Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שטויות במיץ אבטיחים.

גם אם מחר המס יעלם לגמרי, עדיין היבואנים ימצאו סיבה למה למכור את המכוניות באותו המחיר ואנחנו נמשיך לקנות ולבכות.

אני עד היום לא הצלחתי להבין למה כל שנה בינואר עולים מחירי המכוניות, ועדיין עולם כמנהגו נוהג.

אל תקנו, המחירים ירדו

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שהפריע לי מאוד זה שכתב רכב מכובד , בעיתון שאמור להיות אחרי הכול קודם כול עיתון כלכלי { בכול זאת קוראים לעיתון כלכליסט ,זה סוג של רמז לכתב לא} כותב באותיות קידוש לבנה וממסוגר שהמחיר זה יתרון והתמורה לכסף משתלמת, עכשיו אני מר ישראלי הממוצע שלא נכנס לפורומים ולא יודע שיש פה עקיצה לא קטנה בדברים שכבר הוזכרו בפורום לא פעם אחת וזה לא המקום להזכיר ולפתוח, חושב טוב המחיר הוגן אז אולי נקנה.כתב רכב תפקידו גם להיות ער לזאת במידה והזכיר זאת, במידה ולא היה מזכיר מחיר ורק מדבר על הרכב מבחינת אחיזה ומומנט וכוח אז הכול בסדר, סובארו מוכרים יותר זול ,בעולם אנחנו יודעים לעשות תמחור ולהעריך מחיר ריאלי לרכב אבל אותו כתב כותב ביתרונות "תמורה לכסף " , מרתיח לטעמי.

פורסם
שטויות במיץ אבטיחים.

גם אם מחר המס יעלם לגמרי, עדיין היבואנים ימצאו סיבה למה למכור את המכוניות באותו המחיר ואנחנו נמשיך לקנות ולבכות.

אני עד היום לא הצלחתי להבין למה כל שנה בינואר עולים מחירי המכוניות, ועדיין עולם כמנהגו נוהג.

אל תקנו, המחירים ירדו

קשקוש במיץ אפרסקים, אם הממשלה תשחרר את היד מהכיס של האזרחים במיסוי, ותאשר יבוא אישי, לא תהיה ליבואנים ברירה.

שים לב מה קרה למחירים בשוק הסלולרי אחרי שנכנסו עוד 4-5 מתחרות, שוק מאובן וקפוא במשך שנים התפוצץ בבת אחת,

ושוק הרכב תחרותי, בד"כ מספיק שיש 7-8 מותגים על אותה נישה כדי שלא ניתן יהיה לתאם מחירים.

פורסם

1+

את ההמנון הלאומי צריך לשנות מ"להיות עם חופשי בארצנו" ל"להיות שוק חופשי בארצנו.."

שניהם בני שנות 2000 ולצערי את שניהם נזכה לבקש גם בשנה הבאה.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

הבעייה מתחילה בכך שאת מצב הקוטג והדלק אנשים הפנימו והפגינו בעדיהם במחאה לא קטנה .

מה שאנשים שוכחים זה שחלק מיוקר המחייה הוא גם מחיר ברכב , וזה הרי אולי לא קוטג אך לא היתי קורא

לזה בימנו מותרות.

אז על שקל או שניים מעל למחיר הקוטג יש מחאה , ועל זה שאנשים פראיירים / בעל כורחם המשלמים על

רכב פי 2 ובמקרים מסויימים פי 3 ממחירי אירופה וארה"ב אין מחאה , למה ?

האם יותר חשוב לחסוך כמה שקלים על קוטג וחלב בשבוע יותר חשוב מלחסוך עשרות ומאות אלפי שקלים על

מכוניות ? באמת לא ידעתי שזה כך , כנראה אני בעמדת מיעוט בקטע הזה .....

אני חייב להכנס כאן לקטע אישי שנוגע אליי :

לא מזמן התעניינתי בשיא הרצינות במיצובישי לאנסר אבולושיין חדשה - יש לי כזו 2010 עם קונה פוטנציאלי וחשבתי

להזמין חדשה .

