Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, שמתי עין חזק מאוד על הרכב הזה, מישהו מכיר? התנהגות, טיפולים, רגישויות מיוחדות, דגמים מקבילים וכו' וכו'

הכי חשוב לי שלא אצטרך ללכת כל יום למוסך, אשמח לחוות דעת ללחיוב ולשלילה, תודה!!:-P

פורסם

סה"כ מדובר ברכב אמין אם טופל כמו שצריך ובזמן ואין לו מחלות מיוחדות אלא בלאי טבעי.

הגיר הידני הוא יתרון גדול מול הAL4 האוטומטי גם באמינות וגם בדלק.

רק אל תצפה לרכב ספורטיבי כי הוא ממש לא.

הדגם המקביל הוא 307 של פיג'ו שחוץ מעיצוב פנים וחוץ זהה מכנית.

פורסם

אני בעל VTR אוטומטית ואתה מדבר בטח על VTR הידנית השחורה מיד 2 , בחור חמוד לאללה הבעלים שלה רציתי להחליף איתו למרות שהגיר האוטומטי מוסיף לערך הרכב 8000 שקל

האוטו מפנק , אני קניתי את שלי ב40 אלף שקל וקיבלתי המון המון המון פינוקים מהפן הטכנולוגי (צגים בכל מקום , ואיפורמציה על כל דבר )

האוטו נראה יקר , גם מבפנים וגם מבחוץ זה ממש לא רכב שאתה חושב שעולה 40 אלף שקל , הבפנים שלו אחד היפים .

החיסרון הכי גדול של הרכב הזה (ונראה לי הרבה יותר באוטומט ) הוא דיי עגלה , אוטו מאוד כבד ופשוט מגושם , לי אמרו שיש לרכב אחיזה מעולה , זה לא נכון בעליל - שמתי לרכב צמיגים חדשים T1R והאוטו הזה אוחז חצי מהאיביזה שהייתה לי לפני

גם עם הצמיגים הספורטיבים הללו , ההגה פשוט לא מתקשר טוב עם הגלגלים הכל חשמלי ואתה לא מרגיש את הכביש , ולא ממש יודע מתי אתה מאבד כבר את האחיזה ומתי לא , התחת נזרק מוזר כזה לסירוגין , זריקות קטנות כאלה.

כוח והתנהגות = אין לו

יופי ואיכות = יש לו מאוד

לסיכום , רכב מאוד יפה ומאוד מפנק למי שלא מעניין אותי מהירות והתנהגות . אני אישית קצת התאכזבתי מהביצועים של הרכב הזה, ציפיתי ליותר מ 110 כוח סוס , באיביזה היו לי 82 אחרי בלאי והם היו הרבה יותר מורגשים היא הייתה יותר נמרצת ויותר מהנה לנהיגה .

אני הבנתי שהאוטומט ממש מסרס את הרכב הזה ולכן התחלתי לבדוק לגבי ידני אין הרבה כאלה , הVTR והVTS באמת רכב מיוחד בארץ ואין הרבה ממנו ולכן הוא נחשק ,

קודם תסע על הידני אם אתה רוצה אתה מוזמן לבוא ולראות את האוטומט אצלי בשמחה אני יארח אותך .

ועוד שמתי לרכב שלי פילטר אינבוקס של K&N ועשיתי לו יישור קו , האוטו כבד הדלתות שלו חברה שלי מקללת כל פעם מחדש , יש בדלתות פסי ברזל לביטחות במקרה של תאונת צד וחברה שלי פשוט לא מצליחה לפתוח את הדלתות ביד אחת היא צריכה שתי ידיים , לי זה פחות מפריע .

במקרה ורכשתה את הידני , אני באמת מבקש ממך בבקשה שניפגש ואני חייב לראות אם היא נוסעת שונה מהאוטומטית שלי .

פורסם

אין שום הבדל מכנית בין C4 1600 קופה לבין דגם ה1600 עם 5 דלתות.

ההבדל הגדול זה גיר ידני שלא נהגתי עליו אבל אמור לעשות הבדל גדול.

אני נוהג ב C4 אוטומטית 1600 מודל 2008.

האחיזה של הרכב הזה מאוד גבוהה כל עוד הכביש לא משובש,בכביש משובש האחיזה יורדת בהרבה.

מבחינת המנוע אם מאמצים אותו במיוחד בגיר ידני לא חסר לו כוח רק שתשלם על זה בהרבה דלק.

