Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ישה, איך זה שאני מסכים איתך כבר שרשור שני ברציפות? צריך לתקן.

?

יטופל בהקדם האפשרי.

ארץ זבת חלב ודבש

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תאגידי המים לא אשמים שרשויות מקומיות הזניחו במשך עשרות שנים את משק המים ועכשיו הם צריכים להחליף את כל התשתית.

אתה טועה.

תאגידי המים הפכו לנטל על האזרח והפכו את המערכת לעוד יותר מסואבת ומושחתת בתוספת מע"מ שהאוצר הנחית.

פורסם

שמישהו יקרא דחוף לשלומי!

ביבי השתלט על היוזר של חן פרחי [emoji6]

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עכשיו ברצינות ובלי ציניות.

רמת החיים שלנו נמצאת בעליה מתמדת לאורך השנים.

היום אנחנו חיים יותר טוב ממה שחיינו לפני 10 שנים, הרבה יותר טוב ממה שחיינו לפני 20 והרבה הרבה יותר טוב ממה שחיינו לפני 30 שנה, וכן הלאה.

ותמיד נדמה לנו שרע לנו, ובמקומות אחרים בעולם צריך רק להתכופף לאסוף את שטרות הכסף שמתגלגלים על המדרכות.

הבעיה נעוצה בדור "שלכם", כלומר בני ה 23-28.

בדור "שלי", כלומר בני 45-50, החיים היו קצת שונים.

היה חינוך טכנולוגי, כך שגם מי שרק סיים תיכון יכל למצוא עבודה ישר אחרי הצבא.

שנה-שנתיים לאחר מכן היו מתחתנים, קונים דירה צנועה ויוצאים לדרך.

בגיל 30 היינו כבר מסודרים, פחות או יותר, ומשם ההתקדמות היתה איטית ועקבית עד הלום.

היום גומרים צבא ויוצאים לטיול במזרח או בדרום אמריקה, ושורפים שם אחוז גבוה מהחסכונות, מסיימים לימודים אקדמאיים בגיל 26-27 ויוצאים לשוק העבודה.

המשכורות הראשונות נמוכות על פי רוב, ואז קונים מכונית ושוכרים דירה, כי לא נעים לגור אצל ההורים.

גיל הנישואים עולה בהתמדה, והיום נע סביב ה 30.

מה שאנחנו התחלנו בגיל 21-23 היום מתחילים 10 שנים מאוחר יותר, ומה לעשות שהופכים עם השנים לחכמים יותר ?

זה לא נעים בגיל 32-33 לחיות מהיד לפה, מה שנראה הגיוני כשאתה 10 שנים צעיר יותר.

הצעירים "של היום" לא מוכנים לקבל שנים כלכליות קשות יותר, ומאשימים את כל העולם, כשהמדינה בראש, רק לא את עצמם.

5 שנים לא היתה לי מכונית, נסעתי באוטובוסים, עבדתי 2 עבודות פיזיות והייתי קם ב 3 לפנות בוקר, עד שהיתיישרתי כלכלית.

ובנוסף, הייתי משרת 50 יום בשנה במילואים.

ואף פעם לא באתי בטענות לאף אחד.

וכך עשו גם כל מעגל החברים שלנו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מערכת הבריאות הישראלית היא מהטובות, אם לא הטובה בעולם המערבי.

תוחלת החיים בישראל הגבוהה בעולם המערבי.

שיעור האבטלה נמוך מאד, בטח בהשוואה למדינות דרום אירופה.

בישראל יש מעמד ביניים רחב מאד וחזק, והוא זה שמניע את הכלכלה.

כלכלת ישראל מתנהלת, לפחות ב 25 שנה האחרונות, באחריות מופתית, החוב החיצוני נמוך ודירוג האשראי שלנו גבוה מאד, בוודאי ביחס למדינה כה צעירה עם משק לא מאד גדול.

הציבור קונה מכוניות בהלוואות, כי הוא מרגיש יציב ובטוח במקום העבודה שלו, ויש לו הכנסה פנוייה לממן את זה.

ומי שחושב שהבנקים נותנים אשראי בלי סוף לאנשים, חי בסרט.

זה לא שאין מה לשפר, בסה"כ טוב לחיות בישראל.

חן, לצערי יש לך מספר טעויות שנובעות מזווית ראייה לא נכונה.

