Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

אני עומד להחזיר את רכב הליסינג שלי C3 החדשה ולכן אני מעוניין במכונית סופר מיני ידנית .

ראשית כל אשתף אתכם בנסיעת מבחן ברנו קליאו הידנית שהייתה לי אתמול.המעבר מרכב אוטומטי לידני אינו כ"כ פשוט עבורי מסתבר.בנסיעת המבחן הקליאו כבתה לי לפחות 20 פעם כ"כ התפדחתי שאפילו לדעתי הסמקתי מבושה .כולם אומרים זה כמו לחזור לרכב על אופניים אך במיקרה שלי כנראה שזה יותר מורכב כי עברו איזה 15 שנים מאז הפעם האחרונה שנהגתי על גיר ידני וזה היה בטסט שלי.

בקיצור אשמח לקבל המלצות בנוגע לפיאסטה הידנית מאנשים שכבר עשו נסיעת מבחן ויכולים לשתף רשמים ויש להם מושג מה המדיניות של היבואן לגבי הנחות למרות שמדובר ביבואן קמצן.המטרה היא לרכוש 2 רכבים כאלו והאם אפשר לדעתם לקבל הנחה בהזמנת 2 רכבים זהים מעבר לחיישני רווס והשטויות שכולם נותנים .

ברנו קיבלתי הצעה של 72K לשתי יחידות על הכביש אחת לי ואחת לאחי (קליאו ידנית) לאחר הנחות כולל חיישני רוורס,מרימי שמשות,קודן ואגרת רישוי ולדעתי אני אוכל להוריד אותם אפילו עוד קצת .

הייתי מעדיף לרכוש ריו 5 דלתות ידנית אבל המחיר שלה מעט גבוה .

בנוגע לפאביה הבנתי שאין במלאי את הדגם הידני שבמבצע,והאיביזה לדעתי לא באותה רמה בכלל.

השם רנו מעביר בי צמרמורת בכל הנוגע לאמינות וליבואן שתתבטא בירידת ערך גדולה .

פורסם

שכחתי לציין אני בד"כ נוסע לבד .לפעמים מצטרף חבר או ההורים שלי .הנסיעות שלי הם במישור וככה מהעבודה הביתה ,קצת חברים ,משפחה וכו ופעם ב ...אני נוסע לצפון ,אילת או ירושליים אבל אז האוטו בדרכ מלא .

פורסם

הפיאסטה אופציה טובה.

וגם האיביזה, שלמעט עיצוב מעט פושר בפנים היא מעולה ומגיעה עם מנוע 1.4 חזק יותר מהמתחרים באותו מחיר (למעט הפאביה).

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

האיביזה היא לא אופציה מבחינתי ,ירידת ערך,אחריות מוגבלת לשנתיים בלבד,יבואן זוועתי,מוסכים גרועים ושירות ומחירי חלפים בשמיים מה גם שהאיביזה לא נראית טוב לטעמי בכלל למעט דגם ה 3 דלתות אז היא באמת לא אופצייה מבחינתי.

לכן זו גם פחות או יותר ההתלבטות שלי מול הקליאו.

אם יש כאן אנשים שעשו נסיעת מבחן על הפיאסטה ויכולים לשפוך מעט אור על שאלותיי אי אשמח מאוד .

המון תודה

פורסם

הפיאסטה יותר מודרנית מהקליאו והיא מצויידת בהיגוי ושלדה תקשורתיים יותר (מהנה יותר לנהיגה).

היתרון של הקליאו - נוחות נסיעה גבוהה יותר (למעשה הכי גבוהה בסופר-מינ'יס), וספסל אחורי פחות קלסטרופובי מהפיאסטה.

לצרכיך, אני חושב שהפיאסטה עדיפה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
האיביזה היא לא אופציה מבחינתי ,ירידת ערך,אחריות מוגבלת לשנתיים בלבד,יבואן זוועתי,מוסכים גרועים ושירות ומחירי חלפים בשמיים מה גם שהאיביזה לא נראית טוב לטעמי בכלל למעט דגם ה 3 דלתות אז היא באמת לא אופצייה מבחינתי.

לכן זו גם פחות או יותר ההתלבטות שלי מול הקליאו.

