Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר והאוטו עכשיו שר את שיר הסיום אצלי, אין לי כח להתעסק עם זה.

חוץ מלקטר בפורום, אני מציע שתפנה למשטרת ישראל ותדווח לצוות החקירה על ה"תהיות" שלך.

אם כדבריך יש בדגם זה בעייה מערכתית - יש לך חובה מוסרית לפעול.

חלק מקריאות השרות (recall) בעולם הרכב, נכתבו בדם.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ומה היצרן יגיד לך ?

"כן, היה לנו סטוק של בלמים של לנסר, אמנם הם קצת חלשים למשקל ולהספק של גרנדיס אבל המהנדסים בדקו ואמרו שב99% מהמקרים זה יהיה בסדר, אז שמנו והנה הרוב בסדר".

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני חושב שכל רכב משפחתי סטנדרטי יטגן את הבלמים אם ינהגו בו לא נכון בירידה. אין מה לעשות בירידות תלולות צריך כמה שפחות לגעת בברקס ובעיקר להשתמש בבלימת מנוע, כלומר להתאים מראש את ההילוך הנכון למהירות שתהיה בטוחה מספיק לירידה.

עריכה: עם זאת אני מקבל שיש רכבים שבהם יש בעיה כלשהי מהמפעל - למשל מיצובישי כריזמה מנסיון. ברכבים כאלה העניין הופך יותר משמעותי.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

זה ממש לא נכון, רכב שיש לו בלמים טובים צריך לעמוד בזה.

לדוגמה - הירידות מהאוניברסיטה לנשר, כביש מאד ארוך ותלול עם סיבובים, שאני ממש לא משתמש בו בבלימת מנוע, אלא אפילו מאיץ בין סיבוב לסיבוב ובולם כשצריך לפני הסיבובים - והבלמים מחזיקים בלי שום בעיה יום יום.

כנ"ל לגבי הירידות של בית אורן, או הכביש הישן מעוספיה לנשר. כולם מאד תובעניים לבלמים בנהיגה ספורטיבית, ואכן רכבים עם בלמים מעפנים מתחילים לעשן בסוף, רכב עם בלמים איכותיים מחזיק יפה (לצורך העניין פוקוס חדשה, קורולה, ומזדה ספיריט עמדו בזה יפה מאד על בסיס יומי. שברולט ויונט נפחה את בלמיה בנסיון הראשון...).

אגב - דווקא רפידות תחליפיות בקורולה (תוצרת REMSA), היו מחזיקים יותר מאשר המקוריים של טויוטה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בעצמך אמרת - אתה בולם לפני הסיבובים ומאיץ ביניהם. בזמן הזה הם מתקררים די הצורך. אם לרכב על הבלמים כל הזמן, גם ב-R8 אפשר לטגן אותם לכדי חוסר יכולת בלימה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ומה היצרן יגיד לך ?

"כן, היה לנו סטוק של בלמים של לנסר, אמנם הם קצת חלשים למשקל ולהספק של גרנדיס אבל המהנדסים בדקו ואמרו שב99% מהמקרים זה יהיה בסדר, אז שמנו והנה הרוב בסדר".

גראנדיס זה לא סוג של גירסת סטיישן ללאנסר?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
חוץ מלקטר בפורום, אני מציע שתפנה למשטרת ישראל ותדווח לצוות החקירה על ה"תהיות" שלך.

אם כדבריך יש בדגם זה בעייה מערכתית - יש לך חובה מוסרית לפעול.

חלק מקריאות השרות (recall) בעולם הרכב, נכתבו בדם.

העליתי בפייסבוק של משטרת ישראל משהו הרבה יותר פשוט ממה שאייל כתב- את סריקת רשיון הגרנדיס שלי עם מספר המקומות, שסותרת את דברי המשטרה.

