Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קשקוש במיץ אפרסקים, אם הממשלה תשחרר את היד מהכיס של האזרחים במיסוי, ותאשר יבוא אישי, לא תהיה ליבואנים ברירה.

שים לב מה קרה למחירים בשוק הסלולרי אחרי שנכנסו עוד 4-5 מתחרות, שוק מאובן וקפוא במשך שנים התפוצץ בבת אחת,

ושוק הרכב תחרותי, בד"כ מספיק שיש 7-8 מותגים על אותה נישה כדי שלא ניתן יהיה לתאם מחירים.

זאת התשובה בשבילך.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4254468,00.html

האם הפחתות המכסים יגולגלו לכיסי הצרכנים?

האוצר מפחית מכסים, אולם החיסכון לצרכן לא מובטח. מומחה למיסוי: המכס המוטל על נעליים המיובאות מסין הוא בסך הכל 2 שקלים - מאות השקלים הנוספים שאנו משלמים הולכים ממילא למתווך. גם מוצרים מתוצרת ארה"ב ואירופה לא יושפעו, כי הם נהנים כבר היום מהסכמי סחר. אז איפה כן נחסוך כסף?

יאיר חסון

פורסם: 12.07.12, 00:06

"לדוגמא, נעל ספורט ממותגת שקונים בקניון ב-500 שקל כולל מע"מ, מחיר הייבוא שלה הוא 20 שקלים. שיעור מכס בגובה 12% שמוטל על 20 שקל הם כ-2 שקלים בלבד". ג'ינס ממותג, מעריך דורות, שמחירו בישראל 300 שקל, נמכר במחיר ייבוא של לא יותר מעשרה דולר.

האם הפחתות המיסוי והמכס עליהם חתם שר האוצר יגולגלו לכיסי הצרכנים - או שמא הרווח יישאר בעיקר בידי היבואנים והמשווקים?

ומה אתה חושב?

פורסם

"לדוגמא, נעל ספורט ממותגת שקונים בקניון ב-500 שקל כולל מע"מ, מחיר הייבוא שלה הוא 20 שקלים. שיעור מכס בגובה 12% שמוטל על 20 שקל הם כ-2 שקלים בלבד".

אני מתקשה להאמין שזה נכון (נעל שעולה בארץ 700 קניתי באיביי ב-350) אבל אם זה באמת נכון זה רק מוכיח שהכול שופוני, מגוחך.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

[quote=ceyal;3475161

"לדוגמא, נעל ספורט ממותגת שקונים בקניון ב-500 שקל כולל מע"מ, מחיר הייבוא שלה הוא 20 שקלים. שיעור מכס בגובה 12% שמוטל על 20 שקל הם כ-2 שקלים בלבד". ג'ינס ממותג, מעריך דורות, שמחירו בישראל 300 שקל, נמכר במחיר ייבוא של לא יותר מעשרה דולר.

כיבואן מסין אני אומר לך שזה קישקוש, אני קונה את המוצר מהיצרן באותו המחיר שהחנות בארהב קונה מהדילר שם, אני משלם הובלה וכולרות ועל זה 12% מכס +מעמ.

אז אם המכס מבוטל חסכתי\הרווחתי עוד 12% ועכשיו ע"פ כוחות השוק כדאי שאקבע מחיר צרכן חדש ורצוי זול יותר.

בלי קשר-במדינה שבה המצב הבטחוני\חברתי,כלכלי אינו יציב ואינו בטוח,מדינה שבה האזרח היהודי הקטן והחילוני ! נישחק תחת העול ויוקר המחייה, מה נותר לו אם לא לחיות בנוסח "ואחרי המבול" ולהנות קצת בחיוו הקשים במכונית חדשה ואפילו בתשלומים וכך לפחות להרגיש קצת טוב יותר ביושבו בפקקים כל יום בדרכו לעוד יום של 30 שח לשעה.

בסופו של יום המדינה היא הקובעת את יוקר המחייה-זה מתחיל במיסי יבוא נמשך במחירי הקרקעות והארנונות שמייקרות את הנדלן שמייקר את שכר הדירה של העסקים שחייבים ללמכור יקר יותר כדי לשלם את זה וחס וחלילה אם עוד הרוויחו אז גם לשלם מס גבוה וכו וכו,יוקר המחייה הוא גלגל והכל מתחיל מלמעלה.

ולנושא הטויטה---פיחחח 230 אלף שח על מכונית כיפית ככל שתהיה אבל עם מנוע "כלום" לא נראה לי "תמורה" גבוהה למחיר

פורסם

גם אם הרכב עצמו שווה את התג מחיר הזה וזה לא היבואן שסתם דופק קופה, אגב הוא לא לפי התמחור בחו"ל, זה עדיין מגוכח לרשום שהרכב נותן תמורה טובה לכסף כאשר יש רכב זהה, פרט לתג, שנמכר ב-10 אלף זול יותר...

