Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה משליך מפיזיקה 1 על החיים האמיתיים, ועוד מסיק מזה מסקנות שגויות בתחומים הכי חשובים ובטיחותיים שיש.

זה שולל את 2 הפסקאות הראשונות בתגובה שלך, ועונה על השאלה בפסקה השלישית.

לגבי הפסקה הרביעית, כל עוד אתה לא עומד על הבלם הכל טוב.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לוקח גם לוקח. אבל מצד שני - הבלימה החזקה משחררת הרבה יותר חום מהבלימה החלשה והארוכה. אז בממוצע אותו חום אמור להתפתח בסופו של דבר כי אותו קירור שאתה מדבר עליו קורה כל הזמן, גם כשאתה בולם וגם כשלא, מאזן האנרגיה נשמר בכל מקרה - אותו סכום אנרגיה מושקע בבלמים ואותו קירור מתרחש בשני המקרים. אני בכלל לא בטוח שזה שונה, בטח לא באופן מאד משמעותי,

אבל זה רק תחושתית, אני לא לגמרי בטוח. אולי יש פה פיזיקאים יותר רציניים ממני שיכולים להעריך או שצריך פשוט לנסות בשטח בצורה מדעית.

כשאני בולם הפרט היחיד שממשיך להתקרר זה הדיסק, וגם זה לא באופן מושלם כי הוא מקבל חום כל הזמן מהרפידה. כך שהקירור של הדיסק לא מושלם ופגום, הרפידה ממשיכה להתחמם, הנוזל ממשיך להתחמם ומרחיב את הצינורות - כך בדיוק מטגנים בלמים. החישוב שלך נכון לתיאוריה בלבד. השוני הוא שמיים וארץ. אני לא אומר לך לנסות את זה פשוט כי זה מסוכן, אבל תבין את ההיגיון שבדבר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לגבי השטיח, אם אני לא טועה היה ריקול לכל הגרנדיסים ללא קשר לשנת יצור.

התאונה אמנם קרתה בגלל בלמים שחוקים אבל תאר לך שהשטיח נתפס בדוושת הגז והאיץ את הרכב בלי יכולת שליטה?

אם הוא לחץ על דוושת הגז והיא נתפסה, אפשר ללחוץ על הבלמים והרכב יעצור.

אם היתה לו בעיה בבלמים, למה ללחוץ על דוושת הגז?

בקיצור, יש פה כשל לוגי בקשר בין השטיח לתאונה הזאת.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

שמע, כשאתה על 100 קמ"ש +- (המהירות שאני מאמין שהרכב היה בה בהתחלה) ואז דוושת הגז נתקעת, אתה מגיע תוך מספר שניות לא גדול ל 150 ואפילו יותר. האוטו חזק.

לחיצה על בלם כשהרכב ממשיך להאיץ לא תאיט אותו משמעותית וזה מנסיון מר שהיה לי באותה סיטואציה בדיוק.

השטיח נתקע ולמזלי הייתי לבד על הכביש. האוטו כמעט ולא עצר כשהמנוע בפול גז והתחלתי לבעוט בדוושת הגז בטירוף תוך מישוש עיוור עם היד כדי למשוך את השטיח לאחור.

אני לא יודע מה היה קורה אם הייתי בסיבוב למשל...

לכן העליתי את ההשערה הזאת שיכולה להיות טובה או לא כמו כל אחרת.

פורסם
אני מדבר על נהיגה סטנדרטית בלבד. ברור שאם מישהו ירד את הר תבור כשהוא לוחץ על הבלמים עד למטה, לא בטוח שהוא יגיע למטה שלם.

נהגתי בהרבה מכוניות ולאו דווקא נהיגה קיצונית או ספורטיבית וחוץ מדיהו לאנוס לא נתקלתי ברכב עם בלמים שמגיבים כך בנהיגה מנהלתית אם כי מהירה.