הם לא טרחו להגיב, אז אתה חושב שיצליחו להגיב למה שאייל כותב, שזה כבר ממש דורש הבנת הנקרא ולא רק ש 6+1

פורסם

אייל,

איך שאמרו ברדיו/טלוויזיה שהרכב היה גראנדיס - ישר נזכרתי בשירשור שלך לגבי הגראנדיס ובלמיה.

גם אני חווה תופעות מוזרות באאוטלנדר שלי (נרכשה חדשה מהיבואן):

1. שריקות מהברקסים בעצירה ובנסיעה לאחור - עם הרפידות והדיסקים המקוריים. - השריקות התחילו בקילומטרז די נמוך.

2. אחרי 9 חודשים ו7000 קילומטר בלבד. החליפו רפידות (מקוריות כמובן) וחרטו את הדיסקים.

- לפני החריטה נמדד עובי הדיסקים 23.2 מילימטר (בדיסק חדש מהקופסא יש 24 מילימטר) כך שירידה די משמעותית בתקופה קצרה. - הדיסקים לא התעוותו.

3. אחרי נסיעה של 100 קילומטר השריקות חזרו.....

במוסך טוענים שהמחלה של האאוטלנדרים + הגרנדיסים היא דיסקים שמתעוותים.

לטעמי הדיסקים קטנים מידי ולא מתאימים למסת הרכב.

פורסם
זה ממש לא נכון, רכב שיש לו בלמים טובים צריך לעמוד בזה.

לדוגמה - הירידות מהאוניברסיטה לנשר, כביש מאד ארוך ותלול עם סיבובים, שאני ממש לא משתמש בו בבלימת מנוע, אלא אפילו מאיץ בין סיבוב לסיבוב ובולם כשצריך לפני הסיבובים - והבלמים מחזיקים בלי שום בעיה יום יום.

כנ"ל לגבי הירידות של בית אורן, או הכביש הישן מעוספיה לנשר. כולם מאד תובעניים לבלמים בנהיגה ספורטיבית, ואכן רכבים עם בלמים מעפנים מתחילים לעשן בסוף, רכב עם בלמים איכותיים מחזיק יפה (לצורך העניין פוקוס חדשה, קורולה, ומזדה ספיריט עמדו בזה יפה מאד על בסיס יומי. שברולט ויונט נפחה את בלמיה בנסיון הראשון...).

אגב - דווקא רפידות תחליפיות בקורולה (תוצרת REMSA), היו מחזיקים יותר מאשר המקוריים של טויוטה.

א. מה שרומן הגיב לך.

ב. דובר על נהיגה מנהלתית לא ספורטיבית.

ג. כשילכו לך הבלמים, ובסופו של דבר בשימוש תובעני יום-יומי זה לא ייקח הרבה זמן, אתה תגלה פתאום שאין ברירה אלא להשתמש בבלימת מנוע, ואפילו בלם יד חס וחלילה. וזה לא בצחוק.

כל החוכמה היא מראש להשתמש בבלימת מנוע כך שתרד את הירידה במהירות סבירה עם מינימום ברקס.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם
אני יודע שיש שרשור שעוסק בתאונה.

אני עוסק ברכב.

אני נוסע ברכב כזה קרוב לשנתיים ו 80K ק"מ.

אני חייב לציין שהבלמים ברכב הזה הם מנסוג הגרוע שפגשתי ברכבים.

ונסעתי בהרבה.

הבלמים מאבדים מכוחם ואת מרבית יכולת הבלימה שלהם לאחר לחיצה או שתיים חזקות בלבד.

בעיקר כשהרכב מלא נוסעים ומטען. אבל לא רק.

שתי לחיצות נמרצות ואתה מרגיש שההגה מתחיל לרעוד בידיים כאילו הגלגלים מתפרקים. והלחיצה השלישית או הרביעית כבר בקושי משפיעה.

ואז אתה מוצא את עצמך בבעיה.

יש לציין שהכנסתי את הרכב למוסך 3 פעמים 3 פעמים הוחלפו רפידות וצלחות בילום ושום דבר לא השתנה.

