Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלמירה/פוקוס/קורולה 2006

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

אשמח לקבל חוות דעת לרכבים שנת 2006

ניסאן אלמרה (פרפקט או טקנה)

פורד פוקוס

טויטה קורולה

בטיחות, צריכת דלק, נוחות נסיעה, טיפולים, אבזור וכו'

מבחינת המחיר אני רוצה להשקיע בין 35-40 אלף ש"ח (לכן נראה לי שהטויטה תהיה מחוץ לתחום)

הבנתי שלניסאן אין רצועת טיימינג שזה ייתרון וצריכת הדלק שלה נמוכה למרות נפח המנוע הגדול אך היא אינה "מפנקת" באבזור

בבקשה עזרתכם ועצתכם.

פורסם

האם אתה גמיש בסכום?

אם כן, רכב מעולה B4 סובארו.. ולדעתי, יותר טוב מהאפשרויות שכתבת.. אבל, הכל תלוי בתקציב.

פורסם

יש ברשימה שלו דרישה לצריכת דלק, הכוונה לדעתי לצריכת דלק נמוכה.

לכן את B4 הייתי מוריד.

אני חושב (אבל לא בטוח ) שגם לקורולה יש שרשרת טיימינג ולא רצועה.

לדעתי, קורולה תתאים הכי טוב למכלול דרישות, רק שהיא יותר יקרה לקנייה מאלמרה\ פוקוס.

פוקוס יותר מרווחת ויותר בטיחותית, אבל פחות חסכונית וקצת חלשה.

אלמרה פחות נוחה ומרגישה כל מהמורה על הכביש.

היא פחות חסכונית מקורולה, אבל לא פחות אמינה.

רמת אבזור טקנה מומלצת יותר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

40 אלף שקלים מקרבים אותך מאוד למיצובישי לאנסר קלאסיק ממודל 2008 ישירות מאחת מחברות הליסינג, תקבל רכב חדש יותר והם יתקנו את הבעיות שיתגלו בבדיקה ואולי אפילו יעניקו אחריות מסויימת, נראה לי עדיף.

בהצלחה.

פורסם
יש ברשימה שלו דרישה לצריכת דלק, הכוונה לדעתי לצריכת דלק נמוכה.

לכן את B4 הייתי מוריד.

אני חושב (אבל לא בטוח ) שגם לקורולה יש שרשרת טיימינג ולא רצועה.

לדעתי, קורולה תתאים הכי טוב למכלול דרישות, רק שהיא יותר יקרה לקנייה מאלמרה\ פוקוס.

פוקוס יותר מרווחת ויותר בטיחותית, אבל פחות חסכונית וקצת חלשה.

אלמרה פחות נוחה ומרגישה כל מהמורה על הכביש.

היא פחות חסכונית מקורולה, אבל לא פחות אמינה.

רמת אבזור טקנה מומלצת יותר.

היי,

כבעלים גאה של אלמרה טקנה 2006, צריכת הדלק הממוצעת שלי היא 13.8 ק"מ לליטר. עם זאת, רוב הנסועה היא

בבינעירוני נטול פקקים. מנוע ה 1.8 ליטר של האלמרה הינו גמיש וחזק, אין הרגשה של מחסור בכוח אף פעם ולדעתי מדובר

באחת המשפחתומטיות החזקות בקטגוריה מבחינה זו.

האלמרה טקנה אמנם לא מצטיינת בנוחות יתר, אך מפצה על כך במידה מסויימת במושב ספורטיבי עם מגוון

אופציות לכיוונון עד לרמת קשיות גב המושב. כמו כן, אחיזת הכביש פשוט מעולה והיא לוקחת בביטחה סיבובים

מפותלים במהירות שגורמת למרבית הרכבים האחרים לעוף מהכביש.

מרווח הפנים של הנהג והנוסע הקדמי הינם אולי הטובים בקטגוריה, אך לנוסעים מאחור נשארים פירורים... :?

לסיכום, כיוון שהטקנה שווקה בעיקר לפלח שוק הפרטי ולא לציי הרכב, אפשר למצוא פה ושם אקזמפלרים שמורים יד ראשונה מקשישים (כמו שלי) ולהנות מהם בראש שקט.

פורסם

עם כל הכבוד לקורולה היא יוצאת כאן מהמשוואה למרות שהיא מכונית טובה יחסית, המחיר שלה מפיל אותה כאן.

הפוקוס 2006 היא מכונית מודרנית ואיכותית ביחס לאלמרה וגם ביחס לקורולה. היא נוחה מאוד, מרווחת, שקטה, נעימה, נראית טוב, מהנה לנהיגה, בטיחותית ואמינה (למרות שבסעיף הזה הקורולה והאלמרה עדיפות). החסרונות של הפוקוס הם בעיקר במנוע. הביצועים לא טובים, יש תחושה של כבדות וזה מוביל גם לצריכת דלק גבוהה. גם הטיפולים מעט יקרים יותר מהטיפולים בקורולה ובאלמרה.

האלמרה פשוטה מאוד. היא מאוד אמינה, המרווח סביר, נוחות הנסיעה גם בסדר (כל עוד לא מדובר בנהיגה בכביש משובש), הטיפולים והביטוחים זולים, צריכת דלק טובה, המנוע גמיש ויש תחושה של מכונית זריזה מאוד, אחיזת הכביש טובה, אבל לא כמו של הפוקוס. רמת הגימור של הטקנה עדיפה בהרבה ומכפרת קצת על ההרגשה שיש בתא הנוסעים המיושן יחסית. הפרפקט מרגישה ממש מיושנת והיא עירומה כמעט לגמרי באבזור. אם אתה תחליט ללכת על האלמרה, כדאי לך לחפש רק את הטקנה.

חסרונות: היא מיושנת למדי, איכות החומרים לא טובה כמו בפוקוס, רועשת מאוד במהירויות גבוהות, לא כל כך מרווחת במושב האחורי והיא פחות בטיחותית מהפוקוס.

אם אתה מחפש רכב מפנק יותר לך על הפוקוס. אם אתה מחפש מכונית אמינה, פשוטה וחסכונית, לך על האלמרה.

פורסם
40 אלף שקלים מקרבים אותך מאוד למיצובישי לאנסר קלאסיק ממודל 2008 ישירות מאחת מחברות הליסינג, תקבל רכב חדש יותר והם יתקנו את הבעיות שיתגלו בבדיקה ואולי אפילו יעניקו אחריות מסויימת, נראה לי עדיף.

בהצלחה.

ללאנסר צריכת דלק גרועה! הלאנסר 1.6 צורכת דלק כמעט כמו מנוע 2000.

פורסם

ממש לא, הצריכה היא ממוצעת לחלוטין לקטגוריה בנסיעה רגילה, תחת מאמץ כל משפחתית תצרוך יותר והנושא נבדק.

שבת שלום.

פורסם

שלום.

אין כאן יותר מידי מה לחשוב.

מבחינת רכב הייתי בוחר בקורולה -אבל היא מחוץ לתחום.

הפוקוס(יש לקרוב משפחה ונהגתי עליה)כבדה ושתינית וקצת פחות אמינה מצמד היפניות.

אם כן נשארה האלמרה שהיא אמינה וחזקה.

מה שכן-יש להמנע ממוסכי היבואן(קרסו) בגלל עלויות מוסך גבוהות מאוד.

אפשר לאור נסיוני -לחפש גם סוזוקי ליאנה 5 דלתות בתצורת סטיישן -חסכונית אמינה ומאובזרת יותר(GLX)

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

• תוכן חדש...