Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

...ואם תרכוש סייקו 5 בכלל לא יהיו לך הוצאות לעשור הקרוב.

האחיין שלי מצא במגירה סייקו 5 משנת 1968, שהושם שם בסוף שנות ה- 80 כאשר הסבא ניפטר. השעון הורם ונוער קצת ומיד התעורר לחיים. מאז עובד ללא דופי... :shock:

הקליבר הוא 6119 כמדומני.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למה, כי זה נורא נחמד לקבל את כל החסרונות של מנגנון אוטומטי אבל בלי מקדם המותג?

למה אתה חושב שהמותג זה שיקול מרכזי? אני פשוט אוהב מכאניקה. אני למשל נהנה ללכת עם הסקלטון של קנת קול שאמנם עולה 1/30 מחלק מהשעונים היותר יקרים שלי, ועובד על מנגנון סיני אבל יש לו עיצוב COOL לגמרי והילדים (3 ו-6) נורא אוהבים שאני מראה להם דרך הזכוכית איך הוא עובד ומה כל חלק עושה.

אני מניח שזה בא מאותו מקום שגורם לי לחפש הנאה פשוטה כמו גיר ידני, וגורם לי "להסתפק" בפיאט בראבו (במקום לקנות "מותג" בשם ג'ולייטה).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

גם אני ממליץ על שעוני TISSOT.

יש לי כבר 12 שנים שעון טיטניום שלהם:

http://swisserland.w.interia.pl/tt%20interia.JPG

עלה בזמנו 1500 ש"ח.

אני לא מצליח להיזכר, מתי החלפתי בו סוללה ( לפני 5 או 6 שנים) בפעם האחרונה והיחידה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
למה אתה חושב שהמותג זה שיקול מרכזי? אני פשוט אוהב מכאניקה. אני למשל נהנה ללכת עם הסקלטון של קנת קול שאמנם עולה 1/30 מחלק מהשעונים היותר יקרים שלי, ועובד על מנגנון סיני אבל יש לו עיצוב COOL לגמרי והילדים (3 ו-6) נורא אוהבים שאני מראה להם דרך הזכוכית איך הוא עובד ומה כל חלק עושה.

אני מניח שזה בא מאותו מקום שגורם לי לחפש הנאה פשוטה כמו גיר ידני, וגורם לי "להסתפק" בפיאט בראבו (במקום לקנות "מותג" בשם ג'ולייטה).

שמע, אני לא נגד, אני פשוט חושב שאם מישהו מוציא ממיטב כספו הרי שעדיף להוציא אותו על קווארץ של חברה רצינית ולא על אוטומט של יצרן כמו אינויקטה שמתקיים מיצור שעונים שהעיצוב שלהם "מושאל" (שלא לאמר מועתק בצורה בוטה) מחברות טובות בהרבה ממנה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אם הולכים על שעונים ממותגים אני גם הייתי ממליץ בחום ללכת על מנגנון אוטומטי, פשוט כי החלפת סוללה באמת עולה יותר מדי כסף (בשעוני TAG זה עולה סביב ה-150-200$) ובהרבה מקרים אין לך אופציות פרט ללכת לתחנת השירות של היבואן כי חנויות שעונים לא רוצות לקחת אחריות אם יגרמו נזק (למשל חדירת מים בגלל חוסר אטימה).

חוויתי את זה על בשרי עם 2 שעונים שלי ושל אישתי, עם הרבה עקשנות הצלחתי בסוף לדחוף להם את החלפת הסוללות כחלק מטיפול בגמר האחריות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

באופן אישי, אולי אני דוגמא לא טובה, כי זה תחום שאני קצת פסיכי בו וצברתי כבר אוסף שעונים בשווי של משכורת חצי שנתית שלי (וזה לא כי המשכורת שלי מאוד נמוכה), ועוד השנה זה אמור לגדול משמעותית. אבל בכל אופן זו דעתי:

לקוורץ יש את כל היתרונות:

הרבה יותר מדוייק, הרבה יותר אמין, הרבה יותר זול גם לרכישה וגם לתחזוקה, ממשיך לעבוד גם כשהשעון שוכב במגירה או נמצא בקופסה וכו׳.. גם מחיר החלפת סוללה בדר״כ בטל בשישים לעומת המחיר שצריך לשלם על טיפול במנגנון אוטומטי (תיאורטית ברוב השעונים צריך לבצע כזה כל 5-10 שנים).

ובכל זאת - אין שום סיכוי שארכוש או אענוד שעון קוורץ.

