Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שבשנים האחרונות אנחנו רואים יותר יותר מותגי רכב שמשוכיים לתכונה כזאת או אחרת מאבדים את ה"עוקץ" שלהם.

הנה כמה דוגמאות שחשבתי עלהן:

ב.מ.וו-פעם הן היו הסמל לחדוות נהיגה בשילוב של יוקרה ספורטווית במכוניות משפחתיות\סאלון,היום סידרה 3,5 איבדו מן החדות שלהן,העלו המון קילוגרמים פוצצו בטכנולוגיה (שרק חלקה משוכיית לנהיגה ספורטיווית)ומנועי ה6טורי האגדיים שלהן הולכים ונעלמים לטובת מנועי 4 מודגשים.

אלפא רומאיו-פעם אמינות רעועה אך התלהבות ותשוקה איטלקית,צלילי מנוע נפלאים,נהיגה חדה ומדוייקת,ועיצוב עוצר נשימה במיוחד שמדובר במכוניות עממיות יחסית.היום האלפות יותר מתקרבות לגרמניות עם איכות בנייה משופרת,אך מצד שני העוקץ האלפיסטי נעלם.לא נהגתי על המיטו או גולייטה,אך על פי מה שאני קורא חדוות הנהיגה שלהן דיי אפרורית.

למבורגיני-פעם ירוקה עם דלתות שעולות למעלה עיצוב מהחלל,קונסים מוזרים וספוליירים הזויים,מפחידות לנהיגה בשל התנהגות מאוד מאוד לא צפוייה.שור כועס לא?.

היום -עדיין מייצרת מכוניות על-אבל הרבה יותר מתוברות,ידודתיות למשתמש,פחות מפחידות תודות לבקרי האחיזה ושאר הירקות של אודי.

אתם בטח אומרים לעצמכם,כן אבל זאת בסך הכל אוולוציה בילתי נמנעת של רכבי הספורט\ספורטיווים,להיות יותר אמינים,בטוחים,משוכללים,ירוקים,ונוחים למשתמש המצוי.

אבל התופעה הזאת חוצה את גבולות הספורט ונכנסת גם לנישות אחרות כמו יוקרה,

לדגומא יגואר-אנגליות קלאסית שמשלבת יוקרה עם נגיעה ספורטווית,עיצוב שמרני הרבה עץ ועור ורכות נסיעה שמעט מאוד מתחרות יכולות להשתוות אליה.יציאות כמו הXK-RS והF TYPE שסביר להניח גם תהיה קשיחה וספורטיווית ,לא בדיוק יגואר טיפוסית.

והX TYPE נו באמת,זאת לא יגואר אמיתית.

מרצדס-דווקא אופי הרכבים שלהם דיי נשמר,אבל איכות הייצור שהיא אני חושב סמל היחוד של מרצדס נעלם לחלוטין!דגמי העבר של המותג היו מהונדסים "על יתר המידה" זאת אומרת שמרצדס מלפני 20-30 שנה הרגישה כמו טנק! ולדוגמא לכך הרכבים הללו שורדים יופי עד היום,מי לא מכיר הסיפורים על הE ESTATE של שנות ה80.היום המכוניות מיוצרות בצורה רעועה,אמינות לוקה בחסרשל אותו ייחוד של רכב יוקרה שיחזיק הפצצה גרעינית ,נעלם.

אז נכון רב השינויים האלה על הנייר טובים,הרכבים אמינים יותר,משוכללים יותר,יגואר XJ החדשה לא נראת כמו עוד עיצוב שהתחיל משנות ה70.אלפאות לא מתפרקות כל שני וחמישי,למבורגיני לא מנסה להרוג אותך,וב.מ.וו מצחילה לייצר מנועים חזקים מאוד עם צריכת דלק מצויינת.

אבל איך לעזאזל אני אמור להרגיש חיבה למותג מסויים,אם כל מה שנשאר ממה שהוא מייצג זאת נוסטלגיה ותו לא?.

מה ההבדל היום בין פורשה פנארמה לCLS?(כן ברור שיש הבדל אבל פעם החברות הללו היו שמיים וארץ)

נראה שכל המותגים המרכזיים בעולם הרכב,הולכים לאותו כיוון ובקרוב לא נראה הבדל משמעותי בין ניסן למזראטי.

לדעתי בעתיד הלא רחוק,לכל היצרניות הללו יהיה עצת דגמים זהה.

לכולן יהיה את ה"גולף" שלהן,"סידרה 3","ריינג רובר","X3",לימוזנת יוקרה "S CLASS" מכונת ספורט אולטימטיבית סטייל "911".

ואיך אפשר בלי השלאגר האחרון 4 דלתות קופה כגון "CLS" ואי אפשר בלי מכונית מנהלים בסגנון "סידרה 5" וכמובן חטיבת ספורט

כמו AMG\M שתתלבש על הדגמים הללו.

גם חברות כמו יונדאי ישתלבו בחגיגה,ומנגד נראה מותגים כמו בנטלי שמוצאים משהו בסיגנון סידרה 1.

