Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ZAP - לא מה שחשבתם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני בערך חודשיים רכשתי מכונת כביסה מחנות בשם "סל-טק"

אחת הרכישות הגרועות של חיי (הבטיחו 48 שעות הגעה אם אבחר במכונה ספציפית, בסוף לקח שלושה שבועות, צעקות ובלאגן)

פירסמתי את כל העניין בתגובה על החנות, וחיכיתי.

אחרי בערך שבועיים שלחתי לזאפ שאלה באמצעות הטופס אונליין שלהם (כי אין שום דרך אחרת ליצור קשר מלבד פקס)

הם החזירו - שימו לב: "שלום רב, עקב באג במערכת איננו מצליחים לקרוא את פנייתך."

:shock:

שלחתי להם שוב, וגם פקס - כאן כבר התעלמו ממני לגמרי.

אנחנו יותר מחודשיים אחרי - ועדיין לא פורסם התגובה שלי על החנות.

ולא רק זה - אני פתאום קולט, שפרסום אחר שעשיתי - אי שם ב שנת 2009 - עדיין "בטיפול" בדיוק כמו זו מלפני חודשיים !!

אז לא רק שהם לא מפרסים דעה רעה על חנויות מסויימות - גם אין שום דרך להשיג אותם (או שיש "באג" במערכת או שהם פשוט מתעלמים)

בקיצור פשוט בושה וחרפה שאתר שמתיימר להיות הכי "בעדנו" בסוף עושה מניפולציות ומסנן פניות לפי טיב היחסים עם החברות.

בפעם הבאה שארצה לרכוש - ללא ספק אתעלם מהציון "5 כוכבים" הנפלא של אותה חנות - כי ממש לא מדובר במשהו אמין.

פורסם

ממש כן מה שחשבתי, וגם כתבתי פה מתישהו.

זאפ סרבו לפרסם שלוש ביקורות שליליות שלי. אחת, יבואן מדפסות מסויים (לא אפרסם את שמו מכיוון שכבר אין לי את המסמכים המוכיחים את "אמת דיברתי") שסיפק לי מדפסת מתוקנת (אך לא תקינה) במקום מדפסת חדשה כמובטח (וברשלנותו השאיר את מסמכי ההחזרה מהלקוח והתיקון במעבדה בתחתית הקופסה) וחנות שפירסמה באתר שלה רמקולים לרכב וניסתה לתת דגם אחר ונחות במקומם. השלישית, שכן אציין בשם, כי הראיות עומדות אצלי במטבח, היא ביקורת על מקרר בקו SBS "נירוסטה" שהחליד (!) אחרי שנה בערך, ורוב הפלסטיקים שלו כבר התפוררו.

מבחינתי, זאפ הוא מנוע חיפוש למוצרים, מרוב הספקים, במקום אחד. לא כל הספקים מופיעים בזאפ (וסיבותיהם של זאפ עימם?) ולכן גם אותו אני מגבה בחיפוש בגוגל. לביקורות בזאפ אני לא מאמין.

:turn-l:
פורסם

חבר שלי הזמין משם רדיו דיסק ותראו את תגובת החנות , פשוט ביזיון

תיאור חווית הקנייה:

בתאריך ה 15.11.11 הזמנתי את המוצר ושילמתי דמי משלוח: "משלוח אקספרס לבית לקוח 4 - 1 ימי עסקים". היום, התאריך 21.11.11 המוצר עדיין לא הגיע. התקשרתי לשירות הלקוחות בכדי לדבר עם הנציג שטיפל בהזמנה שלי, כמובן שהתשובה הייתה שהוא יחזור אליי, כאשר הנציג לא חזר אליי התקשרתי לשירות הלקוחות ושם העבירו אותי בין 5 נציגים! הנציג האחרון דיבר אליי בזלזול וביקשתי ממנו להעביר אותי למנהל או לנציג אחר, הוא אמר לי שאין כרגע ואמרתי לו שאני מוכן להמתין, ברגע זה ניתק לי הנציג את הטלפון. התקשרתי שוב, ונציג אמר לי שזיכו לי את דמי המשלוח. אני בכל זאת ביקשתי לדבר עם מנהל בגלל היחס המגעיל ושוב כמובן, "אין" מנהל. בקיצור אני בחיים לא נתקלתי בשירות לקוחות כ"כ מבזה!! חבל שזה היחס ללקוחות שלכם!! ממליץ לשלם עוד כמה שקלים במקום אחר ולקבל יחס טוב יותר.

