Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חולה קרוהן,

ומגיעים לי כל מיני דברים מביטוח לאומי.

אחוזי נכות מסויימים, הנחה בשכ"ד, מימון לימודים וכדומה.

אבל ממש, ממש אין לי כוח לריב איתם בשביל זה.

כל הלוחמה הבירוקרטית הזאת תתיש אותי ותפגע לי בהשתקמות.

ידידה שלי הציעה לי כרעיון, לפנות לאחת מאותן חברות מימוש זכויות רפואיות.

כך, תיחסך לי הבירוקרטיה בעבור עמלה קטנה, שאשמח לשלם בשביל שיורידו לי את ביטוח לאומי מהראש.

יש כל מיני פרסומות באינטרנט ובטלוויזיה מפעם לפעם של כל מיני חברות כאלו,

אבל מן הסתם שכל אחת לוקחת אחוזים שונים, ואין לי איך לדעת ממי כדאי להיזהר וממי לא,

לא מתחשק לי ליפול על חברה שתמכור לי הבטחות באוויר.

מעבר לסקר שוק כללי כדי לברר עלויות,

יש למישהו כאן \ למכר שלו נסיון חיובי עם חברה כזו?

אשמח מאוד לעזרתכם,

בן.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

כל הארגונים הללו מצליחים רק במקום בו ממילא זכויותיך ברורות ולפי פסק הדין בד"כ פחות ממה שאכן מגיע לנפגע.

לכן מומלץ לפנות לבד או דרך עו"ד שמתעסק בתחום הזה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה רבה לכולכם.

היה ברור לי שבתחום הזה יש הרבה זאבים שמשחרים לטרף קל,

אך מה שאני צריך הוא פחות מישהו שיגיד לי מהן זכויותי (אותם אני כבר יודע כשם שאמרתי),

אלא מישהו שילך ויגיש את כל הטפסים האלה במקומי, יופיע במקומי בוועדות רפואיות,

וידאג שאם הם רוצים לראות אותי הם יבואו אלי הביתה, כי ממש אין לי חשק להיגרר לאיזה חור שכוח אל,

רק כדי שרופא יוכל להסתכל עלי ולתת חותמת גומי למה שרשום במחשבים של מערכת הבריאות כבר משנות ה90.

הקטע הוא שאין לי כוח לרוץ אחריהם.

אם היה מישהו שהיה עושה את הריצות במקומי, זה היה אידיאלי.

כמו להבדיל, כשהיה לי משפט על שלילה בגין הסעת נוסעים מעבר למגבלת ה2 כשהייתי נהג חדש,

העו"ד חסך לי לא רק את ההתעסקות הבירוקרטית מבחינת מילוי הטפסים,

אלא גם את הצורך להגיע לשם.

איני יודע אם זה דבר כזה קיים בכלל, אבל אם כן אשמח לשמוע...

DOESN'T WORK HARD

פורסם

1. תפקידו של עורך הדין יהיה להביא לידיעתך את זכויותיך ולסייע לך למצות אותן, וזכויות כאלה אינן רק מול הביטוח הלאומי.

2. עורך הדין יוכל להופיע במקומך במצבים מסויימים, אבל אם תדרש לבדיקת רופא איןלכך תחליף ויהיה עליך להגיע לבדיקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היה ברור לי שאצטרך להיפגש עם רופא והעו"ד לא יכול לעשות זאת במקומי,

אמנם יש הבדל בין להיפגש עם רופא אחד, לבין להיפגש עם רופא, ואחריו עוד אחד, ועוד אחד, ועוד אחד.

אני רוצה שיוודאו עד כמה שאפשר שאצטרך ללכת פעם אחת בלבד, אין לי כוח לריב איתם.

דיברתי עכשיו עם בחור נחמד מארגון "זכותי" שעופר קישר אליו,

קבעתי איתו ששבוע הבא אפגש עם נציג שלהם ואשמע מה יש לו להציע.

הם מציעים סיוע מסוג זה שתואר פה,

מצד אחד ברור לי שזה ביזנס ואת מה שהם עושים אני יכול לעשות גם לבד,

אבל אם העמלה לא תהיה גבוהה יחסית מתאים לי לשלם כסף כדי להנות מהנסיון שלהם -

כדי שהטפסים יהיו locktite ולא תהיה אפשרות להזמין אותי לוועדה חוזרת וחלילה,

כי משהו לא התסדר להם בעין עם איזה טופס.