אם יש כאן אנשים שעשו נסיעת מבחן על הפיאסטה ויכולים לשפוך מעט אור על שאלותיי אי אשמח מאוד .

המון תודה

90% ממה שרשמת = שמועות/דעות קדומות נטו, מבלי שבאמת בדקת את העניין.

עם כל זאת, ברור שאתה צריך לקנות מה שיעשה לך טוב (גם אם אבסולוטית אתה טועה:) )

שיהיה בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

תודה רבה אך ברשותך ארצה להבהיר משהו

אני לא ניזון משמועות ונעזר בעובדות בלבד ולכן כל מה שכתבתי על קרסו היבואן הם מנסיון רע מאוד של מישהו ממשפחתי שאכל מרורים מהיבואן ומרנו מגאן .וחברה טובה שסבלה קשות מקליאו אמנם הדגם הקודם ולקח לה המון זמן למכור אותה בהפסד גדול מתחת למחירון .

והאיביזה? אין מה לעשות פחות בטוחה על פי מבחני הריסוק והבטיחות מבחינתי זה קודם כל ומה שכתבתי לגביה נובע אך ורק מנסיון רע מאוד של חברים עם האיביזה וסיאט בכלל ,השירות במוסכים,היבואן ועוד אז אני שוב מציין אני מתבסס רק על עובדות .

אשמח לתגובות נוספות

פורסם
תודה רבה אך ברשותך ארצה להבהיר משהו

אני לא ניזון משמועות ונעזר בעובדות בלבד ולכן כל מה שכתבתי על קרסו היבואן הם מנסיון רע מאוד של מישהו ממשפחתי שאכל מרורים מהיבואן ומרנו מגאן .וחברה טובה שסבלה קשות מקליאו אמנם הדגם הקודם ולקח לה המון זמן למכור אותה בהפסד גדול מתחת למחירון .

והאיביזה? אין מה לעשות פחות בטוחה על פי מבחני הריסוק והבטיחות מבחינתי זה קודם כל ומה שכתבתי לגביה נובע אך ורק מנסיון רע מאוד של חברים עם האיביזה וסיאט בכלל ,השירות במוסכים,היבואן ועוד אז אני שוב מציין אני מתבסס רק על עובדות .

אשמח לתגובות נוספות

ההבדל בין 4 ל6 כריות אוויר הוא בכריות הוילון שהן למשל חסרות משמעות לחלוטין בתאונה חזיתית (חס וחלילה) ויעילות קצת רק בפגיעת עמוד בצד. זה לא שארבע כריות אוויר אומר שאין מקדימה כריות. רק שתע. אני דווקא חושב כמו בול 81 שאתה ניזון יותר משמועות מאשר מעובדות ואתה זורק סיסמאות ודברים מאוד כללים ("מנסיון רע מאוד של חברים עם האיביזה וסיאט בכלל ,השירות במוסכים,היבואן ועוד") זה לא באמת נשמע כמו מישהו שחווה משהו ספציפי. לי למשל היה מקרה אחד שבו נזקקתי לשרות וקיבלתי אותו מעל ומעבר וזאת אחת הסיבות שאני כן נשאר נאמן לצ'מפיון ופולקסווגן. אבל שוב, כמו שכתב לך בול וגם כאן אני מסכים איתו, חשוב שתהיה שלם עם עצמך.

פורסם

לעניין הפיאסטה אני בצעתי נסיעת מבחן עלייה , על האיביזה ועל המיקרה .

אין ספק שהפיאסטה הוא הרכב הטוב בקטגוריה בהרבה הן מבחינת בטיחות , הן מבחינת איבזור , נוחות נסיעה , איכות נסיעה ועוד..

אם הפרש המחירים מטריד אותך תחסוך את זה בצריכת דלק טובה יותר מהאיביזה ,תוך 3 שנים האיביזה תיהיה יותר יקרה בצריכת הדלק ושלא נדבר על הטיפולים כך שפער 4 אלף שקל הוא זניח אם אתה מתכוון להחזיק את האוטו לטווח ארוך .

רק תזהר מיועצי אחיטופל שיש פה באתר כל פעם שרק מזכירים את האיביזה ג'וני בוי קופץ ממקום מושבו בסוכנות רכב סיאט בהרצליה וממשיך לבלף על האוטו בלוף הזה.