גם בתרחיש פחות קיצוני משתיארת, נהג לא מיומן יכול להביא את הבלמים למצב לא שמיש. וזה חמור פי כמה כשמדובר ברכב כבד מלכתחילה, עם מוניטין ברקסים בעייתי משהו. זה בלי להזכיר חריגה ממשקל מותר, אם היתה, עקב ה2 נוסעים אקסטרה.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם
כשאני בולם הפרט היחיד שממשיך להתקרר זה הדיסק, וגם זה לא באופן מושלם כי הוא מקבל חום כל הזמן מהרפידה. כך שהקירור של הדיסק לא מושלם ופגום, הרפידה ממשיכה להתחמם, הנוזל ממשיך להתחמם ומרחיב את הצינורות - כך בדיוק מטגנים בלמים. החישוב שלך נכון לתיאוריה בלבד. השוני הוא שמיים וארץ. אני לא אומר לך לנסות את זה פשוט כי זה מסוכן, אבל תבין את ההיגיון שבדבר.

אוקיי, בוא ננסה באופן תאורטי להגדיר ניסוי כזה, איך היית בודק את זה בצורה מדעית כשלרשותך רכב אחד שקשה מאד להביא אותו למצב של 'טיגון' בלמים, גם כשרוצים, וירידה אחת תלולה ודי ארוכה (לצורך העניין כביש 705 מהאונ' לנשר נראה לי מתאים).

תהיה רגוע שאני כשיר להתמודד עם הסיכון שבעניין.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
שמע, כשאתה על 100 קמ"ש +- (המהירות שאני מאמין שהרכב היה בה בהתחלה) ואז דוושת הגז נתקעת, אתה מגיע תוך מספר שניות לא גדול ל 150 ואפילו יותר. האוטו חזק.

לחיצה על בלם כשהרכב ממשיך להאיץ לא תאיט אותו משמעותית וזה מנסיון מר שהיה לי באותה סיטואציה בדיוק.

השטיח נתקע ולמזלי הייתי לבד על הכביש. האוטו כמעט ולא עצר כשהמנוע בפול גז והתחלתי לבעוט בדוושת הגז בטירוף תוך מישוש עיוור עם היד כדי למשוך את השטיח לאחור.

אני לא יודע מה היה קורה אם הייתי בסיבוב למשל...

לכן העליתי את ההשערה הזאת שיכולה להיות טובה או לא כמו כל אחרת.

ממש מוזר מה שאתה מתאר, עשיתי את הניסוי הזה בעבר בקורולה וגם לאחרונה בפוקוס - אין שום בעיה לעצור רכב שמאיץ בפול גז עם ברקסים שמישים, ניסיתי את זה בירידה, על 140 בפול גז ועצרתי בלי בעיה (כמובן שלא במרחק הרגיל, אבל לא משהו היסטרי).

כמובן שצריך להיות החלטי על הבלם כדי שהוא באמת יעצור.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

יש הבדל גדול כשאתה עושה את זה וכשזה מפתיע אותך בפעם הראשונה.

כשאתה מנסה לבלום ובמקום זה אתה מקבל זינוק מהיר קדימה, לוקח לך כמה שניות להבין מה בכלל קורה ואז אתה כבר במהירות מ-א-ד גבוהה.

אני לפחות לא הצלחתי להאיט מספיק מהר.

פורסם

טוב, אז ניסיתי עכשיו - בכביש 105, לאורך 4 ק"מ, מצומת דניה האצתי ל-100 קמ"ש, שמתי הילוך 6, בסיבוב הראשון האטתי ל-80 ונשארתי עם רגל על הבלם כל הדרך למטה, שמרתי על מהירות 80 בדיוק, הרמזורים חייכו אליי בירוק והתנועה הייתה דלילה אז לא היו אירועים לא צפויים. הייתה דרושה בלימה עדינה מאד רוב הזמן, מדי פעם לחיצה קצת יותר חזקה. וזה שיפוע שהוא הכי תלול שמותר לסלול בכביש של 70 קמ"ש, כ-9% שיפוע.

