Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שמצחיק אותי כל פעם מחדש הוא שכל מי שטוען שהלאון היא ההצעה הכי טובה כיום בשוק במחיר ה"ל, מתייחס א-ך ו-ר-ק למנוע שלה ותו לא. פרט למנוע, במה היא יותר טובה מהפוקוס החדשה? בכלום.

וזה בסדר, אני יודע שכל בעלי הלאון יתחילו להתווכח איתי, אבל אין טעם. אבזור יש הרבה יותר בפוקוס, היא הרבה יותר מהנה לנהיגה, לטעמי גם נראת יותר טוב, יותר בטיחותית (4 כוכבי ריסוק בלאון? נו באמת... ועוד ה-4 האלה משנת 2005).

אז תקנה פוקוס.

רכב טוב שעולה 20K יותר.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שומאכר, בו אני אסביר לך את הלוגיקה.

כל המכוניות הנ"ל, אף אחת מהן היא לא "מהנה לנהיגה", במובן שבשביל אף אחת אתה לא תקום מוקדם בבוקר כדי לנהוג בנס הרים ובאף אחת לא תבצע החלקות מרשימות (או אפילו נחמדות) כשתנוח עליך הרוח (כי אי אפשר).

במילים אחרות, מעניין את התחת כמה ההגה החשמלי יותר או פחות נותן כאילו יש לך תחושה מה קורה עם הגלגלים, אם בכל מקרה במגבלות ה-ESP מטפלת ברכב ולא אתה.

בסופו של דבר מדובר ברמות שונות של מכוניות שהן בדרגת "לא מבאסת" עד "בסדר", כמכוניות לנהיגה.

אז מה נשאר על מנת להציל את המכונות הללו משיממון יומיומי זה הביצועים (מנוע וגיר), ובלאון הם משמעותית יותר טובים.

אז אם מישהו רוצה עוד כוכב בטיחות או רכב יותר נוח/מודרני או שהפלסטיק בקבינה עושה לו את זה, שישים עוד עשירייה וייקנה פוקוס. בחירה לגיטימית, רק יותר משעממת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ההפרש לדעתי יותר קטן, במיוחד אם משווים איבזור אחד לשני.

אני כבר לא מדבר על תוספת הגג שמש לדוגמא, אבל אם לוקחים עוד 4K - 5K על צבע מיטלי (שזה הכי בסיסי בעולם), ההפרש כבר מצטמצם.

לא משנה, רק הרעיון הוא שמה שרשמו שרכב ברמה זהה עולה 30,000 ש"ח יותר ולדעתי ההפרש הוא עוד 15K ויש עוד המון אבזור עודף בפורד.

עדיין נראה כי מדובר על עסקה מצויינת עם הלאון . בטח ובטח אם מתכננים על צ'יפ או שיפורי אפטר מרקט נוספים שיש בשפע.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
ההפרש לדעתי יותר קטן, במיוחד אם משווים איבזור אחד לשני.

אני כבר לא מדבר על תוספת הגג שמש לדוגמא, אבל אם לוקחים עוד 4K - 5K על צבע מיטלי (שזה הכי בסיסי בעולם), ההפרש כבר מצטמצם.

לא משנה, רק הרעיון הוא שמה שרשמו שרכב ברמה זהה עולה 30,000 ש"ח יותר ולדעתי ההפרש הוא עוד 15K ויש עוד המון אבזור עודף בפורד.

עדיין נראה כי מדובר על עסקה מצויינת עם הלאון . בטח ובטח אם מתכננים על צ'יפ או שיפורי אפטר מרקט נוספים שיש בשפע.

תוספת צבע בלאון -2K.

תאמין לי שיש לי כ"כ הרבה אבזור מיותר ב-FR (חיישני גשם, חיוג קולי וכו') שאין לי מה לעשות עם זה.

יכול להיות שלאחרים זה יותר נוגע(לגיטימי). אם זה היה אפשרי הייתי מוותר על כל האבזור כולל סאנרוף שאני פותח פעם בשנה.

הדברים היחידים שמועילים לי אלו הג'אנטים 18' והקסנון.

