Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני כרגע משתמש בליסינג מהעבודה שעולה לי כ-1600 ש''ח בחודש (לא הכללתי תקציב דלק)

ואני רוצה לבדוק אפשרות אם יהיה משתלם לי להשתמש ברכב פרטי במקום.

אני עובר כ-25K ק''מ בשנה

הדרישות שלי מהרכב שיהיה אמין, נוח לנסיעות ארוכות (כ-150 ק''מ ביום)

וצריכת דלק נמוכה (לפחות 20:1)

תקציב כ-30K עם גמישות מסויימת.

תודה.

פורסם

תסביר בדיוק מה העלות של הליסינג, ממה היא מורכבת, כולל דלק, כי זה לא ברור אם באמת משתלם לך.

בגדול בממוצע הליסינג מתחיל להשתלם החל מ-25-30K בשנה, זה משתנה קצת לפי פרמטרים אישיים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

וצריכת דלק נמוכה (לפחות 20:1)

חתיכת דרישה...

יש רכבי דיזל בודדים עם גיר ידני שנותנים את מה שאתה מבקש, יותר נכון קרוב לדרישה כזאת.

סיטרואן C3 טורבו דיזל מנוע 1400 סמ"ק

רכבי קבוצת פולקסוואגן עם מנועי SDI ללא טורבו (חלשים מאוד).

אולי מגאן DCI .

אבל הקושי רק מתחיל, כאשר מתחילים לחפש רכב מהסוג הזה במצב סביר (לא אמרתי אפילו שמור) ועם קילומטראז' שפוי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
תסביר בדיוק מה העלות של הליסינג, ממה היא מורכבת, כולל דלק, כי זה לא ברור אם באמת משתלם לך.

בגדול בממוצע הליסינג מתחיל להשתלם החל מ-25-30K בשנה, זה משתנה קצת לפי פרמטרים אישיים.

עלות הליסינג מורכב מ-2130 על הרכב (שמתוכו 1050 ש''ח הוא תקציב דלק שחוזר אלי)

ועוד 2350 לחישוב מס (נזק של עוד 600~ ש''ח בחודש)

הרכב שברשותי עכשיו הונדה ג'אז הייבריד

חתיכת דרישה...

יש רכבי דיזל בודדים עם גיר ידני שנותנים את מה שאתה מבקש, יותר נכון קרוב לדרישה כזאת.

סיטרואן C3 טורבו דיזל מנוע 1400 סמ"ק

רכבי קבוצת פולקסוואגן עם מנועי SDI ללא טורבו (חלשים מאוד).

אולי מגאן DCI .

כרגע הצריכת דלק שלי עומד על 22:1 משולב,

אני מאמין שהדרישה שלי לא גבוהה מידי.

פורסם

1 ל-22 זה נתון חריג מאד לצריכה משולבת, אתה כנראה גם נוהג מאד חסכוני וגם הרכב מאד חסכוני.

זה לא משהו שאתה יכול לקבל כמובן מאליו ברכב של 30K.

אגב - הרכב שלך בנסיעות מבחן עשה 1 ל-15 בערך.

לא ממש הבנתי את החישוב של הליסינג - איך שווי מס של 2350 יוצא 600 ש"ח בנטו ?

תבדוק שוב בתלוש כמה המס השולי שלך ותוסיף על זה מס בריאות וביטוח לאומי, ויש גם אובדן הפרשות סוציאליות.

מה זה תקציב דלק ? מכסים לך עד 1000 ש"ח בחודש ומעל זה על חשבונך ?

הכי טוב - תבקש ממחלקת הכספים אצלך לעשות לך סימולציה של הנטו בלי הליסינג.

עוד נתון - אם אתה מוותר על הליסינג האם אתה מקבל החזר נסיעות כלשהו ?

יש כאן מחשבון טוב שאתה יכול לנסות להעזר בו, לא בטוח שהוא יתאים למקרה שלך שנראה לי קצת חריג.

http://www.ccalcs.com/php/index.php?page=LeasingCalc

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

שוב, עלות חודשית של 2130 ואני מקבל הקצבת דלק של 1050 ש''ח

התוספת עלות מס שווה אצלי בכעוד 600 ש''ח בחודש (לא הכנסתי לחישוב נזק לתנאים סוציאליים, זה גם עולה לי בעוד כמה דברים, בגלל זה אני מעדיף רכב פרטי)

אני יכול להגדיל את התקציב אם יש רכב שיעמוד בתנאים שלי.

