Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MaxxBass 103 מישהו מכיר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה נתקלתי בכמה מקומות (לא ברכב) בטכנולוגית MAXXBASS

ובחיפוש קצר ראיתי שהם אפילו מייצרים מכשיר במיוחד לרכב.

יש את כל הפירוט באתר :הזה

ורציתי לדעת האם למישהו יצא לראות/לשמוע את המכשיר הנ"ל בפעולה ברכב?

במידה וכן מה הם ההשפעות והרשמים בחיבור לסאב ובחיבור לסט קדמי?

תודה.

פורסם

הטכנולוגיה רשומה כפטנט של חברת WAVES שהיא חברה ישראלית. השוק העיקרי של החברה הוא האודיו המקצועי - אולפני הקלטות, הופעות וכו', אבל החברה מנסה להרחיב את מוצריה לכיוון המסחרי והחובבני יותר.

הרעיון שייך לפסיכואקוסטיקה - שינוי הדרך בה המוח מפענח את השמע, ולא איך שהוא באמת. לקריאה מעניינת:

http://en.wikipedia.org/wiki/Missing_fundamental

בקצרה, אפשר להפיק תחושה של באס מרמקול שאיננו מסוגל להשמיע באס כזה.

משמיעת דמו - האפט מאוד מרשים.

דוקא באוטו, יש אפשרות פיזית לשים רמקולים גדולים והגברה חזקה, ולכן הטכנולוגיה קצת פחות אטרקטיבית בעיניי (לעומת מקומות בהם מסיבות של מקום והספק, מסתפקים ברמקולים קטנטנים, כמו טלויזיות ומחשבים ניידים).

:turn-l:
פורסם

לא שמעתי את זה עובד ברכב, אבל כן שמעתי במחשב נייד ובטלויזיה - ובשני המקרים האפקט מאוד מרשים.

אני חוזר על הנקודה העיקרית - הרעיון הוא לפצות על הגברה חלשה, רמקולים קטנים ותחום דינאמי צר, באמצעות עיבוד אותות.

כשהרכיבים איכותיים, לא יהיה יתרון גדול למערכת.

פורסם

אתה לא חושב אבל שבחיבור מכשיר כזה לסט מקדימה (שיפיק באס פסיכואקוסטי) תגרום לתחושת במה קדמית הרבה יותר טובה

ובכך יהיה אפשר לתת לסאב מאחורה עוד קצת מיץ?

פורסם

החומרה היא חלק מהסיפור, אבל לא כולו. כדי להפיק תועלת מ- DSP צריך מומחה אקוסטיקה שיבצע את הכיוונונים לאלגוריתמים שמבצע ה- DSP (ויש יותר מה - MaxxBass). בלי זה, מכשיר ש"מכוון מהמפעל" או בעצם מכוון ל"ממוצע" או לא מכוון בכלל, לא יועיל הרבה. שילוב של באס עם הרמוניה חסרה, ומאחור באס אמיתי, עלול להשמע בסוף מוזר או מלאכותי (לא מנסיון). אם זה חשוב לך, אני יכול להתייעץ עם מהנדס, לשעבר מ- WAVES.

פורסם

שוחחתי קלות עם המהנדס.

הייתרון העיקרי של מקסבאס ברכב, הוא יכולת קבלת באס חזק מסאב שקטן פי 8 בנפח (חצי מכל מימד) ובחצי ההספק החשמלי (עבור אותה עוצמת שמע). עוד יתרונות הם הקטנת הרעידות (התדר הבסיסי הוא כפול) - ומשהו שיכול להחשב אצלכם כחסרון (?) - פחות רעש זולג החוצה מחוץ לרכב.

הבעייה העיקרית היא שהכל צריך לבוא בחבילה - האלגוריתם מתואם לסאב ספציפי של WAVES.

פורסם

יצא לי לעבוד עם מקסבסס. מקצועי. לא פלגאין@@ מכשיר פיזי.

והתוצאה היתה מרשימה למדיי.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...