1. לגבי מערכת הבריאות בארץ - נכון שהיא ברמה גבוהה אך יש לה את הכשלים שלה שנובעים מחוסר רצון של המדינה להשקיע.

מספר מיטות אשפוז לא מספק (כל חורף שומעים על תפוסה של מעל 100%)

מספר אנשי צוות רפואי לא מספק (למרות שבשנים האחרונות נעשה מאמץ להכשיר אנשים ולמלא תקנים).

בכלל, התקנים שבתי החולים בארץ עובדים לפיהם (כתלות ברשיונות של משרד הבריאות) - יחסית נמוכים.

2. שיעור אבטלה נמוך - בתור אמירה זה נכון. אלא מה - חלק מן המועסקים עובדים במשרה חלקית כי אינם מוצאים משרה מלאה (זאת שיטה להטות את הסטטיסטיקה ).

3. מעמד הביניים רחב ? מעמד הביניים רק הולך ומצטמצם. יש כאן הטייה סטטיסטית - עובדי ההי-טק, למרות שהם יחסית מיעוט - הם מושכים את הסטטיסטיקה כלפי מעלה עקב המשכורות הגבוהות שלהם. גם עובדי המדינה משפיעים, בעיקר אלו שיש להם פנסיה תקציבית.

4. הציבור קונה מכוניות בשפע כי כיום יש הלוואות יחסית זולות (עקב ריבית נמוכה במשק). אז אנשים כיום מגלגלים את הכסף.

אינני טוען שהבנקים ושאר הגופים שנותנים את ההלוואה הם טיפשים. אדרבא - הם עושים בחכמה, מאחר והם נותנים כסף זול ומקבלים עליו ריבית יקרה ובסיכון כמעט אפסי. אבל בסופו של דבר - הכול ייפול. ברגע שהריבית מעט תעלה - הכול ישתנה.

פורסם

הכל זה סטטיסטיקה.

שיוויון בין אנשים יכול לקרות רק שלאף אחד אין כלום.

מעמד הביניים בישראל חזק ויציב, והוא זה שקונה מכוניות חדשות, נוסע לחו"ל, ממלא את המסעדות וקונה בקניונים.

מה שכן, חובות והלוואות הופכות אנשים לרגישים ופגיעים יותר במשברים כלכליים, ולמרות האשראי הזול, כל אחד חייב לעשות את החשבון שלו היטב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, שירתי 6 שנים בצבא, סיימתי תואר ראשון בערך ביום בו השתחררתי, לא טסתי לטיול ארוך, עבדתי רצוף מאז השחרור ועד היום, וגם עשיתי כמה שבועות של מילואים בשנים הראשונות.

אני לא עונה לסטראוטיפ שלך, ואני עדיין מתלונן.

ההנחה שלך שאם פועלים לפי איזה מתכון שעבד אולי לדור שלך, אז בסוף מסתדרים, היא לא נכונה. העולם השתנה. תעשיות מסרותיות שאולי היו קיימות בדור שלך נעלמות או נעלמו, מפעלים נסגרים, המדינה בשלב הזה מכונסת סביב רצועת גוש דן ותל אביב, כמות המכוניות עולה ואין שיפור בתחבורה ציבורית. אבל בוא נדבר על הדבר הכי בסיסי: מחירי הדיור עולים יותר ויותר משנה לשנה, והופכים את חלום הדירה לעוד יותר לא נגיש לרוב האנשים.

המצב הכלכלי במערב לא פשוט בהרבה מקומות. וכן, פה הצליחו לשמור על "יציבות", שאני לא יודע עד כמה היא עזרה לעניים. אבל הכיוון הוא שהמדינה נותנת לך פחות ופחות, ואל תשכח שפה כולנו בערך חיים בתחושה של חרדה קיומית, שאני לא בטוח שמוכרת לאזרח הממוצע באיטליה או צרפת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

חן, למרות שבגדול אני מסכים עם הגישה הכללית שלך [אני עוד זוכר את אבא שלי כשוטר לוקח עבודות בשכר במע"צ לפנות בוקר כדי להביא עוד 800 ש"ח], אני עדיין חושב שההוצאה הכי גדולה של משק בית, שזה דיור, עלתה לאין ערוך בהשוואה לדור "שלך".