הרכב מאוד מפנק ונוח וגם בטיחותי (5 כוכבים בדגם עם 6 כריות אויר).

פורסם
אני בעל VTR אוטומטית ואתה מדבר בטח על VTR הידנית השחורה מיד 2 , בחור חמוד לאללה הבעלים שלה רציתי להחליף איתו למרות שהגיר האוטומטי מוסיף לערך הרכב 8000 שקל

האוטו מפנק , אני קניתי את שלי ב40 אלף שקל וקיבלתי המון המון המון פינוקים מהפן הטכנולוגי (צגים בכל מקום , ואיפורמציה על כל דבר )

האוטו נראה יקר , גם מבפנים וגם מבחוץ זה ממש לא רכב שאתה חושב שעולה 40 אלף שקל , הבפנים שלו אחד היפים .

החיסרון הכי גדול של הרכב הזה (ונראה לי הרבה יותר באוטומט ) הוא דיי עגלה , אוטו מאוד כבד ופשוט מגושם , לי אמרו שיש לרכב אחיזה מעולה , זה לא נכון בעליל - שמתי לרכב צמיגים חדשים T1R והאוטו הזה אוחז חצי מהאיביזה שהייתה לי לפני

גם עם הצמיגים הספורטיבים הללו , ההגה פשוט לא מתקשר טוב עם הגלגלים הכל חשמלי ואתה לא מרגיש את הכביש , ולא ממש יודע מתי אתה מאבד כבר את האחיזה ומתי לא , התחת נזרק מוזר כזה לסירוגין , זריקות קטנות כאלה.

כוח והתנהגות = אין לו

יופי ואיכות = יש לו מאוד

לסיכום , רכב מאוד יפה ומאוד מפנק למי שלא מעניין אותי מהירות והתנהגות . אני אישית קצת התאכזבתי מהביצועים של הרכב הזה, ציפיתי ליותר מ 110 כוח סוס , באיביזה היו לי 82 אחרי בלאי והם היו הרבה יותר מורגשים היא הייתה יותר נמרצת ויותר מהנה לנהיגה .

אני הבנתי שהאוטומט ממש מסרס את הרכב הזה ולכן התחלתי לבדוק לגבי ידני אין הרבה כאלה , הVTR והVTS באמת רכב מיוחד בארץ ואין הרבה ממנו ולכן הוא נחשק ,

קודם תסע על הידני אם אתה רוצה אתה מוזמן לבוא ולראות את האוטומט אצלי בשמחה אני יארח אותך .

ועוד שמתי לרכב שלי פילטר אינבוקס של K&N ועשיתי לו יישור קו , האוטו כבד הדלתות שלו חברה שלי מקללת כל פעם מחדש , יש בדלתות פסי ברזל לביטחות במקרה של תאונת צד וחברה שלי פשוט לא מצליחה לפתוח את הדלתות ביד אחת היא צריכה שתי ידיים , לי זה פחות מפריע .

במקרה ורכשתה את הידני , אני באמת מבקש ממך בבקשה שניפגש ואני חייב לראות אם היא נוסעת שונה מהאוטומטית שלי .

תנסה לנהוג במצב טיפטרוניק ואז אתה יכול להעביר הילוכים לבד למרות שזה לא יהיה כמו ידני.

פורסם

אויש כמה שאני ניסיתי , גם טריפטרוניק וגם במצב ספורט , האוטו הזה פשוט כבד

לגבי התנהגות אין לו ! אולי אני צריך כיוון פרונט ואז אני יכתוב דעה שונה , אבל עכשיו כרגע האחיזה שלו בינונית מאוד ההגה ענק וזה מינוס אחד גדול , יש לו הגה בגודל של הגה אוטובוס וזה מעצבן , כי שאתה רוצה להיכנס למצב של נהיגה ספורטיבית וסיבובי הגה מהירים אתה נתקל עם הידיים ברגליים וזה הכי מסוכן שיש , וכן אני מעלה אותו הכי גבוה.

בכל מקרה זה לא רכב ספורט לא משנה איך תסובב אותה , אבל היא אחת המכוניות היפות על הכביש ועל זה אי אפשר להתווכח.

