Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

falou, אפשר להנות מהרכב גם במגבלות הESP (האמת זה גם תלוי במתירנות של הESP). מכוניות כמו פעם כנראה כבר לא יהיו, אלא אם כן יש לפלוני כסף לרכב ספורט אמיתי אבל זה סיפור אחר. בנוגע ללאון, הסיבה היחידה להעדיף אותה על פני הפוקוס מתבטאת במחיר. לחובתה תא הנוסעים יחסית מיושן, ניהוג סביר בלבד, בטיחות בעייתית, לי אישית הפריעו הברקסים של ה1.8 (מבחינת עמידות). לזכותה מנוע+גיר מעולים ואבזור מכובד.

בשורה התחתונה, הלאון נמצאת בישורת האחרונה וכך גם המחיר שלה, בהחלט שווה לנצל את ההזדמנות.

נ.ב. במחיר של פוקוס אקובוסט ולא רחוק ממחירה של פוקוס 2L, אפשר לקבל לאון FR ידנית.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פלאו, הינה ציטוט שלך:

"אז אם מישהו רוצה עוד כוכב בטיחות או רכב יותר נוח/מודרני או שהפלסטיק בקבינה עושה לו את זה, שישים עוד עשירייה וייקנה פוקוס. בחירה לגיטימית, רק יותר משעממת."

אז אל תגיד לי מה כן רשמת ומה לא. לזה הגבתי.

בקשר לאלקטרוניקה, לי ברכב יש בקרת ESP מתנתקת.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
falou, אפשר להנות מהרכב גם במגבלות הESP

לא אמרתי שלא.

אמרתי שבמגבלות הללו זה איכויות של שלדה והיגוי הרבה פחות משמעותיים.

אני מכיר ESP שעובדת טוב מאוד, כלומר מאפשרת אובדן אחיזה ונכנסת לפעולה רק אם הנהג לא מתקן. לא נתקלתי בכזו במכונית ספורטיבית מודרנית (אבל הפסקתי לנסות די מזמן).

falou, בנוגע ללאון, הסיבה היחידה להעדיף אותה על פני הפוקוס מתבטאת במחיר.

שכחת את המנוע והגיר. שני הדברים שמצילים את הרכב משיממון מוטורי.

falou, לחובתה תא הנוסעים יחסית מיושן, ניהוג סביר בלבד, בטיחות בעייתית, לי אישית הפריעו הברקסים של ה1.8 (מבחינת עמידות). לזכותה מנוע+גיר מעולים ואבזור מכובד.

1. תא נוסעים "מיושן" - לא יודע מה זה. כל המתגים קיימים ויש יותר פונקציות ממה שאני צריך.

2. ניהוג סביר זה בסדר גמור.

3. הבטיחות לא בעייתית. תוצאה קצת פחות טובה במבחן ריסוק. התיאור "בעייתי" לא רלוונטי פה. זו לא ה-147 עם שני 2 הכוכבים שלה.

4. לגבי הבלמים אין לי תובנות, אבל זו נקודת תורפה שקל יחסית לטפל בה (אם היא בולטת/מציקה).

אני אומר שוב, המנוע והגיר מספיקים כדי להפוך את הלאון למשהו שיש בו קצת עניין למי שלא רוצה להרדם על ההגה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
פלאו, הינה ציטוט שלך:

"אז אם מישהו רוצה עוד כוכב בטיחות או רכב יותר נוח/מודרני או שהפלסטיק בקבינה עושה לו את זה, שישים עוד עשירייה וייקנה פוקוס. בחירה לגיטימית, רק יותר משעממת."

אז אל תגיד לי מה כן רשמת ומה לא. לזה הגבתי.

בקשר לאלקטרוניקה, לי ברכב יש בקרת ESP מתנתקת.

שקרן.

אתה ציטטת אותי כמי שאמר שכוכב בטיחות "מעניין לי את התחת", ואני לא כתבתי כזה דבר.

מה שיש לך ברכב אני לא יודע, לא יודע איזה רכב יש לך. מה זה קשור לדיון?

פורסם
לא אמרתי שלא.

אמרתי שבמגבלות הללו זה איכויות של שלדה והיגוי הרבה פחות משמעותיים.

אני מכיר ESP שעובדת טוב מאוד, כלומר מאפשרת אובדן אחיזה ונכנסת לפעולה רק אם הנהג לא מתקן. לא נתקלתי בכזו במכונית ספורטיבית מודרנית (אבל הפסקתי לנסות די מזמן).

ניסאן 370Z לדוגמא...אבל שוב, כאן מדובר על כסף אחר לגמרי.

שכחת את המנוע והגיר. שני הדברים שמצילים את הרכב משיממון מוטורי.

לא שכחתי, הרי בהעדר שני אלה אין סיבה לקנות את הלאון כלל.

1. תא נוסעים "מיושן" - לא יודע מה זה. כל המתגים קיימים ויש יותר פונקציות ממה שאני צריך. אני יכול להבין אותך, אבל הקונה הממוצע לא יתרשם מתא הנוסעים של הלאון לטובה בהשוואה למה שיש במתחרות.

2. ניהוג סביר זה בסדר גמור. הוא השתפר מעט אחרי מתיחת הפנים, אבל לא נפלתי. לא מהיכולת ולא מ(חוסר)השעשוע.

3. הבטיחות לא בעייתית. תוצאה קצת פחות טובה במבחן ריסוק. התיאור "בעייתי" לא רלוונטי פה. זו לא ה-147 עם שני 2 הכוכבים שלה. 4 כוכבים של פעם אינם 4 כוכבים של היום, הרף עלה. עם זאת אני לא חושב שמדובר על מלכודת מוות, אך מעט פחות טוב מהממוצע. זה גם הגיוני נוכח גילה של הלאון.

