Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתמודד עם התופעה הזו מאז גל הנעורים, ממעט לכתוב ולדבר על זה

כאן ושם מכיון שחלק ניכר לא מבין ובצדק.

ישנם פורומים בעברית(לאחרונה נרדם) ובאנגלית שאני פעיל בהם וגם קראתי

3 ספרים מאד מעניינים בנושא,אם תרצה (תרצו) מידע נוסף אפשר בפרטי.

• תגובות 172
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מי מעיר את המתים?

אצלי שיתוק השינה חזר ממש חזק בשנה+- האחרונה. הפעם הוא מלווה ברעשים מחרידים (כמו רעשים של רכבת העוברת על פסי רכבת שחודרים לאוזניים) + תחושה של רוח שנכנסת לגוף... משהו דפוק כזה. קרה לי מספר פעמים.

גם אני מתמודד עם התופעה, סביבות 10 שנים on and off.

הרעש שאני שומע כש"זה" קורה הוא צפצוף שמתחיל חלש ומתחזק עד לרמה מחרישה אזניים.

פעם הייתי מקשר את התופעה עם כל הנושא העל טבעי, גם כיום כשזה קורה לעיתים רחוקות זה תמיד מה שעובר לי בראש.

ממליץ על subreddit בנושא: https://www.reddit.com/r/Sleepparalysis/

פורסם

אצלי הסימן המקדים הוא זמזום קל ומאד מיוחד שנמשל 2/3 שניות

ואז אני מייד בפנים (בחוץ).

אני מאד ממליץ לקרא את הספר

''המסע אל קצה היש'' מאת רוברט מונרו בחור שפיתח את יכולות

הקימים אצלו ואף פתח מכון בארה''ב.

https://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=35317

פורסם

ואני חשבתי שאני חווה תופעות מוזרות בשינה - עד שראיתי את השרשור הזה.

סקארי שיט!

יש לי חלומות פעילים, אני מדבר לפעמים תוך כדי שינה -האמת חלמתי פעם שאני מגיע לחתונה שלי בנגמ"ש לבן

היו לי חלומות נבואיים שחלק ניכר מהם התגשם והמחזה שהיה לי בחלום תאם 100% את מה שראיתי במציאות יום לאחר מכן.

אבל מעולם לא הייתי סהרורי - כלומר גוף ער עם מוח רדום.

ומעולם לא הייתי משותק שינה - גוף ישן אבל מוח ער.

מעניין עד כמה מרפאות שינה יכולות היום לעזור בזה.

לא רוצה ולא מעז לראות את הסרט מ2015.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ב 2 בלילה ראיתי שהשרשור הוקפץ.

לא העזתי להכנס! :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש הבדלים בין סיוט, חלום רע,חלום צלול,סהרוריות,וכל הפרעות שינה

שונות ומשונות (נדרש להן טופיק מיוחד ואחר)

לתופעת שיתוק השינה שלה מיוחד ומיועד השרשור הזה.

פורסם

רק עכשיו ראיתי את הטריילר לסרט בעניין, שהוא פשוט ניסיון לקחת תופעה נוירולוגית ולהפוך אותה לסרט אימה שובר קופות.

זה לא שאני מזלזל ברמת האימה של החוויה האישית, מניסיון זו תחושת האימה הכי טהורה שיש, אבל זה לא עוזר לאף אחד שסובל מזה לעשות מזה סרט אימה.

מה שכן, זה חלון מאוד מעניין (לעיתים מפחיד) לתוך דברים שקיימים אצלנו בחדרים האחוריים של התודעה, ואנחנו לא מגיעים אליהם. רק לאחרונה מדע הנפש התחיל לעסוק באופן שיטתי/מחקרי בסמים משני תודעה, כדי לראות איזו תכלית הם יכולים לשמש. למשל, שימוש ב-MDMA לטיפול בפוסט טראומה.

יש גם עדויות מעניינות של אנשים שעברו התקפים אפליפטים ואחרים, וחוו חוויות "דתיות" מעניינות, בזמן שהחסמים בתודעה הוסרו.

כמובן שיש גם עדויות רציניות לגבי חוויות תודעה שונות. למשל, יונג (התלמיד של פרויד) חזה את מלחמת העולם הראשונה בזמן התמוטטות עצבים שעבר.

אני לא מקבל הסברים מטאפיסיים/פיסיקליים על יקומים מקבילים. הרבה יותר סביר לחפש את ההסברים בתוכנו, בשעה שאנחנו מכילים המון מידע לא מעובד רציונאלית, שבשוטף בקושי יש לנו גישה אליו, לפעמים הוא פתאום מגיע אלינו. כיום מהות התודעה היא תעלומה מבחינה מדעית, ואנחנו מגדירים אותה רק ברמה הפילוסופית. אבל זה גם היה נכון פעם לגבי "מה הם חיים", ועל זה למדנו לענות במונחים פיסיקליים וכימיים. אולי בעתיד נדע גם למפות את התודעה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...