Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

בבעלותי יש דייהטסו שרייד שנת מודל 93 אוט. הרכב היינו יד ראשונה ובשימוש הפרטי שלי משנת 2002.

לפני כחצי שנה התגלה בבלוק המנוע סדק חיצוני באיזור מעברי המים.

מה שגרם לאיבוד נוזל הקירור ואילץ אותי פעם בשבוע למלא כ-2 ליטרים של נוזל קירור.

ביום חמישי האחרון במהלך נסיעה לעבודה, המנוע התחמם ועקב כך נפרץ הראש מנוע.

לאחר בדיקה במוסך הוחלט כי עקב פריצת הראש יחד עם הסדק בבלוק,אין טעם להשיקעה ולשפץ.

השאלה שלי היא כזאת.

מה הכי נכון לעשות במצבי:

-האם כדאי לרכוש מנוע חדש לרכב? (עלות גבוהה יחסית ומתקרבת לשווי הרכב עצמו).

-להשבית את הרכב ולהוריד אותו מהכביש? (הטסט שולם בתחילת שבוע שעבר אך לא הספקתי לעבור בדיקה).

-לרכוש רכב זהה בסביבות 3000 ש"ח ולהשתמש במנוע שלו לטובת הרכב שלי? (האם הדבר מאושר בחוק?).

חשוב לציין כי השיקול נובע מכמה סיבות.

א) אני מאוד קשור לרכב ויש לו בעבורי ערך סנטימנטלי רב.

ב) הרכב שמור מאוד מבחינה חיצונית ופנימית. למעט המנוע שנגמר, כל החלקים המכניים מאוד איכותיים והתחזוקה של הרכב הייתה ברמה טובה,כל המערכות ברכב עובדות ללא דופי.הרכב נוסע על צמיגים איכותיים ומורכבים גלגלי מגנזיום.

כל אלה מובילים אותי למחשבה לא להשבית את הרכב אלה לנסות להציל אותו בדרך כזאת או אחרת.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

מאחל לכולם שבוע נפלא ולילה טוב.

"If you feel in control,you're not going fast anough"

Mario Anderetti

פורסם

שמים מנוע חדש. מה הבעייה?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני טוען שאם יש לרכב ערך סנטימנטלי בשבילך אז לא כדאי להשבית ולרכוש מנוע אחר ולהחליף.

מצד שני כשאני מסתכל על השנתון ועל סוג הרכב אני לפחות הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי עושה זאת.

בגלל כמה סיבות:

1. דייטסו שרייד אינו רכב בטוח כלל!

2. הרכב פשוט עגלה חסרת תקנה(אין לי דרך אחרת להגיד את זה), נכון הוא חסכוני אבל עדיין עגלה.

3. כל סוף זה התחלה חדשה. בכסף של הגריטה והוספת סכום מסויים תוכל לרכוש רכב במודל מתקדם יותר ויותר טוב ובטוח. רכב שאולי תוכל להשקיע בו פחות ממה שהשקעת בדייטסו עד היום.

4. עוד שנה רכב זה יצטרך לעבוד שני טסטים בשנה, באמת שווה להשקיע בו מנוע "חדש" נראה לך? אני אוהב להסתכל על השקעה ארוכת טווח כשמדובר ברכב טוב ושהרכב ישרת אותי יותר מאשר אני אותו.

רק היום העלתי פוסט על עניין החלפת מנוע לרכב שלי, רכב משנת 96 עם מנוע 2000 ולהחליף לו מנוע 2300 חזק יותר משנת 94 - מבחינתי זוהי השקעה ארוכת טווח בגלל קשיחות הרכב והמנוע. סתם נקודה למחשבה בשבילך...

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה אוהב את הרכב ויש לך את המזומנים תחליף את המנוע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ברור כמובן שאם הרכב מושקע ואהוב, שווה להחליף מנוע ולהמשיך לנסוע.

קח בחשבון שקשה עד בלתי אפשרי למצוא מנועים טובים לרכב בן 19 שנה. אף אחד לא מייבא מנועים במצב תקין לרכבים כאלה עתיקים כי אין הצדקה כלכלית לכך (רוב האנשים היו מוכרים לפירוק במצב שלך).

ז"א שאתה צריך לחפש מנוע תקין מפירוק מקומי. לך תדע איך טופל ומה עבר ב-19 שנה על הכביש.

כל אדם שחושב כלכלית היה מוכר את הרכב הזה לפירוק, מקבל 1500 ש"ח (עלות הטסט + ברזל) וקונה רכב אחר.

אפילו יונדאי גטס GLF תהייה קפיצת מדרגה עבורך :-D וזה באמת לא רכב יקר.

מצד שני - אם אתה באמת קשור נפשית לרכב (ואני מניח שכן, בכ"ז אצלך 10 שנים), הייתי יוצא למסע ארוך לחיפוש המנוע המושלם.

אולי אפילו באמת לרכוש שרייד תקינה מהמודלים האחרונים ע"מ לשחוט את המנוע שלה ולהשתמש בלא מעט חלפים בתחזוק הרכב אח"כ.

פורסם

כרגע יש לי הזדמנות לרכוש פיז׳ו 106 שנת 94 מחבר. הרכב במצב נסיעה ועם טסט לחצי שנה. המחיר המבוקש 2500 שח, נוסיף לזה יישור קו, יוצא בסביבות 3000 שח.

אני יכול להשתמש ברכב שנה ואז לשלוח לגריטה ולהחזיר את ההשקעה.

