Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

וויל, זה לא נשמע סביר.

רוכשי הרכב יהיו נושים של החברה לאחר פשיטת הרגל, ו(אני חושב , אני לא בטוח) יחשבו כנושים "יותר מועדפים" מהשאר (למעט הבנקים) כי מתקיים חוזה מתמשך בינם לBP.

הבעלים הפרטיים של המכוניות החכורות (לא חברות הליסינג) ידרשו לשלם סכום לא קטן שמעולם לא ציפו לו עבור הרכב והסוללה, נאמר כ 50 אש"ח וסביר להניח שרובם יעדיפו לוותר על כל הסיפור הזה, לוותר על המקדמה ששולמה, להחזיר את הרכב תמורת תשלום זעום ולהמשיך הלאה.

בעלי המכוניות שנרכשו יהיו בדילמה חריפה. מצד אחד הם רכשו מכונית במחיר של רכב משפחתי דומה ומצד שני הם צריכים לשלם שוב עבור הסוללה והמטען (מה שמביא אותם כבר לעלות של רכב מנהלים). נראה לי כי לא סביר שמישהו יסכים לרכוש רכב כזה בזמן שהוא יודע כי לא יהיה ניתן למכור אותו כיד שנייה ולא לקבל אחריות/שירות/תמיכה לאחר מכן. אני מניח שרובם יעדיפו למכור את הרכב לברזל (או להשכיר להומלסים:wink:)

הפרטיים שמחזיקים את הפלא ינסו להיפטר ממנו במחירי רצפה- חובבי רכב מסוימים יבצעו המרות לPLUG IN.
לשם מה? כאשר (שוב) יימכר לך הרכב תקבל את הסוללה והמטען. מחירי רצפה = מחיר לברזל + מחיר צמיגים.

עריכה: בהשוואה לקורקינט חשמלי הפלואנס לא יוצאת טובה יותר מבחינת עלות/תועלת.

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם פותחים תיבת DSG ומביטים פנימה זה באמת נראה כמו משיהו שה- BORG עשו. :lol:

זה בגלל שהחברה שמייצרת את זה היא באמת חברת "BORG".

דני

פורסם
וויל, זה לא נשמע סביר.

רוכשי הרכב יהיו נושים של החברה לאחר פשיטת הרגל, ו(אני חושב , אני לא בטוח) יחשבו כנושים "יותר מועדפים" מהשאר (למעט הבנקים) כי מתקיים חוזה מתמשך בינם לBP.

הבעלים הפרטיים של המכוניות החכורות (לא חברות הליסינג) ידרשו לשלם סכום לא קטן שמעולם לא ציפו לו עבור הרכב והסוללה, נאמר כ 50 אש"ח וסביר להניח שרובם יעדיפו לוותר על כל הסיפור הזה, לוותר על המקדמה ששולמה, להחזיר את הרכב תמורת תשלום זעום ולהמשיך הלאה.

בעלי המכוניות שנרכשו יהיו בדילמה חריפה. מצד אחד הם רכשו מכונית במחיר של רכב משפחתי דומה ומצד שני הם צריכים לשלם שוב עבור הסוללה והמטען (מה שמביא אותם כבר לעלות של רכב מנהלים). נראה לי כי לא סביר שמישהו יסכים לרכוש רכב כזה בזמן שהוא יודע כי לא יהיה ניתן למכור אותו כיד שנייה ולא לקבל אחריות/שירות/תמיכה לאחר מכן. אני מניח שרובם יעדיפו למכור את הרכב לברזל (או להשכיר להומלסים:wink:) לשם מה? כאשר (שוב) יימכר לך הרכב תקבל את הסוללה והמטען. מחירי רצפה = מחיר לברזל + מחיר צמיגים.

עריכה: בהשוואה לקורקינט חשמלי הפלואנס לא יוצאת טובה יותר מבחינת עלות/תועלת.

רוכשי הרכב יהיו נושים? מה פתאום.

בדיוק כמו שלקוחות סלקום לא יהיו נושים אם סלקום תפשוט רגל.

זה שיש להם חוזה לא אומר כלום. החוזה בטל ברגע שאחד הצדדים לו מפסיק להתקיים.

הם יישארו עם הרכב ואו שימכרו אותו לברזל או שייאלצו לרכוש סוללה.

לא יודע כמה תעלה סוללה, מצד אחד יש יותר סוללות מרכבים, מצד שני רק מכונס הנכסים יהיה אפשר לקנות...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לדעתי לפחות חלק מהרוכשים הפרטיים רק יהנו מהמצב ש BP תפשוט רגל.

1) כל אחד ישאר עם הסוללה שלו - אף אחד לא ירדוף אחרי קומץ רוכשים ( כונס הנכסים יצתרך לשכנע את בית משפט - זה לא יעבור בקלות ולא בטוח שתהיה לו מוטיבציה להתעסק בקטנות).

2) עם מאמץ לא גדול ניתן לעקוף את הטעינה של BP ולטעון מהבית - (BP לא תהיה קיימת כדי לשים לב שהלקוח לא טוען מהם )

התוצאה :

רכב חשמלי עם טעינה מהבית - עלות של 150~ ש"ח לחודש (לפי 1300 ק"מ בחודש) אמינות מנוע ומכלולים גבוהה (המנוע והאין-גיר מאוד אמינים)- ביטוח בגרושים , בסה"כ אחזקה אפסית .