פעם, ולא לפני 50 שנה, יכלת לשכור דירת 3 חדרים בחולון ב1200 ש"ח. אז אלה שלא היו מפונקים היו נהיים חובתי"ם במקום תלאביבים, חוסכים כסף ומתקדמים בחיים.

היום, על דירות שהן מצב של "דיעבד", אתה משלם 3000 וצפונה.

שוב, לבכות לא נותן כלום, ובשורה התחתונה כל אחד בוחר איך להתמודד עם המציאות. אבל המציאות עצמה השתנתה לא מעט.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

הבעיה בישראלים שהם חיים בחרדה קיומית לא קשורה לעובדות במציאות. רוב המוחלט של הבעיות בארץ קיימות בכל העולם. העולם משתנה וצריך להשלים עם העובדה שאנחנו חיים בתקופה לא פשוטה.

אגב, אני מסכים ב-100% עם חן. אם הייתי יכול להחזיר את הגלגל לאחור, במקום לשרוף שנים על גבי שנים באקדמיה, הייתי מוציא רישיון יועץ מס בגיל 21, סופג בכיף מספר שנים של משכורת נמוכה בסטאז, מתקדם במקצוע ורק בגיל יותר מבוגר מוציא רישיון רו"ח, אם בכלל.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
ברור!

כי הפרטת המים לתאגידי המים (כדוגמא בשליפה מהמותן)עשתה רק טוב.

טרום ההפרטות, המערכת הייתה מסואבת אבל האזרח קיבל תמורה טובה למיסים.

היום המערכת פרטית, מושחטת והאזרח לא מקבל כלום עבור העוד יותר תשלומים שהוא גם ככה משלם.

ההפרטה של תאגידי המים הינה כשלון כיוון שהיא לא בוצעה כמו שצריך.

כאשר במקום הפרטה שיוצרת תחרות, בכל עיר אתה ממנה תאגיד על תקן מונופול.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אותו דבר אפשר לומר על סוציאליזם וקומוניזם, שהרעיון טוב אבל הוא לא מבוצע נכון ובגלל זה זה כשל.

הרעיון של הפרטת התאגידים היה על גבול הפיגור.

מה שהיה צריך לעשות (וצריך לעשות כיום עם כל חברה ממשלתית) זה לייצר תחרות בין תאגידים, שנשארים בבעלות הממשלה.

כלומר שיהיו תאגידים שלא יהיו בידיים פרטיות מצד אחד, אבל שיפעלו ביעילות ולא באפקטיביות, כמו גופים פרטיים.

ככה יהיה אפשרי לבחון כל שנה איך תפקד כל אחד מהגופים האלו, ומי שתפקד יותר טוב, עם יותר יעילות ועם לקוחות יותר מרוצים, הוא זה שיקבל את רוב התקציבים לשנה שלאחר מכן.

אין סיבה שהמים\ רפואה\ חינוך\ תחבורה יהיו בידיים פרטיות בלי תחרות מהמדינה.

זה לא שצריך לאסור על גופים פרטיים להתעסק בזה אלא שצריכה להיות אלטרנטיבה ממשלתית לכל השירותים הבסיסיים.

אם הניהול נכון, הממשלה יכולה אפילו להרוויח מזה כסף ושאותם גופים יהיו בבעלות המדינה אבל מנוהלים עם תקציבים משלהם שמחזיקים אותם, והממשלה רק תיתן הכוונה וגב כלכלי במקרים שצריך.

פורסם
עכשיו ברצינות ובלי ציניות.

רמת החיים שלנו נמצאת בעליה מתמדת לאורך השנים.

היום אנחנו חיים יותר טוב ממה שחיינו לפני 10 שנים, הרבה יותר טוב ממה שחיינו לפני 20 והרבה הרבה יותר טוב ממה שחיינו לפני 30 שנה, וכן הלאה.

ותמיד נדמה לנו שרע לנו, ובמקומות אחרים בעולם צריך רק להתכופף לאסוף את שטרות הכסף שמתגלגלים על המדרכות.

הבעיה נעוצה בדור "שלכם", כלומר בני ה 23-28.

בדור "שלי", כלומר בני 45-50, החיים היו קצת שונים.

היה חינוך טכנולוגי, כך שגם מי שרק סיים תיכון יכל למצוא עבודה ישר אחרי הצבא.

