Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תראה, אני מסכים איתך לגמרי שהעיתונות בארץ(כמו עוד כמה גופים) מכורה במידה כזו או אחרת, אבל הכתבה הנ"ל עוסקת ברכב הספיציפי הזה ולכן כל ההתייחסות צריכה להיות מקצועית ועניינית. התייחסות ליוקר המחייה, מחירים, אי צדק חברתי, עושק וכדומה..זה כבר נושאים לכתבה אחרת, שונה מסוגה, אך חשובה לפחות באותה מידה. ז"א אני חושב שיש להתייחס לכתבה הזאת ככתבה עניינית גרידא ולא יותר. אג, כתבות ברוח "חברתית" יותר כן נכתבות ע"י הרבה כתבים, כמעט בכל העיתונים הכתובים והמקוונים.

דווקא בכתבות מהסוג "החברתי" הייתי רוצה לראות דעתנות של הכותב ולא הסכמה גורפת עם מדיניות ממשלתית כזאת או אחרת, או עם מדיניות העיתון שמזוהה עם גורם ממוני או ממשלתי כזה או אחר...אבל כל עוד הכתבה היא עניינית ו"מידעית" בלבד, אין לי בעיה עם משפט כמו "תמורה טובה למחיר"...

מקווה שהבהרתי את הנקודה שלי...

הבעיה שלי עם "תמורה טובה למחיר"מצד הכתב לא קשורה בשום צד לפאן החברתי או לגובה המיסים שאנחנו משלמים , הבעיה שלי כרוכה בזה שאדם שקורא רק כותרות של כתבות ו/או קורא את הכתבה אבל לא מכיר קצת יותר לעומק את השוק עוד עשוי לחשוב שיש פה תמורה "הוגנת" באמת לכספו, זה שהכתב ציין בגוף הכתבה שמוכרים את אותו אוטו בול שמגיע מאותו מפעל ב10.000 פחות כבר הופך את זה לתמורה לא הוגנת לכסף ,זה שיש השוואות ומפתחות פונקיונלים להשוות את מחיר הרכב בעולם ולעלותו בארצנו אחרי מיסים שאז מתגלה עוד חוסר תמורה הוגנת לכסף ,גם זה ידוע לרובנו פה, מכתב בעיתון כלכלי שמפרסם באותיות גדולות ומודגשות בכתבה "תמורה הוגנת " אני חושב שזו בושה

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צריכים להבין שכתבות בעיתונות לעיתים קרובות מוזרמות לעיתון על ידי גורמים אינטרסנטים

או שלגורמים אינטרסנטים יש השפעה גדולה על מה שנכתב.

לעיתים קרובות אותם גורמים מזרימים כספים לעיתון בדרכים שונות.

פורסם
צריכים להבין שכתבות בעיתונות לעיתים קרובות מוזרמות לעיתון על ידי גורמים אינטרסנטים

או שלגורמים אינטרסנטים יש השפעה גדולה על מה שנכתב.

לעיתים קרובות אותם גורמים מזרימים כספים לעיתון בדרכים שונות.

צריך להבין שאתה טועה מאוד. ואני אומר זאת מהיכרות קרובה של מרבית הכתבים בתחום הרכב בארץ.

הדבר היחיד שנכון הוא שהגורמים האינטרסנטים מזרימים כספים לעיתונים - קוראים לזה פרסום.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לדעתי זוהי כתבת יח"צ קלאסית.

לדעתי יש פה שיתוף פעולה בין טויטה לבין מגזין אוטו.

כבר מהיום הראשון שהם היללו את הטויטה הזו כנגד הסובארו התחלתי לחשוש שיש פה משהו לא הכי אתי בעולם.

גם לטעון שהרכב הזה הוא התמורה הטובה ביותר לכסף כשיש לך סובארו זהה לחלוטין בהרבה פחות, נראה מוזר.

בכל אופן, אם מגזין אוטו פרסם כתבה שהיא לא פרסומית בהגדרתה והלל את טויטה - זו עבירה אתית חמורה.

הרגע פרסמו במגזין אוטו בפייסבוק:

הכירו את משה. משה הוא מנוי של מגזין אוטו כבר משנת 89. גם החודש הוא ציפה לקבל את המגזין בדואר. אך הפעם החלטנו להפתיע אותו ולשלוח לו את המגזין ישירות הביתה, באמצעות ה-GT86 החדשה של טויוטה.