הבנתי מהמוסך ש"ככה זה עם הרכב הזה".

בנוסף - היה ריקול להחלפת שטיח הנהג כי הוא נתפס בדוושת הגז.

אני אישית הייתי צריך לבקש מספר פעמים עד שהחליפו לי אותו. מי יודע אם ברכב הזה השטיח הוחלף?

אם הבעיה הזאת באמת ידועה, נותר לי רק לחשוב בזוועה מה הרגיש הנהג כשגילה שהבלמים שלו הפסיקו לתפקד.

שמע, אין בבעלותי גרנדיס אבל עברו תחת ידי לא מעט כאלו כולל רכבים עם ק"מ גבוה ולא נתקלתי בבעית בלמים כמו זו שאתה מתאר.

תסכים איתי שנסועה של 80K בפחות משנתיים זה לא מעט וזה בכלל לא דומה לשימוש סטנדרטי ברכב? אם אני זוכר אתה גר באזור הררי (ירושלים, לא?) והרכב הוא רכב ליסינג. יש לי משום מה הרגשה (אני מסייג, רק הרגשה) שאם הרכב היה פרטי שלך הוא היה ננהג אחרת ושרידות הבלמים בהתאם. כמו הסיפור שלך יש 1000 סיפורים על כל רכב אחר שהוחלפו לו בלמים בתדירות גבוהה בגלל אופי השימוש בו.

לגבי השטיח- לא מדובר בריקול של הצרן אלא בהחלפה שבוצעה לחלק מהשטיחים שצורפו לרכב (רק בשנת 2011 כמדומני) וזאת בגלל שבמקרים מסויימים השטיח הפריע לדוושת התאוצה. מה שעשו זה לעגן אותו עם שני ווים לרצפת הרכב. אין קשר לתאונה הזאת כי כאן היו בעיות בבלמים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני לא יודע אם אני יוכל לעזור לכם אבל אולי לתת קצה חוט.

לאבי יש האנטר,בזמנו בטיפול החליפו לו רפידות,כשהוא נסע עם הרכב במשך שבוע הבלמים הרגישו לו אחרת לרעה כמובן,הוא חזר למוסך ואמרו לו שהכל בסדר,לאחר זמן מה הוא חזר שוב למוסך ובדקו והחליפו רפידות,ושוב הבעיה חזרה,בנתיים לרכב היה יוצא מהגלגלים הקדמיים מין צבע שחור כזה ודביק,שהמוסך אמר שהשתין לנו כלב על הג'אנט,לא מספיק שזה באמת היה נראה מסריח כל הקטע הזה אלא גם אומרים לנו שכלב השתין על הג'אנט זה ביכלל מעצבן,לאחר שוב כמה זמן אבי חזר למוסך ורב עם בעל המוסך,בעל המוסך התקשר לכלמוביל והסביר לו את העניין,אבי קיבל רפידות חדשות מקוריות,בלי תשלום.

ומאז כל ההאנטרים מקבלים שוב את הרפידות המקוריות.

התופעות של הרפידות תוצרת צרפת היו כך:

נוזל דביק ושחור כזה שנדבק לג'אנטים הקדמיים(כי בהאנטר יש דיסק רק מקדימה ותוף מאחור)

הרפידות נשחקו בקצב מטורף,ואנחנו לא גרים באזור הררי עם עליות וירידות.

לדעתי אתם(בעלי הגרנדיס והאאוטלנדר צריכים לבדוק אם קיים אצלכם סיפור דומה כמו אצלנו)

לפי מה שהבנתי המקרה של הבעלים עם הגרנדיס בתאונה היה גר בצפת,ואם לנו שאנחנו גרים במישור החוף הרפידות הלכו בכזו זריזות אז למשפחה בצפת שהרכב כנראה חווה כל יום ירידות תלולות לא היה סיכוי.

