Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו סניק

Itzhak9
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני רוצה לבקש את עצתכם בקניית רכב יד שנייה -

אנחנו זקוקים לרכב משפחתי גדול (שלושה כסאות ילדים מאחורה), בטיחותי ואמין, בתקציב של בסביבות ה 50,000 ש"ח.

קיבלנו המלצה על רנו סניק (מודל 2007 2008 מה דעתכם?

האם זה בעייתי לקנות רכב כזה מליסינג?

האם יש הבדל משמעותי בין מנוע 1600 לבין 2000?

תודה רבה

פורסם

לגבי קנייה מליסינג יש לבדוק את מצב הרכב בפועל (ממילא הרכב נסחר בהרבה פחות מהמחירון שלו)

ה-2000 עדיף מבחינת ביצועים וצריכת דלק - לעומת ה-1600 זמין הרבה יותר בשוק ואפשר לקבל עליו "דילים" טובים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הסניק מעולה ומומלצת מאוד - מניסיון!

ה-1600, אפילו חדשה מהניילונים, מאוד איטית וחלשה לטעמי - צריך לתכנן כל עקיפה 2-3 דקות מראש...

כבר הגעתי למצבים של כמעט-סכנה כשלאוטו פשוט לא היה כוח במצבי חירום - ואני עוד נהג סופר-רגוע וזהיר.

עם זאת, נהגתי עליה 4 שנים ומעל 100K ק"מ ועדיין ממליץ עליה.

אם אפשר אני ממליץ בחום על ה-2000 במקום.

פורסם
הסניק מעולה ומומלצת מאוד - מניסיון!

ה-1600, אפילו חדשה מהניילונים, מאוד איטית וחלשה לטעמי - צריך לתכנן כל עקיפה 2-3 דקות מראש...

כבר הגעתי למצבים של כמעט-סכנה כשלאוטו פשוט לא היה כוח במצבי חירום - ואני עוד נהג סופר-רגוע וזהיר.

הייתי שמח לשמוע איך אתה מסכם את האמינות לאחר 4 שנים?

האם נתקלת בבעיות המפורסמות כמו גיר, סלילי הצתה, מערכת הגה .

אני גם שוקל לקנות רכב כזה . (אם אני לא אמצא קסרה פיקאסו בקרוב)

פורסם

מצטרף להמלצות

עוד מעט שנתיים עם האוטו , וחוץ מטיפולים ובלאי (יכולתי למשוך אבל החלפתי בכל זאת משולשים וכאלה)

האוטו משרת אותנו היטב, מלא מקום מאחורה

אכן חסר לו כוח ולכן אם תמצא 2000 תקח

אני אישית קניתי פרטי מהטרייד אין וככה היה לי שנה אחריות מלאה ושקט נפשי

ושוברים להנחות ב3 טיפולים

אני עדיין מטפל אצל מוסך מורשה , אבל הם גם ניתנים ל"כיפוף" ...

בהצלחה

:wink:
פורסם

צר לי להרוס את ה"מסיבה", אבל למרות שכרכב למשפחה של 5 נפשות הוא מאוד נוח, אני אכלתי מרורים עם הסניק שלי שנת 2006.

קניתי מליסינג (אני יד 2), ולמרות שלקחתי אותה לבדיקה במכון בדיקה ליד ביתי, ולמרות שטיפלתי בה במוסך מורשה (ואני לא נכנס עכשיו לעובדה שטיפולים במוסך מורשה יקרים), היא בגדה בי מספר פעמים.

בעצם, כשאני מסתכל על הוצאות הטיפול שהיו לי, רובם היו בעקבות תקלה כזו או אחרת - מדברים קטנים כמו מאוורר של המזגן, דרך חיישן שנתן לי התראה "Check Gearbox" ובסוף היה משהו אחר, ולקינוח - הודעה בנוסח "Low Battery" כשמדליקים את המזגן ביום שבת הכי חם של יוני כשאני חוזר מטיול בצפון עם המשפחה, שהדרדר להשבתה מלאה של האוטו, גרירה שלו למרכז הארץ (והזמנת מונית לי ולמשפחתי) וטיפול של כ-13000 ש"ח בגלל ראש מנוע שהלך (הבעיה התחילה מגומיה קרועה ב-"פולי", כפי הסביר לי המוסכניק, ושהתבטאה בהתראת "Low Battery", ושבעקבות זה גרמה לבעייה בטיימינג ולהרס של ראש המנוע)

אני מניח שאני ביש מזל לפי מה שאני שומע פה, אבל זאת ההתנסות שלי עם רנו סניק. אני מוצא עצמי מקווה לעבור חצי שנה בלי תקלה, אבל עד עכשיו זה לא קרה. הרכב אצלי שנתיים וחצי, ולמרות שהוא אידיאלי להרכב המשפחתי שלי, הוא עוד יגרום לי לחזור בתשובה מרוב תפילות...:?