צלצלתי לסוכנות מיצובישי ברח המסגר ת"א , ושאלתי למחיר דגם GSR ידני .

התשובה שקיבלתי היתה , שבכלמוביל החליטו שלא להביא את דגמי הספורט של מיצובישי ואולם אם אני רוצה

יבדקו לי מחיר להזמנה מיוחדת בלבד !

לאחר כשבוע קיבלתי טלפון מ " גיא " מהסוכנות :

...שלום אמיר , המחיר לדגם GSR ידני הוא 389,000 שח........כמעט שנחנקתי .

הרכב הזה עולה בארה"ב 35,000$ לצרכן שזה בעברית ובשקלים 136,500 שח !

כלומר אזרח ישראלי ישלם פי 3 ממה שאזרח בארה"ב משלם על אותו הרכב ! לפחות במקרה זה , אך זה ידוע וברור לכולם שבכל מקרה מינימום נשלם פי 2 מ בנייכר.

וככה מתנהל לו שוק החלפים בארץ כאשר כל חלק עולה בארץ פי 3-4 מארה"ב .

- אני מקווה שלא יבואו כעת חכמולוגים וציניקנים שיצעו לי לעבור לארה"ב , לא רוצה , רוצה צדק , רוצה שוויון .

אזרח ארה"ב או אזרח אירופאי לא שווה יותר טוב או צריך לחיות יותר טוב ממני או מאף אזרח במדינה .

ולכן , במצב הנתון ,רוב אזרחי המדינה יסעו בפורד פוקוס ובמזדה 3 כשבמחירים הללו ברוב ארצות העולם הם היו רוכשים BMW ו אודי .

מאד מתסכל , היתי נורא רוצה שהשר כחלון יהיה שר התחבורה ....אולי יעשה מהפיכה בתחום כמו שעשה בכבלים ובסלולר ....

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם

פעם שמעתי משפט שאומר אתה יכול לאכול רק לחם ועדיין תהיה שבע ואף אחד לא ידע מה אכלת אבל בחוץ כולם רואים מה אתה לובש.

אז בשם מדיניות ה"שופוני" איפשרו את כל התשלומים, ההלוואות, החובות, האשראי והמינוסים.

וכךיוצא שכל צעיר וצעירה שחשקה נפשם באוטו חדש מהחברה רק ב- 339 ש"ח לחודש (כן בטח :lol:) נוסעים ברכב חדש. (בדיוק כמו משכנתאות שאנשים נכנסים לבנק וחותמים עליהם ולא מבינים על מה הם חותמים).

אז כשיפול לאנשים האסימון ויפסיקו לקנות רכבים חדשים בהלוואות המחירים יצנחו.

למעט עסקים שחייבים משאית או טנדר וכו' תקין ועובד אין שום סיבה שאנשים יקנו רכבים חדשים בכסף שאין להם.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

מה שאתה לא מבין שבמדינה מתוקנת רכב חדש הוא לא בדיוק מותרות. רכב כמו מזדה 3 נמכר בפחות מ-60 אלף שקל.

ככה שרכב בן 3-4 שנים ניתן להשיג ב-30 אלף. בארץ ב-30 אלף אתה תשיג רכב גמור ו\או בן 10+.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

מה שאתה לא מבין זה שבדיוק לשם אני חותר.

איך ימכרו רכב חדש ב60 אלף אם אנשים ממשיכים לקנות כאילו המחיר סביר ותקין?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
זה למה אני לא עוזב את "דה מרקר" היחיד שעוד קצת אוביקטייבי ,

הצחקת אותי. התמימות שלך מקסימה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

המחיר לדגם GSR ידני הוא 389,000 שח........כמעט שנחנקתי .

הרכב הזה עולה בארה"ב 35,000$ לצרכן שזה בעברית ובשקלים 136,500 שח !

כלומר אזרח ישראלי ישלם פי 3 ממה שאזרח בארה"ב משלם על אותו הרכב ! לפחות במקרה זה , אך זה ידוע וברור לכולם שבכל מקרה מינימום נשלם פי 2 מ בנייכר.

