Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לחברי הפורום!

שאלתי כאן לא מזמן על רכישת מאזדה 3 מליסינג.

אחרי קריאת תגובותיכם והתייעצויות נוספות, ירדנו בכלל מאופציה של מאזדה 3.

רקע: מחפשים רכב משפחתי (2 ילדים) בטיחותי, אמין וחסכוני.

אז אחרי לבטים רבים, כרגע החלטנו להתמקד בסקודה אוקטביה עם מנוע קטן (עדיפות ל-1.2).

הבעיה שההיצע של יד שנייה מאוד מצומצם ואנחנו די לחוצים בזמן ולא יכולים לחכות בנחת עד שיופיע הרכב האידיאלי.

נכון להיום יש שני רכבים שאנחנו מתלבטים ביניהם (שתיהן סקודה אוקטביה, יד ראשונה פרטית):

1. עם מנוע 1.2, 69000 ק"מ, עלייה לכביש 08/2010.

2. עם מנוע 1.4, 46000 ק"מ, עלייה לכביש 07/2010.

חוץ מזה שמנוע 1.2 יותר חסכוני בצריכת הדלק (לא הבדל גדול אמנם), גם המחיר של הדגם עם מהנוע הקטן יותר יותר זול. בשני הרכבים הספציפיים (בהינתן של הבדלי קילומטראז' כמובן) הפרש הוא כ-10 אלפים ש"ח.

אני נוטה לכיוון של האופציה השנייה.

אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה מראש והמשך סופ"ש נעים וחמים לכולם.

פורסם

היי

ברשותי אוקטביה 2010 עם 2 ילדות קטנות מאחורה ואני מרוצה מאוד מהאוטו.

לדעתי בכל מקרה ללכת על ה 1.4 משתי סיבות:

1. הבדל משמעותי מאוד בקילומטראג'.
  2. סחירות עתידית של 1.4 תהיה הרבה יותר גבוהה כי השוק יהיה מלא ב 1.2 מליסינג.

שים לב: אלו דגמים עם תה"ל רגישה ורצוי להכנס למכון בדיקה לפני מכירה/במוסך היבואן/מוסך VW-SKODA שמבין בתה"ל DSG ואם יש צורך בכיוון/תיקון אז יש לעשות זאת לפני תום האחריות. כמו כן לשים לב כי באתר פה כתבו שמתאריך מסויים יש אחריות מורחבת לתה"ל של 5 שנים אז תברר את זה (שלי ינואר 2010 ולא נראה לי שיש).

בסך הכל ממליץ בחום - משפחתית קלאסית לזוג עם עד 3 ילדים קטנים. נסיעה נוחה. תא מטען ענק ומכונית מפנקת גם ברמת אבזור אמביינט. המיזוג האחורי ותאורת הלילה למושב האחורי - פשוט לא מבין איך הסתדרנו בלי זה עד עכשיו

בהצלחה!

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

לא הייתי רוכש את הרכב הזה ומסיבה אחת בלבד.כל יום נגנבים עשרות ממנו ברחבי ישראל ,פשוט מכה.דבר זה גם גורם לביטוח שלו להיות יקר מאד.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

"לא הייתי רוכש את הרכב הזה ומסיבה אחת בלבד.כל יום נגנבים עשרות ממנו ברחבי ישראל ,פשוט מכה.דבר זה גם גורם לביטוח שלו להיות יקר מאד."

אז אם לא אוקטביה, על איזה רכב כן הייתה ממליץ שיתאים לצרכים שלנו?

אגב, האוקטביה 1.4 מבין השתיים שהזכרתי היא אחרי תאונה, אז כנראה יורדת מהפרק...

פורסם
לא הייתי רוכש את הרכב הזה ומסיבה אחת בלבד.כל יום נגנבים עשרות ממנו ברחבי ישראל ,פשוט מכה.דבר זה גם גורם לביטוח שלו להיות יקר מאד.

ועל מה בדיוק מתבססת הקביעה הנ"ל?

בעבר הייתה נטייה לגנוב אוקטביות דיזל בעיקר מה שאכן בשעתו גרם לעלייה במחיר רכיב המקיף בביטוח.

היום התמתנה מגמה זו,האוקטביה נגנבת אמנם אך לא בהיקפים של פעם,פוליסות הביטוח אינן בעננים וכמו תמיד יש לערוך סקר בין החברות והסוכנים.

לנו יש אוקטביה ופוליסת הביטוח מעט יותר יקרה (יחסית) מזו שהייתה לנו ברכב בלתי גניב בעליל (ניסאן אלמרה),מצד שני באותו הפרש קטן מקבלים רכב משפחתי נעים,סולידי,אמין ועם תא מטען שאין לו מתחרים.

דגמי ה-TSI מפתים עוד יותר (לנו יש 1600 MPIׂ),תיבות ההילוכים קיבלו ההארכת אחריות משמעותית.

אינני אומר להינעל רק על האוקטביה (פוקוס,קיה פורטה,קיה סיד סטיישן..) אבל בשביל עוד 400 -500 ש"ח לשנה בביטוח לא מורידים רכב כזה שמצא חן בעיני פותח השרשור והתאים לו מהפרק.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אוקטביה, מלבד עיניין הביטוח, יש בעיות נוספות בשנים שאתה רוצה לקנות:

-אחריות של שנתיים בלבד.

-גיר רובוטי DSG בעייתי. בעיות באחוז גבוה בגיר. החלפה יקרה של מצמדים. לא כדאי לאוטו עירוני.

-ירידת ערך גבוהה מעבר לשנתיים הראשונות.

רק קנייה במחיר נמוך משמעותית מהמחירון כדאי.

פורסם

היי

אני מתגורר במושב בעמק חפר ואחוז גנבות הרכב אצלינו הוא ממש גבוה.

האוקטביה שרדה כחצי שנה עד נסיון הגניבה הראשון , וזה ממש הרבה זמן! (שברו חלון, סוויץ' דרדרו את הרכב 500 מטר אך בסוף לא הצליחו להשלים את המלאכה) ומאז טפו טפו. אמנם האוטו של שמלצר אך עדיין כואב הלב.(הלאנסר ספורט מבית אלדן שרדה יומיים בלבד!)

לדעתי, במודלים של עד 2010 פשוט אין לה תחרות אמיתית בסגמנט. מי שמתיישב בקורולה, קיה או מאזדה לאחר שנהג באוקטביה יהיה לו קשה מאוד לחזור ליפנ/קוריאניות (שיש לי הרבה כבוד אליהן). ואני מתכוון לדגמי הליסינג הערומים לעומת האמביינטה הבסיסית.

לטעמי היא שווה עוד אלפיה בביטוח ובכלל

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...