מקווה שתצליחו למצוא קצה חוט לפתירת הבעיה

פורסם

א. זה ממש לא נכון - נהיגה ספורטיבית תחמם את הבלמים עוד יותר מאשר נהיגה מנהלתית עם בלימה חלשה ורצופה.

הסיבה היא חישובי אנרגיה בסיסיים.

ניקח למשל מקרה של ירידה מגובה 100 מטר ל-0, מהירות התחלתית 100 קמ"ש, ובסוף עצירה ברמזור.

יש 3 סיבובים בדרך שצריך לקחת ב-60 קמ"ש.

נאמר שהנהג המנהלתי רוצה לרדת ב-60 קמ"ש את כל הירידה ולשם כך הוא לוחץ באופן רציף על הבלם, ובסוף עוצר (בתקווה).

סך כל האנרגיה שהייתה צריכה להתבזבז בחום דרך הבלמים היא האנרגיה הפוטנציאלית של הרכב בהתחלה, פלוס האנרגיה הקינטית שלו.

הנהג הספורטיבי לעומת זאת, רוצה לרדת כמה שיותר מהר ולא אכפת לו לבזבז דלק וברקסים.

הוא יורד ב-100 מהתחלה, מאיט נקודתית ל-60 בסיבובים ומאיץ ביניהם שוב ל-100.

כמה אנרגית חום צריכה להתבזבז ? מה שהיה לנהג המנהלתי, פלוס מה שהושקע בדלק כדי להאיץ את הרכב בין הסיבובים.

אז זה יותר חום בוודאות.

אני יודע שדובר על נהיגה מנהלתית ולא ספורטיבית, בכוונה הבאתי דוגמה לנהיגה עוד יותר תובענית לבלמים שגם בה לא אמורים להגיע למצב של חוסר בלימה.

נשאלת השאלה, שעליה אני לא בטוח מה התשובה - אם כדאי לנהג המנהלתי לבלום לסירוגין או באופן רציף (עבור אותה בלימת מנוע, שנאמר שהשיפוע דורש בלימה בכל מקרה).

תאורטית אותה אנרגיה צריכה להספג בבלמים, אז לכאורה זה לא ממש משני, אבל אני לא בטוח שזה נכון בפועל, צריך לבדוק את זה.

ולעניין הדאגה שלך לי אישית - הסר דאגה, אני עושה את זה יום יום במשך הרבה שנים ועל הרבה רכבים, אני יודע לזהות דעיכת בלמים הרבה לפני שהיא הופכת למסוכנת, ומאט בהתאם. כמו שאמרתי - ברכבים עם בלמים טובים - אני לא מגיע למצב כזה, גם בנהיגה מאד אגרסיבית.

כנ"ל לגבי שחיקת רפידות הדרגתית.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אתה לא לוקח בחשבון את זה שבנהיגה מנהלתית עם בלם לחוץ הרפידה נשארת צמודה לדיסק ואף אחד מהם (כולל לא הנוזל והצינורות) לא מתקרר, בעוד בנהיגה ספורטיבית לאחר הבלימה יש לכל המערכת זמן להתקרר. זה בדיוק ההבדל בין תיאוריה למעשה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לוקח גם לוקח. אבל מצד שני - הבלימה החזקה משחררת הרבה יותר חום מהבלימה החלשה והארוכה. אז בממוצע אותו חום אמור להתפתח בסופו של דבר כי אותו קירור שאתה מדבר עליו קורה כל הזמן, גם כשאתה בולם וגם כשלא, מאזן האנרגיה נשמר בכל מקרה - אותו סכום אנרגיה מושקע בבלמים ואותו קירור מתרחש בשני המקרים. אני בכלל לא בטוח שזה שונה, בטח לא באופן מאד משמעותי,

אבל זה רק תחושתית, אני לא לגמרי בטוח. אולי יש פה פיזיקאים יותר רציניים ממני שיכולים להעריך או שצריך פשוט לנסות בשטח בצורה מדעית.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
אני חושב שכל רכב משפחתי סטנדרטי יטגן את הבלמים אם ינהגו בו לא נכון בירידה

אני מדבר על נהיגה סטנדרטית בלבד. ברור שאם מישהו ירד את הר תבור כשהוא לוחץ על הבלמים עד למטה, לא בטוח שהוא יגיע למטה שלם.