רוצים גם אתם להצטרף למשה ולעוד אלפי מנויי מגזין אוטו

http://www.auto.co.il/Land.aspx

נראה לי שזה מעלה סימני שאלה לא קלים...

או שטיוטה פרגנה למגזין אוטו ברכב שליחויות מסוג gt86

פורסם

מצטער על הבוטות אבל תגיד לי, נפלת על השכל?

איזה שיתוף פעולה ואיזה נעליים? המגזין קיבל את ה-GT86 למבחן (כמו כל מגזין או גוף תקשורת אחר) וללא קשר למבחן עצמו, החליט לבצע מהלך פרסומי והעלה בפייסבוק תמונה של לקוח ותיק של המגזין כשהוא מקבל שירות אישי עד הבית עם מכונית ספורט יפה. בבחינת "לקוחות אוטו מקבלים את השירות הטוב ביותר, עד הבית" או משהו בסגנון. זה לגמרי לא משנה אם מדובר בטויוטה ספורטיבית, בגולף GTI או בכל מכונית אחרת.

לדעתי זוהי כתבת יח"צ קלאסית.

זה אכן יח"צ, אבל זו לא כתבה (איפה אתה רואה פה כתבה?)

לדעתי יש פה שיתוף פעולה בין טויטה לבין מגזין אוטו.

על איזה שיתוף פעולה אתה מדבר?

כבר מהיום הראשון שהם היללו את הטויטה הזו כנגד הסובארו התחלתי לחשוש שיש פה משהו לא הכי אתי בעולם.

מגזין אוטו מעולם לא הילל את הטויוטה כנגד הסובארו. עד כה התפרסמו במגזין רק שתי כתבות אודות המכוניות: השקה ל-GT86 (בלי מילת השוואה ל-BRZ) והשקה ישראלית ל-BRZ (בלי מילת השוואה ל-GT86).

גם לטעון שהרכב הזה הוא התמורה הטובה ביותר לכסף כשיש לך סובארו זהה לחלוטין בהרבה פחות, נראה מוזר.

שוב, מגזין אוטו לא טען את זה מעולם. לא "התמורה הטובה ביותר לכסף", לא "תמורה טובה לכסף" ולא בטיח. אתה מתבלבל עם הכתבה שתוארה בתחילת השרשור הזה, שהיא בכלל מגוף תקשורת אחר (וגם שם זה לא בדיוק מה שנאמר).

בכל אופן, אם מגזין אוטו פרסם כתבה שהיא לא פרסומית בהגדרתה והלל את טויטה - זו עבירה אתית חמורה.

שוב, איפה ההילול הזה שאתה מדבר עליו בכזו נחרצות? "עבירה אתית חמורה"... נראה לך באמת שמגזין מכובד יעז לעשות כזה דבר?

הרגע פרסמו במגזין אוטו בפייסבוק:

הכירו את משה. משה הוא מנוי של מגזין אוטו כבר משנת 89. גם החודש הוא ציפה לקבל את המגזין בדואר. אך הפעם החלטנו להפתיע אותו ולשלוח לו את המגזין ישירות הביתה, באמצעות ה-GT86 החדשה של טויוטה.

רוצים גם אתם להצטרף למשה ולעוד אלפי מנויי מגזין אוטו

http://www.auto.co.il/Land.aspx

נראה לי שזה מעלה סימני שאלה לא קלים...

או שטיוטה פרגנה למגזין אוטו ברכב שליחויות מסוג gt86

כמו שהסברתי למעלה, שום סימני שאלה. טויוטה נתנה את הרכב למבחן ל-48 שעות כמקובל. זה הכל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
sronis

האם יכול להיות שאתה איכשהו קשור למגזין?

כי לפי התגובות שלך אתה מאוד מגונן עליהם.

עשרות פעמים בשנים האחרונות הזכרתי בשרשורים שאני כותב עבור "אוטו", ואני עומד מאחורי כל עובדה שציינתי בנושא המגזין.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שוב, מגזין אוטו לא טען את זה מעולם. לא "התמורה הטובה ביותר לכסף", לא "תמורה טובה לכסף" ולא בטיח. אתה מתבלבל עם הכתבה שתוארה בתחילת השרשור הזה, שהיא בכלל מגוף תקשורת אחר (וגם שם זה לא בדיוק מה שנאמר).