פורסם
הייתי שמח לשמוע איך אתה מסכם את האמינות לאחר 4 שנים?

פשוט אפס תקלות ב-4 שנים מלבד החלפת מצבר אחרי יותר משלוש שנים.

מצד אחד קיבלתי אותו חדש מהניילונים מצד שני הוא טופל בליסינג מה שאומר לרוב המינימום שבמינימום ההכרחי.

אמנם לא "טחנתי" את הרכב אבל בהחלט לא נסעתי עליו בכפפות משי והוא עשה 25-30K בשנה.

פורסם
הבעיה התחילה מגומיה קרועה ב-"פולי", כפי הסביר לי המוסכניק, ושהתבטאה בהתראת "Low Battery", ושבעקבות זה גרמה לבעייה בטיימינג ולהרס של ראש המנוע)

כל התקלות שציינת ממש ממש מינוריות והאחרונה נשמעת לא יותר מקומבינה אכזרית במיוחד של המוסכניק...

פורסם
כל התקלות שציינת ממש ממש מינוריות והאחרונה נשמעת לא יותר מקומבינה אכזרית במיוחד של המוסכניק...

יכול להיות שאתה צודק. אתה מוסכניק בעצמך?

בכל מקרה, התקלות המינוריות תומחרו במחיר לא מינורי בכלל, ולגבי המוסך, קשה לי להאמין שמוסך מורשה של קראסו (מרכז שירות "פיתוח" בהרצליה) יעשה קומבינות כמו שציינת, אבל מצד שני - בתוך עמי אני חי - הכל יכול להיות.

פורסם

הסניק מומלצת וכדאית מאוד, מנסיון של הרבה שנים גם אחת מ-02 ונוכחית מדגם 05(דגמי 1.6) .

בזמנו היתה לה את דרגת הבטיחות הכי גבוהה, ובראשית המאה הנוכחית מעט דגמים קבלו את מירב הכוכבים, מה שהיום נחשב לדרוג חובה. הרכב שימושי מאוד, נוח, כייפי לילדים וגם לרוכב בודד, היגוי טוב ומתקשר, בלמים חדים, ואני לא נתקלתי בבעיות אמינות חריגות.

הקויילים, או מאריכי הצתה, מצריכים החלפה כל 3-4 שנים. אצלי היתה בעיה עם קצר בחיווט למשאבת הדלק ונגד מהירויות של האיוורור. מעבר לכך רק בלאי של שנתון או קילומטרז'.

כמה דברים, שטובים לסניק ולכל רכב:

תמיד טוב לעשות חיפוש בפורום, לראות מה כתבו על הרכב, ויש דעות כל הכיוונים. גם בשרשור נוכחי.

בדוק מתי יצאה סניק 3 (באזור 2009) ויתכן שהיא עדיפה, למרות שלא היה הרבה מה להוסיף, אולי שיפורים קוסמטיים.

(לדוגמה "הכי הפריע" במעבר מהראשונה לשניה היה שכבר אין את הכיסים התפורים לגב המושבים הקדמיים (כמו במטוס) כדי לאחסן חומרי קריאה ואוצרות של הילדים. אבל להם יש תיבות אוצר מתחת הרצפה ובעוד הרבה מקומות באוטו, ובתמורה קיבלו וילונות בילט אין בדלתות).

גרסת הליסינג לא מצויידת היטב (ואולי גם פחות מ-6 כריות) וחבל, כי התחושה תהיה טובה הרבה יותר עם רכב מאובזר.

בדוק היטב את הטיפולים שיהיו לפי הנחיות היצרן. עד לפני שבוע הייתי מטפל כל 30,000 ק"מ, לפי ההנחיות, (גם על כך יש שרשורים בפורום) והמכוניות נסעו נהדר. כעת לא יכולתי לסרב לביקור אצל ניצן ודודי משאפט אז עברו רק 18,000 מהטיפול האחרון...

quote=gillz;3481546]הסניק מעולה ומומלצת מאוד - מניסיון!

אם כתבת על תגובה איטית של דקות (!) ותכנון עקיפות - זה מוזר ולא קורה אצלי. או שהציפיות שלך הן לתגובה של מכונית ספורטיבית. לדעתי לסניק יש תגובה טובה מאוד בתאוצות הביניים (כמו 70 ל-100 או 80 לתלת ספרתי), ואם משתמשים בהילוכי הטיפטרוניק - בכלל הכל מהר וזריז. הכל כמובן יחסית לנישת הרכב ויעודו.