תגובת החנות:

ה"לקוח" הנ"ל הכניס הזמנה למערכת שלנו לגבי רדיו דיסק ומשלוח אך לא הכניס פרטים של כרטיס אשראי ותעודת זהות!

אז ברור שביקורת זו נעשתה ע"י מתחרה שקשה לו לקבל הצלחה של אחרים לקוחות פומפה האמיתיים באמת יודעים שבפומפה מקבלים את השירות הטוב ביותר, במחירים הטובים ביותר! וזאת בזכות יחס הוגן ואמין ללקוחות שלה! פומפה שומרת על הלקוחות שלה ומעניקה לה את הטוב ביותר!!!

מוצר:

רדיו דיסק DEH2250UBG

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

אני מזאפ "ירדתי" לפני המון המון זמן. הסחבת והבעיות שהם עושים לגבי פרסום חוות דעת על

מוצרים ובעיקר חנויות, מוציאים לך את החשק לכתוב שם ביקורת כלשהי.

כמו שכתב יובל, תתיחסו לזה תמיד בערבון מוגבל, ותעשו חיפוש נוסף ברשת, כדי לקבל חוות דעת

נוספות על המוצר והחנות.

בנוסף, כמעט תמיד תמצאו חנויות שלא נמצאות בזאפ(כנראה לא מוכנות לשלם להם עמלה כלשהי)

שמוכרות בפחות ממה שמופיע בזאפ, או במנועי ההשוואה האחרים.

פורסם

שניר אני חושב שהיית קצת נאיבי לגבי זאפ.

אף אחד לא הולך ומקים אתר ומעסיק אנשים שיעדכנו אותו ושוכר שרתים וכו' רק כדי שהוא "לשם שמיים".

זה היה מובן מראש שיש הסכמים מסודרים בין החנויות שמופיעות בתוצאות החיפוש לבין הנהלת האתר.

את הנהלת זאפ לא מעניין אם תקנה או לא, לא מעניין אותם אם תקבל מהחנות שירות טוב או לא, למעשה אין להם שום התנהלות מולך, ההתנהלות שלהם הינה עיסקית מול החנויות המפורסמות,זה הכל.

מכאן תסיק שאין מה לקחת את התגובות של הלקוחות ברצינות יתרה, הדבר היחיד שאתה כלקוח יכול לקחת מהאתר הנ"ל זה אינדיקציה כללית למחיר המוצר.

למה כללית?

כי יש פעמים שתראה מוצר במחיר ממש זול וכשתרצה להזמין תגלה ש"הרגע אזל מהמלאי".

מעבר לזה, ככלל, אני תמיד מעדיף לרכוש מחנות פיזית מאשר מאתר אינטרנט, בדיוק מהסיבה שאני מעדיף לעשות ביטוח רכב דרך סוכן מאשר ב-9 מליון.

אז מה אם אני מממן את החופשה של הסוכן ואת הדפי A4 של המדפסת? לפחות כשתיהיה לי בעיה אמיתית אני יכול לשבת לדבר עם מישהו ולא לפנות לחברת הביטוח ולגלות ש"עמוס השרת בדיוק יצא לפטרול".....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בתור בעלים של חנות שמפרסמת בזאפ אני אבהיר כמה נקודות:

על כל מוצר שאתם מקליקים בזאפ ועוברים לאתר של החנות, בעל החנות משלם עמלה לזאפ. העמלה היא בסביבות ה 0.5 שקלים להפנייה. כמות ההפניות מזאפ היא ענקית. העלות של להופיע בזאפ לעסק היא גדולה. קמו המון מתחרים לזאפ אבל אף אחד לא מביא לקוחות לאתר כמו זאפ. בגלל שהם היא ראשונים מבין אתרי השוואת המחירים אז לקוחות נכנסים אליהם אוטומטית. הלוואי שהיה קם להם מתחרה רציני והיה גורם לירידת מחירים.

אני כצרכן הייתי לוקח את זאפ בערבון מוגבל. אפשר להבין דרכם את מחירי השוק +- (וגם זה לא תמיד). מעבר לזה, לא הייתי מסתמך על ביקורות. כשיש לך חווייה שלילית ואתה פגוע אז אתה תחפש לפרסם את זה כדי ליצור לחץ על החנות. אבל מצד שני קחו גם בחשבון שלרוב בן אדם לא ישאיר ביקורת חיובית כי הוא לא חייב להשאיר ביקורת בכלל כמו ב EBAY.