מגיע אני יודע שמגיע לי, אבל צריך להציג את זה בצורה נכונה כך שיתמזערו הסיכויים לטרטרת.

מקסימום, בטוח שאחכים מעט בנושא תודות לפגישה איתו גם אם לא אחליט "לסגור" איתם וללכת לביטוח לאומי לבד.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

חבר, ממש חבל מה שאתה מתכוון לעשות, זו ממש לא בעיה. חבל להוציא אלפי שקלים על כלום - כל מה שהשרלטנים חסרי הבושה הללו עושים, תמורת אלפי ואולי עשרות אלפי שקלים, זה מילוי טופס בלבד ואין סוף שאגות חסרות כיסוי "השגנו לך", הם לא משיגים גרגיר יותר ממה שאתה לבד יכול להשיג. הם לא מזיזים למומחי הוועדות. בוועדות, רק תוצאות הבדיקות שלך מדברות.

לוועדה תצטרך להופיע אישית, בין אם יהיה לך עו"ד ובין אם לא. שום עו"ד לא ירוץ במקומך להשיג טפסים, חוות דעת, תוצאות בדיקות וכיוצ"ב. גם את זה בכל מקרה תצטרך לעשות בעצמך. מה נישאר, מילוי הטפסים של הביטוח לאומי והגשתם (החתמתם, לוקח 5 דקות) בסניף הביטוח הלאומי, קח חבר שמתמצא בעיברית פשוטה, תמורת הזמנה למסעדה במקום להוציא כמה אלפי שקלים לשרלטנים חסרי בושה, החבר ימלא לך את הטפסים. תגיש, תראה שמכאן הכל יתגלגל מעצמו וברור.

לדעתי, ואינני קשור כלל לביטוח הלאומי, מומחי הוועדות ומזכירות הוועדות, ברוב המקרים, מסייעים ככל שתוצאות הבדיקות הרפואיות שלך תומכות.

לא תהיה מרוצה מקביעת הוועדה, תרצה לערער, או אז תקח עו"ד. אני מדבר מניסיון.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

blavie, הרשה לי לנצל את הנושא שלך בבקשה? תודה מראש :wink:

רציתי לדעת, אם יש בן אדם החולה במחלה מסוימת, ומוכר במוסד לביטוח לאומי כנכה,

עם אחוזי נכות וכל מה שנלווה לזה.

מהיכן איפשר להשיג פחות או יותר פירוט על אותו אדם?

אני בטוח שאני מתנסח בצורה מפגרת לגמרי, זאת תמיד היתה בעיה אצלי :?

הכוונה שלי: יוסי חולה במחלה X, יש לו ככה וככה אחוזי נכות, הוא מוכר במוסד בתור נכה החולה במחלת X.

איך מישהו מהמשפחה של יוסי, נאמר אח שלו, איך אח שלו יכול להשיג פרטים על יוסי

כפי שמופיעים במחשבים של הביטוח לאומי?

לדעת כמה אחוזי נכות יש לו.

לדעת מה כתוב במחשבים שמגיע לו כל חודש, כמה מגיע, וכל מה שכתוב שם

האם אפשרי בכלל דבר שכזה או שאני שואל שאלה בלתי אפשרית בכלל?

אם יש לזה חסיון רפואי (אני מאמין שיש), אז אין בעיה שיוסי יחתום שהוא מאשר לאח שלו לקחת את המסמכים האלה. ככה שזוהי לא בעיה.

אבל אפשר בכלל להשיג מין פירוט שכזה פחות או יותר, תקציר על יוסי מה יש לו, כמה יש לו, מה מגיע לו וכו'?

צריך ללכת לביטוח לאומי בשביל לקבל את כל המידע הזה או שהכתובת הוא רופא משפחה?

תסלחו לי על הניסוח, מצטער.

blavie, בהצלחה בשיקום ידידי. השתקמות מהירה והמון בריאות רפואה שלמה!

פורסם

תודה רבה לך זה דבר ראשון.

דבר שני בקשר לשאלתך, קיים על כך חסיון רפואי מן הסתם כמו על כל דבר בעל אופי כזה,

ובמידה ורוצים להשיג מידע מסויים ניתן לגשת לביטוח הלאומי \ לכל מוסד אחר שמחזיק במידע הזה,

בצירוף ייפוי כוח בעל תוקף חוקי מהחולה עצמו, ולקבל את המידע...