הזינוקים לא טובים, זה נכון. אם זה מה שרצוי - עדיפה הונדה או לנצ'יה. אבל אני לא לוקח אוטו כזה לתחרויות עם החברה ולא להפגנות רושם. רק בשביל ההנאה שלי ומי שנוסע איתי. כשאתה רואה צריכה של 20 ליטר ל-100 בהאצה חזקה, וגבוהה יותר בהאצה מהירה מאוד - אז אני מוותר מראש. אני משלם מכיסי עבור הדלק.

ובבקשה תסביר לי גילי, איך נהג סופר-זהיר מגיע למצב שלאוטו אין כוח במצבי חרום. מצבי חרום רבים ולא אחד? ומה כבר היתה הסיטואציה של מצב חרום כמעט-סכנה בו צריך עוד כוח? לפעמים כדאי לוותר ולא להתקרב ל"סכנה" במקום לעקוף אותה, נניח בפראות מסויימת.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

^

קורה, מה לעשות...

ב-4 שנים ומעל 100K ק"מ זה קורה גם לטובים שבינינו.

תכנון של דקות זה כי העקיפה עצמה לוקחת משמעותית יותר זמן מנאמר בפוקוס שהייתה לי קודם או הפיקאסו שיש לי היום.

אז אם מישהו נוסע 75-80 לפניך, במיוחד בעליה, קח בחשבון עקיפה ארוכה במיוחד וצריך לחכות לקטע מתאים בכביש ולפני שמגיעים אליו כבר להתחיל את ההאצה ולבדוק היטב שהכל פנוי.

וגם אז, למרות שהכל היה נראה פנוי והתחלת עקיפה פתאום בא איזה נהג מירוצים בלנצ'יה ממול במהירות מטורפת לה לא ציפית ואתה חייב לסיים את העקיפה ומהר! ואין ממה למשוך... הרכב זוחל. נשאר לקוות שהנבלה שממול ירד לשוליים:evil:

ואם אתה טוען "אז אל תעקוף" נראה כמה סבלני אתה לנסוע 30 ק"מ מאחורי טנדר עמוס וזוחל בלי אפשרות לעקוף.

אל תיתמם... זו גם המלצה מפוקפקת מאוד למי שקונה רכב - אני קיבלתי אותו מהליסינג בלי אפשרות לבחור.

גרוע מזה, גם אם אתה סופר-סבלני ולא עוקף, עשרות העצבניים מאחוריך מתחילים לעקוף את שניכם בפראות ואתה תקוע במוקד של מפגע בטיחותי לאורך כל הדרך.

ברור עכשיו?

עם זאת, המצב לא גרוע כמו שזה נשמע וסה"כ נהנתי מאוד מגרסת ה-1600 ואני בהחלט ממליץ עליה.

המקרים הנ"ל אכן מאוד נדירים ואחרי שאתה מתרגל לרכב אתה לומד להמנע מהם.

פורסם

לאחרונה התעניינתי בסניק והבנתי שצריכת הדלק גבוהה מאוד. הכצעקתה?

דובר על סניק 2012 ארוך מנוע 2.0 בנזין. (מנוע ותה"ל דומים לאלו של הקשקאי)

אשמח לדעת

תודה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

תודה

אם כבר 7 מושבים קח את הפיקאסו שהיא מהחסכוניות ביותר שיש בסגמנט הזה ומלבד גיר רובוטי קצת מעצבן עולה בכל דבר על בסניק לדעתי (ונהגתי על שתיהן כ~4 שנים).

פורסם

אשמח לדעת

תודה

אתה יכול לראות נתוני צריכת דלק כאן

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A8%D7%A0%D7%95_%D7%A1%D7%A0%D7%99%D7%A7_%D7%95%D7%94%D7%9C%D7%90%D7%94-2010_8871

10.25 ק"מ\ליטר נראה לי לא רע בכלל עבור מיניואן 2 ל'

אם כבר 7 מושבים קח את הפיקאסו שהיא מהחסכוניות ביותר שיש בסגמנט

לפחות לפי האתר ההבדל בין הסניק ל C4 פיקאסו זניח , אני אישית אגב גם הייתי מעדיף את הפיקאסו.

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F_%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%90%D7%A1%D7%95-C4_%D7%95%D7%94%D7%9C%D7%90%D7%94-2009_5919

• תוכן חדש...