בקיצור אל תתלבט בין שתיהם הפיאסטה מומלצת הרבה יותר

פורסם
ומה לגבי הקליאו ? מישהו יכול לתרום כאן מהידע שלו ? פיאסטה מול קליאו

הפיאסטה עדיפה בעיקר בתחום המנוע והביצועים, למרות שהקליאו לא נופלת ממנה בהרבה. אם ההתלבטות שלך היא בין שתיהן, תעשה נסיעות מבחן כי זה כבר עניין של התאמה אישית לאיזה מהן תתחבר יותר. שתיהן מאובזרות טוב יחסית לסיגמנט, אבל אם אתה בחור גבוה, עלולה להיות לך בעיה במציאת תנוחת נהיגה נוחה בפיאסטה שיש לכיסא שלה בעיה בכיונון וכתבו את זה לא מעט שנסעו בה. בגלל זה חשוב שתיסע, תשב ותנהג בשתיהן. הפיאסטה יפה יותר אבל זה ענין מאוד סוביקטיבי, ובסך הכל שתיהן בחירות טובות למרות שברור שלפיאסטה יש שרות ויבואן עדיף.

פורסם

תודה על התגובה.

אני בקושי מדגדג את ה 1.70 אז גבוה אני לא . עשיתי נסיעת מבחן על הקליאו פרט לעובדה שהרכב כבה המון פעמים כיון שכבר 15 שנה לא נהגתי בגיר ידני הקלאץ הרגיש מאוד לא נוח בקליאו אולי הוא קצת גבוה או שאני לא זוכר טוב איך נוהגים בידני

את הפיאסטה ראיתי בינתיים רק באולם התצוגה אהבתי יותר את איכות החומרים שלה למרות שהתא כולו שחור וקודר אבל איכות החומרים וההרכבה הרגישו לי הרבה יותר איכותיים מהקליאו ,המושבים תמכו יותר והרגישו יותר נוחים ומבחינת אבזור לא הרגשתי שחסר בה הרבה . אז אין בה מחשב דרך ובקרת שיוט אבל בינינו כמה כבר נהג ממוצע משתמש באלו ביום יום. והיא נראית גם יותר טוב מהקליאו למרות הידיות והמראות בצבע שחור מבחינת ביצועים אני לא יודע לומר .

בקיצור יש התלבטות האם בכלל לרכוש ידנית חדשה ? האם לרכוש אוטומטית משומשת באותו הסכום שגם תשמור על ערכה בשוק טוב יותר במקרה של סוויפט או מאזדה 2 וכו וגם תיתן ביצועים טובים יותר

נכון שהדלק הוא גם שיקול ובפער של 10-15 אחוז בצריכה מול אוטומטית למי שלא נוסע עשרות אלפי קילומטרים בשנה הוא גם לא כל כך משמעותי

בקיצור הרבה שאלות שאני מניח מלווים עוד אנשים שמתלבטים בסוגיה זו .

פורסם
ומה לגבי הקליאו ? מישהו יכול לתרום כאן מהידע שלו ? פיאסטה מול קליאו

אני בעלים של קליאו מזה שבוע,

גמעתי כמה עשרות ק"מ על הרכב בנתיים,

אין לי יותר מדי מה להגיד בנושאים כמו צריכת דלק,

אבל בתחום הביצועים, הרכב סביר לחלוטין (ועוד לא עבר הרצה, בספר היצרן רשום שהרצה תסתיים ב3000 ק"מ ורק אז יורגש הכוח [הצנום] של המנוע).

הגיר מגיב בסדר בסך הכול, צריך להזהר בהעברה מרביעי לחמישי, כי אפשר למצוא את עצמך בטעות בשלישי. ההילוכים קרובים יחסית. בנוסף אפשר לציין שקל מאוד לנסוע במהירויות חוקיות בתוך העיר בהילוך 5, לרכב אין בעיה לסחוב.

בתחום נוחות הנסיעה הרכב מעולה, משכך מהמורות ובורות (שלא חסרים בבאר שבע) בצורה טובה.

בתחום הבטיחות כפי שאתה יודע יש 6 כריות אוויר, ABS, ESP, ציון מרבי של 5 כוכבים במבחני הריסוק.