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אני משלם הובלה וכולרות

:lol: :lol: :lol:

אל תשכח מיסי וואזלין. זה חשוב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כמו בכל דבר

אנחנו יכולים לקנות ולשלם וזה בעצם מה שאנחנו עושים(העדר) ולהמשיך את הפעילות החצופה של מיסויי גבוה מאוד

ביחד לשאר העולם או ...להצביע ברגליים .אבל הבעיה של העם היהודי הם היהודים עצמם(בצחוק).

עדיין הקרטל הזה של שוק המכוניות ימשיך לצפצף עלינו והמדינה עצמה נהנת מאוד ממיסי עתק אלה.אז למה שתעשה

משהו בנידון? ראו את שוק הטלפונים הסלולרים כמו רכב, אי אפשר בלי וקשה עם.

אבל חל שינוי לטובת הצרכן בימים אלה...130 ש"ח לחודש בערך, דבר להיכן שאתה רוצה מתי שתרצה.

בקיצור אם תרצו אן זו אגדה.

גם אגדה אפשר לשנות צריך רק רצון חזק ועו"ד מצויין.

אני למרות הרכב המצויין שבאמת מעניין אותי לקנייה כחדש לא אקנה, המחיר שלו גבוה מידי לטעמי למרות שמבחינה כלכלית

אוכל לרכוש בסכום גבוה יותר,לא אתפתה ולא קונה כי אני מצביע ברגליים וכמוני יש בוודאי הרבה...אבל זה לא מספיק.

אז קניתי יד שנייה בסכום דומה רכב אחר.

חברים להצביע ברגליים שנויי קטן מביא שינויי גדול

פורסם

שכחתי להוסיף

למה לספרדי בספרד יעלה הרכב הנ"ל פחות?

למה האמריקאי ישלם פחות גם על דלק?

למה ? למה ? למה ?

אנו עובדים מאוד קשה על מנת לכלכל עצמנו בעולם שלנו ואם ישאר לנו מעט יותר בחשבון הבנק

יהיה לביטחון הכלכלי שלנו.

פורסם
גם אם הרכב עצמו שווה את התג מחיר הזה וזה לא היבואן שסתם דופק קופה, אגב הוא לא לפי התמחור בחו"ל, זה עדיין מגוכח לרשום שהרכב נותן תמורה טובה לכסף כאשר יש רכב זהה, פרט לתג, שנמכר ב-10 אלף זול יותר...

צר לי, אני הראשון לסנגר על הצמד, מה גם שנזדמנה לי נהיגה קצרה בסובארו - אך המכוניות האלו לא שוות יותר מ-200K.

לא לי, בכל אופן.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

הונדה אימצו את אתר גלובס המתחרה של כלכליסט.

התגובה של כלכליסט לא אחרה ובניגוד לכתבות היחצניות בד"כ

כתבו על הונדה רכב מאכזב ולא מומלץ

פורסם
צר לי, אני הראשון לסנגר על הצמד, מה גם שנזדמנה לי נהיגה קצרה בסובארו - אך המכוניות האלו לא שוות יותר מ-200K.

לא לי, בכל אופן.

אולי זה לא היה הכי חד משמעי, אבל הכוונה היתה שהם לא שווים את המחיר, לא התכוונתי להגיד שהיבואן לא דופק קופה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
והמדינה עצמה נהנת מאוד ממיסי עתק אלה.אז למה שתעשה

משהו בנידון?

נושא המיסוי של הרכבים, לא קשור רק להכנסה ממיסוי. המיסוי על רכב חדש מאפשר למדינה לווסת את כמות כלי הרכב החדשים הנוספים לצי הרכב הישראלי בכל שנה (גם את סוג הרכבים!). זה כמובן מאפשר למדינה להשקיע פחות בתשתיות לכבישים מחלפים וכו' ולשנע את הכסף העודף אל מקומות אחרים. אם המס היה נמוך יותר, סביר להניח שאנשים רבים יותר היו רוכשים רכב חדש כך שהסך הכל שהיה נכנס למדינה היה נשאר דומה.

זה שהמדינה שלנו חזירה וגם המס על הדלק גבוה, זה הסיפור האמיתי. אין כל סיבה שהמדינה תמנע מהאזרחים לנסוע יותר, זה כבר קשור לדמוקרטיה, לחופש עיסוק ועוד דברים רבים אחרים.

