Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב28 לאוג' אני ממריא עם חבר לארה"ב של אמריקה לשם טיול של כ 3-4 שבועות. לא משהו מוגדר. נוחתים בג.פ.ק ופוגשים חבר, יומיים שלושה ניו יורק כאשר לאחר מגיעה שתי דילמות. הראשונה, האם להמשיך ולהסתובב באיזור הצפוני של ארה"ב, השנייה מתחלקת לשתיים. האם לנהוג 3000 מייל לLA ולמצות את הדרך, או לטוס בפנימית לאיזור ולהספיק יותר באיזור קליפורניה/פלורידה/נוואדה?

הראשונה היא כמובן לשכור כאשר ראינו שמגיעים למשהו כמו 3000 דולר לרכב דוגמאת פוקוס או שמע עדיף לנו לרכוש רכב ממגרש ברמה של cash money ואו למכור אותו בהפסד אחרי כמה אלפי ק"מ או בכלל לסגור איכשהו דיל שאותו סוחר קונה אותו חזרה מאיתנו לפני הטיסה חזרה לNYC

חוצמזה, מי (בנצי?) מנדב ספות, אנחנו יודעים לבשל!

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

בני מתכנן משהו דומה חודש יותר מוקדם. התוכנית כללית היא לטוס ל-JFK, לשהות שבוע בניו יורק ואז לטוס ל-SFO, לשהות מספר ימים בסן פרנסיסקו ואז לשכור רכב למשך כ-21 יום - הרכב שנבחר הוא ניסאן טידה. בסוף הטיול הרכב מוחזר ב-SFO ואז טיסה ל-JFK וכעבור 12 שעות טיסה לת"א.

הבחור עסוק כרגע כך שאיני יכול לפרט לך עלויות, אבל בכל זאת כמה הערות לגבי תוכניותיו:

1. העלות הכוללת של הטיסות (בחברת דלתא) היא כ-$1700.

2. היתה מחשבה להחזיר את הרכב בדנבר ולטוס משם לניו-יורק - אבל החזרת הרכב במדינה שונה מזו שבה נשכר מעלה את עלות השכירות בכ-$300, ומסיבה זו המסלול נסגר כמעגלי. סה"כ עלות שכירת הרכב כ-$1200-1300 ל-21 יום.

3. גם המסלול הסגור שכולל נסיעה מסן פרנסיסקו עד סן דייגו, אח"כ ללס וגאס ובהמשך במספר פארקים עמוס מאוד מבחינת נהיגה, בלא מעט ימים מתוכננת נהיגה של 500-600 ק"מ וצריך להביא בחשבון שמדובר בנהיגה בדרכים ותנאים לא מוכרים וצפי לסטיות מתוכננות ובלתי מתוכננות מהמסלול כך שמדובר בעבודה קשה מאוד. אם אתה מתכוון לנהוג מחוף לחוף תביא בחשבון שדובר במאמץ גדול מאוד.

4. אם בכוונך לרכוש רכב בניו יורק ולמכור אותו בקליפורניה או אחת המדינות השכנות - בדוק היטב כיצד הדבר מתבצע מבחינה טכנית (הרישוי הוא מדינתי) ואיזה עלויות כרוכות במכירת רכב במדינה שבה אינו רשום. כמוכן - עליך להביא בחשבון בזבוז זמן על מציאת ומכירת רכב והפסד כספי במכירה ולהשוות אותם לעלויות השכירות, כאשר סביר שרכב שכור יהיה פחות או יותר חדש ובמצב טוב והרכב שתרכוש ותרצה למכור יהיה די גרוטאתי. כמוכן - חברת השכרה תתמוך בך במקרה תקלה (אפילו החלפת רכב), אבל תקלה ברכב שרכשת תתוקן על חשבון זמנך וכספך, ואינך יודע מה אמינות הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפותח השירשור שלום.

קודם כל אתה צריך להחליט מבעוד מועד מה אתה רוצה לראות. מעניין אותך לראות את הר רשמור? זהו ההר עם 4 הפנים של הנשיאים חצובים בו. מעניין אותך להיכנס ולעשות סיור בנאס"א? ויש עוד כמה דברים בערך באמצע. אם לא אז כדאי לך כבר לטוס בטיסה ולהגיע לקליפורניה. תלוי מה אתה מחפש לראות. לי היה חשוב לעשות את הדרך מניורק עד לקליפורניה כי אני עשיתי טיול חוף לחוף על אופנוע לכן גם אם רציתי או לא הייתי צריך לעשות את הדרך הזו. במזרח ארה"ב אתה יכול להיות בניו יורק ואחר כך לרדת לג'רזי לאטלנטיק סיטי. אתה יכול להמר או לקנות שם באוטלטים של נייק, ריבוק וכל מיני מפורסמים אחרים. המחירים באמת טובים. אתה יכול להשתכשך במים של החופים המקסימים שם ולראות המון כוסיות. אחרי זה לטוס לסאן פראן.

עצה שלי היא תזרום עם האנשים ואל תתן לשום דעות קדומות כאלה ואחרות במיוחד לא דת להעביר ביקורת על האנשים שם. האמריקאים בכללי הם אנשים סופר נחמדים וסופר מנומסים. מצד שני לא חסר גם נוכלים וחלאות אדם.

עדיף להשכיר מכונית וזהו. אם הייתם מסתובבים שם לאיזה 5 חודשים טובים אז היה שווה לשכור רכב. אבל לתקופה שלכם זה יהיה יותר מדיי כאב ראש.

תהנו בטיול, אין לך מושג כמה שאני מקנא בכם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בכל מקרה מוטב שתשבו באיזה חנות של ספרים, תפתחו ספר "לונליי פלנט" ותראו מה מתאים לכם לעשות ואיפה. לא הייתי טס רק בשביל לתפוס זולה על הספה של בנצי. זה אתה יכול לעשות גם בארץ.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

עשיתי אחרי צבא בשנת 1996, טיול כזה במשך חצי שנה. רכשנו ון ישן בניו יורק ומכרנו אותו בקליפורניה. הלינה היתה בתוך הרכב אחרי שהתאמנו אותו. הטיול התמקד בnational parks, וכלל 26000 ק"מ של נהיגה.

לדעתי - אם יש לכם רק חודש תבחרו את הצד המזרחי או את הצד המערבי. לנסות לעשות את שניהם בחודש אחד זה מה שנקרא תפסת מרובה לא תפסת - כל הזמן תהיה במירוץ להספיק עוד ועוד תחנות ולא תספיק להיהנות מהטיול. את הצד השני תשמור להזדמנות הבאה, אולי בעוד כמה שנים.

בכל מקרה כדאי, כמו שאמרו לך לקרוא חומר ולתכנן את המסלול כך שתגיע לדברים שמעניינים אותך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני לא יודע אם תוכל לרכוש רכב בניו יורק בלי רישיון מקומי, החוקים שונו שם, בקליפורניה אין בעיה.

אתה יכול לקנות אחלה צ'ירוקי לטיול באיזור ה2000 דולר.

אין בעיה לנסוע מחוף לחוף בשבוע ולראות המון, לי זה לקח יומיים וחצי ונהנתי מאוד.

haters will hate

פורסם

ד"א להשכיר רכב אם בוחרים באופציה הזאת, כדאי לעשות בחוף המערבי, בניו יורק שילמתי כמעט 60 דולר ליום, בלוס אנג'לס סונטה חדשה\מאליבו\ קאמרי אני מסדר לך ב600 דולר לחודש בלי הגבלה של נסועה.

haters will hate

• תוכן חדש...