Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת נתונים על הרכב :

שנת 95 עם סאן-רוף, ABS

הרכב עבר 180K.

יד ראשונה.

רג'קטים שהתגלו בבדיקה :

מנוע :

1)בלאי פנימי גבוה

2)רעש יתר - מערכת תזמון שסתומים

3)רעשים ונקישות פנימיות 4

4)רעש פנימי ממיסבים

5)נזילות שמן קלות

6)סימני שריפת שמן

7)תושבות מנוע פגומות

8)לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה

9)לבטל רעשים ולחזור לבדיקה שמיעת מנוע

10)חייב ניקוי מנוע ומספרו - ולחזור לבדיקה

11)קורוזיה ונזילת מים + מערכת קירור

12)נזילות מים (סימנים)

13)צינורות מים פגומים, לטפל בכל מערכת הקירור ולחזור לבדיקה

14)סיבובי מנוע לא יציבים

15)לטפל במערכת הזרקת דלק

16)לתאם מנוע ולטפל במערכת הצתה

17)מערכת פליטה רועשת

סרן קדמי ומערכת היגוי :

18)נזילת שמן קלה ממערכת הידראולית

19)נקישות במתלה, חריקות במתלה, לתקן זווית במערכת היגוי + איזון

קפיצים :

בלמ"ז אחוריים חלשים

שילדת מרכב :

20)ליקוי בעלי משמעות גבוהה : פגיעה בעמוד אחורי, תיקונים כללים בגוף המרכב

21)ליקויים בעלי משמעות נמוכה : מעיכות בקורות תחתית, מעיכות בסף, פגיעות פח + צבע כללי לרכב.

21)פגיעה קלה בקורה רוחבית בחזית.

מערכת בלמים (ללא פירוק גלגלים)

22)נקישות בבלימה

צמיגים :

23)צמיג קדמי שמאלי פגום + צמיגים לא זהים + צמיג אחורי ימני פגום (בליטה)

מערכת תאורה :

24)תאריך מצבר 02/03, פנס סדוק, הפעלת חלונות חשמל לקויה

העברת כח :

25)מצמד מפריד גבוה (בלאי)

26)מצמד קשה

27)חופש צלבים

28)נזילת שמן בדיפרנציאל

29)רעש מתיבת הילוכים (בלאי)

30)חופשים במנגנוני הילוכים

מה אתם אומרים ? הערכתם לגבי תיקון התקלות החשובות. תנו לי את כל מה שאתם יכולים !

אני זקוק לכם עכשיו

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

שני הממצאים העיקריים והבעייתיים שניתגלו,הם מכה חזקה שהוא חטף החלקו האחורי,שהגיעה עד העמוד ומנוע עייף,די הגיוני בהתחשב בקילומטרז' הגבוה,ובחיים הלא קלים שעוברות מכוניות מסוג זה.הבעייה העיקרית שאין היצע גדול של מכוניות כאלו בשוק,וסביר להניח שכמעט כל מה שיוצע למכירה לא יהיה במצב טוב יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

המנוע באמת נשמע לא משהו. למזלך מנוע כזה היום זה לא דבר יותר מדי יקר. אם תקנה הרבה מתחת למחירון אפשר יהיה אפילו לחשוב על להשקיע קצת כסף במנוע טוב יותר (נעשה כבר בארץ יותר מפעם אחת).

הפגיעה בעמוד האחורי היא באמת בעייתית - ביקשת הסבר של בדיוק איפה הייתה הפגיעה ומה תוקן? זו בוודאות פגיעת שלדה ויכולה להיות השפעה על התנהגות הרכב, כך שאני הייתי נמנע מכזה אוטו. הפגיעה הקלה בקורה הרוחבית היא בטח קצה שלדה, ויש לזה עוד משמעות בשוק.

יש עוד הרבה דברים שדורשים טיפול ועולים כסף. צמיגים, אולי קלאץ', גיר, בלמ"זים (בטח לא החליפו מעולם...) ועוד ועוד.

אני הייתי מוותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

פגשתי עכשיו שכן שהוא מכונאי. הוא אמר לי שהם שהמכונים מחרטטים כדי לכסות את עצמם. הוא הציע לי ללכת אליו עם המוכר והרכב כדי לקבל הערכה על מצב המנוע ושאר המכלולים.

