Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנית ג'יפ / ג'יפון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי את הדיון שהיה כאן לאחרונה "קנית ג'יפ ראשון" שפתח elazarg. הסיבות שלי לקניה שונות, אשמח לכמה טיפים מהפורום הנכבד..

ג'יפ / ג'יפון, משלוש סיבות: בטיחות, יותר מקום, טיולי שטח קלים.

הגעתי למסקנה שהישרדות המשפחה שלי בכבישים תלויה במידה רבה בחוזק המרכב להתנגשות, וגם ממסת הרכב.

חייב להיות ידני.

חייב להיות פשוט, לא עמוס במערכות אלקטרוניות (מראות חשמליות למשל).

תקציב של 100k לטובת העניין.

si vis pacem, para bellum

פורסם

דעתי - אתה קונה רכב מסיבות לא נכונות.

ההצדקה היחידה היא פוזה ואולי אולי תא מטען (וזה גם רק אם יש לך עגלה גדולה או צרכים מיוחדים).

פורסם

מבחינת תא המטען סטיישין לא פחות טוב מג'יפון ומרוב רכבי שטח.

בכל אופן, פורום שמתעסק ברכבים פרטיים שלא מיועדים לשטח זה דלת שנייה מימין (יעוץ לפני רכישה).

מבחינת מאסיביות, רכב שטח אמיתי באמת הרבה יותר מאסיבי, יש לו שלדת סולם וכפי שאפשר ליראות בסרטונים היא לא מתקפלת בתאונות (למרות שכבר ראיתי בודי נתלש משלדת סולם ואז התוצאות גרועות ויש דגמים עם איזורי קריסה בשלדת סולם - ראיתי אצל פורד).

אתה רוצה רכב שטח ידני. יש את ג'יפ האמיתי של קרייזלר מדגם CJ או סופה. אמין ועמיד מאוד, יש גיר ידני ומאט מאוד אלקטרוניקה (בדגמים הישנים האלקטרוניקה זה בעיקר סטרטר ואורות). מצד השני לרוב הדגמים כימעט ואין תא המטען ובכביש דבר הזה שותה קצת הרבה דלק.

היה כבר דיון בפורום כללי על ג'יפון והמסכנה שאין לו שום יתרונות וברוב הדברים הוא נחות לאומת רכב רגיל. אנשים קונים אותו בעיקר בשביל הפוזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

tzvipper, אתה נשמע כמו אחד שמבין עניין.. הג'יפים שהמלצת אמנם פשוטים אבל פשוטים מדי ויותר מדי מיועדים לשטח.

מעשית חשבתי על CR-V או RAV4. אבל הן לא באות עם ידני.

פורסם

אני חושב שאתה צריך רכב סטיישין פרטי עם גיר ידני בעל 5 כוכבי בטיחות במבחן ריסוק. אבל זו כמובן דעתי האישית. צריך להבין שג'יפון ברוב הדברים נחות לאומת רכב פרטי, הוא גבוה יותר אבל עדיין לא גבוה מספיק ובכל זאת פחות אחיזה, יותר צריכת דלק, אבזור לרוב עני למדי ועוד. רכב פוזה נטו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש רכב שעונה על דרישותיך - סובארו פורסטר 4X4 עם גיר ידני. לא קל למצוא אחת ידנית, אבל שווה כל מאמץ בחיפוש.

dirty old man

need love too

פורסם
קראתי את הדיון שהיה כאן לאחרונה "קנית ג'יפ ראשון" שפתח elazarg. הסיבות שלי לקניה שונות, אשמח לכמה טיפים מהפורום הנכבד..

ג'יפ / ג'יפון, משלוש סיבות: בטיחות, יותר מקום, טיולי שטח קלים.

הגעתי למסקנה שהישרדות המשפחה שלי בכבישים תלויה במידה רבה בחוזק המרכב להתנגשות, וגם ממסת הרכב.

חייב להיות ידני.

חייב להיות פשוט, לא עמוס במערכות אלקטרוניות (מראות חשמליות למשל).

תקציב של 100k לטובת העניין.

היי,

סובארו פורסטר בעל תיבת הילוכים ידני אכן יענה היטב על הדרישות.

מדובר ברכב בעל ציוני בטיחות גבוהים ומרשימים. יכולות השטח גבוהות ומגובות במערכת הנעה כפולה יעילה, כאשר הגרסה הידנית כוללת דיפרנציאל מוגבל החלקה והילוך כוח ייחודי המעשיר את יכולות השטח.

מדובר ברכב פנאי איכותי ואידיאלי למשפחה. תא המטען הגדול והשימושי משלימים חבילה מאוד מגובשת.