4. לגבי הבלמים אין לי תובנות, אבל זו נקודת תורפה שקל יחסית לטפל בה (אם היא בולטת/מציקה).

אם אתה נכנס לשיפורים, אז אפשר לעשות הרבה, לא רק בלמים. השאלה מה מקבלים stock? אפשר גם לעקור את הESP לדוגמא...

אני אומר שוב, המנוע והגיר מספיקים כדי להפוך את הלאון למשהו שיש בו קצת עניין למי שלא רוצה להרדם על ההגה...

בשורה התחתונה, אין לנו ויכוח מהותי, רק בנוגע לניואנסים כאלו ואחרים.

במחיר שלה כרגע, למרות הכל זו אחת העסקאות הטובות בקטגוריה לחובב ההגה.

נ.ב. אני אתעלם מהפרובוקציה הזולה בנוגע ל147 :)

פורסם

אני חושב שיש לנו ויכוח והוא דווקא מעניין.

2. אין היום יותר מכוניות משעשעות. זו הנקודה. אז זה שלהיא הגה חשמלי קצת יותר או פחות טוב, זה כבר לא פקטור.

4. אני עוד לא קראתי על "עקירה" מסודרת של ESP. זה עניין לא פשוט, כי יש הרבה מערכות נלוות אחרות שעובדות על אותה תשתית, אם זו ה-ABS, XDS ואפילו חלוקת הבלימה בין הציר האחורי לקדמי (פונקציה שחייבת להיות קיימת, גם אם מכאנית, כדי לוודא שלעולם ננעלים האחוריים לפני הקדמיים).

פורסם
kreios, מה גרם לך לחזור ל1800 גודשת? מה עם הקיה?

ותזהיר את אמא שאתה מקבל את הליאון :-o

תזכיר לי על איזו קיה מדובר?

באמת שאני לא זוכר מה סיפרתי או איך זה מתקשר לאמא שלי...? :)

פורסם

2. אין היום יותר מכוניות משעשעות. זו הנקודה. אז זה שלהיא הגה חשמלי קצת יותר או פחות טוב, זה כבר לא פקטור.

אתה רציני? אולי פשוט איבדת את חוש ההומור שלך.

emotion of motion

פורסם
אני חושב שיש לנו ויכוח והוא דווקא מעניין. בקשר ללאון, פחות. בהקשר להנאה מנהיגה ברכבים חדשים, כן.

4. אני עוד לא קראתי על "עקירה" מסודרת של ESP. זה עניין לא פשוט, כי יש הרבה מערכות נלוות אחרות שעובדות על אותה תשתית, אם זו ה-ABS, XDS ואפילו חלוקת הבלימה בין הציר האחורי לקדמי (פונקציה שחייבת להיות קיימת, גם אם מכאנית, כדי לוודא שלעולם ננעלים האחוריים לפני הקדמיים).

כמה דברים:

1. אני לא מאמין שנסעת על כל הרכבים ה"חשודים" כמהנים כדי לקבוע זאת. מה לגבי מיאטה, הטויובארו, קליאו ספורט, מגאן ספורט, אבארט' 500? בכוונה ציינתי רכבים שיש קונצנזוס לגביהם.

2. הגה חשמלי יכול להיות מעולה (מבחינת תקשורת), לטעמי זה רק עניין של זמן עד שזה יגיע גם למכוניות עממיות יותר. יחד עם זאת, התקשורת היא לא הפרמטר הכי חשוב.

3. בנוגע למערכות אלקטרוניות. למיטב הבנתי, ABS היא המערכת הבסיסית וכל יתר המערכות מולבשות עליה, כולל בקרת משיכה, אחיזה, דיפרנציאל אלקטרוני, חלוקת לחצי בלימה. לנתק אחת מהן היא שאלה של תכנות והיא בוודאות אפשרית, הרי לא ייתכן שהיצרן מבצע בדיקות במקומות שונים כשבקרת האחיזה פועלת.

4. ציינת מקודם משהו לגבי העברות משקל. הדבר אפשרי גם עם בקרת אחיזה בלתי מתנתקת.

פורסם
תזכיר לי על איזו קיה מדובר?

באמת שאני לא זוכר מה סיפרתי או איך זה מתקשר לאמא שלי...? :)

לפי מה שאני זוכר, הייתה לך קופרה ומכרת אותה בשביל לעבור לרכב יותר חסכוני וקנית קיה ריו.

ולגבי אמא שלך, אתה זה שאמא שלו הודיעה לו דרך תכנית ברדיו שהיא נכנסה לו בדלת של הקופרה כשיצאה מהחנייה?

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם
לפי מה שאני זוכר, הייתה לך קופרה ומכרת אותה בשביל לעבור לרכב יותר חסכוני וקנית קיה ריו.

ולגבי אמא שלך, אתה זה שאמא שלו הודיעה לו דרך תכנית ברדיו שהיא נכנסה לו בדלת של הקופרה כשיצאה מהחנייה?

הכל נכון ומדויק להפליא חוץ מעניין הקיה ריו, מעולם לא היתה לי ולא חשבתי על קיה ריו...

לגבי אמא, גם נכון, מאז אני כבר לא מחנה לידה וליתר בטחון גם התחתנתי ועזבתי את הבית... ;)

לשאלתך, עם המבצע הזה על הלאון היה לי קשה להעלים עין, גם משפחתית וגם גודשת,

זה בול מה שצריך עם הסטטוס המשפחתי שלי ושל אשתי כרגע עד שיהיה תקציב לצעצוע משלי... :)

• תוכן חדש...