למטה בלמתי בצורה מיידית ברמזור האחרון, בלי שום תחושה שונה בדוושה או בעוצמה. יצאתי לבדוק - אין עשן, והבלמים והג'נטים לא הקרינו חום גבוה במיוחד (וזה לעומת היום יום כשאני יורד מהר ולא בולם כמעט, אבל כשאני בולם זה ממהירות גבוהה וחזק, אז אני מגיע למטה עם בלמים חמים מאד אבל עדיין מתפקדים).

אז לא ממש 'טיגנתי' את הבלמים וזאת באמת אחת הירידות הארוכות והתלולות שיש. מצד שני גם הייתי ברכב פרטי בלי נוסעים נוספים.

מסקנות ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

איזה רכב (חוץ מהעובדה שאתה משועמם ומסוכן)?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תפסיק להיות יפה נפש, אני לא מסוכן לאף אחד, יש לי מספיק ניסיון והכשרה בנהיגה מתקדמת ומצבי חירום.

הרכב זה פוקוס חדשה 2 ליטר.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני האחרון שיתחסד או יהיה יפה נפש, תאמין לי.

זה עדיין מסוכן. פוקוס לא ידועה כרכב עם בלמים חלשים ביחס. לעומת זאת במשך 5 שנים וכ-100,000 ק"מ הייתה לי 146 1.6. דיסקים קדמיים לא מאווררים ותופים מאחורה. בכביש 705, אם לא הקפדתי על בלימה קצובה ושימוש נכון בהילוכים, היו מתחממים מאד מהר (ונסעתי שם דרך קבע - למדתי אז באוניברסיטה). אם הייתי עושה מה שעשית, בוודאות הייתי משחזר (בעצם, מקדים) את המשפחה על הגראנדיס.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הבלמים בפוקוס החדשה באמת מעולים ועמידים יותר מכל מה שהיה לי קודם, בגלל זה אמרתי שנראה לי שאני לא אוכל להגיע למצב של עישון שלהם בנהיגה מנהלתית, כשבנהיגה ספורטיבית הם מחזיקים מעמד יפה.

אבל בכל מקרה - אם הטענה הזאת הייתה נכונה - הייתי מצפה לפחות להרגיש חום מוקרן מהגלגלים ברמה מורגשת, וזה לא היה קרוב לזה, ממש לא הזיז להם.

לעומת זאת בניגוד למה שאמרת על בלימה והאצה בין הסיבובים - במקרה כזה הם בהחלט מתחממים משמעותית יותר מאשר בבלימה אחידה בלי האצה. אז שוב אני אומר - העניין הזה לא כזה מובהק וברור.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לדיסקים/רפידות מועברת אותה אנרגייה בין אם מתבצעת בבלימה חזקה וקצרה או בלימה חלשה וארוכה, עד כאן זה נכון. אלא שפיזור החום מהדיסקים/רפידות תלוי בהפרשי הטמפרטורה בינם לבין טמפרטורת האוויר. בבלימה חזקה וקצרה מתפתח חום רב שנספג מהר יותר ע"י האוויר כאשר הבלימה מסתיימת, בלימה חלשה וארוכה טמפרטורת הדיסקים/רפידות נמוכה יותר (לפחות בהתחלה) והחום מיוצר כל הזמן כך שטמפרטורת הדיסקים/רפידות יורדת לאט יותר (אם בכלל)

פורסם

כל רכב בעל בלמים במצב סביר ("לא מושלם", לא "כמו שיצאו מהמפעל", אפילו לא "טוב" - סביר) יעצור בבלימה החלטית גם כאשר הוא בפול גז ואפילו בשיפוע קל וללא קשר למהירות, כמות המומנט הזמין, ההילוך או סוג ההנעה. בכל רכב - הבלמים חזקים לפחות פי 4-5 מהמנוע.

מה שכן, בלימה חלשה מדי (ייתכן עקב ירידה בלחץ בבוסטר במצב כזה במנוע בנזין) בהתחלה תגרום לחימום הרפידות ויתרה מכך - להתפזרות החום אל הגלגלים ואל שאר מערכת הבלימה - ולכן תגרום לדעיכה שאולי תמנע עצירה "מוחלטת" של המכונית, בעיקר אם המכונית בהילוך נמוך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...