חבל שלא צילמתי את כתבה מהעיתון ואז ניתן היה לראות שמצויין בפירוש יתרונות לרכב זה תמורה לכסף , אני לחלוטין עומד מאחורי מה שכתבתי שכתוב באותיות גדולות , מודגשות ובקונטרס מובלט.

אתה אולי מתייחס לאינטרנט ולכתבה הדיגיטאלית , אני התייחסתי לפרינט בעיתון המודפס ולצורת ואופן הפרסום שם ,בבקשה תראה את הפרינט ורק אז תטיל ספק ותערער על אמינות השרשור והאם זה בדיוק מה שנאמר ואיך שנכתב שם.

אני מבין שמדובר בקולגה מקצועית ואחרי הכול כולכם נפגשים באותם מסיבות והשקות ומנשנשים מאותם מטעמים בהשקות לא פעם , אבל זה עדיין לא סיבה טובה לערער את אמינותו ולכתוב ש"זה לא בדיוק מה שנאמר", זה שם אותי במקום של חוסר הבנת הנקרא ,ושם אני לא בערך מכיתה ג.

פורסם

כל מה שאמרת טוב ויפה אבל אני עניתי לבחור השני שטען שמגזין אוטו דיבר על תמורה לכסף. אתה מדבר על כלכליסט. אז עם כל הכבוד, אכן יש פה עניין של חוסר הבנת הנקרא מצידך, אבל לא בנוגע למה שנכתב בכלכליסט אלא בנוגע למה שנכתב על ידי...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
כל מה שאמרת טוב ויפה אבל אני עניתי לבחור השני שטען שמגזין אוטו דיבר על תמורה לכסף. אתה מדבר על כלכליסט. אז עם כל הכבוד, אכן יש פה עניין של חוסר הבנת הנקרא מצידך, אבל לא בנוגע למה שנכתב בכלכליסט אלא בנוגע למה שנכתב על ידי...

אומנם אני לדבריך סובל מחוסר הבנת הנקרא אבל אתה בהחלט טוען בסוגרים שגם בכלכליסט זה לא בדיוק נאמר בכתבה בלי קשר למגזין אוטו שהבחור השני התבלבל שנאמר בו.אז הדגשתי וצבעתי בצבעים שתראה ותתקן אותי במידה ואני טועה ואתה שוב כמו תמיד צודק ולא זה מה שכתבתה.

פורסם
למרות שהן חולקות קו ייצור משותף, והסובארו גם זולה ממנה לרכישה, גם במוסך הסובארו תהיה זולה יותר לתחזוקה שוטפת מהטויוטה.

השוואה מתוך ynet.

הערות לכתבה שבלינק שלך (פרדוקס התאומים):

1. עם כמה שמעצבן שהטיפולים לטויוטה יקרים יותר כמעט ב-3000 שקלים, לא מפורט מה מבוצע בטיפולים כך שאי אפשר ממש להתייחס (למשל למה מחירו של טיפול 90000 יקר יותר מפי 2 בטויוטה? זה נשמע כמעט לא הגיוני).

2. בכיתוב בצהוב נכתב "החדשות הרעות הן שמאוד יקר להחזיק בארץ מכונית ספורט חדשה" - כולה 1000 שקל יותר מקיה ספורטאז' עד 90000 ק"מ, או 2000 שקל מאיביזה TSI. "מאוד יקר"? בולשיט. זה הרי כל הקטע של המכוניות הללו - שהן לא יקרות לאחזקה.

3. בכתבה השתיים מושוות מבחינת נהיגה כשאחת ננהגה בחו"ל ואחת בארץ. נו באמת. פלא שלא חשתם בהבדלים.

4. בכתבה נכתב ששתיהן נוקשות מאוד - לא נכון.

5. "החידוש העיקרי במכוניות החדשות הוא ההנעה האחורית" - שאני אבין, הן המציאו את ההנעה האחורית? לא. אם כבר ה"חידוש" הוא שהן מכוניות הנעה אחורית ספורטיביות זולות לארבעה נוסעים. כלומר, "זולות"...