פורסם

אני חושב גם שג'אנטים חתך נמוך במשפחתית זה יותר מטרד ממועיל (הכוונה היא לא ל-FR). תוספת האחיזה לא שווה את ההפסד בנוחות הנסיעה ועלות החלפת הצמיגים.

זה אבזור משנמך לא משדרג (אלא אם המטרה היא כן לשפר התנהגות, ואז צריך להתאים את המתלים לייעוד החדש, קודם כל).

פורסם
אני חושב גם שג'אנטים חתך נמוך במשפחתית זה יותר מטרד ממועיל (הכוונה היא לא ל-FR). תוספת האחיזה לא שווה את ההפסד בנוחות הנסיעה ועלות החלפת הצמיגים.

זה אבזור משנמך לא משדרג (אלא אם המטרה היא כן לשפר התנהגות, ואז צריך להתאים את המתלים לייעוד החדש, קודם כל).

התכוונתי כמובן ל-FR.

טוב שהם נותנים את זה כאופציה מקורית דרך החברה, ככה נראה פחות רכבים שמותקנים עליהם רפליקות סיניות.

בלאון 1.8 המדוברת אין אופציה כזאת, הרכב מגיע עם ג'אנטים 16' שזה דיי והותר.

פורסם
שומאכר, בו אני אסביר לך את הלוגיקה.

בסופו של דבר מדובר ברמות שונות של מכוניות שהן בדרגת "לא מבאסת" עד "בסדר", כמכוניות לנהיגה.

אז מה נשאר על מנת להציל את המכונות הללו משיממון יומיומי זה הביצועים (מנוע וגיר), ובלאון הם משמעותית יותר טובים.

אז אם מישהו רוצה עוד כוכב בטיחות או רכב יותר נוח/מודרני או שהפלסטיק בקבינה עושה לו את זה, שישים עוד עשירייה וייקנה פוקוס. בחירה לגיטימית, רק יותר משעממת.

אז תן לי לחדש לך - פשוטי העם, כמוני, שאין להם יכולות לקנות רכבים ספורטיביים, נהנים (ועוד איך!) מרכבים עממיים, ויודעים להנות מהם. לא צריך לקנות איזו איוו כדי להנות מהרכב (ואני לא מדבר כמובן על איבזור או שיוט).

לגבי השורה האחרונה איני יודע אם לצחוק או לבכות. מעניין לך את הת*ת עוד כוכב בטיחות, במיוחד לאור העובדה שהוא הושג ב-2005, כן? (שכן מאז קשה הרבה יותר לקבל 5 כוכבים, אז אני מעריך ש- 4 של פעם כנראה 2.5 של היום).

אם זו הייתה ההתלבטות שלי, אז כן, הייתי קונה פוקוס 2L.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אז תן לי לחדש לך - פשוטי העם, כמוני, שאין להם יכולות לקנות רכבים ספורטיביים, נהנים (ועוד איך!) מרכבים עממיים, ויודעים להנות מהם. לא צריך לקנות איזו איוו כדי להנות מהרכב (ואני לא מדבר כמובן על איבזור או שיוט).

לגבי השורה האחרונה איני יודע אם לצחוק או לבכות. מעניין לך את הת*ת עוד כוכב בטיחות, במיוחד לאור העובדה שהוא הושג ב-2005, כן? (שכן מאז קשה הרבה יותר לקבל 5 כוכבים, אז אני מעריך ש- 4 של פעם כנראה 2.5 של היום).

אם זו הייתה ההתלבטות שלי, אז כן, הייתי קונה פוקוס 2L.

4 כוכבים זה בדיוק כמו שזה נשמע, קצת פחות טוב מ-5 כוכבים.

לטעמי הלאון עדיין יותר בטיחותית ממכוניות מיני או סופר מיני עם 5 כוכבי בטיחות.

לא מדובר כאן באיזה קוראנית ישנה או בדייהו בתחפושת שברולט.