אייל מסובארו

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

במחיר כזה הייתי מחפש גם גרנד צ'ירוקי הצורה החדשה מהשנים הראשונות שלו, תקבל רכב ברמה גבוהה מאוד במחיר שתמצא רק אצל אמריקאי משומש.

לא בטוח לגבי המחירים אבל מבדיקה אחרונה שעשיתי 2007 ניתן למצוא ב140k רכבים יפים וטובים, מאמין ש2005-6 לא תהיה בעיה למצוא ב100-120.

לגבי הידני איני בטוח שתמצא, אבל זה בטח רכב יעיל יותר בשטח מסובארו פורסטר עם או בלי ידני.

פורסם

אני לא יודע אם זה נחשב ממש "רכב שטח" אבל אולי זה יספיק לצרכים שלך - ניסאן ג'וק. הוא מגיע גם עם גיר ידני.

וכמובן שיש סוזוקי ג'ימני שהוא ג'יפ שטח לכל דבר, כמה תוספות והוא מגיע לכל מקום שלנד קרוזר מגיע אליו. לגבי בטיחות - לא הייתי אומר שזה התחום החזק שלו... אבל בכל זאת.

אופציה נוספת היא סקודה יטי - בעל יכולות שטח בינוניות, מגיע עם גיר ידני, רכב בטוח... לדעתי את זה אתה צריך לבדוק לעומק.

על סופה הייתי ממליץ בתנאי שאתה יוצא לשטח קשה ואינטנסיבי ואתה צריך רכב שטח super hardcore שטוחן 1:5.

.Your average Notepad

פורסם

קח בחשבון כמה דברים - ג'יפ או ג'יפון עירוני יושבים קצת יותר גבוה על הכביש ויש לזה יתרון בטיחותי כאשר רכב פרטי מתנגש בצד. אבל בגלל הגובה, גם מרכז הכובד של הרכב מן הסתם גבוה יותר ולכן אין לרכב כזה את אחיזת הכביש שיש לרכב פרטי. גם זוויות הגלגול הרבה יותר גבוהות. רכב גדול בדרך כלל יהיה מצויד גם בצמיגים רחבים יותר מה שמעלה את צריכת הדלק. בשבילים כמעט כל רכב יכול לנסוע (בפרט אם הוא מליסינג, צבאי או של חבר) ובשביל זה לא צריך 4X4. מגוון האפשרויות הוא עצום ומסתיים במרצדס G וואגן ובפורשה קאיין שמחירן נע משני צידי המליון שקל, יורד לכיוון רכבי הפנאי-שטח היוקרתיים דוגמת פולקסווגן טוארג, רינג'רובר איווק, ב.מ.וו X5, אודי Q7 וכו' שעולים חצי מליון שקל וצפונה, יורד לג'יפונים היוקרתיים של אותן חברות פחות או יותר רק קטנים יותר (X3, Q5 וכו') ומגיע לאיזור ה-200 אלף פלוס שם יש את הפולקסווגן טיגוואן, קאיה סורנטו והאמריקניות של שברולט או פורד. מתחת לזה כבר מדובר בג'יפונים שרובם מגיעים רק בתצורה גבוהה אולם יש להם רק הנעה קידמית ועל תוספת של הנעה כפולה תצטרך להוסיף בין 10-20 אלף שקלים. לאחרונה יצאו דגמים של מאזדה CX5 וסובארו XV הראשונה פרייבט מוגבה והשניה רכב 4X4 בעל יכולת שטח לא מבוטלת. יש את הפורסטר שהולך ומאבד מדי דור את היחוד שלו, את הסקודה יטי שהוא מאוד מוצלח, את הטויוטה ראב 4, יונדאי IX35 בגרסת הדיזל (הבנזין הוא 2X4) וכו' וכו'. כאמור המגוון וקשת המחירים הוא עצום ואתה צריך להגדיר לעצמך מה אתה באמת רוצה וצריך כי ההבדלים במחיר הם של עשרות אלפי שקלים וגם היכולות וחבל להוציא סתם כסף על משהו שלא צריך ולהיפך, לחסוך קצת ולגלות שחסר לך משהו. תן מסגרת תקציב נסועה יעוד וכו' ויהיה יותר קל לכוון אותך נכון

פורסם
לגבי הידני איני בטוח שתמצא, אבל זה בטח רכב יעיל יותר בשטח מסובארו פורסטר עם או בלי ידני.

