Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דורקי,

אני רואה שחלק גדול מההודעות נמחק כנראה עקב מעבר לשרת החדש :?.

בניתי מעגל טעינה המדמה את פעולת מעגל הטעינה ברכב ובדקתי את נושא של צריכת זרם פרזיטית כתוצאה מדיודת ישור מקוצרת והמסקנה ברורה וחד-משמעית, מכסימום הזרם שעלול לזרום במקרה כזה הינו בסביבות מיליאמפרים או כמה עשרות מיליאמפרים ולא 20 אמפר וגם לא 1 אמפר.

איזה כייף לי :)

פורסם

כבר נתקלתי באלטרנטורים אשר מרוקנים מצבר תוך מספר שעות, האמת גם היה מתנע אחד שעשה לי בעייה דומה. לא יודע מה היה התקלה כי החלקים הלכו, לאחר כבוד, למשפץ.

פורסם

אני מסכים עם העובדה שצריכת זרם פרזיטית דרך האלטרנטור+צריכת זרם פרזיטית של שאר צרכני הזרם עלולה לגרום להתרוקנת המצבר.

ברוב המקרים מספיק שמתח הקטבים של המצבר יירד ל-12-11.9 וולט ובמזג אוויר קר הסטרטר לא יוכל לסובב את המנוע.

אם צריכת הזרם דרך האלטרנטור היא גבוהה ניתן לזהות זאת בנקל על-די נגיעה בגוף האלטרנטור אשר עלול להתחמם כתוצאה מחסור קירור כאשר אינו מסתובב.

בכול מקרה, במידה וצריכת הזרם גבוהה מאשר ציינתי קודם לכן הדבר כנראה נובע מתקלה נוספת באלטרנטור ולא רק בגלל שדיודת היישור מקצרת כי ברוב המקרים גם הנצילות של האלטרנטור תרד וברוב המקרים גם מנורת החיווי בלוח השעונים תדלוק מכיוון שמתח המוצא של האלטרנטור יירד.

אני מניח שאם דיודה אחת תשרף מנורת החיווי לא תדלוק אבל שני דיודות שרופות יגרמו בהכרח לעומס חריג על ווסת המתח שעלול להתחמם ולהשרף או מתח המוצא יירד ומנורת החיווי בלוח השעונים תדלוק.

כול הנכתב למעלה מאוד תלוי במבנה של האלטרנטור ובמיוחד בסוג ווסת המתח המותקן באלטרנטור.

מבדיקה שביצעתי ניתקלתי בדפי נתונים של כ-10 ווסתי מתח כאשר לכול ווסת יש את התכונות וההגנות המאפיינות אותו. מידע מסוג זה לא תמצא בהוראות ושרטוטי חשמל של ייצרן הרכב.

לדוגמא מצורף קובץ של ווסת מתח מתקדם תוצרת מוטורולה בעל הגנות בפני חימום ייתר וגם קצר בסלילי השדה ועוד...

Adaptive Alternator Voltage Regulator-MC33099.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אין ביכולתי להתמודד איתך בשליפת שירטוטים וקבצי PDF רלוונטים (זה נכתב לגמרי בחיוב).

למרות שאינני מכונאי אלא רק אחד שנהנה לפשפש מידי פעם בקרביים של מכוניות, אני עדיין זוכר מקרה של אלטרנטור שזלל סוללה.

אגב, אם תחשוב לרגע בהגיון - לא דרך שרטוט חשמל - תגיע למסקנה שהאלטרנטור הוא חשוד די ודאי, מכמה סיבות:

א. הוא יושב על קו זרם גבוה, בחלק מהמקרים ללא נתיך.

ב. יש לו יכולת פיזור חום שמאפשרת לו להתמודד עם פיזור החום שיוצרת זליגת הזרם דרכו.

ג. כמעט כל חשוד אחר מקבל הזנה דרך לוח הנתיכים של הרכב, מאחר והערכנו את זרם הזליגה בכ- 20 אמפר - אז רוב המעגלים האחרים שברכב פשוט יגרמו לנתיך לקפוץ ולהפסקת הזליגה.

ד. לא זו אף זו - רכיב פנימי ללא פיזור חום מספק יתחמם ויודיע לכל הסביבה באותות של עשן וריח פלסטיק שרוף על היותו מקור הבעיה - וגם זה לא קרה.

ה. בהחלט מסכים איתך שגם סטרטר תפוס יכול לגרום לזליגת זרם פראית, אבל בסטרטר כזה יהיו תופעות לוואי נוספות שקשה יהיה להתעלם מקיומן - במיוחד כשנוסעים והסטרטר עדיין מחובר מיכנית לגלגל התנופה של מנוע הרכב.

• תוכן חדש...