב - אדם נשוי עם ילדים עולה לצבא משכורת גבוהה. תארו לכם מה זה לשלם משכורת כזו לכל חפ"ש..). אבל דתיים לאומיים כמוני - לא רק משרתים, יש יחידות בהן רוב הקצינים דתיים. ועוד ועוד...

אגב, אם כבר: ידעתם שלעצור לעזור לאדם התקוע עם הרכב בצד הדרך זו חובה הלכתית מהתורה?

בבקשה,

נגיד שיש קבוצה של 10 אנשים. אחד מהם הוא יהודי והשאר גווים. הקבוצה הלכה לטייל ופתאום הייתה מפולת סלעים ואחד מהאנשים נקבר תחתה. האם מותר לחלל שבת בכדי להציל את האיש? התשובה היא כן.

מקרה שני, קבוצה של 10 אנשים, שוב פעם אחד הוא יהודי וכל השאר הם גויים. הפעם הקבוצה התחלקה לשניים. 5 אנשים בקבוצה אחת והייתר בקבוצה השנייה. אין יודעים בוודאות באיזה קבוצה נמצא היהודי. הקבוצות הולכות להן בנפרד זו מזו. שוב פעם מפולת סלעים ושוב פעם אדם נקבר תחת הסלעים. האם מותר לחלל שבת בכדי להציל את האיש? התשובה היא לא. מדוע? כי לא יודעים בוודאות באיזו קבוצה היהודי נמצא ולכן לא לוקחים "סיכון".

(תלמוד בבלי, מסכת יומא, דף פד, עמוד ב).

הוסיף הגאון של ימינו הלא הוא הרב עובדיה יוסף שפיקוח נפש דוחה שבת אבל פיקוח נפש של יהודי בלבד. עוד הוסיף הרב שכאשר אומרים יהודי מתכוונים לאדם שומר מצוות. חילוני הוא לא יהודי והוא בגדר גוי ולכן אסור לחלל שבת בכדי להצילו.

עוד הוסיף "הגאון" שחל איסור על רופא יהודי לטפל בגויים או חילונים בשבת. על הרופא להתחמק בטענות שונות "ולמרוח" את הזמן בטיפולים של יהודים כל זאת על מנת להימנע מטיפול בגויי.

ואחר כך היהודים מתפלאים מדוע שונאים אותם?

פורסם
Asfanut - כולנו רוצים לחיות במדינה ריבונית שתאפשר לכולנו לממש את מלוא הפוטנציאל הטמון בנו ולא תמנע מאיתנו לשגשג. במצב הנוכחי זה לא מתאפשר בכלל.

חגים יהודיים וכו', שפה עברית, שבת כיום מנוחה ודברים כאלו שמיטיבים עם כולם זה מה שאמור להיות בחוק. לא דברים מגוכחים כמו איסור לקנות לחם בפסח. מי שלא רוצה שלא ימכור, מי שלא רוצה שלא יקנה.

כשדת זה חלק כל כך גדול מהמדינה זה יוצר בעיה כי ישנה כפייה דתית.

בלי קשר, במצב הנוכחי עם כל הזיקה לדת נוצר מצב שקומץ של אנשים נהנה משגשוג על גבם של אחרים שנדפקים כדי שהקומץ ישגשג.

למה אני צריך לשלם על ארוחה של משפחתו של איזה מישהו שלא קשור אליי ושלא מעניין אותי בכלל? מצדי שירעבו אם ההורים במשפחה הזו לא רוצים לעבוד.

ובכלל, במהלך ההיסטוריה ישנן לא מעט דוגמאות שדתות נוצלו לרעה על ידי האנשים החשובים בהן.

אמונה זה טוב, דת לא בהכרח.

אני לא מצדיק כל דבר שקורה במדינה בהקשר של דת, אבל דווקא הדוגמא שהבאת של חמץ בפסח נכנסת בתוך מה שהגדרת כ'חגים יהודיים'.

קקטוסולר ידנית

• תוכן חדש...