מהניסיון האישי שלי בתור עסק הם מעלים כל דבר ומבקשים תגובה מהעסק. נדיר שאני בתורבעל חנות מצליח לשכנע אותם לא להעלות ביקורת. מה שכן, לפי דעתי הם לא מעלים כל ביקורת, אלא אחד מ... אותו הדבר לגבי ביקורות חיוביות.

כרגע יש אתר חדש בשם buyzer. הוא עובד בשיטה קצת שונה. הלקוחות משאירים מידע לגבי המוצר שאותו הם מחפשים. האתר מעביר את המידע לחנויות. החנויות מציעות הצעות ללקוח דרך האתר (כולל פרטי התקשרות).

אסף

פורסם

ומהצד השני: אני רכשתי עד כה דרך זאפ מקרר, סיר טיגון, נעלי ספורט, רדיו, מיקרוגל, שעון יד ועוד הרבה פריטים אחרים שאני כרגע לא זוכר - ועם כולם, ללא יוצא מן הכלל, הייתה לי חווית קניה נעימה ומהירה, ללא תלונות. אני סבור שכמו שרוכשים ב- איביי, גם כאן הרוכש לא פטור מלבדוק את המוכר, לוודא שהמוצר הנבחר נמצא במלאי (בדיוק כפי שהתכוון לרכוש) ובמקרים של רכש גדול - להתקשר לאחר ביצוע ההזמנה ולתאם את הדברים שנית.

אני לקוח מרוצה.

פורסם

אני חושב שזה תלוי בשימוש שלכם באתר. זה אתר שדרכו אפשר להשוות מחירים, לקבל סוג של קנה מידה (טווח מחירים) ואולי לקרוא ביקורות שלעיתים די קולעות.

בקניותיי האחרונות, מצאתי דרך זאפ חנות לרכוש בה טלפון עם משיבון (פנסוניק) ושמתי לב למחירים של מוצרים שונים. גם בקניה של מולטיטול דרך זאפ הגעתי לחנות עם מחיר סביר בהחלט.

ברוב הקניות שעשיתי (הזכורות לי לאחרונה) בסה"כ היה די בסדר וזה כבר תלוי בבית העסק, ולא בזאפ. על הצרכן מוטלת האחריות לוודא שבית העסק רציני ולרוב אין בעיות.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

הזמנתי מחנות בזאפ מדפסת, כשרכשתי אותה הציעו לי גם להוסיף טונר בעלות של מאה ש"ח,

שאלתי בתגובה: "מקורי?" אמרו שכן, שאלתי "בטוח?", אמרו בטוח, אז הסכמתי.

המדפסת הגיעה ואיתה גם הטונר, אך הטונר שהגיע היה חלופי. פניתי לחברה, בהתחלה עשו קצת הצגות, אבל למזלי הייתה לי הוכחה שדובר על טונר מקורי, ולכן לא הייתה להם ברירה והם אמרו שישלחו טונר מקורי ואני אחזיר להם את החלופי.

עבר שבוע, עברו שבועיים, והטונר לא מגיע, אני מתקשר ואומרים לי שיש עיכוב מסוים ואוטוטו הם שולחים אותו..

אז עבר עוד שבוע, הגעתי למצב שאני כבר דורש שהמצב יפתר, אני איתם בטלפון ומבקש תשובה מתי הטונר יהיה אצלי, אחרת אני לא יורד מהקו, בתגובה הם ירדו מהקו(ניתקו בפנים).

ראיתי שאין עם מי לדבר שם, ופניתי לרשום ביקורת שלילית בזאפ, אחרי שפורסמה הביקורת פתאום אני מקבל טלפון מהחנות,

ואותו בחור שדיברתי איתו וכל פעם סיפר סיפורים היה פתאום מאוד לחוץ והתחנן שאוריד את הביקורת.

בסוף הם הגיעו איתי לפשרה, שלחו לי את הטונר המקורי, השאירו לי את החליפי, ואני ערכתי את הביקורת כך שסיפרתי איך הסיפור נסגר, כלומר שקיבלתי את מה שביקשתי ואפילו קיבלתי פיצוי(החלק הראשון של הביקורת נשאר כשהיה).

