Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
20 גם כאני מתעורר אז אני מתעורר עם דפיקות לב מהירות והתנשפויות כמו אחרי מאמץ ולוקח זמן להסדיר את זה.

כמובן שיש גם את עיניין הפחד שאופף אותי לאחר הזיה קשה אז אני עלול להגיע באיחור למקום שאני צריך להיות בו.

כן, סבלתי מזה כמה פעמים בתקוםת הצבא. קשור לעייפות רבה, בעיקר (אני מניח). גם ללחץ. יכול להיות מאוד מפחיד.

העצה הכי טובה שאני יכול לתת, שגמרה אצלי את התופעה, היא: להרגע. במקום להאיבק, לנסות להזיז את הגוף ולהתעורר, לנשום עמוק ולחזור לתוך השינה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 172
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
. אבל הייתה תקופה שכל לילה הייתי מתעורר באמצע הלילה

ותמיד תמיד הייתה ילדה קטנה בכניסה לחדר שהייתה מסתכלת עליי, נניח בצד את הגבריות, זה אחד הדברים

המלחיצים ומפחידים. אני תמיד הייתי זורק את הכרית עליה והיא הייתה נעלמת.

אני מאוד מקווה שאחרי שסיפרתי את זה, ה*ונה הקטנה לא תחזור הלילה :lol:

מה?! :shock::shock: במקומך הייתי מתכסה טוב הלילה ומדליק את העששית.:-D

Gn'f'R

פורסם

אמרו את זה איפשהו פה, זה קשור בעיקר לסטרס.

אני אדם שחווה המון סטרס ולצערי אני לוקה בשיתוק שינה פעם בשבוע בממוצע.

זה תמיד קורה לי כשאני ישן לבד.

במעבדת שינה לא נתנו לי פתרונות, למעט הקלת הסטרס ע"י טיפול נפשי או ע"י טיפול תרופתי.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

אתם הזויים ברמות!

אם אתם מתעוררים ויש ילדה שרודפת אותכם או לחץ וקולות צועקים לכם בראש משהו לא תקין.

לכו לפאן העל טבעי שבעניין זה אחד המפחידים. תתייעצו עם רבנים וכו.

פורסם

בנושא "חלום צלול" :

רק לאורך ההודעות שפורסמו כאן הבנתי על מה מדובר ,לא ידעתי שזו שמה של התופעה.

אני יכול לומר ש'חלומות צלולים' הם מאוד נפוצים אצלי והם בדרך כלל מאוד קצרים ומובילים

להתעוררות אל תוך 'שיתוק שינה'.

חבל שהם כל כך קצרים כי זה כאילו שהתת-מודע אומר : "הוא פענח את הקוד! הוא בפנים! בטל משימה!"

ואז הוא מעניש אותי בשיתוק עם שדים.

זכורים לי מס' פעמים בודדות שבהם ה'חלום הצלול' היה ארוך-זו חוויה ממש יפה שהצלחתי לממש בהם מס'

פנטזיות מעולם העל טיבעי כמו ריחוף באויר ,קפיצה מגג של ביניין ,ודברים אחרים מהעולם המיני.

היה כאן בחור ששאל האם יש קשר בין חום לחלומות הזויים,

לעניות דעתי כן,גם אני שמתי לב לכך ולכן אני מקפיד ללכת לישון כשהחדר נעים ,אחרי שהשתנתי-אחרת כל הלילה

אני חולם שאני משתין,אחרי ששתיתי-אחרת כל הלילה אני חולם שאני שותה גלונים שלמים ,על בטן שבעה-אחרת אני

חולם שאני אוכל בצל כל הלילה,ואחרי עוד משהו ...

בנושא 'שיתוק שינה' :

תחילה פניתי לעולם הרוח והמיסטיקה ושם אמרו לי שמדובר בשדים שמגיעים לאנשים בתקופות קשות בחייהם

ומנסים לקחת את נשמתם לצד האפל - הזוי אבל הלכתי עם זה כמה שנים כי לא ידעתי שמדובר בתופעה מוכרת.

מיותר לציין שבשירות הצבאי היה רושם שאני חולה נפש שמשחק דוקים עם שדים .

רק לפני מס' שנים נתקלתי בסרט תיעודי ששודר בערוץ 8 בנושא הפרעות שינה ושם הזכירו את ה'שיתוק'

הייתי מאושר לדעת שאני לא לבד ושזו תופעה שמלווה כ 30% מהאוכלוסיה.

אני לא יכול לומר "אני לא מאחל את זה לאף אחד" כי מדובר במנגנון אבטחה של מערכת העצבים והשרירים

(והרי הקשר המיוחל לפורום רכבים).

זה יכול לנבוע מלחץ נפשי,שינה בתנוחה לא טובה .

אישתי כבר מתורגלת היטב ולפעמים היא חשה שאני באמצע 'שיתוק' בגלל ההתנשפויות ומס' פעמים היא שמעה

שאני מלמל משהו (זה היה הניסיון שלי לצעוק במהלך 'שיתוק') ומעירה אותי מייד.