נהגתי בהרבה מכוניות ולאו דווקא נהיגה קיצונית או ספורטיבית וחוץ מדיהו לאנוס לא נתקלתי ברכב עם בלמים שמגיבים כך בנהיגה מנהלתית אם כי מהירה.

במוסך טוענים שהמחלה של האאוטלנדרים + הגרנדיסים היא דיסקים שמתעוותים.

בדיוק מה שאמרו לי גם. בינתיים בכל טיפול הוחלפו או נחרטו הדיסקים.

תסכים איתי שנסועה של 80K בפחות משנתיים זה לא מעט וזה בכלל לא דומה לשימוש סטנדרטי ברכב? יש לי משום מה הרגשה (אני מסייג, רק הרגשה) שאם הרכב היה פרטי שלך הוא היה ננהג אחרת ושרידות הבלמים בהתאם.

לגבי השטיח- לא מדובר בריקול של הצרן אלא בהחלפה שבוצעה לחלק מהשטיחים שצורפו לרכב (רק בשנת 2011 כמדומני) וזאת בגלל שבמקרים מסויימים השטיח הפריע לדוושת התאוצה. מה שעשו זה לעגן אותו עם שני ווים לרצפת הרכב. אין קשר לתאונה הזאת כי כאן היו בעיות בבלמים.

כספר, בוא נגיד את זה ככה. אני לא נהג ליסינג הייטק ממוצע. באמת שלא.

האוטו שלי עובר שטיפה חיצונית ופנימית פעם בשבוע ב 70 שקל.

התנהגות חוליגנית עם רכב שהוא לא שלי מנוגדת לעקרונות שלי.

לא היתה תאונה אחת ברכב למעט שתי פגיעות חניה של נבלות שטופלו על ידי ועל חשבוני.

אני מקפיד לטפל ברכב בזמן וכל תקלה הכי קטנה זוכה להתייחסות.

אני מתייחס לרכב כאילו הוא רכושי הפרטי.

יותר מזה. החברה בה אני עובד מממנת לי את הרכב. חונכתי לשמור על רכוש הזולת ובעיני זהו רכוש הזולת אשר הפקיד אותו בידי לצורך שימוש סביר.

אחרי שהבהרנו את זה, בוא נמשיך ונגיד שהתופעות שפירטתי קורות בנהיגה מנהלתית סטנדרטית אם כי מהירה יחסית. עדיין לא מדובר בהתגרזנות בסדום ערד או הרמות הנדבריק בסיבובים בכבישים ציבוריים.

לדעתי הרכב הזה כשל בתחום הבלימה ויש לי מספיק רכבים מהסגמט כדי להשוות באותם תנאי נסיעה פחות או יותר.

פורד גלקסי, פורד SMAX, מזדה 5, סיטרואן C4, שברולט אורלנדו, קיה קרניבל והיו עוד כמה אבל לדעתי הבנת את העניין.

ׁ(אגב את כל הרכבים הנ"ל קיבלתי כרכבים חלופיים כשהרכבים שלי היו בטיפול והם שהו אצלי יותר מיום אחד כך שאני לא זורק דברים באויר (חוץ מהאורלנדו שלקחתי לנסיעה ארוכה מאד))

לגבי השטיח, אם אני לא טועה היה ריקול לכל הגרנדיסים ללא קשר לשנת יצור.

התאונה אמנם קרתה בגלל בלמים שחוקים אבל תאר לך שהשטיח נתפס בדוושת הגז והאיץ את הרכב בלי יכולת שליטה?

• תוכן חדש...