אתה מוזמן לצייר את זה איך שאתה רוצה אך הלאון לבטח לא "רכב מסוכן"

יעידו לך מס' אנשים שהתפרעו עם FR או קופרה, עברו תאונה ויצאו שלמים. אם תרצה אני מכיר אחד באופן אישי.

זכותך לעשות עם הכסף שלך מה שאתה רוצה.

שורה תחתונה היא שכמעט כל מי שרכש לאון(תמיד יש בודדים) מרוצה מהרכב מאד.

פורסם

יעידו לך מס' אנשים שהתפרעו עם FR או קופרה, עברו תאונה ויצאו שלמים. אם תרצה אני מכיר אחד באופן אישי.

מעניין אם עכשיו נראה הרבה לאונים יחסית על הכביש בגלל המבצע. אתמול סיימתי את רכישת הלאון שלי סופית והסוכנת אמרה שנגמר המלאי. נשמע הגיוני?

פורסם

שומאכר, מה אני כתבתי ומה אתה ענית. שום קשר.

הנה ההוכחה:

במילים אחרות, מעניין את התחת כמה ההגה החשמלי יותר או פחות נותן כאילו יש לך תחושה מה קורה עם הגלגלים,

מעניין לך את הת*ת עוד כוכב בטיחות, .

אני התייחסתי לפשוטי העם או ליכולות כלכליות?

הכנסתי רכבים יקרים יותר למשוואה?

מה הקשר בין מה שכתבת למה שאני כתבתי???

אבל כנראה שלא הייתי מספיק ברור, אז אני אעביר את המסר שוב.

גם לביצועים יש חשיבות בשקלול אם הרכב הוא מהנה לנהיגה או לא. כשמדובר ברכבים שבין כה וכה אין ממש אפשרות לנהג להגיע למיצוי איכויות השלדה בעצמו (בגלל שההיגוי מנותק וה-ESP לא), מה שנשאר זה להנות במסגרת המגבלות.

אין כאן אפשרות אמיתית לתקוף פניות (בעצמך) ככה או ככה (כשה-ESP מתקן לך בפנייה זו לא נהיגה), אז לפחות שהאוטו ייסע מהר.

אני אתן דוגמא.

אני נוהג ב-Audi TFSI, נכנס לכיכר מהר מדיי, בשביל היציאה. במכונית נהיגה נותנים תיקון קטן, עם רגש, על הברקס, מעבירים קצת משקל קדימה, מקבלים יותר אחיזה, מסובבים הגה (אולי גם תוך כדי בלימה) נותנים גז, ויוצאים.

באותו מצב במכונית עם ESP (ה-A3, במקרה זה), מסובבים את ההגה פחות או יותר ליציאה, ה-ESP מאטה את המכונית (בד"כ יותר ממה שנדרש), נותנים גז, והמכונית יוצאת. אתה יכול לעשות את התמרון הזה גם עם הברקס, זה לא ממש משנה. אולי הרכב ייאט יותר עם בלימה, אבל בסופו של דבר, מרגע שנגעת בברקס, מה שמאזן את הרכב זה ה-ESP.

אז מה זה רלוונטי, במכונית כמו ה-A3 האמורה, אם ההיגוי מעביר רגש או לא או אם השלדה נענית טוב יותר או פחות?

האלקטרוניקה תעשה לך את העבודה בין כה וכה, אם אתה פעלת מדוייק או אפילו אם עשית שטות גמורה, כמו לכוון את ההגה בלי לדאוג להעברת המשקל.

כל הנהיגה הזו עם ESP, זה משחק בכאילו.

לכן מי שמחפש עניין בנהיגה צריך לבחור בלאון. אם בין כה וכה אתה נוהג כל הזמן בתוך המגבלות, לפחות שהאוטו ייסע מהר.

זה מה שאני אומר.

פורסם

שומאכר, מה אני כתבתי ומה אתה ענית. שום קשר.

הנה ההוכחה:

במילים אחרות, מעניין את התחת כמה ההגה החשמלי יותר או פחות נותן כאילו יש לך תחושה מה קורה עם הגלגלים,

מעניין לך את הת*ת עוד כוכב בטיחות, .