נ.ב.

וויתור על הליסינג לא יתן החזר נסיעות

פורסם

לפי החישוב שלי אם נאמר מגדילים את התקציב ל-50K וצריכה ממוצעת של 1 ל-15, ב-25K נסועה העלות החודשית שלך תהיה

2400 ש"ח, בצריכה של 1 ל-20 העלות 2150.

לקחתי בחשבון :

4000 ש"ח ביטוחים

1500 רישוי

4000 ש"ח תחזוקה (בלאי, טיפולים, תיקונים, סביר לרכב כזה בנסועה כזאת, יכול להיות יותר או פחות כמובן, תלוי גם במזל).

12% אובדן ערך שנתי (סביר, כנראה שיהיה קצת יותר עם הקילומטרז' שלך ומצב השוק).

על רכב של 30K תוריד בערך 200 ש"ח מהעלות החודשית.

עדיין לא הבנתי כמה העלות שלך נטו - 2130 זה מהברוטו או מהנטו ? יש החזרי נסיעות על רכב פרטי ?

אם אתה יודע בדיוק כמה יוצא לך בנטו - תשווה את זה לעלות הצפויה שכתבתי ותראה אם שווה לך.

לדעתי האישית גם אם הליסינג יוצא יקר יותר ב300-500 ש"ח עדיין שווה, כי יש יתרונות שקשה לכמת בכסף :

- אתה נוסע ברכב בטיחותי וחדש יותר.

- אין לך הפתעות של עלויות גבוהות לא צפויות כמו תקלות גדולות, תאונות וכו'.

- יש לך ראש שקט - לא צריך לרוץ למוסך, להפסיד ימי עבודה, במקרה תקלה יש רכב חלופי וכו'.

- לא צריך להתעסק עם קניה ומכירה של רכב שזה כאב ראש בפני עצמו.

אם הרכב שיש לך מספק אותך מבחינת נהיגה, שימושיות וכו' - תשקול היטב את הכדאיות של העניין.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לפי החישוב שלי אם נאמר מגדילים את התקציב ל-50K וצריכה ממוצעת של 1 ל-15, ב-25K נסועה העלות החודשית שלך תהיה

2400 ש"ח, בצריכה של 1 ל-20 העלות 2150.

לקחתי בחשבון :

4000 ש"ח ביטוחים

1500 רישוי

4000 ש"ח תחזוקה (בלאי, טיפולים, תיקונים, סביר לרכב כזה בנסועה כזאת, יכול להיות יותר או פחות כמובן, תלוי גם במזל).

12% אובדן ערך שנתי (סביר, כנראה שיהיה קצת יותר עם הקילומטרז' שלך ומצב השוק).

על רכב של 30K תוריד בערך 200 ש"ח מהעלות החודשית.

עדיין לא הבנתי כמה העלות שלך נטו - 2130 זה מהברוטו או מהנטו ? יש החזרי נסיעות על רכב פרטי ?

אם אתה יודע בדיוק כמה יוצא לך בנטו - תשווה את זה לעלות הצפויה שכתבתי ותראה אם שווה לך.

לדעתי האישית גם אם הליסינג יוצא יקר יותר ב300-500 ש"ח עדיין שווה, כי יש יתרונות שקשה לכמת בכסף :

- אתה נוסע ברכב בטיחותי וחדש יותר.

- אין לך הפתעות של עלויות גבוהות לא צפויות כמו תקלות גדולות, תאונות וכו'.

- יש לך ראש שקט - לא צריך לרוץ למוסך, להפסיד ימי עבודה, במקרה תקלה יש רכב חלופי וכו'.

- לא צריך להתעסק עם קניה ומכירה של רכב שזה כאב ראש בפני עצמו.

אם הרכב שיש לך מספק אותך מבחינת נהיגה, שימושיות וכו' - תשקול היטב את הכדאיות של העניין.

ה-2130 הוא ירידה מהברוטו

ועוד 2350 שווי רכב למס

העלות החודשית היא סביבות 2100 ש''ח

ויש גם את ההשקעה ההתחלתית

התשלום הכולל שלי לרכב ליסינג 2600 ש''ח

בלי לחשב נזק לתנאים סוציאליים

כנראה שלא משתלם לי להחזיק רכב פרטי, לפחות בשביל שקט נפשי.

• תוכן חדש...