Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי ביואיק להקרוס 06 שלפי היצרן יש צורך להחליף שמן גיר כל 90000 ק"מ,כרגע יש לי ברכב 86000 ק"מ.

השמן אצלי נראה נקי מאד,ובלי ריח של שמן שרף.

המחיר להחלפה לא כל כך יקר אך משום מה אני חושש להחליף שמן גיר שלא תהיה בעיה בעתיד.

כיום במעבר מפרקינג לרברס יש לי נקישה קטנה מה שעוד יותר מפחיד אותי מהחלפת שמן גיר (שלא יחמיר)

הרכב מטופל כמו שעון במוסך מורשה ואני לא רוצה לחרוג מאף טיפול.

מבקש עזרתכם בנושא,האם כדאי להחליף שמן גיר+פילטר?

האם החלפת שמן יכולה לגרום לנקישה יותר חזקה ממה שיש (לא יודע בכלל,האם אפשר לקרוא לזה נקישה?)

ממש קשה לי לקחת החלטה.

תודה רבה.

פורסם

לא הבנתי מה אתה מתלבט. כשזה קשור לאמריקאיות, תעשה מה שהיצרן אומר. :)

אני מטפל אצל חבר (מוסך "מדרכה", סומך עליו יותר מכל אחד אחר) וכשקניתי את הרכב (אימפלה 2005) לפני כמעט שנתיים עם 102K ק"מ מיד החלפתי שמן מנוע, שמן גיר (מעולם לא הוחלף) + פילטר, פלאגים (לא הוחלפו עד אז). לפי הוראות יצרן צריך להחליף שמן גיר כל 90 ופלאגים ב 100 (150 אם הרכב נוסע בעיקר בינעירוני רוב הזמן אבל כאן בחום בכל מקרה עדיף כל 100). אצלי ברכב השמן גיר היה שחור ובמגנט למטה היה מלא לכלוך.

אחי קנה לפני שבועיים אימפלה 2004 עם כ 160K ק"מ. אותו סיפור. מעולם לא הוחלף שמן גיר, מעולם לא החליפו פלאגים. אותו טיפול כמוני אצל החבר. שמן גיר שחור עם מלא לכלוך במגנט. פלאגים שחורים משחור. מה אני אגיד לך? אנשים דפקטים, אין לי מילים אחרות.

תחליף לפי הוראות יצרן כמו שעון ואל תפחד מכלום, זה לא גורם שום נזק, גם אם במורשה יגידו לך שלא צריך ותשמע וסיפורי אלף לילה ולילה.

אותו כנ"ל שאני לא מבין למה יש כאן אמריקאיות שלא שמים בהן שמן מנוע כנדרש בהוראות יצרן, למשל אצלי צריך 5W 30 ויש אימפלות ששמים בהן 10W 40, למה?? כנ"ל לגבי מים, יש אמריקאיות עם מים ירוקים ולא אדומים, למה? מאיפה הרעיון הזה? המקוריים אדומים, שים רק אדומים. לעולם לא אבין את הסיפור הזה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

במלה אחת: כן. בשתי מלים: ועוד איך!

השמן בממסרה עובד קשה (אפילו שהוא לא פוגש בתוצרי בעירה כמו שמן המנוע) ולכן יש להחליף אותו בזמן ובשמן איכותי ומתאים ואם הרכב נוסע בתנאים קשים או בנסיעות עירוניות קצרות - אז צריך אפילו לקצר את מרווחי ההחלפה ל-40 אלף!

אם ההחלפה היא חלקית, אז צריך כל כמה החלפות לבצע פלשינג לגיר, החלפה מלאה של השמן והחלפת פילטר. ישנם גם תוספים שיכולים לעזור.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה רבה לכם חברים

אני אחליף את השמן גיר

הדבר היחידי אני חושש ממנו שלא תהיה לי נקישה חזקה יותר במעבר מפרקינג לרברס,למרות שבמוסך מורשה אמרו לי שהכל בסדר והנקישה חלשה ביותר,ושככה רוב המכוניות האמרקאיות עובדות.

מה שכן גם אמרו לי שבטמפרטורה גבוה הצמיגות של השמן משתנית וזה יכול לגרום לנקישה שיש.

בשמן חדש שאחליף יכול להיות (אני חושב) שהנקישה גם תחלוף בגלל שהשמן חדש.

באמת שחשוב לי לטפל לפי הוראות יצרן,למרות שהשמן נראה כמו חדש.

שוב,תודה רבה לכולם.

פורסם

במקרה שלך לא מדובר על רכב ישן כל כך אז לדעתי האישית אין עם זה בעיה.

ברשותי סיוויק 97 שאני לא מעיז להחליף לה שמן גיר כי לא משנה מה כולם פה ירשמו , אני בטוח ב 99% שברגע שאני יחליף את השמן יהיו החלקות בגיר ובעיות.

Honda Civic 1997

פורסם

פונטו 04 גיר רציף- 180 אלף קילומטר.

גיר עובד כמו חדש, המוסך המליץ להחליף

שמן גיר שלעולם לא הוחלף. לאחר שבועיים

עם השמן החדש הלך הגיר.

פורסם

אני מציע שלא תחליפו שמן מנוע מפחד שילך מנוע, ולא שמן ברקס כדי שלא ילכו הברקסים.

תגידו, אתם אמיתיים? לשמן גיר יש אורך חיים ויש להחליפו בהתאם להוראות היצרן, ובתנאים בישראל, אפשר לקצר טווחים.

גם המעברים במוח של הגיר עלולים להיסתם בגלל חוסר ההחלפה / שבבים שיסתמו אותם.

זה שלא החליפו שמן גיר בפיאט - לא ההחלפה הרגה את הגיר, ההזנחה כן.