מכיוון שזה פורום מכוניות אני מתאר לעצמי שהרבה פה יבינו אותי - אני לא מסוגל להתחבר לשעון קוורץ. אין לו ״נשמה״ או אם תרצו לב שפועם בו. שעון אוטומטי או ידני דורש התערבות שלי על מנת שיעבוד ואין דבר יפה יותר ממנגנון אוטומטי מורכב ומסובך שאפשר לראות בשעונים שמגיעים עם כיסוי אחורי שקוף.

ואני אפילו לא רוצה להתחיל לדבר על הקפיצות בשניות במקום פעולה חלקה ויפה..

אז למרות כל היתרונות, שעון אוטומטי הוא תמיד הבחירה הנכונה, ולמזלך התקציב שלך בסדר גמור. אגב, זה עדיף על תקציב של 5000-10000 ש״ח.

קח שעון עם מנגנון ETA שווייצרי (זול ואמין ומצוי גם בחלק מהשעונים שעולים פי 20 ואף יותר) או לחילופין סייקו אוטומטי שלא מקבלת את ההערכה לה היא ראויה, ותהנה משעון אמיתי...

פורסם

כמו שרשמתי, כנראה זה הכיוון, צמצום באיביי לנתונים שהעלו חברי הפורום הניב תוצאות מאוד נרחבות שיפגעו לטעם של רוב קהלי היעד. לקחתי כמה דוגמאות והעברתי אותם לחבר. בעקרון בדיקה מול זאפ העלתה שהפער במחירים של סיטיזן וסייקו לאו דווקא מספיק גדול בשביל לרכוש בחו"ל.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אצלי ב ראדו הסולל נגמרת באופן קבוע כל שנתיים

10 שקל עולה החלפת סולל ללא אטימה

אף פעם לא היו לי בעיות הרי ככה וככה אני או בטח אף אחד אחר לא ילך עם שעון יוקרה לים/בריכה

בחנות עצמה שקניתי אמרו לי שזה קשקוש כל הקטע של האטימה בוואקום ולשלם על זה 200 שקל

לרוב הוואקום עצמו מחזיק 3 חודשים ואז זה שווה ערך לסגירה רגילה שבוצעה בחנות

שעון קינטי זה בעיה אם לא עונדים כל יום, מעצבן לכוון תאריך ושעה בכל ענידה אקראית

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

שעון קינטי זה בעיה אם לא עונדים כל יום, מעצבן לכוון תאריך ושעה בכל ענידה אקראית

לא מדוייק. יש לי את הסייקו הקינטי.

אם עונדים את השעון מדי יום כ-6 שעות למשך שבוע, הטעינה מספיקה לחודש לפחות.

לפותח השרשור, כמו שהומלץ לפני כן, בדוק את האוטומטיים של סייקו. הם, להבדיל מהסדרות האחרות, מיוצרים ביפן.

http://www.seikowatches.com/products/premier/automatic_24hi.html

גם הקינטיים נחמדים, אך מדובר על מנגנון קוורץ.

פורסם

אז אצלי בRW ו ב ברייטלינג ובסיטיזן גם אם אתה עונד את השעון חודש רצוף והיית שם אותם בצד, אחרי יומיים גג הם דוממים

פורסם

קינטי זה לא אותו הדבר כמו אוטומטי. לקינטי יש סוללה שנטענת מתנועת היד, בעוד שלאוטומטי אין סוללה בכלל. לאוטומטי אם אני לא טועה יש Power reserve שמשתנה בין שעון לשעון, ראיתי שעונים עם 40 שעות, ראיתי גם שעונים של 72 שעות.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

gsi16v הוא דווקא בעל מוניטין של בחור שדובר דברי טעם ועניין.

אבל גם לו יש לפעמים התפלקויות קטנות. כולנו בני אנוש.

פורסם

קינטי או אוטומטי, האמת לא טרחתי להבין את ההבדל

בשעונים שהיו לי מרגישים כאילו יש משקולת שמסתובבת בתוך השעון כשמטלטלים אותו

איך שלא קוראים לזה, זה זה :)

אפילו היה לי סטנד לשעון שקניתי בהפיטאי,

הסטנד מחובר לחשמל ומידי כמה שעות הוא נותן תזוזה לשעון ככה שגם אם לא משתמשים בשעון באופן קבוע, הוא תמיד ״מוטען״

כשעברתי דירה זה נשכח שם על המדף :(

אני כמעת בטוח שהדייר שהגיע אחרי זרק את זה לפח כי לא היה לו מושג מה זה הדבר הזה שזז שם מידי פעם :)

בכל אופן היום השעון שלי על סוללות אז זה לא חסר לי

• תוכן חדש...