אולי יעשו לך קצת מרפקים כי הם לא רגילים לעבוד ככה ובשבילם זה לצאת מהקופסא, אבל כך זה צריך להתנהל ברמת העקרון.

ל vik, עכשיו כשאני חושב על זה אתה צודק,

חיפשתי מישהו שבעבור תשלום יעשה את כל ההתרוצצויות במקומי, אבל כנראה שזה לא קיים.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

תודה על התשובה המהירה!

אז אתה אומר ללכת לביטוח לאומי, לבקש טופס יפוי כח, להחתים את אחי - ופשוט לקחת עם הטופס החתום כשאני מבקש מה בדיוק? פשוט לגשת ולבקש "פירוט מצב?" או איך קוראים לזה?

אני הרי לא אבקש ממנה את כל המידע שיש על X, זה יראה מוזר.

חבל שבשנת 2012 אין את הדברים האלה נגישים דרך האינטרנט. אני לא רואה סיבה הגיונית שלא יעשו.

היום יש גישה לבנק דרך האינטרנט, גישה לאתר של הקופת חולים, גישה להכל.

אז מה יותר פשוט מלתת לאדם קוד אישי וסיסמא שאיתה הוא יתחבר ויוצג לו כל המידע האישי שלו.

אני רוצה לעשות זאת בעקבות הנושא שלך, אני רוצה לקרוא בידיוק מה כתוב במסמכים שמגיע לאחי, ואחרי זה לחקור על הנושא באינטרנט, ורק כמוצא אחרון לגשת אל אחד המומחים האלה שמתעסקים במימוש זכויות רפואיות.

הבנתי בזמן האחרון שהביטוח לאומי רק עושה חיים קשים למבוטחים שלו.

אחי עם ניוון שרירים מלידה, היה לו 120% אם אני זוכר נכון, הוא היה בוועדה לא מזמן כי הגיע לגיל 18, פתאום הורידו את האחוזים ל - 100% זה לא ניראה מוזר?

המחלה הזאת מחלישה את השרירים עם הזמן. זה לא שהוא פתאום יכל לעשות דברים שבעבר הוא לא הצליח. להפך המצב רק החמיר, הוא גם עבר תאונת דרכים עף מהכיסא גלגלים שלו אל השמשה הקדמית כי הנהג לא חגר היטב את הכיסא בהסעת בוקר בדרך לבית הספר.

אז המצב רק החמיר, והם רק מקשים.

הורידו את האחוזים, ביטלו סכום של קצבה, הורידו את הקצבה, ועוד ועוד.

אני לא אוהב להתעסק בדברים האלה כמוך, מאוד מבין אותך. זה יכול להתיש בן אדם וזה מצריף המון כח להילחם בהם וצריך לבוא מוכן שזה יקח המון זמן, המון ריבים ודרך בכלל לא קלה.

אבל זה לא ייאמן שככה פועל ביטוח לאומי.

בן אדם עם ניוון שרירים מלידה, תלוי בעזרת הזולת 24 שעות ככה גם קבע הרופא, פתאום ירדה לו הקצבה שלו. ירדו לו האחוזים מ - 120% ל - 100%. לא ייאמן.

תודה רבה לך.

שיהיה גם לך בהצלחה בדרך הזאתי, אל תוותר.

כי הם בונים על כאלה שיוותרו. למה אתה חושב שאנחנו במשפחה עוברים את כל מה שתיארתי למעלה? כי אנחנו שקטים. כל מה שאומרים לנו אנחנו אומרים כן במשפחה.

אני קטן לא מבין בזה, אמא לא יודעת עברית. אח שלי קטן. אין דמות סמכותית גברית שיטפל בנושא אבא עזב כשנודה לו שנולד לו בן נכה. אבל אני לא מוכן לוותר.

פורסם

תראה בעקרון אני לא מבין כ"כ בפרוצדורות של הביטוח הלאומי,

אבל אין סיבה שזה יראה מוזר שאתה מבקש תסקיר כללי של כל המידע שיש ברשותם.

שיהיה לך המון בהצלחה, אם אתקל בעצה שימושית או כל דבר בסגנון אדאג לעדכן אותך.

DOESN'T WORK HARD

• תוכן חדש...