הפורסטר הידני (שלא כמו האוטומט) מגיע עם הנעה כפולה אמיתית, הילוך כוח (עם ראשון קצר הוא עושה את העבודה יופי טופי), בתוספת נעילת דיפרנציאל מרכזי. לפורסטר יש גם הגבהה שמביאה אותו ל-24 ס"מ במרווח הגחון ואפשר גם למגן.

כמדומני שהנ"ל הוא די והותר ל"טיולי שטח קלים", לדעתי הוא יכול להפתיע רק לטובה גם בטיולי שטח אמיתיים.

dirty old man

need love too

פורסם
קח בחשבון כמה דברים - ג'יפ או ג'יפון עירוני יושבים קצת יותר גבוה על הכביש ויש לזה יתרון בטיחותי כאשר רכב פרטי מתנגש בצד. אבל בגלל הגובה' date=' גם מרכז הכובד של הרכב מן הסתם גבוה יותר ולכן אין לרכב כזה את אחיזת הכביש שיש לרכב פרטי. גם זוויות הגלגול הרבה יותר גבוהות. רכב גדול בדרך כלל יהיה מצויד גם בצמיגים רחבים יותר מה שמעלה את צריכת הדלק. בשבילים כמעט כל רכב יכול לנסוע (בפרט אם הוא מליסינג, צבאי או של חבר) ובשביל זה לא צריך 4X4. מגוון האפשרויות הוא עצום ומסתיים במרצדס G וואגן ובפורשה קאיין שמחירן נע משני צידי המליון שקל, יורד לכיוון רכבי הפנאי-שטח היוקרתיים דוגמת פולקסווגן טוארג, רינג'רובר איווק, ב.מ.וו X5, אודי Q7 וכו' שעולים חצי מליון שקל וצפונה, יורד לג'יפונים היוקרתיים של אותן חברות פחות או יותר רק קטנים יותר (X3, Q5 וכו') ומגיע לאיזור ה-200 אלף פלוס שם יש את הפולקסווגן טיגוואן, קאיה סורנטו והאמריקניות של שברולט או פורד. מתחת לזה כבר מדובר בג'יפונים שרובם מגיעים רק בתצורה גבוהה אולם יש להם רק הנעה קידמית ועל תוספת של הנעה כפולה תצטרך להוסיף בין 10-20 אלף שקלים. לאחרונה יצאו דגמים של מאזדה CX5 וסובארו XV הראשונה פרייבט מוגבה והשניה רכב 4X4 בעל יכולת שטח לא מבוטלת. יש את הפורסטר שהולך ומאבד מדי דור את היחוד שלו, את הסקודה יטי שהוא מאוד מוצלח, את הטויוטה ראב 4, יונדאי IX35 בגרסת הדיזל (הבנזין הוא 2X4) וכו' וכו'. כאמור המגוון וקשת המחירים הוא עצום ואתה צריך להגדיר לעצמך מה אתה באמת רוצה וצריך כי ההבדלים במחיר הם של עשרות אלפי שקלים וגם היכולות וחבל להוציא סתם כסף על משהו שלא צריך ולהיפך, לחסוך קצת ולגלות שחסר לך משהו. תן מסגרת תקציב נסועה יעוד וכו' ויהיה יותר קל לכוון אותך נכון[/quote']

ג'וני בוי,

התקציב הוא 100k, אני נוסע בין 15 ל - 20 אלף ק"מ בשנה.

אני חושב על הדברים האלה לקראת הקניה:

1. רכב עם משקל גבוה, גדול ועם נתוני בטיחות. מעלה את שרידות הנוסעים בתאונות קשות.

2. טווח שרות כ-5 שנים.. צריך להתאים לארבעה עם תא מטען.

3. רכב מרווח שיאפשר לשאת ציוד (אופניים, צלילה וכד') ויתן גישה לשבילים.

4. לא מחפש עבירות מיוחדת, לא חשוב נעילות דיפרנציאל ומתלים.

5. תצרוכת דלק. פשטות. שליטה טובה בהנעה... מעדיף ידני. (האמריקאים נפסלים פה)

6. אחזקה לא יקרה.

מדי יום אני נוסע לעבודה ברכבת. אחד הדברים שאני יודע שיקרה עם הרכב הוא הפגיעות בחניון. במהלך שנה וחצי פגעו ברכב שלי שלוש פעמים. אין לי אפשרות להמשיך להחזיק את הישן ולהשאיר אותו להיאכל שם. לקנות ג'יפון 2008-9 בלי אף שריטה ולחנות ברכבת זה כנראה טפשי. לקנות רכב עם מעל 50 אלף ק"מ אני לא רוצה.

• תוכן חדש...