מחליפים שמן גיר, מחליפים פילטר גיר - בהתאם להוראות יצרן, וזהו.

אאני כבר מדמיין את מודעות המכירה "למכירה סובארו 2006, שמורה ומטופלת באדיקות, שטיפה שבועית רק ביד. בנוסף, דאגתי לא להחליף שמן גיר אף פעם! מבקש תוספת מחיר בגלל זה, למבינים בלבד!"

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תשובה מקצועית ביותר.

תודה רבה לך.

סתם כנראה סטיגמה מיותרת לגבי החשש להחליף שמן גיר.

עם לא היתה לי הנקישה הקטנה במעבר מפרקינג לרברס שבמוסך מורשה אמרו לי שהכל תקין,לא הייתי חושש להחליף שמן,למרות שנראה לי שאין שום קשר להחלפה של השמן.

שוב,תודה.

פורסם
אני מציע שלא תחליפו שמן מנוע מפחד שילך מנוע, ולא שמן ברקס כדי שלא ילכו הברקסים.

תגידו, אתם אמיתיים? לשמן גיר יש אורך חיים ויש להחליפו בהתאם להוראות היצרן, ובתנאים בישראל, אפשר לקצר טווחים.

גם המעברים במוח של הגיר עלולים להיסתם בגלל חוסר ההחלפה / שבבים שיסתמו אותם.

זה שלא החליפו שמן גיר בפיאט - לא ההחלפה הרגה את הגיר, ההזנחה כן.

מחליפים שמן גיר, מחליפים פילטר גיר - בהתאם להוראות יצרן, וזהו.

אאני כבר מדמיין את מודעות המכירה "למכירה סובארו 2006, שמורה ומטופלת באדיקות, שטיפה שבועית רק ביד. בנוסף, דאגתי לא להחליף שמן גיר אף פעם! מבקש תוספת מחיר בגלל זה, למבינים בלבד!"

+100

זה שהגיר עובד חלק לא אומר שמצב השמן טוב. לראיה האימפלה שאחי קנה עכשיו, 160K ולא החליפו אף פעם שמן גיר או פילטר גיר. הרכב נסע חלק עם החלפות חלקות לגמריי, נסע כבר אילת וחזור לפני הטיפול. אז מה זה אומר שלא היו צריכים להחליף? בטח שהיו צריכים! השמן היה שחור משחור וכל המגנט היה מלא לכלוך.

האמונה הזו שהחלפת שמן גיר יכולה להרוס את הגיר אולי נובעת ממקרי בלהות שקרו כשההחלפה\טיפול נעשתה ע"י אנשים שלא מבינים. ולא חסרים מקרים, גם במוסכים.

לפותח השרשור: הנקישה שאתה מרגיש היא נורמלית ולא רצינית. הבחור שמטפל לי ברכב מכיר אמריקאיות בעל פה והוא נהג אצלי ברכב ואצלי תמיד יש נקישה כשמכניסים הילוך, קלה ביותר אם המנוע חם, מורגשת יותר אם פחות, ברוורס הנקישה עוד יותר מורגשת (לפעמים כשקר, בחורף ואני נאלץ להכניס הילוך רוורס בכל זאת בגלל מהירות, הנקישה הזו ממש מורגשת), הוא אמר לי שזה נורמלי לגמריי והנקישה הזו לא מעידה על כלום בקשר למצב הגיר. לדעתי רק אם תרגיש שהנקישה הופכת להיות בלתי נסבלת או חריגה, רק אז כדאי יהיה לבדוק. אם לא פשוט תטפל בו בזמן והכל יהיה בסדר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

האמת קצת יותר מורכבת לדעתי. החלפת שמן יכולה לגלות פגמים שכבר ישנם במערכת אל לא הורגשו בשל סמיכות שמן ישן וכו... לראיה מה שקרה לי בסקודה אני בשורה תחתונה ממליץ על החלפה ותיסוף בxado

פורסם

לדעתי אפשר בהחלט להחליף שמן גיר כל שנתיים, במיוחד בתיבה אוטומטית עקב התנאים שבהם עובד השמן. לאמא שלי יש סוזוקי סוויפט חדשה שנקנתה ב2010 שעשתה פחות מ7000 ק"מ ועשתה נסיעות עירוניות בעיקר-ועדיין אני הולך לשבת לה על הווריד כדי שתחליף שמן גיר.

ד"א, רק אני שמתי לב למשפט הבא של פותח השרשור?

השמן אצלי נראה נקי מאד,ובלי ריח של שמן שרף.

לדעתי זה אומר שהשמן לא עושה את העבודה שלו כמו שצריך ולא סופח את חלקיקי המתכת. שמן שעבר 6 שנים וקילומטרז' שכזה צריך היה לשנות את צבעו ממזמן.

לגבי תוספים לשמן הגיר-אין שום צורך בהם במידה והגיר עובד טוב. השמן עושה את העבודה. בנוסף, יתכן שיש תוספים שלא תואמים לחומרים שמהם עשויים גלגלי השיניים בגיר.

יש שמן גיר (api gl 5 כמדומני) שיש איסור מפורש להשתמש בו עם תיבות הילוכים מסויימות עקב ריאקציה של השמן עם המתכת. בדוק בספר הרכב שלך איזה סוג ומה הצמיגות של שמן הגיר שנדרשת אצלך בתיבה.

קנה שמן גיר מחברה טובה בצמיגות המתאימה (ד"א-מה הצמיגות של שמן הגיר שרשומה אצלך בספר הרכב?) ונסה לחפש מוסך שיש בו מכונה שמחליפה את שמן הגיר במכה אחת-דהיינו עובדת במעגל סגור ומחליפה את השמן גם בממיר המומנט.

• תוכן חדש...