Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מאזדה לנטיס 323 שנת 1997.

לפני מספר שבועות הרכב התחמם, והחליפו לי משאבת מים.

שבוע שעבר הרכב שוב התחיל להתחמם - ובמוסך אמרו שהתקלקל המאוורר של המנוע.

חשוב לציין שהרכב מתחמם גם בנסיעה בכביש מהיר.

מספר שאלות למומחים:

1. האם הגיוני שהסיבה לחימום היא המאוורר? האם בכביש מהיר אין קירור מהרוח.

2. האם שווה לתקן או לנסות למכור את הרכב כמו שהוא (לפירוק?). בנוסף לבעיית החימום הוא בדיוק לפני טסט, ולא במצב מכני טוב (מספר דפיקות חיצוניות). אני לא מבין הרבה במכוניות, ואין לי המון זמן פנוי. אני לא רוצה להגרר להוצאה גדולה מידי, כי ממילא התכוונתי להחליפו בקרוב.

תודה לעונים,

אורן.

פורסם

ניראה שלהוצאה הגדולה כבר התחלת להיכנס ולא בצדק ובהשחלה פושעת מצד המוסך. שהרכב מיתחמם בכביש מהיר זו לא בעייה של מאוורר כי הוא גם ככה לא יעבוד אלא אם שרב בחוץ. האם ניבדקה אופצייה לרדיאטור סתום? האם הרכב מאבד מיים? האם ניבדק הטרמוסטט? במקום ללכת מהקל לכבד בסדר הנכון הלכו מהכבד קודם והתחילו מהסוף. לא הוגן והחלף מוסך במיידי כמובן לאחר שתדרוש מהם הסברים והחזרת חלק מהכסף על חוסר אמינות וכישלון. ועכשיו תתחיל מהתחלה. אילו הבחנות נעשו ברכב כדי לאתר את התקלה?

פורסם

הי.

תודה על הייעוץ.

אכן התחלתי להיכנס להוצאות, אבל אין לזה סוף וצריך לעצור מתישהו.

הרכב התחמם ביום חם (קיץ עכשיו...). אני יכול לנסוע איתו בלילה בכביש מהיר ולראות מה קורה.

לא מאבד מים לאחר החלפת המשאבה.

אני מאמין שהמאוורר אכן לא עובר, אבל לא יודע מה יהיה אחרי שיוחלף. יש אפשרות לבדוק רדיאטור בלי להחליף מאוורר?

מישהו מכיר מוסך אמין באזור רחובות או אור יהודה/יהוד?

תודה,

אורן.

• ספונסר פורום
פורסם

באיזור רחובות יש 3 מוסכים מומלצים:

1) המרכז לבטיחות הרכב.

2) מוסך שלדור.

3) מוסך אלפא איציק.

אל תשכח להגיד שהגעת מהפורום כדי לקבל הצעת מחיר מיוחדת.

פורסם
הי.

תודה על הייעוץ.

אכן התחלתי להיכנס להוצאות, אבל אין לזה סוף וצריך לעצור מתישהו.

הרכב התחמם ביום חם (קיץ עכשיו...). אני יכול לנסוע איתו בלילה בכביש מהיר ולראות מה קורה.

אני מאמין שהמאוורר אכן לא עובר, אבל לא יודע מה יהיה אחרי שיוחלף. יש אפשרות לבדוק רדיאטור בלי להחליף מאוורר?

מישהו מכיר מוסך אמין באזור רחובות או אור יהודה/יהוד?

תודה,

אורן.

קודם כל מאוורר אל תחליף. צריך לבצע לו חיבור ישיר רק כדי לבדוק שהוא עובד וייתכן מאוד שעובד כי המאווררים לא מיתקלקלים כל כך מהר ומה שעושה הרבה פעמים את הבעיות זה היוניט עצמה. האם הרכב נסע עד היום עם נוזל קירור איכותי או מיים רגילים מהברז?

פורסם

הרכב התחמם ביום חם.

להבנתי (תקן אותי אם אני טועה) - הרכב איבד מים, הגעת למוסך וזיהו כנראה נזילה ממשאבת המים וסברו (בצדק לדעתי, אם אכן ברחו משם מים) שהתקלה שם קשורה להתחממות.

אמת?

עכשיו נותר לבדוק רדיאטור. מתי בוצע ניקוי רדיאטור בפעם האחרונה?

יש למוסכים (אם אין למוסך שלך בטוח לשכנו יש כזה) מדחום לייזר שאיתו קל מאוד לאבחן מצב רדיאטור. בקש מהם לבדוק.

פורסם

מספר תשובות:

- הרכב נסע בד"כ עם נוזל קירור (אחרי טיפול), אבל היו תקופות של נסיעה עם מים רגילים.

- כשהרכב התחמם לראשונה ראיתי שחסרים מים. מילאתי מים (מהברז) ואחרי שהתקרר נסעתי שוב והרכב שוב התחמם מבלי לאבד מים. במוסך בדקו מייד את משאבת המים וגילו נזילה. החליפו את המשאבה והרכב הפסיק להתחמם. כעבור שבועיים הוא שוב התחמם (נסיעת בוקר בכביש מהיר), ובמוסך אמרו לי שהמאורר של המנוע התקלקל.

- רדיאטור לא נוקה לאחרונה.

עוד שאלות:

- האם אפשר לבדוק רדיאטור גם אם המאורר לא עובד? כמה תעלה כזו בדיקה.

