Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפיאט פונטו דור ראשון שנת 2000, אז ככה החלפתי רצועות ברכב ופילטר שמן ושמן מנוע ביום שישי, במוסך התעקשו שעדיף לי שמן 20/50, במקום 10/40 חצי סינטטי ששמו לי בטיפול האחרון במוסך אחר.

רצועה אחת חרקה קצת אז חזרתי היום (ראשון) שיחזק לי אותה, באמת חיזק ואחרי נסיעה של בערך כ10 ק"מ + - הרכב החל לקרטע בתחילת נסיעה, ב2 ב3.. לא מקרטע כמצב קבוע אבל גם לא אמור לקרטע בכלל.. חוץ מזה גם שמתי לב כשהתחילו הקרטועים התחילה לי נזילת מים מאיזור הרדיאטור רק שאני לא בטוח אם זה מהרדיאטור או מהצינור התחתון שמתפצל, והרכב משמיע קולות מוזרים כאלה והוונטה לא נכנסת בזמן לפעולה כנראה בגלל הנזילה נכנס אוויר והיוניט לא קורא את חום המנוע כמו שצריך וצריך לסדר את הנזילה ולעשות ניקוז אוויר.. אבל יש לציין שנזילת המים התחילה והיה חסר לי ליטר וחצי מילאתי מים, ולאחר מכן הרכב קרטע שוב אולי 10-15 שניות, אבל לא איבד מים למשך כשעה אולי (הרכב עמד במקום אם מנוע דומם) ואז שוב נזילה חזקה, ושוב מילאתי ושוב אין סימנים של נזילה אפילו לא טיפטוף קטן ולאחר מכן שמתי לב שפשוט כאילו פתחו ברז והמים פשוט נשפכים..

כמו כן הרכב בניוטרל לא שומר על טורים קבועים ומשחק באיזור ה800 סל"ד במקום לעמוד קבוע על 800 סל"ד.

יכול להיות שהרכב לא שומר על טורים והקרטועים בגלל בעיה חשמלית או בגלל שינוי סוג השמן?

אולי פלאגים, חוטי הצתה או גרוע מזה הסליל..

מישהו שמבין קצת יכול בבקשה לעזור ולייעץ..?

פורסם

דבר ראשון תכניס מהר את הרכב למוסך ורצוי על גרר.

אתה ממש לא רוצה לפרוץ את הראש מנוע.

וונטה בפונטו לא נכנסת לעבוד אם אין מים ברדיאטור (פיגור של איטלקים).

לפונטו יש 2 פקקי מים (נקראים פקקי נס קפה בגלל הצורה שלהם) שיושבים בבלוק המנוע(יש יותר,אבל יש 2 עיקרים) אחד יושב ליד משאבת המים ונהגו להחליפו כשנוגעים בטיימינג (עלות פקק היא כ30 שקלים למקורי) והפקק השני (וזה הבן ז*נה הכי גדול באוטו הזה) יושב מאחורי הקלאץ ובגלל שהחלפתו דורשת הורדת גיר+פירוק קלאץ נהוג להחליפו רק כאשר מחליפים לרכב קלאץ (או כל התעסקות אחרת עם הגיר) הפקק הזה עשוי מפח והוא בדרך כלל נפרץ הרבה לפני שיש צורך להחליף קלאץ.

הנזילה החזקה שאתה מתאר מאוד מתאימה לפקק תחתון שנפרץ ובגלל המיקום שלו אתה עלול לבלבל את הנזילה כנזילה מהרדיאטור.

יש שיטה קלה ומהירה לבדוק את זה, מלא מים, הנע את האוטו ודחוף את הראש מתחת לאוטו, אתה תראה שכל המים יוצאים מהחיבור של בין הגיר למנוע.

תקווה שאני טועה ולא מדובר בפקק תחתון כי העלות של ההחלפה די גבוה,

כלומר הפקק עולה 30 שקל אבל צריך להוריד גיר וכמובן שאם הגיר בחוץ כבר מומלץ להחליף קלאץ (עניין של כ450 ש"ח למקורי פיאט) והורדת הגיר היא עניין של די הרבה כסף.

בקשר לקרטוע.....

יתכן שכן יש ראש והמים פרצו לאחד הצילינדרים,

שוב תקווה שאני סתם מגזים ומדובר בסתם איזה פלאג שלא יושב טוב או משהו כזה.

בהצלחה

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

הקרטועים לא יכולים להגרם משינוי הצמיגות של השמן?

הנזילה הזאת התחילה לי רק אחרי הביקור הזה היום במוסך גם הקרטועים, הכל היה תקין אצלי לפני כן..

פורסם

אני לא רוצה לתת לך תשובה לא נכונה בקשר לשינוי השמן והפגיעה במנוע.

אני מניח שבתאוריה אם מדובר בשמן שהוא צמיגי יותר אז הוא לא יעבור באותה קלות במעבירים, מה שעלול לגרום לשימון כושל וכמובן לחימום המנוע.

שוב, בנושא הזה אני לא מבין ולא רוצה לתת לך תשובה לא נכונה.

העניין עם הפקק פשוט קרה לי חודש שעבר לכן אני מבין בו

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

בסוף זה היה צינורית של מים שיוצאת מהמשאבה והיה בה חור שטפטף בדיוק על החשמל וזה מה שהיה גורם לרכב לזייף ולקרטע, עבודה של חצי דקה בדיוק לחתוך את החלק הקרוע (זה היה חור בראש הצינור) ולהכניס מחדש למקום והאוטו עובד כמו שצריך..

תודה רבה על העזרה !

• תוכן חדש...