פורסם
זה שהעיתונות בארץ מכורה ובעלת אינטרסים ברורים בכלכלה ובפולטיקה זה ברור לכולם - נוחי דנקנר בעלים של מעריב , פישמן בעלים של גלובוס וגם לאחרים לא חסר. היום פורסמה כתבה אודות הטיוטה GT 86 בכלכליסט והדבר שמצאו להגיד כיתרון עבור הרכב זה התמורה לכסף ,לא ציינו השוואת מחירים לחו"ל של רכבים מקבילים שנמכרים בארץ בעלות ריאלית ולעשות השוואת מהסוג הזה, ציינו אומנם שהסובארו זהה ועולה 9.000 שקל פחות, אבל החוצפה שגם בארץ יש אוטו זהה שעולה פחות וגם ההשוואה מול מכוניות מקבילות אבל מה שבחרו לציין ביתרונות במקום ברור ומודגש בכתבה זה את התמורה לכסף,מי שקורא רק כותרות ולא נכנס לתוך הכתבה מה רואה "תמורה מעולה לכסף " זה למה אני לא עוזב את "דה מרקר" היחיד שעוד קצת אוביקטייבי , איזה שקוף .מסכים שאחלה אוטו וחלום , אבל מכתב רכב הייתי מצפה ליותר אוביקטיוביות בנושא המחיר ובגילוי נאות .

תראה, אני מסכים איתך לגמרי שהעיתונות בארץ(כמו עוד כמה גופים) מכורה במידה כזו או אחרת, אבל הכתבה הנ"ל עוסקת ברכב הספיציפי הזה ולכן כל ההתייחסות צריכה להיות מקצועית ועניינית. התייחסות ליוקר המחייה, מחירים, אי צדק חברתי, עושק וכדומה..זה כבר נושאים לכתבה אחרת, שונה מסוגה, אך חשובה לפחות באותה מידה. ז"א אני חושב שיש להתייחס לכתבה הזאת ככתבה עניינית גרידא ולא יותר. אג, כתבות ברוח "חברתית" יותר כן נכתבות ע"י הרבה כתבים, כמעט בכל העיתונים הכתובים והמקוונים.

דווקא בכתבות מהסוג "החברתי" הייתי רוצה לראות דעתנות של הכותב ולא הסכמה גורפת עם מדיניות ממשלתית כזאת או אחרת, או עם מדיניות העיתון שמזוהה עם גורם ממוני או ממשלתי כזה או אחר...אבל כל עוד הכתבה היא עניינית ו"מידעית" בלבד, אין לי בעיה עם משפט כמו "תמורה טובה למחיר"...

מקווה שהבהרתי את הנקודה שלי...

פורסם
נושא המיסוי של הרכבים, לא קשור רק להכנסה ממיסוי. המיסוי על רכב חדש מאפשר למדינה לווסת את כמות כלי הרכב החדשים הנוספים לצי הרכב הישראלי בכל שנה (גם את סוג הרכבים!). זה כמובן מאפשר למדינה להשקיע פחות בתשתיות לכבישים מחלפים וכו' ולשנע את הכסף העודף אל מקומות אחרים. אם המס היה נמוך יותר, סביר להניח שאנשים רבים יותר היו רוכשים רכב חדש כך שהסך הכל שהיה נכנס למדינה היה נשאר דומה.

זה שהמדינה שלנו חזירה וגם המס על הדלק גבוה, זה הסיפור האמיתי. אין כל סיבה שהמדינה תמנע מהאזרחים לנסוע יותר, זה כבר קשור לדמוקרטיה, לחופש עיסוק ועוד דברים רבים אחרים.

הבעיה האמיתית קשורה ל"אלטרנטיבה" או "היעדר אלטרנטיבה". הציבור הישראלי הוא אסיר לכל הגחמות של הממשלה הקשורות בתחבורה, מיסוי וכדומה בגלל שאין לנו(!!!) תחבורה ציבורית נאותה להסעת המונים, וכך בעצם אין לנו שום אלטרנטיבה לרכב. ברגע שאתה לא נותן אפשרות לבחור בין שתי אלטרנטיבות, אתה למעשה משאיר לו רק את האפשרות להשתמש ברכב, עם כל ההשלכות השליליות הנובעות מכך(זיהום, פקקים, ביזבוז שעות עבודה וכדומה...).

היות וכבר הצלחת "לכלוא" אותו, אז עכשיו אתה יכול גם לדפוק לו מחירים בשמיים(ולא ניכנס כרגע לדיון מדוע המחירים כה גבוהים), בין אם זה עבור טויוטה GT86 ובין אם זה כל רכב אחר...

ביום שבו יהיו אלטרנטיבות אחרות(כמה חבר'ה הזכירו פה את יבוא האישי, למשל) לרכב ככלל או לכל רכב כפרט(דגם מול דגם, מחיר מול מחיר), אז שאר הגורמים בשוק יצטרכו להתאים את עצמם.

• תוכן חדש...