Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש המלצות לקניית רכב קטן וישן עד 10,000 ש"ח לנסיעות בעיר.

חשבתי על סוזיקי סוויפט 1300 סמ"ק, שנת 1996, האם הוא אמין יחסית? זול לתחזוקה?

אשמח לקבל רעיונות נוספים.

תודה,

איל

פורסם

שמעתי דברים טובים על הסוויפט אבל אישית מכיר את פזו/סיטרואן.יש מבחר גדול של סקסו,205.106 בתקציב שלך.קח רכב שמור עם קמ נמוך,בדוק במוסך אמין ויישאר לך קצת עודף.

פורסם

חסרים פרטים נוספים כמו: ידני או אוטומט, האם ישמש רק אותך או שאתה מסיע עוד אנשים באופן קבוע, והאם יש צרכים ודרישות מיוחדות מהרכב (מה חשוב לך? אמינות? חיסכון בדלק? סחירות? שנתון מסויים?).

כמו כן לא ברור האם התקציב שהגדרת אמור לכלול הוצאות נוספות כמו ביטוח ויישור קו או שכולו מוקדש רק לקניית רכב.

ונקודה לסיום: בתקציב כזה יש הרבה רכבים אופציונליים ממגוון סוגים ושנים: החל מצרפתיות קטנות כמו ה106, 205, ועד יפניות אוטומטיות משפחתיות. יהיה יעיל יותר, לדעתי, אם תעשה לעצמך את הסינון הראשוני (פתח לוחות וערוך חיפוש לפי תקציב), ותשאל כאן ספציפית על רכבים שכבר עברו את הסינון הראשוני שלך מבחינת מראה, מחיר וכדומה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

גם ידני וגם אוטומט יכול לבוא בחשבון.

רוב הנסיעות יהיו לאדם יחיד.

חשוב אמינות וחסכון בדלק.

התקציב הוא לקנייה + יישור קו.

היה לי נסיון קודם, לא מוצלח מבחינת אמינות, עם פיז'ו 205,

היה כיף לנהיגה אבל לא לכיוון המוסך.

חשוב לי לקבל המלצות על סוזוקי דגם ישן (לפני 97),

אפשר למצוא במצב טוב עם קילומטרז' נמוך 1996 ב-7000 ש"ח,

והאם יש יפניות נוספות אפשריות.

מה לגבי פיאט פונטו?

פורסם

אוקיי, אם גם ידני בא בחשבון, אז העדף ידני. ייתן לך גם חיסכון בדלק וגם מועד פחות לתקלות יקרות.

הסוזוקי טובה לא פחות ולא יותר מה205 לצורך העניין. בשתיהן, ובכלל במכוניות שעוד שורדות מהשנתונים האלה, האמינות תיגזר מהטיפולים בידיים הקודמות וגם לא מעט מזל. ה205 שלי מראה אמינות של פרד עבודה על מנוע שעשה יותר מ300 אלף ק"מ, והיא כבר באמת גרוטאה בתחזוקת שבר. אם היו מטפלים בה באותה רמה שאני טיפלתי בה כשהיתה ברשותי, הייתי מוכנה להמר שהיא תגיע לגיל אספנות בלי יותר מדי קושי.

לעניינך, עוד רכבים ש"קופצים" לי הם אופל קורסה, פורד פיאסטה ודייהטסו שרייד (נראה לי שגם הדגם החדש יותר של 97-8 ייכנס לך אולי לתקציב). הפונטו גם יכולה להיות בחירה מעניינת, אני פחות מכירה אותה בשנים האלה, אבל נהגתי פעם מעט על פונטו 98 ומאוד לא נהניתי, היא הרגישה לי כמו ריקשה על גלגלים (היתה לי ה205 אז, וההבדלים ביניהן היו גדולים מאוד מבחינת ניהוג ונוחות נסיעה).

בדרך כלל, דרך הפעולה המומלצת בתקציב שלך, היא לא להצטמצם לסוג רכב אחד בלבד בחיפושים, אלא לחפש את הרכב השמור ביותר שתמצא מתוך כמה סוגי רכבים שבאים בחשבון.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

הסוויפט פשוט ואמינה,עדיף כמובן ידני,אתה יכול לבדוק גם את השרייד,שים לב שאם איני טועה בסוויפט היו רק 4 ספרות ב ק"מ לכן אם אתה רואה 75K יכול להיות זה לא באמת הק"מ.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...