Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי חיווט 4 גייג', שהיה מחובר למגבר. החלפתי את המגבר למגבר פשוט יותר, שצורך פחות חשמל וכנראה אצטרך להמיר את הכבל ל8 גייג'. השאלה שלי האם השארת הפיוז הקיים (80A) זהו מצב תקין למרות צריכה עדינה יותר, כלומר האם הוא עדיין יעשה את העבודה שלו למרות שהוא מוגדר לצריכות גבוהות יותר.

תודה מראש.

פורסם

אין צורך בהחלפת חיוט ל 8 g . וזה בזבוז מוחלט של כסף וזמן.

ולשאלתך, כן.אם כבר לא שמעת והחלפת אז 60 אמפר מקסימום.

למה? כי הכבל ישרף כבר ב 60 ואם יש לך פיוז של 80 האוטו כבר יהיה על גחלים :))

פורסם

כנראה שעוד לא הסבירו לך את עניין הפיוז.

הפיוז על הכבל מתח הראשי נועד להגן על הכבל, לא על המגברים. הוא ממוקם בדרך כלל ליד המצבר, לא יותר מ30 ס״מ מרחק ממנו.

על המגברים ישנם פיוזים שמטרתם להגן על המגברים.

אין צורך בהחלפת הכבל 4 גייג׳ גם אין צורך הבחלפת הפיוז הנוכחי.

פורסם

ברור לי שהפיוז נועד להגן על הכבל. השאלה שלי, באיזה כמות צריכה הוא עשוי להשרף. הרי הבחור למעלה רשם שב60 אמפר הכבל כבר די שרוף. אז מה הסף שממנו הפיוז רגיש לקצר?

פורסם

לכל כבל יש גבול לכמה אמפרים הוא יכול להעביר, כבל 8 גייג יכול להעביר 50 אמפר בבטחה. מעל זה יש סכנה של התחממות ושריפה.

הפיוז לא שם בשביל להגן על משיכת יתר של המגברים, אלא בדיוק על העניין של קצר בכבל עצמו כתוצאה מהתקנה לא נכונה, התחממות מצריכת יתר- כתוצאה המסת הבידוד = קצר. או התחממות מקצר כלשהו בהתקנה.

• תוכן חדש...