Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קבריולט זולה - היש מומלצת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מידי פעם (וכל פעם שידידנו מרנו מוכר את הקבריו הישנה שלו ;-) ), מתעורר אצלי החשק לקחת את הילד (ואת הילד הגדול) לסיבוב בקבריו ידנית. התקציב מאוד נמוך, בסביבות 20K. מדובר כמובן ברכב שני.

אני מניח שרכב כזה לא יוכל לשמש אותי לנסיעות מחוץ לעיר, כנראה גם לא בתוך העיר בין כל האוטובוסים, אבל לעבודה וחזרה (וגם לגן וחזרה) יהיה כיף. אולי.

המועמדות הן בעיקר: 306, רנו 19, פורד אסקורט XR3, אולי גולף דור III, אולי 216 ישנה (אם כי היא נראית די רע לטעמי) ואולי אולי CTI. (הפונטו כל כך מכוערת בעיני שזה בכלל לא נושא לדיון, מה גם שבמקרה הזה אני מעדיף מעט יותר "פח", מיושן ככל שזה יישמע).

חשוב: מזגן, חגורות מאחור, בטיחות סבירה ככל הניתן לאותה שנה. אם יש גם הנאה מסוימת בנהיגה ופוטנציאל שיפורים קטן (לא ברמה של החלפת מנוע) - מה טוב.

האם יש למי מכם ניסיון עם הרכבים האלה, במיוחד עם אופן התבגרותם? שמתי לב שמי שקנה את הרנו מחברנו כבר מוכר אותה. אשמח לשמוע אם אתם יודעים למה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מנית את רוב המועמדות האפשריות בסכום שהקצבת.

אני חושב שההמלצה הטובה ביותר היא ללכת על האקזמפלר שמחד מוצא חן בעיניך ומאידך ובעיקר אמין שמור ומטופל ואם תמצא מיד נמוכה הרי זה משובח.

רוב המכוניות הללו לא זכו לטיפול נכון לכל אורך ימי חייהן,לא מעט אנשים לא מבינים שחיים בצילו של גג מתקפל אינם תמיד זוהרים ולכן מוחלפות ידיים בקצב מהיר ולפעמים המשמעות היא כי אף אחד לא באמת משקיע לאורך זמן.

קח בחשבון שלא תמיד ניתן למצוא בישראל חלקים יחודיים (בעיקרה חלקי פח וגג השונים מהחלקים של הדגם הרגיל).

מנגנון הגג יקר תמיד,גם תיקונו.

בדוק את הרכב המועמד באופן מקיף,הורד במחיר על כל ליקוי ונסה לקנות את הרכב השמור והתקין ביותר גם אם מדובר בדגם שקצת פחות אהוב עליך.

בסופו של דבר רכב כזה מיועד להסב כייף והנאה,אם הוא יאכיל אותך מרורים המטרה לא הושגה.

זה הזמן לקנות,כשהצעירים בלימודים ומזג האויר קר הביקוש נמוך ויכולת המיקוח גבוהה,כך תאכל להנות גם באביב כי בקיץ ידידי,אין שום סיכוי שתיסע עם גג מקופל לפני שהשמש שקעה...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

כבר נכתב שזול וזוגלובק...

אם אתה מחפש משהו להנות ממנו ולא לבלות איתו במוסכים התקציב שלך חייב לגדול.

ב20K תקבל דראק.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הגיע הזמן שאיש שפוי יכתוב את מה שכתבת

ללא ספק הרכב השפוי לרכוש

מקסימום הנאה, פחות בימי הקייץ הלוהטים דווקה עכשיו זו העונה, לא קר מדיי ובטח לא חם מדיי, ואם קר - מפעילים חימום....

הילדים מתים על הרכב הזה, הילד לא יסכים שתבוא לאסוף אותו ברכב אחר!!!!

אתה תהנה מהנסיעה לעבודה וחזרה!!!!!

אני אתן סקירה על הרכבים שהצעתה:

רנו, אני מניח שאתה מתכוון ל19 קבריולט, עלו על הכביש כעשרה כלי רכב כאלה, הרכב מיוחד מאוד, יפה מאוד, בניגוד למה שאמרו, התחזקה פשוטה, כול מוסך יכול לבצע ישור קו לרכב, לא מסובך ללא מחשבים... חלקי פח? כשנגיע לנזק לפח ספק אם נשפץ אותו (לצער) אבל אם מתעקשים ניתן להביא מחו"ל בגרוש וחצי הכול, הגג ידני בלבד, ממש לא מסובך לבצע את הליך הפתיחה והסגירה, רכב מדהים- מומלץ לראות בגוגל תמונות, נ.ב. יש אחד למכירה ביד 2 מודל 92 (לא לחשוש מהמודל) מומלץ בחום.