בגזרת האבזור אני לא חושב שחסר לי משהו, 2 חלונות חשמל קדמיים זה מספיק, מאידך יש משהו יותר חשוב ונחמד כמו קרוז קונטרול עם מגביל מהירות, יש שליטה מההגה.

קל מאוד למצוא תנוחת נהיגה טובה.

מאחור גם אנשים גבוהים ישבו בצורה טובה בלי להתלונן והיה להם נוח.

נכון לעכשיו אני מאוד מרוצה מהרכב, תמורה טובה למחיר.

לגביי הקטע של הקלאץ' - גם לי זה קרה, הייתי נוראי בנסיעת מבחן במיקרה, עד שהצלחתי לצאת מהמתחם של עמיגל בבאר שבע, אני חושב שנכבה לי האוטו לפחות 5-7 פעמים, לא קרה כלום.

עם הקליאו גם בהתחלה לא היו לי חיים קלים, ואני חזרתי לידני אחרי שנתיים שכמעט לא נהגתי בידני (2 נסיעות בעבודה ונסיעת מבחן על i10 ועל מיקרה זה לא נחשב).

אני ממליץ לך לשקול את המעבר היטב ותראה האם אתה מסוגל לחזור 15 שנים אחורה לגיר הידני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ביצעתי נסיעה על פיאסטה ידנית השבוע השייכת לחברת השכרה ,

הרכב נוח מאד הקלאץ מרגיש רך מידיי (לפעמים קשה לקבוע את נקודת המפגש )

הידית נוחה ומדויקת .

המנוע (עם מזגן) הרגיש דווקא לא רע בכלל מטפס יפה ותגובת הדוושה טובה

בסה"כ נסיעה קצרה של 10 ק"מ

אבל התחושה ברכב שלא חסכו בדגם למרות שהרוב שחור בפנים ,

האיכות נראית טובה למדיי ועמידה .

חוץ מזה שבאדום היא נראית לא רע בכלל .

פורסם
תודה על התגובה.

אני בקושי מדגדג את ה 1.70 אז גבוה אני לא . עשיתי נסיעת מבחן על הקליאו פרט לעובדה שהרכב כבה המון פעמים כיון שכבר 15 שנה לא נהגתי בגיר ידני הקלאץ הרגיש מאוד לא נוח בקליאו אולי הוא קצת גבוה או שאני לא זוכר טוב איך נוהגים בידני

את הפיאסטה ראיתי בינתיים רק באולם התצוגה אהבתי יותר את איכות החומרים שלה למרות שהתא כולו שחור וקודר אבל איכות החומרים וההרכבה הרגישו לי הרבה יותר איכותיים מהקליאו ,המושבים תמכו יותר והרגישו יותר נוחים ומבחינת אבזור לא הרגשתי שחסר בה הרבה . אז אין בה מחשב דרך ובקרת שיוט אבל בינינו כמה כבר נהג ממוצע משתמש באלו ביום יום. והיא נראית גם יותר טוב מהקליאו למרות הידיות והמראות בצבע שחור מבחינת ביצועים אני לא יודע לומר .

בקיצור יש התלבטות האם בכלל לרכוש ידנית חדשה ? האם לרכוש אוטומטית משומשת באותו הסכום שגם תשמור על ערכה בשוק טוב יותר במקרה של סוויפט או מאזדה 2 וכו וגם תיתן ביצועים טובים יותר

נכון שהדלק הוא גם שיקול ובפער של 10-15 אחוז בצריכה מול אוטומטית למי שלא נוסע עשרות אלפי קילומטרים בשנה הוא גם לא כל כך משמעותי

בקיצור הרבה שאלות שאני מניח מלווים עוד אנשים שמתלבטים בסוגיה זו .

1.4 לפי המבחנים די עצלה,במיוחד לעומת המזדה 2 או הסוויפט,כיוון שגם לא נמכרו הרבה פיאסטות לא בטוח בכלל שערכה ישמר טוב יותר,גם המזדה 2 מצבה לא יותר טוב בעקבות הליסינג,דוורא הסוויפט היא שניראית שתשמור על הערך טוב יותר.

לדעתי תיקח את הידנית,גם חדשה עם אחריות,גם חסכונית יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...