Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב הוא פאסאט TDI 2004 130כ"ס שעבר 210K.

בשבוע האחרון יש לי איבוד מים (חצי ליטר ביום) אך לא ידוע לאן הם נעלמים - כלומר אין נזילה גלויה לעין.

היום בבוקר נתקלתי בתופעה מוזרה נוספת - עשן לבן בעמידה(בסרק) ואיבוד מים הפך לליטר ביום.

האם יש למישהו מושג לאן נעלמים המים (אני מניח שהם נכנסים למנוע איכשהו) ומה הקשר לעשן לבן בסרק?

תודה.

פורסם

כדי מאוד להמנע מלנסוע על הרכב, עדיף לגשת למוסך בהקדם לבדוק את התקלה כי איבוד מים יכול לנבוע מכמה סיבות, אחת מהן היא פריצה של אטם ראש מנוע כמו שכתב מעלי.

בדוק אם יש סימני "טחינה" על פקק מילוי השמן מנוע. וגש למוסך בהקדם.

Opel Adam S 2017

פורסם

אין מים בשמן ואין שמן במים.

אני חושש שהאבחנה שלכם נכונה(הגיוני) אך זה עדיין בשלבים ראשוניים(האדים התחילו רק הבוקר).

האם יש השערות נוספות?

בכל אופן אני אקח מחר בבוקר את הרכב למוסך.

• ספונסר פורום
פורסם

ברגע שיגמרו המים הרכב יתחמם, כנראה הקצב של הנזילה כרגע הוא איטי יחסית.

אני לא ממליץ לך לדחות את התיקון ולגשת למוסך כמה שיותר מהר כדי לטפל בבעיה לפני שיגרם נזק יותר חמור למנוע.

מאיזה אזור אתה? אשמח להמליץ לך על בעל מקצוע.

פורסם

תודה עזרה, אך הרכב כבר בדרך למוסך.

ראיתי בפורומים בחו"ל שהנזילה יכולה להיות גם מהקולר של ה-EGR או מהקולר שמן ולא מחייב שזה מהאטם של הראש, האם יש דרך לדעת זאת לפני פירוק הראש?

בנוסף, נניח שאכן זה כן האטם ראש מנוע, האם התיקון הוא פשוט פתיחת ראש החלפת אטם וסגירתו או שיש פעולות נוספות שמבצעיםבגלל שכבר פתחנו אותו?

האם ראש שנפתח (והוחלף אטם בלבד) פוגע באמינות המנוע, כלומר ידוע שמנועים כאלו מחזיקים 500K בלי לפתוח אותם האם לאחר ההחלפה הוא יחזיק עוד 300K לפחות כמו שהוא היה אמור( בהנחה שהרכב מטופל כמו שצריך)

תודה.

פורסם

הרכב היה היום במוסך והקולר של ה- EGR נוזל - כלומר נוזל הקירור נכנס למנוע עם האוויר שעובר דרך EGR וזו הסיבה לאדים שיוצאים מהאגזוז.

בכדי להיות בטוח ב100% שזה הקולר נותקו ממנו צינורות הכניסה והיציאה של המים (בוצע גישור ביניהם) ואני אבדוק אם יש ירידה במפלס המים + אדים מהאגזוז בימים הקרובים.

האם עצם ניתוק זרם המים שעובר בקולר ללא ביטול ה-EGR (כלומר עדיין עוברים בו גזים חמים) לא מסוכן למנוע או גורם לירידה בביצועים? אם התשובה היא לא אז למה יש קולר לEGR?

תודה

פורסם

קולר EGR - נועד על מנת לצנן את הגזים השרופים שבסופו של דבר יגיעו אל תא השריפה ויורידו את טמפ הבערה ואת ה NOXים.

שימושי ביותר במיוחד במנועי דיזל הפועלים בעודף אוויר ובינהם חמצן אשר הופך ל NOX בטמפ של כ 2000 מעלות צלסיוס בריאקציה עם החנקן באוויר.

כאשר אתה מקרר את הגזים השרופים אתה יכול להכניס נפח גדול יותר של גז לאותו חלל (צפיפות).

יתכן שתדלק מנורה ( בדוק מנוע ) שתאפיין בעיה עם ה EGR חוץ מזה לא יגרם נזק.

• תוכן חדש...