שוחחתי עם בעלים לשעבר של VTS עם ה180 כוח סוס ידנית נפח מנוע 2000 , שגם הוא אמר לי שהרכב לא נושך כמו שצריך

צריך להבין הC4 זה רכבים מאוד כבדים , הבטיחות הגבוה שלהם גובה מחיר , יותר הגנה יותר משקל ולכן האוטו מגיע למשקלים כבדים אם אני לא טועה הוא שוקל טון וחצי או טון 400

פורסם

אתה רציני?

הבעיה היא לא רק שאין שליטה על ההילוכים, אלא שבידני יש לך יותר הילוכים (אחד או שניים, לא יודע) ופחות אובדן כח בדרך. גם צריכת הדלק עדיפה. אלו נושאים שטיפטרוניק לא ישנה בהם כלום.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

הוא לא מיועד להיות רכב ספורט בטח לא בדגם 1600.

מה שלי מפריע בהגה יותר מהגודל שלו זה המבנה שלו עם המרכז הקבוע שפשוט מעצבן.

אני מאוד נהנה מהרכב ומאוד מרוצה ממנו.

SMALLARS נשמע לי שפשוט קנית רכב שלא מתאים לך.

אני רציתי רכב מרווח ונוח ואני מאוד מרוצה חוץ מזה שיש לי היסטוריה מאוד ארוכה של פיג'ו וסיטרואן.

דגם 1600 אוטומטי שוקל 1274

פורסם

באוטומט זה 4 הילוכים , בידני זה 5

תראו ברמזור שאני במצב ספורט ואני לוחץ דוושה עד הסוף אני מתרחק מאוד מהר משאר המכוניות אבל ההרגשה לא יודע איך להסביר כאילו האוטו ממש שקט ואין הרגשה של מהירות

בקיצור אם אתה לוקח אותה קח ידני

(אני נסעתי באיביזה ידנית 5 שנים אמרתי לעצמי אוטו הבא אני רוצה להתפנק רוצה אוטומט , אני מתחרט שקניתי רכב אוטומט זה פשוט משעמם . )

הוא רכב מטעה , כי העיצוב שלו משדר לך מהירות זה רכב שנראה כמו כלום עם יותר מ200 כוח סוס, מנופח בתחת עם קצה חד וגלגלים 16 אינץ רחבים 205 , והקדימה חד עם מנורות מאורכות לאחורה , האוטו משדר כוח ומהירות

אבל בפועל זה לא כך , וחבל .. הייתי רוצה לנסות את הVTS אבל הן כל כך נדירות יש כאלה בארץ 7 יחידות לפי מגזין אוטו , הייתה לי אחת בשכונה לפני שבועיים ורציתי באמת לדבר עם הבעלים אבל כמו טמבל לא השארתי פתק ועכשיו אני כבר לא רואה אותה )

פורסם

אין בעיות- במידה וארכוש אני אצור איתך קשר, בכל מקרה מישהו יודע דבר או שניים על צריכת דלק וביטוחים? האם החלפים הם רגילים של ב4 או שמדובר בחלפים ייעודיים?

פורסם
באוטומט זה 4 הילוכים , בידני זה 5

תראו ברמזור שאני במצב ספורט ואני לוחץ דוושה עד הסוף אני מתרחק מאוד מהר משאר המכוניות אבל ההרגשה לא יודע איך להסביר כאילו האוטו ממש שקט ואין הרגשה של מהירות

בקיצור אם אתה לוקח אותה קח ידני

(אני נסעתי באיביזה ידנית 5 שנים אמרתי לעצמי אוטו הבא אני רוצה להתפנק רוצה אוטומט , אני מתחרט שקניתי רכב אוטומט זה פשוט משעמם . )

הוא רכב מטעה , כי העיצוב שלו משדר לך מהירות זה רכב שנראה כמו כלום עם יותר מ200 כוח סוס, מנופח בתחת עם קצה חד וגלגלים 16 אינץ רחבים 205 , והקדימה חד עם מנורות מאורכות לאחורה , האוטו משדר כוח ומהירות

אבל בפועל זה לא כך , וחבל .. הייתי רוצה לנסות את הVTS אבל הן כל כך נדירות יש כאלה בארץ 7 יחידות לפי מגזין אוטו , הייתה לי אחת בשכונה לפני שבועיים ורציתי באמת לדבר עם הבעלים אבל כמו טמבל לא השארתי פתק ועכשיו אני כבר לא רואה אותה )

לפי מה שאתה כותב הרכב ממש לא מתאים לך

בקשר לצריכת דלק באוטומט אני מגיע בנהיגה מאוד רגועה ל 1ל8 בעיר ומחוץ לעיר 1 ל 13

בקשר לביטוח מקיף יעלה פחות מ3000 שקל וחובה אני לא זוכר בדיוק.