מגאן קבריולט- רכב מודרני הרבה יותר מה 19, כריות אויר, ABS גג הידראולי (חשמלי) העניין שעלו שלושה אקזמפלרים על כבישי ארץ הקודש, בורדו - שוכבת בראש-העיין לאחר שעברה התעללות לדעתי ללא טסט... צהובה (פעם אחרונה שראיתי אותה הייתה בבעלות של מישהו בטבריה) והכחולה שלי שלא למכירה...

פג'ו- בתקציב שלך צריך לאתר 306 במצב וב וזה לא מורכב, אתה יכול לרכוש בקלות רכב כזה, לא לחשוש מהפג'ואיות שלה, שוב מכנית הרכב פשוט יחסית לכול רכב חדש, כול מכונאי יכול להתגבר על בעיות מכניות ברכב הזה.

הרכב יפה (לטעמי) הגג רך, שוב הדראולי, היתרון הגדול - יש מספיק כאלה על הכביש כך שאתה תמצא בקלות.

CTI נראה אותך מנסה למצאו אחת נורמלית, במצב טוב, הרכב מיושן מאוד, טכנית ובבטיחותית לא הבחירה שלי, בד"כ בהגג ידני יש מספר אקזמפלארים חשמליים.

פורד XR3I- שוב אני משוחד, הרכב הקודם שלי - עד שנגנב (כן כן נגנב!!!!!) רכב אהוב, המנוע- הכי טוב שתוכל לבקש, גמיש חזק, 130 כ"ס זמינים מתלים משובחים (יחסית לקבריולו אחרות) כיסאות ריקרו כסטנדרט, הגה חד.... חווית נהיגה.

היו לא מעט כאלה, כשחיפשתי תחליף לגנובה לצערי כולם היו גמורות מושמדות, אבל במחיר שלהם היום אולי כדאי לרכוש בעשר ולהשקיע עוד עשר בישור קו (יש מנוע כזה במצב נהדר בירושלים אצל יבואן בשם צי'קו), הגג כמובן הדראולי.

נ.ב. ה XR3I מופיע בשנים 94-95 ב 95 יש כריות אויר ו ABS הדגמים הישנים יותר קיבלו מנוע 1600 עצלן אבל זול מאוד לתחזוקה, גם לא רע, יש אחת כזו מודל 92 למכירה נראית כמו עסקה לא רעה...

גולפים: אני אישית מעדיף את ה 96 ומעלע, כמובן עדיף דגם ידני, זה גולף לכול דבר, למע העובדה שכשעושים ווקס חוסכים את העבודה על הגג. למרות שמבקשים עלהם 30 אלף ביד 2 הם נמכרים ב 22-25 אלף, ישנה אחת בירושלים ידנית לבנה שמורה כחדשה עם גג חדש כחול במחיר הזה - תרצה תגיד ואני אקשר בניכם(לא בבעלות ילד)...

אם תתפשר על הידני אפשר לשקול את הקוואלאיר קבריולט באותו מחיר ואת הסאב (הרפתקאות לא פשוטות)

פורסם

אל תשווה מגאן קבריולט ל רנו 19 קבריולט.

גם בדגמים "פשוטים" להגדרתך יש הרבה מה לתחזק.

זכי שמוכר את הרכב שלו כפי שכתוב במודעת המכירה. הרכב שנה ברשותו והוא השקיע 10K ש"ח.

לא סכום של מה בכך.

ברכב בשנתונים של הרנו 19 ו ה306 (תחילת אמצע שנות ה-90) האמינות של הרכבים מתחילה להיות קריטית.

הגולף היא קלאסיקה אמיתית (וגם החלום האישי שלי), אבל אני לא חושב שב 20K תמצא משהו נורמלי.

קצת יותר יקרה היא המיאטה, היא הרבה פחות פרקטית מהגולף הכל מובן. קטנה, נמוכה, כמות מושבים, תא מטען אבל נהנת מאמינות יוצאת דופן של רכב יפני (ואת זה אני כותב מנסיון).

במקרה שלך הייתי מתמקד בגולף, אבל קצת מותח את התקציב.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
הגיע הזמן שאיש שפוי יכתוב את מה שכתבת

ששש, שלא ישמעו אותך פה ;-)

גולפים: אני אישית מעדיף את ה 96 ומעלע, כמובן עדיף דגם ידני, זה גולף לכול דבר, למע העובדה שכשעושים ווקס חוסכים את העבודה על הגג. למרות שמבקשים עלהם 30 אלף ביד 2 הם נמכרים ב 22-25 אלף, ישנה אחת בירושלים ידנית לבנה שמורה כחדשה עם גג חדש כחול במחיר הזה - תרצה תגיד ואני אקשר בניכם(לא בבעלות ילד)...

שלחתי לך ה"פ.