בגדול, הרכב מרגיש טוב על הכביש. אני ואחי נהגנו בו, ולא גילינו שום רעש בתיבת הילוכים, או בעיה בקלאצ'. הרכב מתנהג מעולה על הכביש, ולמרות שהבלמ"ז חלשים (כמו שהבוחן אומר) הרכב גילה אחיזה טובה בסיבובים.

בקיצור, אני אעדכן אתכם.

כמו כן, אשמח לשמוע עוד דיעות לגבי התוצאות שרשמתי.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

הרכב יכול להרגיש מצוין על הכביש, תיבת ההילוכים יכולה להעביר בסדר, הקלאץ' להרגיש טוב והבולמים גם כן. אבל אלו לא הבעיות העיקריות. אלו סתם זוטות שרוב הסיכויים שיטופלו בהשקעה מינימלית או שאפשר למשוך אותן עוד חודשים רבים. הבעיה העיקרית שלך היא הפגיעות והמנוע. את זה צריך לבדוק היטב. דרך אגב - נעשתה בדיקת קומפרסיה למנוע?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שמע מניסיוני .

אל תיתן להתלהבות לעלות לך על הראש.

התלהבות הזאת תגרור אותך להוריד במחיר שאתה תמכור לממש הפסד ענקי.

עדיף שתחשוב שנית...האוטו קיבל מכה רצינית ויש שאסי מה שנקרא לך תמכור אחר כך.

התלהבות הראשונית ולחץ חברתי (מי אמר CF?) יכולים לגרום ולהשפיע עלייך לרעה מאוד.

בקיצור חפש לך כלה אחרת וזה לא אסון אם היו לה 3 יידים - עדיף 3 על יד 1 שקרעה לה את הצורה בכמה תאונות.. :!:

פורסם
הרכב יכול להרגיש מצוין על הכביש, תיבת ההילוכים יכולה להעביר בסדר, הקלאץ' להרגיש טוב והבולמים גם כן. אבל אלו לא הבעיות העיקריות. אלו סתם זוטות שרוב הסיכויים שיטופלו בהשקעה מינימלית או שאפשר למשוך אותן עוד חודשים רבים. הבעיה העיקרית שלך היא הפגיעות והמנוע. את זה צריך לבדוק היטב. דרך אגב - נעשתה בדיקת קומפרסיה למנוע?

רוני

בדיקת קומפרסיה במכון ? לא. לא נראה לי.

הם בכלל בודקים קומפרסיה ?

שמוליק

פורסם

רוני

בדיקת קומפרסיה במכון ? לא. לא נראה לי.

הם בכלל בודקים קומפרסיה ?

שמוליק

היום בודקים לא רק קומפרסיה אלא גם כ"ס.!

פורסם

יש בדיקת קומפרסיה (לאחר שעיינתי בשאר הדפים). הקומפרסיה לא חורגת מגבולות הנורמל ומראה נתונים זהים בכל הציל'.

אבל על דבר אחר רציתי לדון איתכם.

המוכר אמר לנו (לאחי ולי) שהוא יד ראשונה. כאשר הגענו לבדיקה, אחי שם לב שברישיון הרכב רשום "בעלים קודמים 01". זאת אומרת שהמוכר הוא יד שנייה. יש לציין שהמוכר בגיל 40+ ונשמע אמין ( :? ). הוא עדיין משוכנע שהרכב שהוא קנה, הוא רכב מהסוכנות והוא נמצא אצלו מהיום הראשון שהוא הגיע ארצה. בבדיקה גילו שלאחר 4 חודשים שהרכב על הכביש, נעשתה העברת בעלות לידי המוכר. זאת אומרת :

ביוני 95 הרכב הגיע ארצה ונרשם על מישהו.

באוקטובר 95 הוא הועבר לידי המוכר הנוכחי.

סה"כ 4 חודשים. האם פעולה כזאת היא הגיונית ?

בבוקר יום ראשון אני אדע בדיוק כמה בעלים הרכב הזה עבר (דרך אבא שלי) ואם הוא ניסה לרמות אותנו, אחנו נוותר על הרכב, ושיחפש לו פרייאר אחר.

מה דעתכם ?

שמוליק

פורסם

רוב הסעיפים פשוט סתם כסת"ח, זה כבר נראה כמו סעיפים קבועים שמוכנסים אוטומטית בכל בדיקה של רכב.

הפגיעה בקורה- גש למכון בדיקה שיגידו לך אם זה נחשב קצה שילדה או שילדה. במקרה הראשון אפשר להתמקח, במקרה השני תמשיך הלאה.

תברר את עניין מספר הבעלים, אבל בכל מקרה מדובר ביד נמוכה.