פורסם

אני משתמש בזאפ לשתי מטרות:

1. השואת מחירים, כמבון בידיעה שלא כל חנות מפרסמת שם.

2. אמצעי לחץ על חנויות פיזיות בהתמקחות על מחיר.

ברכישות הגדולות האחרונות שלי (כיריים תנור אפיה, מכונת כביסה) ערכתי סיור בחנויות פיזיות תוך שאחד הבנים נמצא בזאפ ובודק מחירים. בסופו של דבר בחרתי במוצרים המתאימים לי שממש לא היו הזולים ביותר, שניים מהם רכשתי בחנות פיזית תוך שאני מנצל את זאפ למיקוח, השלישי הוזמן דרך האינטרנט בחנות שאני מכיר גם מצידה הפיזי כך שידעתי מול מי אני עובד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמו שכתב יובל, תתיחסו לזה תמיד בערבון מוגבל, ותעשו חיפוש נוסף ברשת, כדי לקבל חוות דעת

נוספות על המוצר והחנות.

בנוסף, כמעט תמיד תמצאו חנויות שלא נמצאות בזאפ(כנראה לא מוכנות לשלם להם עמלה כלשהי)

שמוכרות בפחות ממה שמופיע בזאפ, או במנועי ההשוואה האחרים.

לא מחייב. לזאפ יש דרישות טכניות שצריך להיות מתכנת כדי להבין את חלקן (4 דפים מלאים של דרישות טכניות...). לא כל האתרים יכולים להתמודד עם זה, במיוחד לא עסקים קטנים עם ידע מועט ומשאבים מעטים לניהול אתר ופירסום (כמוני למשל).

את הנהלת זאפ לא מעניין אם תקנה או לא, לא מעניין אותם אם תקבל מהחנות שירות טוב או לא, למעשה אין להם שום התנהלות מולך, ההתנהלות שלהם הינה עיסקית מול החנויות המפורסמות,זה הכל.

לא מדוייק. זאפ רוצה שתקליק על המוכר כמה שיותר. משם הם מרוויחים את הכסף שלהם.

מכאן תסיק שאין מה לקחת את התגובות של הלקוחות ברצינות יתרה, הדבר היחיד שאתה כלקוח יכול לקחת מהאתר הנ"ל זה אינדיקציה כללית למחיר המוצר.

למה כללית?

כי יש פעמים שתראה מוצר במחיר ממש זול וכשתרצה להזמין תגלה ש"הרגע אזל מהמלאי".

אין קשר לזאפ בד"כ. זה משחק מגעיל מאד של החנויות עצמן, כדי למשוך הלקוח ולהגדיל הסיכוי לדחוף לו משהו.

מעבר לזה, ככלל, אני תמיד מעדיף לרכוש מחנות פיזית מאשר מאתר אינטרנט, בדיוק מהסיבה שאני מעדיף לעשות ביטוח רכב דרך סוכן מאשר ב-9 מליון.

אז מה אם אני מממן את החופשה של הסוכן ואת הדפי A4 של המדפסת? לפחות כשתיהיה לי בעיה אמיתית אני יכול לשבת לדבר עם מישהו ולא לפנות לחברת הביטוח ולגלות ש"עמוס השרת בדיוק יצא לפטרול".....

נכון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ZAP נרכשו לא מזמן על ידי דפי זהב, כמנוע ליצירת כסף שיחליף את "דפי זהב". לא אתפלא אם ZAP השתנה לאחרונה בשל כך.

דפי זהב הם חברה שבעורמה נותנת לך מספר לחייג שהוא מספר הפניה שלהם שגוזר קופון, במקום המספר האמיתי של החנות שמופיע בפונט כל כך קטן שאתה בכלל לא שם לב שה לא נמלים על המסך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
בתור בעלים של חנות שמפרסמת בזאפ אני אבהיר כמה נקודות:

על כל מוצר שאתם מקליקים בזאפ ועוברים לאתר של החנות, בעל החנות משלם עמלה לזאפ. העמלה היא בסביבות ה 0.5 שקלים להפנייה. אסף

אז בעצם אם בעל עסק מעצבן אותי אני יכול פשוט להקליק על ההפנייה מזאפ אליו 1000 פעם ואני דופק אותו ב-500 ש"ח?! :shock:

• תוכן חדש...