- המחירון של הרכב הוא כ-13000 ש"ח. הרכב במצב חיצוני לא משהו, ולפני טיפול וטסט. האם שווה לטפל בו?

תודה!

פורסם

בדיקת הרדיאטור היא עניין של כמה שניות (בשביל לקבל תשובה של תקין או סתום לגמרי). מתבצע עם סמן לייזר המציין טמפרטורה.

לאחר ניקוי הרדיאטור (שכמובן מאוד מומלץ לרכב שנסע עם מים) מומלץ לבצע פעמיים החלפה של כל הנוזל לנוזל איכותי.

כן, כן, פעמיים למרות שמנקה הרדיאטורים ירוקן, ואז ישתמש במים בצבע ירוק, אתה לא יכול לדעת מה יש לו שם בפנים.

ניקוי כפול שכזה יוציא את שאריות האבנית שמסתובבות להן במערכת. העלות זניחה בסך הכל.

אם יש לך טיפה חוש טכני החלפה עצמאית אינה בעיה גדולה, ואני גם לא מאמין שבמוסך יקחו הרבה כסף על פעולה כזו. תתעקש על מים שבאים ממיכל סגור וחברה שאתה מאמין שאתה יכול לסמוך עליה. (פרסטון, זיק וכדומה)

בהזדמנות זו - בדוק את כל הצינורות הקשורים למערכת הקירור.

ולקח לעתיד - נוזל קרור במערכת הזו לא "נעלם". חוסר מצביע על בעיה שרצוי לאתר לפני שהיא מחמירה. בתקווה שאכן לא נגרם נזק חמור יותר, הרכב שלך צריך לתפקד הייטב לאחר המתואר.

פורסם
בדיקת הרדיאטור היא עניין של כמה שניות (בשביל לקבל תשובה של תקין או סתום לגמרי). מתבצע עם סמן לייזר המציין טמפרטורה.

לאחר ניקוי הרדיאטור (שכמובן מאוד מומלץ לרכב שנסע עם מים) מומלץ לבצע פעמיים החלפה של כל הנוזל לנוזל איכותי.

כן, כן, פעמיים למרות שמנקה הרדיאטורים ירוקן, ואז ישתמש במים בצבע ירוק, אתה לא יכול לדעת מה יש לו שם בפנים.

ניקוי כפול שכזה יוציא את שאריות האבנית שמסתובבות להן במערכת. העלות זניחה בסך הכל.

אם יש לך טיפה חוש טכני החלפה עצמאית אינה בעיה גדולה, ואני גם לא מאמין שבמוסך יקחו הרבה כסף על פעולה כזו. תתעקש על מים שבאים ממיכל סגור וחברה שאתה מאמין שאתה יכול לסמוך עליה. (פרסטון, זיק וכדומה)

בהזדמנות זו - בדוק את כל הצינורות הקשורים למערכת הקירור.

ולקח לעתיד - נוזל קרור במערכת הזו לא "נעלם". חוסר מצביע על בעיה שרצוי לאתר לפני שהיא מחמירה. בתקווה שאכן לא נגרם נזק חמור יותר, הרכב שלך צריך לתפקד הייטב לאחר המתואר.

שמנקים קדיאטור עושים זאת בצורה יסןדית אם לא נוקה מעוחם שזה אומר לפתוח אותו ולעבור בחוטר בתוך צלעות הקירור עם שטיפה בלחץ. ברגע שניקוי נעשה בדרך זו לא צריך לרוקן פעמיים נוזל קירור ופעם אחת מילוי תספיק לאחר הסגירה.

פורסם
שמנקים קדיאטור עושים זאת בצורה יסןדית אם לא נוקה מעוחם שזה אומר לפתוח אותו ולעבור בחוטר בתוך צלעות הקירור עם שטיפה בלחץ. ברגע שניקוי נעשה בדרך זו לא צריך לרוקן פעמיים נוזל קירור ופעם אחת מילוי תספיק לאחר הסגירה.

הוא התכוון שלא כדאי לסמוך על הנוזל שהמכון רדיאטורים יכניס, לא חייב לרוקן פעמיים אפשר פשוט להיות נוכח ברגע המילוי ולהתעקש על נוזל קירור שהבאת מהבית.

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

מה שמאור כתב בנוגע לתהליך נכון (ויש על זה גם הרבה אינפורמציה בפורום).

בכל מקרה, המלצתי היא כן להחליף את כל המים יום או יומיים לאחר הניקוי, כי משתחררת ג'יפה מהרדיאטור. להזיק זה לא יכול וההשקעה הכספית כמעט אפסית.

פורסם

תודה רבה לכל העוזרים.

באמת משמח לראות איך אנשים נטולי אינטרסים משתדלים לעזור!

אני כרגע מנסה לברר כמה אוכל להשיג עבור הרכב בלי לטפל בו. שבוע הבא אחליט מה לעשות.

שוב תודה וסוף שבוע נעים לכולם!

פורסם

תראה, אם תתקן את התקלה הזו בלי הרבה הוצאות (אשמח לנסות לעזור לך גם במידה ואי אפשר יהיה לנקות את הרדיאטור) - תוכל למכור רכב נוסע ותקין (גם הבעיה במאוורר, אם היא כזו נוראה, ניתן להשיג מפירוק בלי הרבה כאב ראש לדעתי).

מה הבעיה במאוורר? אם מכנית - צריך להחליף. אם חשמלית - האם ניסית לנקות את הקונקטורים עם ספריי מגעים ומברשת שיניים?

• תוכן חדש...