Gn'f'R

פורסם

ניסיתי להבין מה זה שיתוק שינה ובאמת שלא הצלחתי, כנראה שלא חוויתי דבר ואי אפשר להבין מה זה אם לא חווים את זה.

אבל הייתה תקופה שכל לילה הייתי מתעורר באמצע הלילה

ותמיד תמיד הייתה ילדה קטנה בכניסה לחדר שהייתה מסתכלת עליי, נניח בצד את הגבריות, זה אחד הדברים

המלחיצים ומפחידים. אני תמיד הייתי זורק את הכרית עליה והיא הייתה נעלמת.

אני מאוד מקווה שאחרי שסיפרתי את זה, ה*ונה הקטנה לא תחזור הלילה :lol:

לי קרה פעם אחת אבל הדמות ילדה ישבה לי על החזה וגרמה לי להפרעה בנשימה.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

לי קרה פעם אחת אבל הדמות ילדה ישבה לי על החזה וגרמה לי להפרעה בנשימה.

זה בדיוק שיתוק שינה :shock:

מצטרף לסיפורים מעליי, לא נעים בכלל כל העניין. היתה תקופה לפני שנתיים שלוש שהייתי ישן בצהריים באותו יום באותן שעות ותמיד הייתי מגיע למצב של "כמעט" שיתוק שינה, זה הגיע למצב שאני כבר יודע שעוד מקס' כמה שניות אני אכנס לזה לגמרי וידעתי איך "להתעורר" מזה בזמן, קורה לפעמים עד היום..

הזכרון הכי נורא (וה"נורא" היחיד בעצם שאני חושב על זה) משיתוק שינה הוא לילה אחד אחרי ניתוח שעברתי בברך, אני שוכב על הגב עם הרגל מוגבהת על כרית, פתאום מתעורר ומרגיש שמשהו מושך מעלי את השמיכה (ממש משיכה חזקה כלפי מטה) ואז שמשהו יושב לי על החזה (מסתבר שהכובד הזה על החזה נפוץ מאוד בשיתוק שינה, בעיקר כשישנים על הגב עם הפנים לתקרה), אני זוכר שאני מנסה לצעוק ויוצא לי "אאהה.." חלוש, תחושה כזאת של חוסר אונים לא חוויתי בחיים, וזה בא בדיוק לילה אחרי ניתוח שאפילו לדרוך על הרגל אני לא יכול :evil: הייתי כל כך בחרדות שאני חושב ששבוע שלם אחרי המקרה ישנתי עם אור דלוק :evil:

שאני חושב על זה, קרה לי משהו בגיל ממש ממש צעיר (לא יותר מ8, כמעט אותו מצב, שוכב על הגב עם הפנים למעלה, מתעורר ורואה מעלי דמות קטנה שנראית כמו איזו גמד עפה שמאלה מכיוון החלון, עושה מעלי ימינה-שמאלה-ימינה ויורדת אל מתחת למיטה :shock: אני לא זוכר אם לא יכלתי לזוז אבל אני זוכר שאחרי זה קמתי מהמיטה ובדקתי אם יש משהו מתחתיה :lol:

עד שקראתי על השיתוק שינה לפני כמה שנים הייתי משוכנע שראיתי סוג של שד או רוח רפאים, אבל אחרי שקראתי אני כמעט משוכנע שזה היה שיתוק שינה...או שלא :shock:

פורסם

בחיי שלא ידעתי שיש לדבר הזה שם וזה קרה לעוד אנשים.

מסתבר ששיתוק שינה קרה לי פעמיים בחיים, אבל רק פעם אחת שאני זוכר.

זה קרה כשהייתי חייל צעיר ומאוד אחראי ותפסנו איזשהו מוצב בעזה.

היינו עושים שם משמרות של שש שש ועייפים כמעט כל הזמן,

מה שאני זוכר זה שתפסתי עמדה, לבד, ואיכשהו נרדמתי, אבל המוח ערני לגמרי ולא מצליח להעיר את שאר האיברים.

הפחד הכי גדול היה שאני שומע רעשים חזקים מסביב לעמדה, והמוח לא יודע ממה לפחד יותר,

מזה שאולי חדרו לנו לבסיס והולכים לתפור פה את כולם, או שמא ו'יותר גרוע' המפקד שלי עושה ביקורת עמדות.

משעשע להזכר. :sleeping:

פורסם

בחיים לא קרה לי אף אחת מהתופעות המתוארות (מקווה שגם לא יקרה). המקסימום רשום בחתימה המצורפת...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לי זה קורה לפחות 3-4 פעמים בשבוע אבל לפחות אני עוד במבצ שאני זוכר שעישנתי משהוא לפני! :-P

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אם חלמת את זה בזמן\לפני הקמת העסק זה חלום הגיוני .

הרבה לפני שחשבתי על עסק בכלל- זה עוד מהתיכון :roll:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...