Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לאחרונה קנינו סקודה פאביה חדשה שבמבצע, ויש לי שאלה על אופן הנהיגה כדי לחסוך בדלק.

האם כדי לחסוך בדלק עליי לשים את ההילוך שבו היעלות של המנוע היא גבוהה יותר ואין צורך בלחיצה חזרה על הדוושה כדי שהרכב יאיץ(זה מה שאני חושב שצריך לעשות), או שעליי לנסוע בהילוך גבוה ועם סיבובי מנוע נמוכים?

במידה והתשובה הראשונה נכונה, עד איזה גבול צריך לעשות את זה? כי הכוח זמין ב4000סל"ד, האם זה אומר שצריך לשמור את המנוע עובד ב4000סל"ד(בלי התחשבות כרגע ברעש ובבלאי)?

ובקצרה- האם צריכת הדלק מושפעת רק מכמות הלחיצה על הדוושה וללא כל תלות בסל"ד?

תודה לעוזרים, אריאל

פורסם

יש יותר מידי גורמים בשביל לתת לך מספר מדוייק.

בגדול אתה רוצה להיות בהילוך הכי גבוה שמאפשר לך להאיץ ולשמור על המהירות עם מינימום של לחיצה על הדוושה. זה מאוד תלוי במאפיינים של המנוע אבל ככלל אצבע בהאצות יום יומיות תחליף הילוך ב-2500-3000. אם אתה בעליה אז תחליף בסלד גבוה יותר קצת, כך שבהילוך הבא לא תהייה בסלד עם מעט מידי כוח. אם אתה בשיוט תעביר להילוך הכי גבוהה שעדיין משאיר לך סלד מעל 1500.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

תודה!

אבל למה בעצם צריך לשמור על סיבובי מנוע נמוכים?(נוציא את הבלאי והרעש מהמשוואה) הרי אם סיבובי המנוע גבוהים אז המנוע בטווח הכוח היעיל שלו ולכן לא צריך ללחוץ הרבה על הגז כדי שיזוז.

אני מפספס משהו?

• תוכן חדש...