Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחר מספר התייעצויות בפורום ונסיון בהשכרה של ניסאן נוט, בתור טכנאי מחשבים שנוסע 23,000 ק"מ בשנה אני די סגור על שני הדגמים האלה.

הייתי מעוניין לשמוע חוות דעת ממי שנהג על שני הרכבים ו/או החליט לרכוש אחד מהם.

אזכיר שבמשך 12 שנים נסעתי על אלמרה, מאוד התלהבתי מהניסאן נוט והצריכת דלק שלה לפי מה שהבנתי לא רחוקה מניסאן נוט הישנה. בהנחה שהק"מ של שני הרכבים נמוך מלכתחילה, במי הייתם בוחרים?

היתרון הגדול שאני רואה להונדה הוא הסבה לגפ"מ שאינו מומלץ למנועי ניסאן, לעומת זאת יש לי נסיון קצר מאוד על הרכב ובהרבה ביקורות כתוב שהמתלים שלו לא נוחים ורכים כמו של הנוט.

עוד חיסרון בנוט הוא ירידת הערך הגדולה באופן יחסי בגלל שלא מכירים את הרכב המעולה הזה.

יותר מזה מבחינת חיסכון בדלק לנוט גלגלי מגנזיום - לג'אז בקרת אקלים מנוע קטן יותר וגיר רציף.

בקיץ החם שלנו אני מתכוון בכל מקרה להשחיר את החלונות האחוריים ולשים 3M Crystalline שקוף על השמשות בשביל לחסוך בדלק המבוזבז מהמזגן.

קניית ג'אז היברידית ירדה מהפרק כי בחישוב לא כלכלי לי תוספת המחיר בשביל הצריכת דלק אמיתית לא רחוקה מהשתיים האחרות (כ14 ק"מ לליטר).

פורסם

אתה מדבר על הסבה לגפ"מ של הונדה ג'אז? :roll: זה נשמע לי ממש רחוק מלהיות השקעה כלכלית...

(חוץ מהפוטנציאל לתקלות עתידיות) כשבנסיעה בינעירונית רגועה משיגים כ-18 ק"מ לליטר ובממוצע כללי 14-15 ק"מ לליטר.

וזאת בהנחה שהאוצר לא יטיל מס על גפ"מ...

פורסם

מבין השתיים הג'אז הרגישה לי יותר מרווחת מהנוט וגם יותר זריזה בתחילת האצה [כנראה בגלל הגיר הרציף].

שני הרכבים היו לא נוחים ואפילו מאוד.

מבין השתיים בגלל הגודל הפנימי,חסכון בתצרוכת הדלק והזריזות הייתי מעדיף את ההונדה.

אבל זה אני.

אגב במחירים האלו לא עדיף לך לקנות רכב יותר גדול אבל מאלו שהשוק מוצף [לדוגמא פוקוס\C4 \מאזדה 3 ?]

היתה אתמול כתבה בערוץ 10 שאנשים מוכרים את הרכבים האלו [רכבים פרטיים ] במחירים שהם בעשרות אחוזים מתחת למחירון ולו רק כדי להיפטר מהרכב שנתקעו איתו והמון חברות ליסינג מתחרות בהן [היתה דוגמה של C4 שאני לא זוכר שנה אבל המוכר מסר אותה במחיר מגוכח של 40K~ ].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

תודה רבה על התגובות הזריזות.

האמת שמהניסאן ממש התלהבתי, נסעתי בה שבוע והיא זריזה נורא כנראה גם כי אני רגיל לאופי הדוושות שלה מהאלמרה (כמובן שאין מה להשוות)

נסעתי איתה גם במהירות גבוהה בכביש 6 והיא הרגישה מצויין המנוע 1.6 מרגיש ממש טוב.

לגבי מערכת גפ"מ, קראתי המון ועשיתי המון שיקולים, 2 הרכבים הוסבו לגפ"מ באירופה אך בהונדה לא נרשמו מקרים של כשל בראש מנוע.

אני מחפש דווקא את הקטנות האלה, ממש התלהבתי מקוטר הסיבוב כיף לנהוג איתן, וכמובן החניות ליד משרדים ולקוחות פרטיים בתל אביב.

בנוסף גם 2-3 פעמים בחודש אני נוסע לטיולים ואני לא רוצה רכב כבד ונמוך מדי כמו הC4 פיקאסו למשל.

המג'יק סיטס בנוט ובג'אז ותאי האיחסון פשוט יכולים לעזור לי מאוד לסדר בחלקי החילוף הרבים שאני לוקח עימי.

לא ניסיתי לנהוג על מזדה או פוקוס האמת אבל מכונית שהיא 3.80-4 מטר אורך וקוטר סיבוב כזה גדול נכנסת לחניות קטנות בקלות.

מישהו יודע על מקום שאפשר להשכיר הונדה ג'אז לנסיון של מספר ימים?

פורסם

אגב ניסאן נוט של הארץ מיוצרת באנגליה, ביפן הנוט נמכרת עם מנוע 1.5 וגיר CVT עם צריכת דלק נמוכה מהג'אז כמה חבל שאין את הדגם הזה בארץ זה היה פותר לי את כל הספקות:)

• תוכן חדש...