זכי שמוכר את הרכב שלו כפי שכתוב במודעת המכירה. הרכב שנה ברשותו והוא השקיע 10K ש"ח. לא סכום של מה בכך.

נחכה באמת שהוא יגיב, הרי יש לו ניסיון עם ה- 19 ועם ה- 306.

קצת יותר יקרה היא המיאטה, היא הרבה פחות פרקטית מהגולף הכל מובן. קטנה, נמוכה, כמות מושבים, תא מטען אבל נהנת מאמינות יוצאת דופן של רכב יפני (ואת זה אני כותב מנסיון).

אני מאמין שזה באמת כך, אבל כאמור היא פחות מתאימה למטרה, וגם יקרה יותר בלפחות כפול. בשביל זה אני צריך להגדיל משמעותית את התקציב.

במקרה שלך הייתי מתמקד בגולף, אבל קצת מותח את התקציב.

השתגעת? מה יגידו עלי פה בפורום - שני גולפים? ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

להשקיע 10,000 ש"ח נשמע הרבה אני יודע, אבל מדובר בישור קו אמיתי, הרכב היה במצב מחריד ושוחרר ממנו לדרך חדשה במצב טוב מאוד, תזכיר לי בכמה ירדה במהלך אותה שנה הונדה סיביק מודל 2009 או רנו פורנס מודל 2009?

אני מניח שהעשיריה שהוא השקיע מתגמדת לעומת העלות של אחזקת רכב חדיש.

לאשתי יש יונדאי קופה 2.0 ידנית, לא רכב בעיתי, אם אני משכלל את ירידת הערך ואת עלות הטיפולים אני משקיע הרבה פחות ב"גרוטאה" המהנה שלי

וגם אם עלות ההנאה היא קצת יותר (לא יותר) לא מגיע לנו לפרגן?

ללא ספק ה 19היא לא מגאן, לא חשבתי שזה אותו דבר, נראה אותו מוצא מגאן- הלוואי שהיתי מאתר אחת נוספת.

לעניין הגולף, צריך לזכור שהשוק לא משהו, לא בגלל שהיא קבריולט פשוט כי השוק רדום (מת)

(בכול זאת עשרים אלף לרכב יליד 96-7)

המייאטה - זו לא קבריולט היא משתייכת לקטגורית הרודסטאר, שני מושבים הנעה אחרוית, בניגוד לקבריולט שהיא רכב משפחתי, בגרסת שתי דלתות עם מרכב פתוח, נהנים משני מושבים אחוריים סבירים, ותא מטען פרקטי (באסקורט וברנו נכנסו לי עגלות ילדים)

בכיסא האחורי בקלות התקנתי שתי כיסאות ילדים...

הרודסטאר מתאים לרווקים, או לכאלה שהילד שלהם כבר נוהג בעצמו.... (בקרוב אצלי)

בהצלחה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לך,

אני הבחור שקנה את הרנו 19 מזכי, הסיבה שהצעתי למכירה בזמנו מיד לאחר הקניה, היא שקניתי את הרכב ללא מחשבה יתרה (מאוד מהר ואפילו לא בדקתי וקראתי בחו"ל על הרכב והמנוע, כפי שאני נוהג בדר"כ) מתוך הגשמת חלום של רכב קבריולט, התוצאה שלא "התרגשתי כמו שחשבתי שאני יתרגש" פשוט מאוד.

אך מאז התחלתי להנות מהרכב ומהמנוע, ומידי פעם הגג נפתח :) ואהבה וההשקעה לא איחרו להגיע( נק' פתיחה טובה, מנוע מיבוא בן 3, והיסטוריית הטיפולים של זכי) אפשר לומר שהשקעתי ברכב מאז שהוא אצלי קצת יותר מהמחיר שקניתי את הרכב, נעשה יישור קו בסטנדרטים שלי(מע' היגוי, בלמים, טיימינג, שמנים, מזגן...) וכל השאר זה פינוקים שלי(גג חדש, שיפורי אחיזה, יניקה.. רנו 19 שנשחטה להשלמות כל החלקים הקטנים) ויש עוד בדרך הודות לאיביי:) בנוסף כחלק מהלימודים שלי בתחום הרכב יש לי גם ליפט כאוות רצוני ומומחים לבדיקת כל פיפס שרק מסקרן אותי ואותם, אין הרבה רכבים כאלו בארץ, בכל אופן פירוטים זה לתרד' אחר.

לגבי האמינות, הפורומים בחו"ל מדווחים על אמינות טובה, חלק מהחלקים שהחלפתי היא כי יכולתי (ובשביל השקט שלי), החלקים זולים, יש מפרט רב בחו"ל(גם אפטרמרקט), וליפט זמין.

בגדול עד עכשיו הרכב מראה אמינות טובה, ואחזקה לא יקרה.