פורסם

לגבי צריכת דלק , האוטומט - בהלם ! עשיתי בדיקה לפני כמה זמן רוקנתי את המיכל דלק שלי עד למצב של 20 קילומטר נשארו לנסיעה, קו אחד נשאר ומהבהב , תידלקתי ב425 שקל (מיכל דלק עצום יש לרכב 60 ליטר) והצלחתי להוציא מהם 605 קילומטר

בחישוב שלי יצא 10 קילומטר לליטר ואני נסעתי בצורה חסכונית קיצונית , לא עברתי את ה100 קמ"ש מרמזורים יצאתי כמו צב ולא עליתי מעל 3000 סלד , ובסוף מה יצא לי ? 10 קילומטר לליטר :?

זה נשמע כאילו אני ממש מאוכזב מהרכב נכון ? , אז זהו שלא , אני פשוט מאוכזב מזה שלא ידעתי קודם שאני ירצה משהו יותר ספורטיבי , ניחא הלכתי על משהו אוטומטי ורגוע לפחות שיהיה חסכוני גם את זה לא קיבלתי .

לסיכום אוטו מאוד מאוד יפה מאוד מפנק מאוד מרווח , כמו שחברה שלי אמרה לי ביום שבאתי להראות לה את סי (יש לרכב שם חיבה)

"מזה מאמי זה נראה כמו אוטו של עשירים " האוטו באמת מהמם , אבל הוא לנהיגה רגועה , להגיע מA לB נסעתי איתה לצפון לדישון היו כמה כבישים מפותלים , ההגה פשוט לא מספר לך באיזה מצב האוטו , וזה מאוד לא אהבתי .

יפה ורגועה זה המשפט על הVTR

פורסם

אתה מתכוון 10 לליטר בנסיעה רק מחוץ לעיר?

קודם כל צורת המדידה שלך מאוד לא מדוייקת ואני אסביר.

כשאתה ממלא מיכל מלא תמיד יש אויר בפנים ואתה לא מכניס 60 ליטר אלא פחות.

לא רוקנת את המיכל עד הסוף ככה שאתה לא יודע כמה נשאר בו.

בקיצור צריך לאפס את המונה למלא עד הסוף ובסיום המיכל לראות לכמה הגעת וכמה ליטר נכנס כשאתה מתדלק שוב.

חוץ מזה מחשב הדרך ברכב הזה מאוד מדוייק .

אני מעריך שהיית יותר קרוב ל 1ל 11.

אבל אין בעיה להגיע לתוצאות גרועות אם אתה נוהג בצורה לא חסכונית.

אני לא מסתכל על שעון טורים בנסיעה רגועה -זה לא נותן כלום, אתה פשוט צריך לתת לאוטו לשייט עם כמה שפחות גז ולשמור על מהירות קבועה.

אם אתה עוקף הרבה ומעלה ומוריד מהירות אין משמעות לזה שאתה לא עובר 100 קמ"ש!

פורסם

תקשיב נסעתי בצורה הכי רגועה שיש , כי ידעתי שאני רוצה להוציא כמה שיותר קילומטר מליטר בבדיקה הזו

הגעתי ל10.5 קילומטר לליטר

אלעד מה קורה ? התגעגעתי ..

הרכב לא מסריח הוא פשוט לא מה שהחיצוניות שלו משדרת זה הכל , מבחינת איבזור פנים והשקעה ואיכות , לא תמצא ואני מבטיח לך רכב במחיר הזה שנותן לך מה שהסיטרואן נותנת אני עדיין מחכה שתביא לי רכב עם עיצוב פנים שיפיל לי את הלסת כמו שהC4 VTR עשתה .

מה גם שהוא לא נפוץ זה לא סיאט איביזה שכל מטר אתה רואה , וזה לא מאזדה 3 שעברה כבר לבני מיעוטים וזה לא עוד הונדה סיווק , נכון זה לא BMW וזה לא אלפה רומאו אבל תראה לי רכב בשנתון 2007 יד ראשונה 82 אלף קילומטר שנראה יפה כמו הC4 VTR במחיר של 40 אלף שקל , כבר אמרתי לך תן לי אלטרנטיבות טובות ואני יאכל כובע בינתיים נשארתי רעב.

• תוכן חדש...