לדעתי תצתרכו לשלם הרבה לבעל הרכב כדי שיפתר מהאוטו שלא צורך דלק בכלל .

פורסם

ומי בדיוק יטפל בתקלות ברכבים האלה?

אם בטר-פלייס יסגרו את הבסטה, להערכתי, תוך 5 שנים כל הפלואנסים האלה יגיעו לגריטה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

^ לדעתי סוללה בודדת במשקל 300 ק"ג צריכה יחס מיוחד בסגנון הטמנה ייעודית ברמת חובב או משיהו.

אני כבר רואה את הבעת הפנים של העובדים ברמת חובב (:shock:) אחרי שמשאית אחרי משאית עמוסות בסוללות BP יתחילו להגיע לאתר.

סוללות מכילות חומרים מאוד מסוכנים כגון ליתיום, כספית, קדמיום, ניקל ועוד; זאת שאלה מצוינת איזה אחריות סביבתית תגלה BP בנוגע לסוללות אשר תצאנה משימוש.

זמין 8)

פורסם

דווקא את הסוללות עצמן, לא תהיה שום בעיה לכונס הנכסים למכור.

יש לה אין ספור שימושים ולדעתי יהיו עליה הרבה קופצים.

פורסם

כל מי שעובד עם מצברים, עם מנועים חשמליים, לאגירה של חשמל במערכות סולאריות/רוח וכו'

או שאני טועה?

פורסם
ביטוח בגרושים

לא בטוח. בטח לא מקיף. אם היתה תאונה ונפגעה הסוללה - איזה מוסך יתקן ובאיזה מחיר? אבדן להלכה, על המקום. אני לא חושב שהביטוח המקיף יהיה כל כך זול.

חובה אולי באמת זול; צד ג' רגיל.

דני

פורסם
לדעתי לפחות חלק מהרוכשים הפרטיים רק יהנו מהמצב ש BP תפשוט רגל.

1) כל אחד ישאר עם הסוללה שלו - אף אחד לא ירדוף אחרי קומץ רוכשים ( כונס הנכסים יצתרך לשכנע את בית משפט - זה לא יעבור בקלות ולא בטוח שתהיה לו מוטיבציה להתעסק בקטנות).

2) עם מאמץ לא גדול ניתן לעקוף את הטעינה של BP ולטעון מהבית - (BP לא תהיה קיימת כדי לשים לב שהלקוח לא טוען מהם )

התוצאה :

רכב חשמלי עם טעינה מהבית - עלות של 150~ ש"ח לחודש (לפי 1300 ק"מ בחודש) אמינות מנוע ומכלולים גבוהה (המנוע והאין-גיר מאוד אמינים)- ביטוח בגרושים , בסה"כ אחזקה אפסית .

לדעתי תצתרכו לשלם הרבה לבעל הרכב כדי שיפתר מהאוטו שלא צורך דלק בכלל .

1. למה אתה חושב שכונס הנכסים לא ירדוף אחרי לקוחות פרטיים שמחזיקים ברכוש של החברה? (הסוללה)

הוא יציע לכל הרוכשים לשלם $$$ על הסוללה או להחזיר אותה.

מי שלא יעשה אף אחד מהנ"ל לדעתי ינקטו נגדו הליכים משפטיים.

2. ברגע שב.פ תקרוס חברת החשמל תנתק את עמודי הטעינה מהחשמל (כי אף אחד לא ישלם את החשבונות).

ברור שעם מאמץ לא גדול בעלי המכוניות יוכלו לחבר את העמודים לחשמל הביתי שלהם ולעקוף את מנגנון ההזדהות.

3. הרבה בעלי רכב ממש ממש לא יאהבו את הרעיון שהרכב מוגבל טווח.

בתור רכב יחיד בבית זה פשוט לא מתאים.

בתור רכב שני זה מעניין.

4. לדעתי לא תהיה בעיה עם תחזוקה, אין סיבה שהמוסכים שמתחזקים את הרכב הזה היום לא ימשיכו לתחזקו. זה לא קשור לקיום החברה.

לגבי זמינות חלקים - לא מאמין שתהיה בעיה. מקסימום יעשו קניבליזציה של מאות המכוניות שלא נמכרו :roll:

וכמו שנאמר פה כבר - המכלולים הראשיים אמורים להיות מאוד אמינים, יש מעט מאוד חלקים נעים בכל הסיפור הזה.

5. לגבי הסוללות - סוללות טובות ממש לא ילכו לרמת חובב. יימכרו בכסף טוב, בארץ או בחו"ל. באמת שאין מה לדאוג לדעתי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תזכרו גם שרנו מוכרת פלואנס ZE באירופה.

אמנם שם הם לא מוכרים את המנגנון החלפת סוללות, וכנראה שהתחתית של הסוללה שונה בגלל זה, אבל סביר שרנו כבר ימצאו מה לעשות עם הסוללות (הכמעט-חדשות) שיש בארץ.

וחלקי חילוף תמיד אפשר להזמין מהם.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...