בכל אופן הרכב מדהים, אני מרוצה מאוד, ולא למכירה בזמן הקרוב :)

שמתי לב, שיש למכירה רנו 19 קבריולט יד1 עם 70K ביד2, דורש 28K שח, אם זה מנוע 16V 138HP) F7P) יכול להיות מעניין, לא כולם עם המנוע הזה, שמגיע עם כסאות אוחזים ותומכים, הגה ספורט ועוד פינוקים.

אם יש לך שאלות מפרט, אחזקה ועוד, אשמח לעזור לך.

בהצלחה

דבר אחרון שרציתי לציין, זכי אדם משכמו ומעלה ואפילו עזר לי לקנות חלק מקורי מרנו-צרפת לרכב.

זה נכון

פורסם

ראשית כל,תודה לכולם על המחמאות :-D

כאחד שמכיר את BAR72 ואת ההתחבטויות שמלוות אותו מדי פעם כשמתעורר החשק לקבריולט ותיקה.

אין ספק שכפי שכתבו מעליי ויוכל להעיד גם TOMCAR חברי,כל רכב כזה מעל גיל 8 יהיה בד"כ בור ללא תחתית.

לי כבר היו 4 רכבי 306 קבריולט: הראשונה 94 1.8 אוטמטית,השניה 95 1.8 ידנית,השלישית 2.0 98 ידנית

רנו 19 קבריולט,ועכשיו אני עם ה 306 הנוכחית 97 2.0 ידנית.

בכל המכוניות שהיו לי ללא יוצא מן הכלל,גם אלו שנקנו ביוקר ובמצב מכאני מעולה,ובוודאי אלו שנקנו בזול

בידיעה שקיימת השקעה נכבדת (כמו ה 19) תמיד לאחר הקניה מצאתי את עצמי משקיע ביישור קו ותיקונים

לפחות עוד סכום בן חמש ספרות...

גם הרנו 19 השמורה והמיוחדת שנמצאת כרגע ביד 2 צריכה השקעה מכאנית בשווי כמה אלפי שקלים.

אני יכול לכתוב את זה כי יש לי את היסטוריית הטיפולים שלה.

למזלי אני נעזר בבעלי מקצוע ישרים והוגנים במחיר (וכאן המקום להודות ליוסי ממוסך גבע).

אם כבר הוחלט ללכת על רכישה של רכב כזה,עדיף לרכוש מאחד כמו BAR72 TOMCAR או אני ועוד אחרים וטובים בפורום.

אני יכול להעיד שגם הרכב שלי משמש רק בנסיעה מהבית לעבודה,ולא כרכב עיקרי ובכל זאת דורש תשומת לב תמידית.

לסיכום,אין ספק שכמו שמגאן קבריולט כתב,רכב כזה הוא חוויה אמיתית,בעיקר באביב המתקרב.

יחד עם זאת,גם אם הצלחת למצוא אקזמפלר שמור ומטופל,עדיין יש לקחת בחשבון תקציב תיקונים מכובד מיד לאחר קניית הרכב.

למי שיכול להרשות לעצמו כלכלית (או לחילופין בעל ידי זהב כמו TOMCAR) החוויה מומלצת בחום!

היתרון הוא שגם בתקציב נמוך כמו 20,000 ש"ח אתה עדיין יכול להגיע לרכב בטוח יחסית ( 2 כריות אוויר ו ABS ברוב הדוגמאות)

ותמיד אפשר לקחת את הילדים מאחור לטיול,וכן BAR72 יש חגורות לילדים מאחור בפיג'ו שלי :wink:

ד"א הסיבה שאני מוכר את הרכב שלי היא לא משום שאני לא מרוצה ממנו,אלא בגלל שהחלטתי להגשים חלום ישן

ולקנות מיאטה NA,גם זו משימה לא פשוטה בכלל למרות ההיצע הרחב היום בלוחות.

שיהיה בהצלחה לכולנו,ויום מקסים :-D

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם

שוב שבת ולכן שוב שבת שלום.

רכב קבריולט הוא רכב עם גג נפתח, גולף קבריולט היא גולף עם גג נפתח

עלויות הנסיעה ברכב לא שונות באופן משמעותי מרכב בעל מרכב סגור.

עלות ישור הקו תלויה כמו הכול רכב בבעלים הקודמים.

מערכת הגג בד"כ לא עושה צרות, היא לא חשמלית היא הידראולית שזה אומר פשטות ואמינות.

החלפת ה"גג" משמע החלפת היריעה החיצונית, עולה כמו לצבוע גג ומכסה מנוע שנשרפו בשמש...

בקיצור- תמצא אקזמפלר שמור (ויש הרבה כאלה) ולא שחוט מילד רע

• תוכן חדש...