Porsche 944 turbo

פורסם

אנחנו נמצאים בעידן פוליטיקלי קורקט,תקנות זיהום מחמירות וכמובן דרישה גבוהה לבטיחות:?

יש רגעים שאתה פשוט מודה לבורא שאתה חי (אברהם פורת ז"ל)

פורסם

זה מה שקורה כשרואי החשבון מחליטים איך הרכב הבא יראה, רוב החברות מאבדות את ייחודן ומנסות להעתיק את ההצלחה מהשכן.

בגלל זה כל הקומפקטיות של היום נראות כמו שיבוט של גולף (במקרה של יונדאי זה סבבה, אבל במקרה של פיג'ו ואלפא זה עצוב).

בגלל זה מתפתחות להן נישות ריקות מתוכן בסגנון ה-CLS והג'יפוני מדרכות.

בגלל זה לרוב מכוניות העל אין דוושה שלישית.

קצת עצוב, אבל אלה תהליכים גלובליים בלתי נמנעים.

בסופו של דבר חברת רכב זה עסק כלכלי לכל דבר, בסופו של יום המנכ"ל מרוצה כאשר הרווחים בשיא ולא אם האותנטיות נשמרת.

פורסם

אפרופו סדרה 3 וסדרה 5, 2 הסדרות האלה בהחלט איבדו מהעוקץ שלהן בדור לפני אחרון ביחס לדור שקדם להן (הסדרות של תחילת שנות ה-2000, אבל מכמה חברים שמחזיקים כרגע רכבים חדשים מהסדרות החדשות- חדוות והנאת הנהיגה חזרה.

יחד עם זאת המעבר למנועי 4 צילינדר על חשבון ה-6 טורי אכן מאכזב מצד אחד, מצד שני הביצועים השתפרו וצריכת הדלק ירדה ואני משער שהנמרצות של המנועים המוגדשים מפצה על הטמפרמנט של ה-6 טורי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אותי התופעה הזאת הכתה דווקה כאשר למבורגיני החליטה להוציא SUV. אז הבנתי מה המגמה של החברות המדוברות. (פה חשדתי..)

פורסם
אותי התופעה הזאת הכתה דווקה כאשר למבורגיני החליטה להוציא SUV. אז הבנתי מה המגמה של החברות המדוברות. (פה חשדתי..)

דווקא למבורגיני היו כל כך פסיכים בשנות ה80 שהם כבר הוציאו SUV עם מנוע V12 ו400 כוחות סוס!

אבל זה כנראה לא הולך להיות הסיפור במקרה הזה...

השאלה היא מתי צרכנים יתחילו להגיב לתופעה הזאת וידרשו חזרה את האינדבידואליות של מותג כזה או אחר.

מסתמן שאין מנוס עם כל השיתופי פעולה שאנחנו רואים לאחרונה,שהכל הולך להיות אותו שטאנץ עם סמל שונה בגריל.

Porsche 944 turbo

פורסם

אני דווקא חושב שאצל רוב היצרנים עדיין נשארה הזהות המותגית.

אתה לא תתבלבל בין ג'ולייטה לגולף בשום מצב. זה נכון שהיא יותר גרמנייה מפעם, אבל היא עדיין קומפקטית עם עיצוב מדהים ומהנה לנהיגה.

BMW עדיין עושים מכוניות סאלון מהנות מאוד לנהיגה.

למבורגיני עדיין עושה מכוניות על מטורפות (כן, פחות משוגעות אבל הרכב סה"כ יותר טוב).

פורשה עדיין עושים מכוניות ספורט מעולות. הפנאמרה הרבה יותר ספורטיבית מה CLS. הקאיין הרבה יותר ספורטיבי מ ML.

יגואר שינו נישה והלכו מאצולה בריטית להייטק. ועדיין המכוניות שלהם מהנות לנהיגה ומעוצבות בצורה מיוחדת ככה שאני לא רואה פגיעה מהותית בערכי המותג.

emotion of motion

פורסם

יצרנים גדולים כמו WV GM משתלטים על קטנים, וכדי לספק רווח גדול יותר לבעלי המניות הם מצמצמים ליחידת עיצוב אחת, והתוצאה היא שטאנץ אחיד פלוס מינוס.

פורסם

מכוניות גדולות (לא במובן הפיזי) פותחו ויוצרו רק שהיצרן שלהם היה נתון במשבר קיומי.

הפיאט אונו של 83' היא דוגמא מצויינת, אותו כנ"ל הפורד פוקוס שהוצגה ב 99' ולהבדיל הטויוטה יאריס בשנת 2000.

בשנים האחרונות יצרנים הפסיקו ליטול סיכונים והפסיקו להעז, וההתבצרות מאחורי המיין סטרים הפכה לנחלת הכלל.

ברור שאיש לא מצפה שהגולף MK7 תהייה מכונית נועזת או חדשנית, אבל מסיטרואן מצפים ליותר ממכוניות פיג'ו בינוניות לחלוטין בתחפושת, או מאלפא שמייצרת פיאטים מקושטות לעייפה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

העולם הוא כפר גלובלי ואין סיבה שכמו בתחומים אחרים, גם עולם הרכב לא יהיה כזה.