מצד שני אני עדיין מתלבט לגבי התקנת המנוע בשרייד. הבעיה שזהו פיתרון יקר יותר ומסובך יותר לביצוע, בהיבט הכלכלי לטוןח ארוך זה לא משתלם והשיקול היחיד זה האהבה שלי לרכב.

** יש לציין כי עם המנוע הקודם הרכב ממש לא היה איטי והפתיעה רבים בנסיע הזריזה שלו.

Mario Anderetti

פורסם

תיקון טעות - אם הפיז'ו שנת 94, רק בעוד שנתיים תוכל לגרוט.

אם כבר רכב אחר, אז הרעיון הוא התקדמות, לא דריכה במקום.

במילים אחרות: תנסה להתקדם לעבר משהו רציני יותר, בן 3 בערך. גם ככה אתה מחזיק רכבים תקופה ארוכה, אז עדיף כבר משהו נורמלי.

פורסם

אני מבין שהתקציב הכולל שלך עומד בערך על 3000 ש"ח.

תראה, עדיף לך שרייד שאתה מכיר ואוהב על 106 שאתה לא מכיר.

את מכיר את השרייד שלך ויודע מה המצב שלה ומה וכמה השקעת. שווה לך להחזיר אותה לכביש. מה גם שעכשיו היא לא יכולה לעבור גריטה... תחליף מנוע - זאת לדעתי האופציה הכי טובה בשבילך.

פורסם

Drsubaru-

לגבי ההמלצה שלך להתקדם לרכב חדיש יותר מהשנתונים האחרונים כרגע לא אפשרי מסיבה כלכלית, תכננתי לבצע רכישה של רכב חדש במימון בשנה הבאה. נכון לעכשיו זה רק האופציה של החזרת הרכב לכביש או רכישה של רכב זמני בתקציב 3000 שח

Mario Anderetti

פורסם

אז לגמרי החייאה של הנוכחי.

אני חושב שרכב שמור ומטופח יהיה נעים יותר לנהיגה.

עכשיו אתה צריך לקחת הצעות מחיר להעברת מנוע מרכב אחד לשני וכמובן למצוא שרייד עם מנוע תקין.

יכול להיות שתצליח למצוא אחת עם בעיה קרדינלית בגיר למשל, ולקנות במחיר שחיטה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
אני טוען שאם יש לרכב ערך סנטימנטלי בשבילך אז לא כדאי להשבית ולרכוש מנוע אחר ולהחליף.

מצד שני כשאני מסתכל על השנתון ועל סוג הרכב אני לפחות הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי עושה זאת.

בגלל כמה סיבות:

1. דייטסו שרייד אינו רכב בטוח כלל!

2. הרכב פשוט עגלה חסרת תקנה (אין לי דרך אחרת להגיד את זה), נכון הוא חסכוני אבל עדיין עגלה.

3. כל סוף זה התחלה חדשה. בכסף של הגריטה והוספת סכום מסויים תוכל לרכוש רכב במודל מתקדם יותר ויותר טוב ובטוח. רכב שאולי תוכל להשקיע בו פחות ממה שהשקעת בדייטסו עד היום.

4. עוד שנה רכב זה יצטרך לעבוד שני טסטים בשנה, באמת שווה להשקיע בו מנוע "חדש" נראה לך? אני אוהב להסתכל על השקעה ארוכת טווח כשמדובר ברכב טוב ושהרכב ישרת אותי יותר מאשר אני אותו.

רק היום העלתי פוסט על עניין החלפת מנוע לרכב שלי, רכב משנת 96 עם מנוע 2000 ולהחליף לו מנוע 2300 חזק יותר משנת 94 - מבחינתי זוהי השקעה ארוכת טווח בגלל קשיחות הרכב והמנוע. סתם נקודה למחשבה בשבילך...

אתה בטוח במה שאתה אומר? (סתם תמונה שמצאתי ברשת) ... ועוד משהו. מה הקשר בטוח? כדי לקנות רכב "בטוח" הוא צריך לכל הפחות להכפיל פי כמה וכמה את התקציב שלו, כל מי שהיה ועודנו בעלים של דייהטסו שרייד, בטיחות לא היה שיקול עבורו.

וסתם שתדע, למרות ההנחה המקובלת שדייהטסו שרייד הוא רכב חסכוני - הוא לא בעליל! (לפחות לא בדגם ה1.3)

IMG_1040.jpg

פורסם
יונתן, השרייד כנראה רכב מדהים לפי התמונה שהעלת.

נוסע מעל 180 קמ"ש בלי דלק וכשהמנוע קר לחלוטין

בקשר לדלק, לפי מה ששמעתי באמת לא היה דלק. אבל בקשר לחום המנוע, אז המחוג תמיד נמצא ברבע התחתון של השעון (מה שלא רואים) אבל התמונה אמיתית (כך שמעתי) זה אני מבטיח לך:wink:

פורסם

סנטימנטים לרכב? עזוב, תאמין לי שתשכח אותו תוך 24 שעות מהשבתתו\מכירתו.

למרות ההשקעה שלך קרוב לודאי שיש לא מעט מכלולים נוספים חולים, והרכב יהיה בור ללא תחתית כאשר אין לך תקציב לתיקונים נוספים.

במצבך הייתי משבית את הרכב ומנסה לחסוך קצת כדי לרכוש משהו יותר סביר. אמנם לא נוח עם תח"צ, אבל גם כך ברור לי שאיןם לך המשאבים לאחזקת רכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...