וככה מתנהל לו שוק החלפים בארץ כאשר כל חלק עולה בארץ פי 3-4 מארה"ב .

1) תנו לי להבין. המחיר של X שונה מהמחיר של X למרות שה-X הוא אותו ה-X. הבנתי נכון?

(או שבעצם התג של סובארו או טויוטה, לא הבנתי מי מהן, עולה 9K ש"ח)

2) אותו דבר עם 300C. ארה"ב = 35K$. ישראל = 360 K ש"ח אאל"ט.

3) חבר קנה חיישנים לרכבו מחו"ל (2 חיישנים שוניםפ, קאמשאפט ולא זוכר איזה עוד), במחיר של 49$ לשניהם יחד, וזה כולל המשלוח. בארץ הוא התבקש להפקיד סביב 700 ש"ח לחלק. לפני מע"מ...:roll:

4) אז מי מהירה יותר? הטויורו או הסובוטה? או שהיקרה יותר היא הכי מהירה? והאם יש הבדל בין 100 קמ"ש למאה KMH? בין הפותרים נכונה יוגרל גזר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הפסקתי לצפות לקצת אובייקטיביות מעיתונות הרכב הישראלית.

אם המגזין רכב הנפוץ ביותר בישראל מכר את הקוראים שלו בשביל היבואנים, אל תצפו שמדורי רכב במקומות הרבה יותר קטנים מוציאים כתבות משוחדות.

ד"א, גם המצב בחו"ל לא כ"כ טוב.

פורסם

רמת החיים בחו"ל במדינה מערבית יותר טובה, אאל"ט בארה"ב פי 5-6.

היחס בין השכר לבין הוצאות המחיה.

באוסטרליה 18 דולר לשעה נחשב משכורת רעב, רתך מקצועי למשל משתכר 40-50 $ לשעה, יענו 40,000 ש"ח לחודש (נניח 200 שעות ).

אנחנו עם מפולג של פרייארים שההפחדות הבטחוניות של הממשלות והמצב מלחמה הקבוע דופקות את איכות החיים של כולם

פרט למקורבים לצלחות וקבוצות הלחץ.

פורסם
הצחקת אותי. התמימות שלך מקסימה.

רחוק מלהיות תמים לצערי בגילי אבדה התמימות כמעט לחלוטין ,אבל רוצה להאמין שעוד קצת מקסים , כתבתי אוביקטייבי באופן יחסי לעיתונות הכתובה האחרת , קיבלתי הצעת מחיר לעיתון של המדינה יחד עם העיתון הכלכלי שלו בכמעט חצי מחיר ממה שמשלם לדה מרקר ולא עוזב רק בגלל האוביקטיביות הגדולה יותר בעיתון הזה .

פורסם

לצערי אין היום אובייקטיביות בשום מקום. כל מילה שאתה קורא משרתת אינטרס של מישהו. אפילו מראית עין של אובייקטיביות משרתת אינטרס כלשהוא, ומכאן ניתן להסיק שהדבר אינו אובייקטיבי...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
פעם שמעתי משפט שאומר אתה יכול לאכול רק לחם ועדיין תהיה שבע ואף אחד לא ידע מה אכלת אבל בחוץ כולם רואים מה אתה לובש.

אז בשם מדיניות ה"שופוני" איפשרו את כל התשלומים, ההלוואות, החובות, האשראי והמינוסים.

וכךיוצא שכל צעיר וצעירה שחשקה נפשם באוטו חדש מהחברה רק ב- 339 ש"ח לחודש (כן בטח :lol:) נוסעים ברכב חדש. (בדיוק כמו משכנתאות שאנשים נכנסים לבנק וחותמים עליהם ולא מבינים על מה הם חותמים).

אז כשיפול לאנשים האסימון ויפסיקו לקנות רכבים חדשים בהלוואות המחירים יצנחו.

למעט עסקים שחייבים משאית או טנדר וכו' תקין ועובד אין שום סיבה שאנשים יקנו רכבים חדשים בכסף שאין להם.

צודק ב100 אחוז.

"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם"

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...