הייחוד שאתה מדבר עליו עדיין קיים, כלומר מכונית גרמנית עדיין תהיה בעלת אופי יקי ומכונית צרפתית עדיין תהיה כזו ולראיה, ה-208 עם מיקום לוח שעונים זוועתי שרק הצרפתים מסוגלים לפשל כך. יש יצרנים כגון GM שהם מכונת מכירות והאופי לא ממש מעניין אותם, במיוחד במוצרים לשוק הסיני ושל החטיבה הקוריאנית וגם יונדאי וקיה, אמנם מגובשות יחסית בתחום העיצוב אבל פחות בתחום האופי, אך אלו חברות צעירות בתחום כך שאפשר לסלוח להן.

רואי החשבון קובעים רק מסגרת, מה שקובע זה אם המוצר נמכר או לא. אלפא מכרו? לא! ולכן בג'ולייטה המטרה המוצהרת הייתה גולף, כולל התנהגות הכביש על הצד הבטוח. פורשה הוציאה ג'יפ וכולם קראו חמס, אבל זה רכב שמוכר יותר מ-20 הגרסאות השונות של ה-911 ביחד. למה אין תיבה ידנית בפרארי? כי זה מה שהלקוחות דורשים והם הקובעים. הזכירו את יגואר? גם היא לא מכרה כלום עד שלא ביצעו את השינוי בשפת העיצוב ובאיכות.

רכבים עם אופי?, יש עדיין רכבי נישה ולראיה BRZ ו-GT86 החדשות, מאזדה MX-5 הבאה שתהיה קלה יותר וכנראה גם טובה יותר מה-NC וכו'. מי שמצפה לחדווה מכל מכונית, מחפש במקום הלא נכון.

פורסם
ועכשיו למבורגיני עשו את זה שוב והוציאו SUV חדש עם 585 כוח סוס. מיני אוונטדור יענו...

זה ההבדל למשל בין פרארי ללמבורגיני, למבורגיני שייכת היום לקונצרן VAG שהפך את למבורגיני ליותר ״AUDI״ מאי פעם, זו תחושה שמקבלים מיד עם הכניסה לרכב וזה גם יבוא לידי ביטוי בהיצא הדגמים כשבקרוב מאוד יהיה Q7 עם סמל של פרארי בדיוק כמו שיש טוארג עם סמל של פורשה ובדיוק כמו שיש גאיירדו עם סמל של אודי בחזית.

פרארי אמנם שייכת לפיט אבל ממשיכה להתנהל כחברה עצמאית לגמרי, יש התערבות של מהנדסי פרארי בפיתוח של דגמי פיאט ואלפא, אבל אין התערבות הפוכה של החברות האחרות בפרארי, היא ממשיכה לשמר את הייחוד שלה.

פורשה עדיין עושים מכוניות ספורט מעולות. הפנאמרה הרבה יותר ספורטיבית מה CLS. הקאיין הרבה יותר ספורטיבי מ ML.

סלח לי אבל אין בקאיין ובפנמרה שום דבר ספורטיבי, ב-2 המקרים מדובר בבהמות מגודלות עם מנועים גדולים.

למה אין תיבה ידנית בפרארי? כי זה מה שהלקוחות דורשים והם הקובעים.

יותר בכיוון של אין צורך אמיתי בתיבה ידנית- אין סיכוי בעולם שאתה תיהיה מהיר יותר עם תיבה ידנית במכונית כמו 458 למשל.

התיבה של ה-458 סופר מהירה ויש לה תפעול ידני מצויין ובנוסף העובדה שיש לה 2 מצמדים פתרה את הבעיה הכי גדולה שהיתה במכוניות האלה- שימוש אחד בבקרת שיגור היה גומר את הקלאץ׳.

עם ה-458 אין את הבעיות האלה ולומר לך את האמת- היה די טיפשי אם היתה אופציה לתיבה ידנית ומישהו אשכרה היה קונה אותה.

בא לך ״להרגיש בשליטה מלאה״?

תקנה איזה רכב ספורטיבי קליל וידני.

בא לך להיות מהיר?

קנה משהו סטייל אוטומט כפול מצמדים עם תפעול ידני.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

את האמת שאתה צודק, כל פעם שאני רואה את החלק האחורי של ה AUDI החדשות על הכבישים אני נזכר ישירות בישבן של המורסילאגו.

Opel Adam S 2017

פורסם

ליגואר היו מכוניות ספורטיביות לאורך כל הקריירה, כן אפילו מהדורות מיוחדות וקיצוניות.

חברות חייבות לשרוד ומה לעשות הן בביזניס בשביל למכור, בשביל למכור צריך להתפשר.

אני לא חושב שיש עוד יצרנים פילנטרופים.

אז אני מסכים עם חן. וכן לפעמים יש הברקות (ולוסטר)...

haters will hate

• תוכן חדש...