שנה-שנתיים לאחר מכן היו מתחתנים, קונים דירה צנועה ויוצאים לדרך.

בגיל 30 היינו כבר מסודרים, פחות או יותר, ומשם ההתקדמות היתה איטית ועקבית עד הלום.

היום גומרים צבא ויוצאים לטיול במזרח או בדרום אמריקה, ושורפים שם אחוז גבוה מהחסכונות, מסיימים לימודים אקדמאיים בגיל 26-27 ויוצאים לשוק העבודה.

המשכורות הראשונות נמוכות על פי רוב, ואז קונים מכונית ושוכרים דירה, כי לא נעים לגור אצל ההורים.

גיל הנישואים עולה בהתמדה, והיום נע סביב ה 30.

מה שאנחנו התחלנו בגיל 21-23 היום מתחילים 10 שנים מאוחר יותר, ומה לעשות שהופכים עם השנים לחכמים יותר ?

זה לא נעים בגיל 32-33 לחיות מהיד לפה, מה שנראה הגיוני כשאתה 10 שנים צעיר יותר.

הצעירים "של היום" לא מוכנים לקבל שנים כלכליות קשות יותר, ומאשימים את כל העולם, כשהמדינה בראש, רק לא את עצמם.

5 שנים לא היתה לי מכונית, נסעתי באוטובוסים, עבדתי 2 עבודות פיזיות והייתי קם ב 3 לפנות בוקר, עד שהיתיישרתי כלכלית.

ובנוסף, הייתי משרת 50 יום בשנה במילואים.

ואף פעם לא באתי בטענות לאף אחד.

וכך עשו גם כל מעגל החברים שלנו.

חוץ מהקטע של הטיול, איך זה בדיוק אשמתנו?

התחלתי לימודים ברגע שהשתחררתי מהצבא ועדיין אני צפוי לסיים אותם בגיל 26, וגם אז לא צפויה לי איזו משכורת חלומית.

בוא תראה לי אלטרנטיבה, אני פשוט לא רואה איך אפשר להסתדר היום בלי תואר כלשהו.

זה לא כמו פעם שאפשר היה למצוא עבודה טובה, אפילו עם אפשרות קידום ללא תואר.

טוב שלא מבקשים היום תואר בתעשיה וניהול כדי להיות אחראי משמרת בארומה.

They are trying to ban me...

פורסם (נערך)
אל תשכח שפה כולנו בערך חיים בתחושה של חרדה קיומית, שאני לא בטוח שמוכרת לאזרח הממוצע באיטליה או צרפת.

ממש צ׳צ׳ניה פה....

כל היריבים הצבאיים של המדינה מסתכמים בארבע וחצי ארגוני טרור, והציבור חש איום ״קיומי״....

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מעולה, אותי שכנעת. עכשיו לך תסביר את זה למיליוני האנשים האחרים שחיים כאן. קצת קשה במדינה בה החינוך מתחיל מזה שמלמדים ילדים על מחנות השמדה ותאיי גזים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

מה הקשר?

חוץ מהקטע של הטיול, איך זה בדיוק אשמתנו?

התחלתי לימודים ברגע שהשתחררתי מהצבא ועדיין אני צפוי לסיים אותם בגיל 26, וגם אז לא צפויה לי איזו משכורת חלומית.

בוא תראה לי אלטרנטיבה, אני פשוט לא רואה איך אפשר להסתדר היום בלי תואר כלשהו.

זה לא כמו פעם שאפשר היה למצוא עבודה טובה, אפילו עם אפשרות קידום ללא תואר.

טוב שלא מבקשים היום תואר בתעשיה וניהול כדי להיות אחראי משמרת בארומה.

עודף אקדמיזציה זו באמת בעיה גלובלית, אבל בישראל היא עוד יותר קשה כי חיסלו את החינוך המקצועי. האמונה שתואר מהווה ערובה לעבודה טובה הושרשה עמוק בדור שלנו ויש הרבה לחץ חברתי להמשיך לתואר בכל מחיר. הצפה בתארים גרמה לכך שדורשים תואר במשרות שבעבר לא דרשו שום השכלה אקדמית. תתנחם בעבודה שתואר בישראל יחסית זול וצעירים בדרך כלל לא נכנסים לחובות עתק בגלל לימודים באקדמיה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85

• תוכן חדש...