אני התייחסתי לפשוטי העם או ליכולות כלכליות?

הכנסתי רכבים יקרים יותר למשוואה?

מה הקשר בין מה שכתבת למה שאני כתבתי???

אבל כנראה שלא הייתי מספיק ברור, אז אני אעביר את המסר שוב.

גם לביצועים יש חשיבות בשקלול אם הרכב הוא מהנה לנהיגה או לא. כשמדובר ברכבים שבין כה וכה אין ממש אפשרות לנהג להגיע למיצוי איכויות השלדה בעצמו (בגלל שההיגוי מנותק וה-ESP לא), מה שנשאר זה להנות במסגרת המגבלות.

אין כאן אפשרות אמיתית לתקוף פניות (בעצמך) ככה או ככה (כשה-ESP מתקן לך בפנייה זה לא נהיגה), אז לפחות שהאוטו ייסע מהר.

אני אתן דוגמא.

אני נוהג ב-Audi TFSI, נכנס כיכר מהר מדיי, בשביל היציאה. במכונית נהיגה נותנים תיקון קטן, עם רגש, על הברקס, מעבירים קצת משקל קדימה, מקבלים יותר אחיזה, מסובבים הגה (אולי גם תוך כדי בלימה) נותנים גז, ויוצאים.

באותו מצב במכונית עם ESP (ה-A3, במקרה זה), מסובבים את ההגה פחות או יותר ליציאה, ה-ESP מאטה את המכונית (בד"כ יותר ממה שנדרש), נותנים גז, והמכונית יוצאת. אתה יכול לעשות את התמרון הזה גם עם הברקס, זה לא ממש משנה. אולי הרכב ייאט יותר עם בלימה, אבל בסופו של דבר, מרגע שנגעת בברקס, מה שמאזן את הרכב זה ה-ESP.

אז מה זה רלוונטי, במכונית כמו ה-A3 האמורה, אם ההיגוי מעביר רגש או לא או אם השלדה נענית טוב יותר או פחות?

האלקטרוניקה תעשה לך את העבודה בין כה וכה, אם אתה פעלת מדוייק או אפילו אם עשית שטות גמורה (כמו לכוון את ההגה בלי לדאוג להעברת המשקל)

כל הנהיגה הזו עם ESP, זה משחק בכאילו.

לכן מי שמחפש עניין בנהיגה צריך לבחור בלאון. אם בין כה וכה אתה נוהג כל הזמן בתוך המגבלות, לפחות שהאוטו ייסע מהר.

זה מה שאני אומר.

פורסם
במה זה מתבטא בעיקר? 0-100 יש בערך שניה הבדל.

ההבדל הוא בזמינות של הכוח? בפוקוס צריך ללחוץ על הדוושה חזק והרבה בכדי לקבל כוח ובלאון זה הרבה יותר מהיר וקל? זה ההבדל העיקרי?

חוץ מנתוני התאוצה ל - 100 שמתבטאים בהפרש של שניה, אז כן - הכוח הרבה יותר זמין בלאון בזכות המגדש טורבו, והתחושה היא של רכב יותר קליל בהרבה לעומת הפוקוס.

אם המחירים היו זהים, אז היתה התלבטות, אולם לנוכח ההפרש של 20K אני חושב שהלאון לוקחת.

ב- 140 כבר ניתן לחשוב על רכבים אחרים לגמרי, לרבות ג'יפונים כאלה ואחרים יד 1 0 ק"מ מליסינג, גולף ועוד.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

אני אוסיף ואומר שכנראה היום הלאון היתה מקבלת לפחות 4 אם לא 5 כוכבים.

הדגם שנבחן הוא משנת 2005.

הדגם שמשווק היום (משנת 2010), הוא דגם לאחר מתיחת פנים ועם כל התוספות הבטיחותיות הקיימות בגולף.

אבל שוב - כל אחד ומה שליבו חפץ. מי שרוצה רכב משעמם בתוספת "זעומה" של 20K, אני מכבד את זה.

Cupra Leon VZ 2025

• תוכן חדש...