יש הרבה ריג'קטים "קטנים" באוטו שלא מאוד יפריעו בשלב הראשון אבל מדובר בדברים שכדאי ומומלץ לסדר עם הזמן, קח בחשבון שהעלויות גבוהות.

אני מדבר על סל"ד סרק לא יציב, חלונות חשמליים, גומיות וצינורות מים וכו'.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לך תבין אנשים.

יש לך אוטו עם פגיעת שילדה + קצה שילדה במקום אחר.

אתה מתעצבן ובורח בגלל החשש שהוא עבר 2 ידיים ב-10 שנים, ולא אחת.

כמה ישראלי.

נקנה משהו שאנחנו יודעים שהוא חרא, רק שלא יעבדו עלינו בשאר.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
רוב הסעיפים פשוט סתם כסת"ח, זה כבר נראה כמו סעיפים קבועים שמוכנסים אוטומטית בכל בדיקה של רכב.

הפגיעה בקורה- גש למכון בדיקה שיגידו לך אם זה נחשב קצה שילדה או שילדה. במקרה הראשון אפשר להתמקח, במקרה השני תמשיך הלאה.

יש הרבה ריג'קטים "קטנים" באוטו שלא מאוד יפריעו בשלב הראשון אבל מדובר בדברים שכדאי ומומלץ לסדר עם הזמן, קח בחשבון שהעלויות גבוהות.

אם המוכר "עובד" על הקונה במספר הידיים תהיה בטוח שיש עוד כמה שפנים בכובע!! :idea:

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

אם המוכר "עובד" על הקונה במספר הידיים תהיה בטוח שיש עוד כמה שפנים בכובע!! :idea:

בכל רכב משומש שקונים יש "שפנים" בכובע, המטרה של הבדיקות המקדימות היא לצמצם את כמות השפנים ואת הסיכוי למצוא דברים לא ידועים.

בכל אופן, זה לא שהרכב מושלם מעבר לנושא מספר הידיים, פגיעה בקורה האחורית התגלתה וזה חשוב יותר ממספר הידיים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

דרך אגב, יש גם יתרון בהחלפת ידיים מסוימת. לפעמים, אם יש בעלים יחיד ברכב למשך נניח 7-8 שנים, הוא נוטה להזניח דברים מסוימים. לדוגמא - בולמי זעזועים, תושבות מנוע או רכיבים מתבלים אחרים אשר לא גורמים בהכרח לכשל מסוים אבל הם במצב לא טוב. אם הרכב עבר מספר בעלים, יכול להיות שאחד מהם לפחות, טיפל באותם דברים אשר בוודאי צצו בבדיקה לפני קנייה או סתם בטיפול במוסך. העובדה שרכב מסוים הוא יד ראשונה כלל לא אומרת שהטיפול בו היה בהתאם...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
לך תבין אנשים.

יש לך אוטו עם פגיעת שילדה + קצה שילדה במקום אחר.

אתה מתעצבן ובורח בגלל החשש שהוא עבר 2 ידיים ב-10 שנים, ולא אחת.

כמה ישראלי.

נקנה משהו שאנחנו יודעים שהוא חרא, רק שלא יעבדו עלינו בשאר.

לא קשור. אני עדיין מוכן לקנות את הרכב אם הבעיות שאכן התגלו הן לא כל-כך נוראיות. מרגיז אותי שבעל הרכב למרות שהבוחן הוכיח לו שהוא יד שנייה, הוא עדיין מתעקש שהוא יד ראשונה. אני מוכן לקבל ולספוג הכל, רק שיגיד בפרצוף את האמת.

לא ציפיתי מאדם מבוגר שככה ישקר.

מכיוון שאחי הוא הקונה הפוטנציאלי לרכב, התייעצנו והחלטנו שאם המוכר יסכים לרדת ל-34K ש"ח בלי תיקון הבעיות, אנו נקנה את הרכב כמו שהוא. המוכר לא הסכים להוריד שקל אחד מ-38K, ולאחר שקיבלנו את תוצאות הבדיקה הוא קרא לאחי לצד והסכים להוריד 1000 ש"ח אחרי שניה שהוא חשב.

אם הוא יוריד לסכום שציינתי, אנו נקנה את הרכב. אם לא, אז לא. שישאיר את הרכב אצלו או שימצא לעצמו פרייאר אחר. ספורטיבי, לא ספורטיבי, מדובר פה בהרבה כסף שנזרק.

שמוליק

• תוכן חדש...