6. "הרעש אינו ענוג כמו אצל אלפא רומיאו או פורשה". אלפא רומיאו? ענוג? אולי אלפא של שנות ה-90... אלפא של היום נשמעת כמו פולקסווגן. וצליל המנוע של הטויובארו דווקא לא רע כשלעצמו. חוכמה גדולה שהיא לא נשמעת כמו פורשה...

7. ביצועים: "אין ממש בעיה". אה, וואלה, יש לה 200 כ"ס. כאילו שלא ידענו. אבל אף מילה על המחסור במומנט...

8. מתחרות נוספות - הונדה CRZ? באמת? לא, באמת??? אה. הבנתי. יש לה פוזה של מכונית ספורט אמיתית. אז כן, ברור שהיא מתחרה... :-P אגב, גם הוולוסטר מתחרה, לא?

9. מצד אחד המחיר לא זול ו"הביצועים לא רקטיים, המחיר כן", אבל מצד שני "קשה מאוד להתחרות בתג המחיר העדיף של הסובארו". ביחס למי? לטויוטה? למתחרות? אבל הרגע אמרתם שהמחיר לא זול... ורגע, חלק מהמתחרות זול יותר - למשל מגאן או שירוקו. אז מה ניסיתם להגיד?

10. בפלוס מינוס נכתב "זולה מהטויוטה התאומה" בפלוס ו"הביצועים לא רקטיים, המחיר כן" במינוס. אז היא זולה או יקרה? יש תמורה למחיר או אין תמורה למחיר? האם אפשר לכתוב בצורה יותר רשלנית או לא?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
הערות לכתבה שבלינק שלך (פרדוקס התאומים):

2. בכיתוב בצהוב נכתב "החדשות הרעות הן שמאוד יקר להחזיק בארץ מכונית ספורט חדשה" - כולה 1000 שקל יותר מקיה ספורטאז' עד 90000 ק"מ, או 2000 שקל מאיביזה TSI. "מאוד יקר"? בולשיט. זה הרי כל הקטע של המכוניות הללו - שהן לא יקרות לאחזקה.

6. "הרעש אינו ענוג כמו אצל אלפא רומיאו או פורשה". אלפא רומיאו? ענוג? אולי אלפא של שנות ה-90... אלפא של היום נשמעת כמו פולקסווגן. וצליל המנוע של הטויובארו דווקא לא רע כשלעצמו. חוכמה גדולה שהיא לא נשמעת כמו פורשה...

7. ביצועים: "אין ממש בעיה". אה, וואלה, יש לה 200 כ"ס. כאילו שלא ידענו. אבל אף מילה על המחסור במומנט...

8. מתחרות נוספות - הונדה CRZ? באמת? לא, באמת??? אה. הבנתי. יש לה פוזה של מכונית ספורט אמיתית. אז כן, ברור שהיא מתחרה... :-P אגב, גם הוולוסטר מתחרה, לא?

רוני,

כרגיל אני מסכים עם כמעט כל מה שאמרת. :wink: אז + 1

כמובן שהכתבה מיועדת לאנשי תמימי דעים שאינם מבינים ולו מעט בתחום הרכב, או בחיים, לצורך העניין. :shock:

בהחלט חובבני!

לגבי הסעיפים הבאים:

2. האם בכל זאת יתכן שהם התכוונו לעלויות ביטוח? אמנם לא מדובר בקבריולט אבל אני משער שחברות הביטוח לא ישושו לבטח נהגים צעירים ברכב הזה, לא?

6. :roflmao:לדעתי בכלל מדובר בבזיון שהיא לא נשמעת כמו פרארי ! בדיחה.

7. הסעיף הזה הצחיק אותי מעט. כמובן שטרם נהגתי עליה אבל נתון המומנט לא מדהים. 'אין ממש בעיה', למי?!!? אני בטוח שסבתא שלי לא תרגיש בחסרונו של קג"מ בודד ומסכן ואפילו תרגיש עודף כוח למול הקורולה שלה.

8.While we're at it, גם הוולו C30 מתחרה. בעצם, כל רכב בטווח המחירים 150K - 220K. :lol:

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תוכן חדש...