Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חן - נראה לי שערבבת שני נושאים. הבדיקה שעשיתי ומה שחיים התייחס אליו זה בלימה במדרון בלי גז - האם עדיף בלימות קצרות וחזקות מדי פעם או בלימה חלשה ומתמשכת. הסיפור של בלימה עם דוושת גז תקועה זה משהו אחר..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקיי.

בכל מקרה - עדיפות בלימות יחסית קצרות (כ-5-6 שניות) שבהן החום אמנם מצטבר במידה דומה, אך אינו מספיק להתפשט מעבר לדיסק והקליפר. בבלימה ממושכת אותו החום יגיע גם לחישוקים, הצמיגים, צינורות הבלמים ואפילו המשאבה המרכזית. אפילו בבלימה ממושכת ועדינה בירידה מדרך מהירה (למשל) אפשר לנהוג בדרך כזאת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני מבין את ההיגיון, וזה גם מה שאני חשבתי בעיקרון, אבל אני לא רואה את זה קורה בפועל, איך אתה מסביר את זה שירידה תלולה של 4 ק"מ עם רגל על הברקס בהילוך שישי לא יצרה חימום משמעותי בכלל ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

תלוי ברכב. היום מערכות הבלמים חזקות, ואפילו מאוד! זכור לי, לדאבוני, כיצד אבא שלי ירד בירידות אחרי עובדה לאילת על הבלמים (המכונית היתה אוטומטית ולא ידנית כהרגלו ולכן הוא לא עשה שימוש בהילוכים שבתיבה - בניגוד לעצתי) ולמרות העומס ומזג האוויר החם - לא נגרמה דעיכה רצינית. אף על פי כן כל נהג חייב להוריד להילוך נמוך שבו הוא ישלוט ברכב בעזרת דוושת הגז ולא הבלמים, בדיוק כמו שהוא רגיל בישורת.

במקרה אחר, אגב, המשאית הקודמת של אבי סבלה מאבדן לחץ במערכת הבלמים (אם אני לא טועה - בולם שיושב מתחת למושב הנהג פשוט ביתר צינור ליד חיישן ה-ABS) ואף על פי כן - בנהיגה שקולה ושימוש בתיבת ההילוכים הידנית - הוא הצליח לנהוג בבטחה למקום בטוח ולקרוא לשירותי הדרך, ובכל מקרה - לא איבד את כל עוצמת הבלימה בבת אחת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

באחת התגובות לכתבה צוינו 2 דברים שאם הם נכונים, הם מטרידים מאד.

1. מדובר ברכב שעלה לכביש לאחר שיקום מתאונה קשה

2. בלם היד נמצא עם כבל קרוע.

פורסם

לא שמעתי שהרכב שוקם מתאונה, דובר על זה חוץ מטוקבקים?

יתכן שכבל בלם היד נקרע בזמן הנסיונות לעצור, ויתכן שלא. אם הרכב לא היה עולה באש, אני מאמין שניתן היה לדעת את זה בוודאות.

אותי מטריד שהשיחה למוקד החירום נמשכה 4 דקות!

ריבונו של עולם, 4 דקות. אפשר להפעיל את כל קור הרוח שבעולם. לא מדובר בירידה רצופה (סדום). נניח שנתקעה דוושת המצערת.

מה עם שילוב להילוך סרק?

זגזוג בעליות?

כניסה מבוקרת במכשולים?

פורסם

בחלק מהתיבות יש טיפטרויק: וניתן לבחור הילוך באופן ידני, ממש כמו גיר רגיל (גם בתיבות הרובטיות רק ששם זה באמת גיר רגיל)

ובחלק אחר מהתיבות יש 1-2-3 - עליך לבחור בהילוך המתאים בירידה, ואפילו הנמוך ביותר בהתאם לתנאי הדרך, כך שהמנוע והתיבה יקבלו את העומס - ולא הברקסים כמו אלה שיורדים בים המלח , ולוחצים על הברקס לאורך כל הירידות... שלא לצורך.

לחיצות קצרות ועדינות על הברקס - יספיקו.

לגבי המקרה -

חבל שהחוק לא מתיר לנו לשדרג את מערכת הבלמים כהלכה.

פורסם
מעניין אם החברה הסלולרית יכולה לבדוק את מיקום הפלאפון ממנו התקשרה המשפחה למוקד, וכך להעריך את מהירות הנסיעה הממוצעת.

הכול אפשרי, השאלה הנשאלת האם נחוץ לחפור בכיוונים שלא יעזרו במאומה בחקירה הטכנית של גורמי התאונה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...